Кой застрашава националната ни сигурност?

Заплаха за сигурността на България и дори за нейната цялост действително съществува. Само че тази заплаха съвсем не се крие там, където я търсят грантовите анализатори. За тяхно  огромно съжаление  Русия не се готви да ни напада. Руските танкове очевидно няма да минават Дунава, независимо от истеричните речи на патологичните русофоби. Те, естествено, са длъжни да говорят така, длъжни са да рисуват картинка, на която кръвожадният кремълски тиранин се е надвесил с недвусмислени намерения над клетата невинна България. Тази картинка е предназначена не само за вътрешната, а и за външната публика. Просто  презокеанските донори трябва да оценят усилията на нашенските „борци с руската заплаха“ и да ги възнаградят щедро с поредните грантове.  Тази стратегия винаги е печеливша. Измисляш си враг, после си измисляш и борба с него, а за разлика от всички тези измислици, парите, които получаваш за „борбата си“, са съвсем истински.

Изобщо поддържането на мита за руската заплаха  е един изключително доходен бизнес. С негова помощ можеш да оправдаеш всякакви решения, включително и увеличаването на парите за военни разходи. Между другото сегашното правителство трябва да бъде поздравено, защото  въпреки целия натиск, въпреки решението от срещата на НАТО в Уелс през миналата година, не допусна в бюджета за тази година увеличаване на парите за отбрана. Не съм сигурен обаче колко дълго управляващите ще успеят да устояват на вътрешния и външен натиск в тази насока. Повече от ясно е, че той ще продължи. Производителите на оръжие трябва да продават продукцията си, както новата, така и залежалата, а пък те имат достатъчно пари, за да си купят и чужди и български лобисти, които да твърдят, че ако не купим въпросното оръжие, ще бъдем „прегазени от кремълския ботуш“. Така че нашите пари безпроблемно ще се оттичат за осигуряване на сигурност. Ето, на последната среща на НАТО бе решено, че в 6 държави, между които и България, ще бъдат създадени командни центрове на пакта. Пак в името на сигурността. Така че България, понеже е особено богата,  отново ще се бръкне за едни пари, след което ние, нейните граждани, ще се почустваме невероятно сигурни.

Както казах и в началото, заплаха за българската сигурност наистина съществува. Само че тя не е външна, не идва от някакъв митичен външен враг, решил да ни отмъсти, заради съзнателния ни евроатлантически избор. Заплахата си е чисто вътрешна. Тя идва от онези българи, които съвсем съзнателно са се поставили в услуга на чужди интереси, които много искат да превърнат България във фронтова държава, само и само за да им излезе личният пасианс. Да тласкаш собствената си държава към военен конфликт, както правят неразумните русофоби, си е класическа патология. Нямаше да бъде толкова страшно, ако в тази насока се изявяваха основно грантовите анализатори. Лошото е, че подобни лица заемат и важни държавни постове. А русофобът на важен държавен пост може да извърши големи поразии. За този случай е много подходяща репликата на един от героите в прекрасния филм на Емир Кустурица „Ъндърграунд“: „Катастрофа! Маймуната влезе в танка!“

Благодарение именно на такива „маймуни“, които ни управляваха през последния четвърт век, сме на днешния хал. Да, имаме една тънка привилегирована  евроатлантическа прослойка, чиито членове са щастливи, понеже големите лидери  ги допускат до трапезата си и понеже без проблем пазаруват в миланските и парижките бутици. Само че извън този парников елит, съществува една съвършено различна България. И в тази България хората нямат време да обсъждат „заплахите за националната сигурност, идващи от великоруските амбиции“, понеже са твърде заети да се борят със съвсем реални опасности, като например тази да не обеднеят съвсем. Българските политици обикновено не забелязват тези хора или ги отминават презрително, понеже “ не се ориентирали правилно в международната политика и не схващали, че много по-важни от хляба са евроатлантическите ценности“. Ако политическият ни елит продължи с тези разсъждения, ако продължава да мълчи за реалните проблеми на България, той съвсем скоро ще бъде изметен. Точно така, както стана в Гърция. И никой  няма да плаче за този кирякстефчовски елит. Дори и презокеанските му приятели.

Автор: Петър Волгин
Източник: avtorski.pogled.info


Advertisements

2 thoughts on “Кой застрашава националната ни сигурност?

  1. Основният ЗАКОН на обществото, или както се нарича още общественият договор, посочва ИЗТОЧНИКА на властта или суверена. Този закон е ВЪРХОВЕН и стои НАД всички други закони и те от своя страна могат да се създават САМО в СЪГЛАСИЕ с него. Ето защо, върховенство на закона означава само ЕДНО – реална ВЛАСТ и реална ИНФОРМАЦИЯ в РЪЦЕТЕ на гражданите. В противен случай е НЕВЪЗМОЖНО да има суверенна власт. Така, гражданите РАЗПОЛАГАТ с властта да съставят законите, да извършват изпълнителска дейност, да правораздават и съставят органите на управление. Когато гражданите извършват ВСИЧКИ тези дейности ПРЯКО, БЕЗ да прехвърлят ДРУГИМУ права, върховенството на закона е НЕОСПОРИМО и БЕЗУСЛОВНО, защото ВЛАСТТА се прилага БЕЗ уговорки. Именно това е ДЕМОКРАЦИЯ – постоянна ВЛАСТ и реална ИНФОРМАЦИЯ за ВСЕКИ граждаин (Швейцария, Исландия). Ако гражданите бяха свободни, НИКОГА нямаше да се управлява чрез приятелски кръгове и братовчеди, така, както при абсолютните монархии ВЛАДЕТЕЛЯТ се обгражда с ВЯРНА свита. Мнозина МИСЛЯТ, че свободата е да можеш да правиш каквото си ИСКАШ. Това НЕ е свобода. Свободата е да се упражнява ВЛАСТ от ВСЕКИ гражданин и да се носи ОТГОВОРНОСТ за СВОИТЕ постъпки. Ето защо, когато някой започне ПРОТЕСТИ, то това е или израз на БЕЗПРАВИЕ, или ПРОПАГАНДА на малцинството от гражданите. Ако гражданите са свободни, те НЕ протестират, а упражняват ВЛАСТТА си. Правото на протест ЗАМЕСТВА правото на власт и е доказателство за ЛИПСАТА на граждански суверенитет. Правото на протест е манипулация над гражданите, защото упражняването на свободно ПОВЕДЕНИЕ не е свобода. СВОБОДАТА е само когато РЕАЛНО се упражнява ВЛАСТТА от ВСЕКИ гражданин винаги и ВСЕКИ ден (ТУК и СЕГА), само тогава може да съществува реално (Швейцария, Исландия), а не само в мислите Ви – „СВОБОДА“ и „ДЕМОКРАЦИЯ“.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s