Тайните експерименти на ЦРУ

В пика на Студената война ЦРУ провеждат тайни незаконни научни изследвания с хора. Известна като проект MK-ULTRA, програмата подлага хората на експерименти с наркотици като ЛСД и барбитурати, хипноза и (според някои доклади) радиологично и бактериологично оръжие.
През 1973 г. директорът на ЦРУ Ричард Хелмс разпорежда унищожаването на всички документи от проект MK-ULTRA. Въпреки това в края на следващата година New York Times съобщава за незаконните действия.
През 1975 г. комитет, оглавяван от сенатора Франк Чърч, известен като „Комитета Чърч“, и комисия, оглавявана от Нелсън Рокфелер, разследва проекта. Комитетът и комисията откриват, че в продължение на повече от две десетилетия ЦРУ похарчват почти $20 млн., набирайки учени от повече от 30 университета, извършват експерименти върху хора без тяхно знание и изпълняват част от изследванията в Канада.

Advertisements

2 thoughts on “Тайните експерименти на ЦРУ

 1. В себе си ти притежаваш само две неща: тяло и ум. Умът ти се контролира от шепа хора (политик и духовник), които те контролират чрез обществото, а тялото ти се контролира безусловно от твоята биология. Умът ти се контролира от обществото, защото обществото може да постави в него мисли, а тялото ти се контролира от милионите години на биологична еволюция. Тялото е безсъзнателно. Безсъзнателен е и умът. Ние живеем неосъзнато. Дали живеем с ума или с тялото, няма никакво значение – живеем несъзнателно. Направете следният опит със себе си… просто се опитвайте да помните когато гледате някой филм, че това не е реално, че е нещо нереално… продължавайте да помните, че е нереално и екранът е празен, и ще бъдете изненадани, за няколко секунди можете да помните – и след това отново забравяте, отново за вас става реалност. Когато забравите за себе си, сънят става реален. Когато си спомните себе си – че аз съм реален, вие се разтърсвате – екранът отново става нереален и всичко, което става върху него става нереално. Човек такъв какъвто е, е напълно неосъзнат, за това този човек може много лесно да се контролира от шепа хора. Затова този човек е просто един биоробот-роб. Ето това си ти, не ти харесва, нали. Промени се тогава. Ала светът иска тълпа, пълчища. Светът се страхува от индивида, защото един истински индивид може да стане бунтар, който отстоява правото да остане самия себе си. Единствения начин да експлоатираш някого е най-напред да го уплашиш. Уплашеният човек е удобен за експлоатиране. Страхът се намира в основата на експлоатацията и затова първоначално трябва да бъде създаден, внушен. Уплашили са те, внушили са ти винаги страх. Затова страхът го има. Промяната идва от осъзнаването, а не от твоето усилие. Защото осъзнатостта променя теб. А когато ти си различен, целият свят е различен. Не става въпрос за създаване на различен свят, а за твоята промяна. Ти си твоят свят, така че ако ти се промениш, светът не е същият. Ако не се промениш, може цял живот да се трепеш в променяне на света – напразно. Ще създаваш все същият свят отново и отново.

 2. Здравейте!

  Чета с удоволствие материалите ви и ви подкрепям!!!!
  С хора, като вас се чувствам не толкова сама в борбата ми с наивността и естествената глупост и инертност.
  Желая ви здраве, живот и ползотворна работа.
  Със симпатия,

  Мила Димова

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.