Желю УМРЯ

Хората, които не им беше трудно и през онези години на започването на прехода да видят повече от създадената за масите от овчелюдието реалност, се досетиха, какво представляваше този т.нар. „преход“.

10359322_759583637463189_4930210139930278067_n

След избухването на демокрацията правителството на Андрей Луканов „покани“ екип от 22-ма специалисти от Фондацията на националната камара на САЩ, начело с Ричард Ран и Роналд Ът, за да разработят „Проект за прехода към пазарна икономика и демократичен капитализъм“. Към тях се присъединява и екип от 29 български специалисти (сред тях и „командира“ на всичко що е дясно-синеещо в България – ромът Синята Джука)

Този проект е практическата програма, по която се измени обществения строй в България. Още през март-август 1990 г. с този документ бяха предопределени много от бъдещите процеси в икономическия и обществения живот у нас. В него се залага стопанското, културното и духовното ликвидиране на страната ни. От самото начало поставените управници-пионки (като Желю) са знаели за много от нещата, които последваха в България – приватизация, точене на ресурси, създаване на евтина работна ръка и т.н. Всички знаем, какво е в момента в България! От там тръгва вливането на долари за създаването на стотици, дори хиляди мозъчните тръстове (think tanks), които в продължение на над 20 г. направляват всички политически партии в изпълнението на програмите на колонизаторите англосаксонци.

Да, България е колония. Отворете си очите. Справка:

Колония се нарича зависима в политическо и икономическо отношение територия на земното кълбо, владение на чужда държава.[1] Това е един от инструментите на империализма за разширяване на влиянието и териториите си. Колониите нямат независимо интернационално представителство и се управляват от малка прослойка, представители на колониализиралата територията държава. Повече тук!

При представянето на проекта в пленарната зала, Андрей Луканов заявява: “Програмата съдържа рационални елементи и от двете платформи – на БСП и СДС, както и съгласуваните между двете основни политически сили идеи в периода преди и след изборите”. И сини, и червени са работели заедно с екипа на националната камара на САЩ в ущърб на България.

Да, тези „бояджийски изцепки“ да заклеймяват разни индивиди всичко що не било на дясно, че било комунист – може да си го …. директно отзад.

Желю Желев беше пионка в ръцете на новите господари на държавата ни, която се подкара по стъпките на неолибералния англосаксонски обществен, икономически, социален и „демократичен модел“ на управление на държавата, с изхвърляне държавата от всякъде, с липса в нея на социални функции и ясно разделение на обществото на класи и социални слоеве. Това отдалечи България от високо развития социален модел на страните от континентална Европа – равнопоставеност в обществото и социално обединение на човешките маси.

Обаче българското общество е далеч по-бедно от англосаксонците и няма техните финансови възможности, които са трупали с насилствено крадене на ресурсите на други държави по света. „Поздравления“, България влиза също в това число.

Тази система на управление прави България и българите още по-бедни, отрича правото да се образоват и лекуват равнопоставено в обществото, отрича възможността за равен шанс на всеки гражданин в бизнеса и обществените процеси с помощта на държавата, както е в други страни в Европа и води българското общество към недоразвития американски модел на демокрация, нямащ нищо общо спрямо „зрялата възраст“ на социалния модел на развитите държави в Европа.

След приключването на президентския му мандат на Желю през януари 1997 г. той основава Фондация „Д-р Желю Желев“, чиято цел е възпитание на младежта в „демократичен дух“.

Цитирали сме различни източници като mediapool.bg, epochtimes-bg.com и други борци срещу комунизма и там, за каквото по-точно се борят и т.н.

Advertisements

19 thoughts on “Желю УМРЯ

 1. С гроба му трябва да се направи,както с този на цар Борис-взривен!

 2. AB Администратор:
  Нарушенa e точкa 6. Прочетете правилата за коментарите!

  Моля, Ви се!!!!!
  от двадесет и пет години наблюдавам как всички предприятия се докарват да фалит и мизерия
  хората нямат пари за хляб а на наште гъзове в парламента си купуват алдита и бе ем вета и то най-нови
  нннннннееееееееее иимм пукаааааа за хората
  омръзнами

 3. Проф. Желев е велик български философ и мислител идеолог на реформата особено в земеделието – издигна революционната идея за връщане на земята в реални граници на хората. Да почива в мир. Без него реформата можеше да не се развие в правилната посока.

