Колко ще ни струва войната?

Щабът на НАТО в София ще бъде за сметка на България, както са и досегашните 4 бази на българска територия – 3 военни и 1 стопанска, с до 5000 американски войници, разквартирувани там.  По-важно е обаче какви  ще бъдат функциите на центъра. За пореден път некомпетентният военен министър (завършил художествено слово земеделец, който  се представя за юрист) се опитва да не казва истината, а Би Би Си я изрича ясно:

„Основната им задача ще бъде да осигурят бързо разполагане на ПРЕДНИТЕ БОЙНИ ЧАСТИ, а в мирно време ще участват в планирането на колективната отбрана и провеждането на учения. Тези учения ще бъдат една от основните дейности на Северноатлантическия пакт”.

Припомняме, че последното натовско учение в България приключи в края на януари, когато се и разбра, че 3000 български мъже са получили повиквателни от военните окръжия. Военният министър първо излъга, че няма такова нещо, после полупотвърди фактите, но оправда привикването с преглед на личния състав, какъвто апропо не е имало 25 години. Той обвини всеки, който използва думата „война” за рубладжия, а истината е, че лично помощник-държавния секретар на САЩ Нюланд използва за България фразата „на фронтовата линия”. Интересно е защо членове и на НАТО, и на ЕС, при това граничещи с Украйна като Чехия, Унгария и Словакия отказаха да имат щабове на НАТО на своя територия отказа и съседна Гърция.

vojnici_shiroka-94468966

България, която има 40 млн. лв. недостиг във военния бюджет и затова уволнява тази година до 4000 военни, ще финансира не само щаба, който автоматично ни превръща в мишена и за ИДИЛ, и за руските балистични ракети, но също така ще почерпим богатите и за нова сграда на НАТО в Брксел.

Тази година също така ще дадем 62 000 000 лева за мисия в Афганистан. Двата ни контингента там и в Ирак, където Гърция отново не участва, ни струват над 1 млрд. лева за четири години.

В същото време нашата армия числи едва 13 860 щика, както обяви тези дни депутат от военната комисия на НС. Това е два пъти по-малко, отколкото войската на Македония с неното тройно по-малко население.

Единственият действащ български изтребител се пенсионира на 1 юни. Русия очевидно ще ни откаже „саниране” на МИГ-овете, след като повече от петилетка се мотаем да ги стегнем, за да бъдат боеготовни. Военният министър, с присъщата си експертност, спешно пожела да ни се подари 1 нов изтребител, сякаш това не е също толкова смешно. Той вероятно не знае, че усвояването на нов вид летателна техника, изисква също така и подготовка на летци. Обучението само на един пилот струва 5,3 млн. лв. А са нужни поне няколко.

Непреките разходи също не са за пренебрегване. Погледнато като спад на търговския оборот след въвеждането на санкциите срещу Москва, страната ни вече има загуби от над 740 млн. долара, които не са само за туризма и земеделието, но и за всякаква друга продукция на без друго издъхващата ни икономика. Това оставя без работа 640 големи и средни български предприятия с хиляди служители.

Така постигането на мир и в Украйна, и в Близкия Изток се превръща в лелеяна цел номер 1 за нас. Защото, както се казва: „Каквото и да си говорим, става дума за пари”.

Източник: 19min.bg

Advertisements

3 thoughts on “Колко ще ни струва войната?

  1. Как да кажем не на агресорите Как , като нашите продажни политици продадоха България , като най гголямата последна гавра е настаняването на натовски щаб в София. Като четох идруги коментари. наистина нашата таритория вече е огневата линия срещу Русия. А и цяла Европа е разтворила прегръдка за американските братя.в место да се противопостави на тази американска инвазия .Необходим е стремеж към добруване и разбирателство между народите.Но уви.

  2. Не е само въпрос на пари.Тук става въпрос за това ,че се злепоставя българската нация.Ние трябва да бъдеме на страната на прогреса,на която страна в никакъв случай не може да причислиме САЩ И НАТО.В никакъв случай не трябва да имаме каквито да са отношения с тези две образувания,те са против прогреса на човечеството! БЪЛГАРИ КАЖЕТЕ НЕ НА АГРЕСОРИТЕ!

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.