Британската армия създава екип от Facebook воини

Британската армия създава специална сила от войници обучени в психологически операции и използването на социалните медии за да се включат в неконвенционалната война в епохата на информацията.

keyboard red enter button war global symbol

77-ма бригада, която ще бъде създадена в близост до Нюбъри, област Бъркшър, ще се състои от 1 500 добре тренирани и избрани воини от армията. Официално ще влезне в сила през месец април, съобщават от The Guardian.

Тази бригада ще бъде отговорна за това, което е описвано като не-смъртоносна война. Техните военни съдружници от Израел и САЩ вече активно участват тежко в психологическите операции.

На фона на 24-часовите новини, смартфоните и социалните медии, като Facebook и Twitter, силите за сигурност ще се опитват да контролират и това, което се разказва на всякъде във виртуалното пространство.

internet-warТози ход е отчасти резултат от опита в операциите по борба с бунтовниците в Афганистан, но може да се разглежда включително и като отговор на събитията от последните години, които включват събитията в Украйна, и по-специално в Крим. Сега НАТО продължава да не е в състояние да намери блокада на това, което САЩ и Великобритания твърдят, и по-точно на това, че Русия създавала безредици чрез изпращане на редовните си войски, маскирани като местна милиция, която позволявала на президента Владимир Путин да отрича отговорността от конфликта.

Терористите от ИДИЛ доказаха на света умелото използване на социалните медии, за да привличат на своя страна радикални индивиди от цял свят, което доказва ефективността на този неконвенционален фронт.

Отбранителните сили на Израел са пионери във военното обвързване на социалните медии с използването на екипи още от войната в Газа през 2008-2009 г. Тези военни специалисти са активни в над 30 платформи – включително и в Туитър, Фейсбук, Ютуб и Инстаграм – в повече от 6 езика.

Създаването на 77-ма бригада идва след като генерал лейтенанта от НАТО Маршал Уеб говореше във Вашингтон тази седмица изразявайки загриженост по проблемите им с Русия.

Advertisements

2 thoughts on “Британската армия създава екип от Facebook воини

  1. имам такъв познат, наскоро се пенсионира от английската полиция,комуто работа е било единствено и само ровене по социалните мрежи в търсене на уж „провокатори“, които отговарят на списък с критерии отпуснат от правителството.За потенциален терорист се счита, дори само да изказвате мнение срещу правителството или съмнение в свободата на словото.

  2. AB Администратор:
    Нарушенa e точкa 6. Прочетете правилата за коментарите!

    а 78 бригада на нато с какво ли ще се занимава.сигурно с развъждане на теле-радио-интернет змии и гущери? срам и позор! човеконенавистниците нямат свършване. затова ще ги заграждаме във военни котли, като този при гр.дебельцево,донбас.започнаха да се предават . от добро не разбират тези гадове!

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s