  • Ти, да не си от някое друго измерение? 🙂

   „Без него реформата можеше да не се развие в правилната посока.“

   Хахаххахаах!

   Толкова е зле положението, че се чудя, ако се беше развила в неправилна посока, колко ли по-зле щеше да е. ☺☺☺

   Нито беше „велик“, нито „философ“, а за „идеолог“, по-скоро беше изпълнител на чужда идеология. 🙂

  • Именно връщането на земята в реални граници уби земеделието. И това е негова „заслуга“ – на Зелю Зелев. (И на изроди като козела Филип, големият и той, „демократ“.) Или по-скоро, заслуга е на онези сили, на които Зелю доброволно им беше станал марионетка.

 4. В последно време архиолозите попадат по нашите земи на едни по-различни погребения.В гърлото на починалият е забит кол и тук се роди загадката защо е ставало това?Сега,когато е починал антикомуниста Ж.Ж. ,КАКТО И НА ВСИЧКИ АНТИКОМУНИСТИ, които неминуемо ще умрът, да се забива в гърлото им по един кол за да се спази традицията,за да не вампирясат и да ги забравим един път за винаги!

  • Той да беше само антикомунист, както и да е. Но той беше по-лош от това. Той беше изменник, национален предател, слуга на новите ни поробители – корпоративни империалисти и глобал-фашисти.

   Идеологическа марионетка… Измислен псевдо „дисидент“… Той е един от тези, които изначално не признаваха такова нещо като „национален суверенитет“, „свобода“ и „независимост“ за нашата родина. Които плюеха на самата идея за свободна, силна и независима България и непременно искаха да я набутат под краката на някакви нови господари. Щото онея били много добри и много мъдри, и голяма далавера било да сме под тях – щели сме направо да цъфнем и да вържем.

   А те, както се оказа, не бяха господари, те бяха касапи. И то хитри, коварни и много, много лъжливи касапи. И много гладни. Дето никога нямат наяждане. А хората като Зелю или са били идиоти, ако не са го знаели, или са били мерзавци, ако са го знаели. Такива хора замениха предишната, напълно поносима и донякъде даже изгодна зависимост на България от Съветския съюз, с тотална колонизация от страна на новите ни западни господари. Които пък целяха само да разграбят страната ни и да я подложат на „мек“ геноцид – демек, да ни изпият кръвта и да ни изядат.

   Такива като него ни дадоха на онези човекоядци да ни ядат. Мерси много – сега давай обясненията си на Бога, Зелко!

   • Здравейте, колеги!

    И аз считам и съм убедена и времето ще го докаже, че Желев е национален предател, като се започне с Кръглата маса на Боянските ливади.
    Аз не съм забравила, колеги, и винаги ще напомням, на всички на които не им утърва, колеги.

    С поздрав,

    М.Димова

 5. И аз също не жалея по него. Дори му пожелавам да не намери покой никога …..

  • Дребен да, но дали „добър“?! Може ли да е „добър“ човек, който се сдушва с най-големите врагове на българите и България – вътрешната партия (по Оруел, 1984) на БКП! Който знае къде тласва страната и народа ни, макар че е само една кукла на конци! И т.н. и пр. – много още може да се каже за тая негова „доброта“!

  • Не бива! Единствено добро или нищо. Направил е каквото е можел и на каквото е бил способен, онези, които са го избирали, да това са част от списващите и по тази интернет страница, те са допринесли с избора си за доразвиване и осъществяване на идеите на други чрез правомощията на Желю Желев. Информирайте се и мислете преди да правите избор! Инак ще повтаряте грешки от миналото! Лесно е да се хули, трудно е да се прави градивна критика!

   При следващи избори бъдете нащрек, информирани и внимателни! Народ, който не познава историята си, рискува да я повтори! Изборът на българите беше срещу соцалната държава, погрешно асоциирана от невежеството, с комунизма! В момента сме свидетели на антисоциална политика, от какво се оплакваме? Закриват линии, влакове, производство?! Какво сте очаквали с ликвидирането на социалната идея?! Не бъркайте социален с комунизъм, нито с партии с подобни наименования, информирайте се, питайте, уважавайте мнението на познати с достойно поведение, не бъдете лековерни! Събудете се, българи!!!

