Вижте как „Америка за България“ е прилапала половин милиард долара!

ПИК продължава разкритията си за фондация „Америка за България“, която раздава грантове от по няколко милиона лева на изданията на Иво Прокопиев и на „Медиапул“.

Читател на медията ПИК, Стефан Стайков разкри скандални подробности около финансирането на организацията и това как тя се е регистрирала в България.

Плевнелив и почетният президент на "Америка за България" Франк Бауър

Плевнелив и почетният президент на „Америка за България“ Франк Бауър

„Преди две години почетният председател на „Америка за България“ г-н Франк Бауър беше награден от президента с орден „Мадарски конник“. Тогава аз написах писмо до Плевнелиев, като настоях за информация какъв е приносът на този човек за България, за да го награждават с такъв орден“, разказа пред медията ни Стайков.

След това нещата се развиват подобно на вчерашните събития, когато собственикът на ПИК Недялко Недялко и главният редактор Ивайло Крачунов посетиха офиса на „Америка за България“, но така и не успяха да разговарят с никой от началниците. Едва днес програмният директор на фондацията Ленко Ленков нервно обясни действията си.

„Опитах да се срещна с представители на тази фондация. Чаках долу на входа, но не ме приеха. Охраната ме държа точно така, както е държала и вас. Нямаше никакво човешко отношение към един нормален гражданин, който се интересува от тази фондация“, възмутен е г-н Стайков.

Следва най-интересното. След кански усилия мъжът успява да открие информация за „Америка за България“. „Оказа се, че фондацията е финансирана с половин милиард долара, които са спечелени от българо-американсия инвестиционен фонд, който е създаден в България през 1992 година. И през 2008 година изцяло до последния цент се прехвърля от американското правителство за фондация „Америка за България“, която е регистрирана в Съединените американски щати“, разказва Стайков.

И продължава: „В България е регистриран клон на тази фондация. Тъй като това е само клон, целият отчет, който се прави, и целите, които се постигат с тази фондация, се осъществяват в Съединените американски щати. А в България този клон стои само формално като наименование. Но реално те не представят отчети в Министерството на правосъдието, защото не може да се видят. И се оказва, че „Америка за България“ само номинално е регистрирана като фондация. На практика в страната ни фондацията не прави отчети, защото няма финансиране, само по себе си.

От тук изниква логичният въпрос: Защо и как „Америка за България“ постига цели, при положение, че няма яснота с какво точно се занимава и какви са нейните цели?„, пита Стайков.

„За мен тази фондация финансира дейности, които са неразбираеми. Например те наливат пари в проекти в правосъдието за неща, които не се случват. И на практика явно целите, които си поставят те, не ги постигат. И се получава така, че вместо да се постигне една цел, се заплаща това да не се случи“, завърши Стайков.

Източник: pik.bg

Advertisements

17 thoughts on “Вижте как „Америка за България“ е прилапала половин милиард долара!

 1. Дневник е най-вредното, антибългарско сборище на гейове и ционисти. Щастлив ще е денят, в който някой успее да унищожи сайта им!

 2. Страхът е наи-разрушителната енергия.Те то4но на това раз4итат да ни маниполират.Реално нямаме какво 4ак толкова да губим.Които се страхува за измамната сигурност,губи наи-ценното,свободата си.Има решение-да спрем да пазарим от веригите им,да спрем да ходим до банките им,да спрем да им плащаме осигуровките,да ограни4им до минимум вси4ки телефони и куп вредни глупости.Свободният 4овек е истински щастлив.

 3. Страхът е основният проблем. Допълнителни проблеми са подмяната на протеста, а също и подмяната на вота. Забелязвате ли, че последните 2-3 изборни кампании започна съвсем да липсва кампанийния момент. Не се пишат програми, никакви срещи с избиратели, или се правят формално в скъпи хотели в затворена атмосфера, в работно време – за да не може да отиде никой среден активен и работещ гражданин. Целта е да не се задават обективни въпроси, да няма трибуна за критики. Участват само поканени журналисти от удобни медии, изпява се някаква подготвена песничка и толкоз. Кандидатите изобщо не си правят труда да се обявят, просто цъфват в протокола на избир.комисия и готово – избрани. Изборните вотове са абсолютно фалшифицирани – повсеместно. Риковете пре-протоколират, реалните списъци и бюлетини нарочно се повреждат и невалидират. Триковете се правят по места от дребни мишоци – за едни трохи, обаче фалшификацията е огромна по значение. Във властта влизат все по-опасни хора, все по-опасни кръгове, кормилото на държавата се върти в посока към пропастта. Без значение е и купуването на гласове – прави се само за заблуда, за да се придаде логика на факта, че гласове получават и печелят кръгове и личности, които са открито враждебни, антибългарски, тежко-криминални, олигархични и лобистки. Но не купените гласове, а фалшифицираните резултати определят вота.

 4. Снимката е доста показателна! Плевньо Ибрика се хили угоднически като слузесто мекотело (каквото е всъщност) след като е подмил (в типичния си стил) оцапания задник на своя финансов благодетел от ,,Хамерика за България“, награждавайки го с орден ,,н’ам к’ъв си“! Другият продажен, безроден и не по-малко слузест соросоид – Иво Прокопа – трябва да е изключително доволен от подмивно-облизващите действия на своя приятел (Плевньо Ибрика), след като тоя боклук на снимката (с ордена) е заделил една доста тлъста сума за проститутските медии на Прикопа, за да продължават все по-настойчиво и агресивно да промиват мозъците на неосъзнатите българи с малоумна юдо-хамериканска пропаганда, подготвяйки ги да станат безропотни и покорни роби на ,,Новия Световен (Сатанински) Ред“ налаган от слугите на Рогатия – Илюминати!!!

 5. Половин милиард и то в долари 🙂 В напъна си да бъдете интересни, ставате смешни. Правете повече секс, помага 😉

 6. Светът в който живеем си го съставяме самите ние,но не без дейното участие и“помощ“ на народилите се като бурени в , изоставената от нас народна нива,такива организации/made in USA/,като тук цитираната „Америка за България“ и затова сме на дъното на котела в пъкала и продължаваме да дълбаеме.Б момента българските граждани са много старателно дрогирани и когато малко,малко се освестят им дават нова доза и така ще е докато не ни изпратят в „царството на сенките“,или с големи усилия се откажем да ни дрогират и ги изпратим тях при дяволите.А .колкото до парите,те си са тяхни“кървави“пари и те знаят как да си ги прелапат,но умножени и с нашите народни пари.

 7. Приятелю, тъмните сили имат интерес света да е лудница и хаос! Замисли се защо. Радвам се,че българина започна да мисли. Крайно време е! Мисленето и енергията на всеки от нас е от значение, повярваите ми! Ако сме силни и независими, кой ще ни победи?

  • Така е! Най-важното сега е не само да пишем и говорим но и да търсим начин за общи практически действия: протести,петиции.допитвания ,референдуми,митинги,чествувания на бележити дати и събития,съгласувания за общи действия и други които предложите.

  • Приятелю Владимире, с интерес чета Вашите писмени изказвания,но ми прави впечатление,че в повечето случаи само констатирате и критикувате.Необходим е повече конструктивизъм и практическа насоченост.Това което ни заобикаля и ни възмущава е дълбоко премислено и разработено до последната възможна подробност и за да се протвостои и победи трябват добре премислени и осъществени действия.

   • Народът още не е пробуден… Търпение! Лошото е, че трудно се пали огънят в сърцата… Очевидно има какво да губи всеки и се е свил от страх…

Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s