„Америка за България“ отпусна тлъста хапка от 500 бона на Огнян Минчев

Прословутата фондация „Америка за България“ отпусна нови 482 000 лв. за политолога Огнян Минчев, твърди Bpost.bg.

Untitled-1

Неговият „Институт за регионални и международни изследвания“ ще използва крупната сума за „израстване на динамично и отговорно лидерство на регионално ниво като съдейства за създаване в шест големи български града на Регионални платформи на лидерите“.

Проверка изданието показа, че американската фондация дава 482-те бона за периода януари 2015 -януари 2018 г.   През 2013 г. друга неправителствена организация на Минчев – „Прозрачност без граници“, получи 195 000 лв.

Както ПИК разкри – „Икономедиа” АД на Иво Прокопиев поличи 3 млн. лева от задграничния си благодетел „Америка за България”. Така от 2011 г. насам парите, които са дадени безвъзмездно от неправителствената организация на „Капитал”, „Капитал дейли” и „Дневник.бг”, се равняват на общо 6 млн. лв.

Електронният сайт „Медиапул: на Стояна Георгиева лапна 1 152 000 лв. от американската структура. Парите ще бъдат усвоени чрез фондация „Инфо спейс“ в периода октомври 2014 – октомври 2017 г. Мотивът също е показателен:

„Грантът допринася за осъществяване на мисията на Фондация „Америка за България“ за укрепване на демократичните институции в България чрез подкрепа за независимата журналистика. Mediapool е новинарско онлайн издание, което следва високи професионални и етични стандарти в журналистиката и е сред примерите за медийна независимост и свобода на словото в България.

Грантът ще даде възможност на mediapool.bg да увеличи оригиналното си съдържание, да засили своите онлайн позиции, както и присъствието си в социалните меди.”

Български център за нестопанско право, ще повишава уменията за фондонабиране на българските неправителствени организации за 116 000 лв., показва още проверката ни.

Източник: pik.bg

Advertisements

5 thoughts on “„Америка за България“ отпусна тлъста хапка от 500 бона на Огнян Минчев

  1. Тя свинята за това е така угоена, защото когато се появи по екраните все квичи! С ГМО-то в зелено на Ф АЗНБ, такива свине се отчуват!

  2. Стига вече! Нагледахме се ,наслушахме се, изживяхме,изтърпяхме. Няма повече да търпим търтеи ,като Огнян Минчев.,Иво Прокопиев и прочие.Това са лъжци,които се грижат само за собственият си задник.Хора от т.н. „трети пол“.Проклятие за тях и техните господари-илюминатите! АНАТЕМА!!!

  3. Добре, за повишаване на това, повишаване на онова, по-демократично, по-човеколюбиво и прочие и прочие нищо не значещи определения. Има ли някой който да контролира как и до каква степен получаващите дотациите изпълняват заданията? С какво тяхната дейност променя действителността в България? Как реално и ефективно противостоят на корупцията, насилието, измамите и т.н. и пр. в цялостната политика на държавните институции?!?! Защо, например, се дават такива щедри дъарения на Иво Прокопиев който е известен от редица публикации в медиите като един мошеник от висока класа, човек виновен за отравянето на един регион от България с дейностите на неговата фирма „Каолин“ или каквото и да е там името й, рсъс завличането на многомилионни заеми от банки и с кой знае какво още? Алооо, „Америка за България“ – къде ви е морала и какви са целинте ви в края на краищата? Да имаме един външен мионистър – тотален гъз и отрепка – който казва „Аз като самосъзнание съм американец, но по паспорт съм българин и затова съм министър на външните работи“?!?!?!?! Аз такъв идиот досега не бях срещал, но очевидно чудесата край нямат….

  4. „Който плаща сметката, той поръчва музиката.“ – стара кръчмарска поговорка.

    • А стига са плащали чужди сметки без да са ги поканили.Ние сами ще им видим сметката и скоро хубаво ще им посвирим.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s