   • Я па, защо да „де бива“?!… Че ако я продължим тази теза, дето „за мъртвите добро, или нищо“ – до нейния логичен завършек, то неизбежно ще стигнем и до идеята, че и такива чудовища като Хитлер трябва да бъдат или забравени, или хвалени. Не, не! Някои дела, както и някои личности, не бива никога да бъдат забравени. И никога не бива да бъдат възхвалявани, изкривявани, омаловажавани и т.н. Защото от висотата на времето по-добре се вижда значението на делата на този или онзи обществен деец. И ако то е лошо, трябва да се помни и да се изтъква именно като такова. Ако човекът е бил недостоен за работата, която е изпълнявал – съжалявам, но това трябва да се говори, да се знае и да се помни. Примерите не могат да бъдат само положителни. Предателите, негодниците, глупаците и некадърниците трябва да се запомнят като такива. Това е полезно за обществото. Именно това е градивното на критиката. Иначе казано – „хубаво го вижте, помнете го и не го допускайте отново“!

   • Това, че е бил направил, каквото е можел …, ми, нищо не е направил градивно. 🙂

    …’щото, ако беше направил нещо, нямаше сега ( 1/4 век след „падането на комунизма“ ), да се правят коментари на много високо държавно ниво, че трябва да се борим с „посткомунизма“. 🙂

 6. Прехода трябваше да се извърши, но не по този начин, по който се извършва все още и не от тези хора, които го започнаха. 😦

  Честно казано, всеки, който се е родил – ще умре!

  Честно казано, не ми е мъчно за Ж. Желев. :-/

  • Прехода трябваше да се извърши от хора както в Китай,а нека у нас и в СССР. Ако първоначалните планове са били БГ да се впише като запази някои свои печеливши сектори всичко щеше да е ок.Но пална е бил да се унищожи производството, за да станем колония и пазар,малък ,но все пак пазар. За разлика от т-нар Вишеградска четворка където поне дойдоха чужди сериозни инвестиции у нас няма такова нещо. Желев може да не е крал, но е участвал от близо в съсипването на нашата родина и превръщането и в колония.

   • Много ми е болно да го кажа, но …:

    „Прехода“ започна, когато Меркел изтръска от Боко саждите и го сложи в кУстУм и лачени кондури.
    Жалко е, че Боко е най-доброто сред политиците България. 😦 Всички са по-зле и от него. 😦

    „Прехода“ не е бил НИКОГА преход, а прехвърляне от съветско робство на американско робство.
    Ако се смеем на „хумора“ на Бай Тошо, то има за какво – той, както го описаха тогавашните големи от Бавария – „е човек с много добро чувство за хумор“. 😉
    Има един филм на бТВ, казва се „Последния лов“. Та, там се описва и какво е трябвало и как е трябвало да се направи, като ПРЕХОД, и това, как е направен вътрешнопартийния преврат на еврейското лоби на БКП под предводителството на Луканов – и за него не ми е жал.

    … а що се отнася до „инвеститори“, Асенчо, припомни си ( ако си достатъчно голям ), как „инвеститорите“ от BRD изкупуваха предприятия от DDR и ги затваряха, не защото са неефективни, а защото им пречеха на основните производства. 🙂

    Същото беше положението и в НЕФТОХИМ АД: ЛУКОйл дойдоха и затвориха всички полимеврни производства, защото в Русия си бяха построили чисто нови такива производства. 😉

    „ПОМОГНИ СИ САМ, ЗА ДА ТИ ПОМОГНЕ И НЯКОЙ ДРУГ!“

    Не си мисли, че огледалния образ на комунизма, т.е. „американската демокрация“ може да ти помогне. Напротив! Ще те зароби или направо ще те унищожи! 🙂

   • Не съм много съгласен – не беше „съветско робство“, беше ЗАВИСИМОСТ от съветския съюз! Но тази зависимост беше много, много по-мека от тази, в която сме сега. И не чак толкова страшна. Защото поне имахме известен национален суверенитет. Имахме собствена армия, имахме развита промишленост и процъфтяващо селско стопанство, за медицина, образование и здравеопазване да не говорим… Имахме и много млади хора в страната. А какво имаме сега?… СЕГА сме в робство! Това американското е КОЛОНИАЛНО робство. Руското не беше робство. Бяхме сателити, но не и колония, особено – колония, обречена на унищожаване, каквато сме сега. Иначе казано, скочихме от трън та на глог. Недей да ги приравняваш двете неща! Те са на съвсем различни нива. И именно днешното ни положение е много, ама МНОГО по-лошо.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.