Рон Пол: САЩ и ЕС зад удара над Украйна

Запада стои зад свалянето на украинското правителство, казва бившия конгресмен

Kit Daniels / Infowars.com

Свалянето на легално избраното украинско правителство не беше само подкрепено от правителствата на САЩ и ЕС – голяма част от това, което се случи всъчност беше планирано от самите тях.

„Гледайки към изминалите събития, които доведоха до свалянето на властта става ясно, че без чужда намеса Украйна нямаше да е в сегашната си безднадеждна на пръв поглед ситуация. До края на 2013 г. [преди преврата] украинската икономика беше в руини. Правителството беше отчаяно в решението да вземе икономически заем и тогава погледна към САЩ и ЕС преди да реши да приеме предложението за помощ от Русия.“, казва Др. Рон Пол.

Това доведе до разединение вътре в страната, но както допълва Др. Пол, „ако не беше намесата на Запада, може би проблема щеше да се разреши по друг начин без да се стига до пълното избухване на цивилна война“.

Протестите към края на 2013 г., пораснаха до по-драматични и насилствени като скоро дори се присъединиха в тях включително американски и европейски политици, които открито протестираха за премахването на украинското правителство. Рон Пол добавя, че сенатор Маккейн е правил няколко посещения в Киев като дори подклаждаше протестиращите за да ги насърчава.

„Представете си ако някой чуждестранен лидер като Путин или Асад дойде във Вашингтон за да насърчава протестиращи да свалят правителството на Обама!“

Протестите, които бяха финансирани от милиардера Джордж Сорос доведоха в крайна сметка до свалянето на правителството, а след това инсталираха ръчно подбрани от Държавния департамент на САЩ политици.

Сорос, който активно влияе чрез различни групи върху политиките на страните свързани в миналото с Русия си призна в интервю за Си Ен Ен, че е бил замесен в Украйна.

„Едно от нещата, които много хора признаха за вас е, че по време на революциите от 1989 г., сте финансирали много дисидентски дейности и групи на гражданските общества в Източна Европа … Възможно ли е да правите подобни неща в Украйна?“, журналиста попита Сорос.

„Е, аз създадох фондация в Украйна преди Украйна да стане независима от Русия, и в основата на функциониращата оттогава фондация, тя играе важна роля в събитията сега.“, отговори Сорос.

Източник: infowars.com


Advertisements

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.