Вижте как „Америка за България“ е прилапала половин милиард долара!

ПИК продължава разкритията си за фондация „Америка за България“, която раздава грантове от по няколко милиона лева на изданията на Иво Прокопиев и на „Медиапул“.

Читател на медията ПИК, Стефан Стайков разкри скандални подробности около финансирането на организацията и това как тя се е регистрирала в България.

Плевнелив и почетният президент на "Америка за България" Франк Бауър

Плевнелив и почетният президент на „Америка за България“ Франк Бауър

„Преди две години почетният председател на „Америка за България“ г-н Франк Бауър беше награден от президента с орден „Мадарски конник“. Тогава аз написах писмо до Плевнелиев, като настоях за информация какъв е приносът на този човек за България, за да го награждават с такъв орден“, разказа пред медията ни Стайков.

След това нещата се развиват подобно на вчерашните събития, когато собственикът на ПИК Недялко Недялко и главният редактор Ивайло Крачунов посетиха офиса на „Америка за България“, но така и не успяха да разговарят с никой от началниците. Едва днес програмният директор на фондацията Ленко Ленков нервно обясни действията си.

„Опитах да се срещна с представители на тази фондация. Чаках долу на входа, но не ме приеха. Охраната ме държа точно така, както е държала и вас. Нямаше никакво човешко отношение към един нормален гражданин, който се интересува от тази фондация“, възмутен е г-н Стайков.

Следва най-интересното. След кански усилия мъжът успява да открие информация за „Америка за България“. „Оказа се, че фондацията е финансирана с половин милиард долара, които са спечелени от българо-американсия инвестиционен фонд, който е създаден в България през 1992 година. И през 2008 година изцяло до последния цент се прехвърля от американското правителство за фондация „Америка за България“, която е регистрирана в Съединените американски щати“, разказва Стайков.

И продължава: „В България е регистриран клон на тази фондация. Тъй като това е само клон, целият отчет, който се прави, и целите, които се постигат с тази фондация, се осъществяват в Съединените американски щати. А в България този клон стои само формално като наименование. Но реално те не представят отчети в Министерството на правосъдието, защото не може да се видят. И се оказва, че „Америка за България“ само номинално е регистрирана като фондация. На практика в страната ни фондацията не прави отчети, защото няма финансиране, само по себе си.

От тук изниква логичният въпрос: Защо и как „Америка за България“ постига цели, при положение, че няма яснота с какво точно се занимава и какви са нейните цели?„, пита Стайков.

„За мен тази фондация финансира дейности, които са неразбираеми. Например те наливат пари в проекти в правосъдието за неща, които не се случват. И на практика явно целите, които си поставят те, не ги постигат. И се получава така, че вместо да се постигне една цел, се заплаща това да не се случи“, завърши Стайков.

Източник: pik.bg

Advertisements

17 thoughts on “Вижте как „Америка за България“ е прилапала половин милиард долара!

 1. Дневник е най-вредното, антибългарско сборище на гейове и ционисти. Щастлив ще е денят, в който някой успее да унищожи сайта им!

 2. Страхът е наи-разрушителната енергия.Те то4но на това раз4итат да ни маниполират.Реално нямаме какво 4ак толкова да губим.Които се страхува за измамната сигурност,губи наи-ценното,свободата си.Има решение-да спрем да пазарим от веригите им,да спрем да ходим до банките им,да спрем да им плащаме осигуровките,да ограни4им до минимум вси4ки телефони и куп вредни глупости.Свободният 4овек е истински щастлив.

 3. Страхът е основният проблем. Допълнителни проблеми са подмяната на протеста, а също и подмяната на вота. Забелязвате ли, че последните 2-3 изборни кампании започна съвсем да липсва кампанийния момент. Не се пишат програми, никакви срещи с избиратели, или се правят формално в скъпи хотели в затворена атмосфера, в работно време – за да не може да отиде никой среден активен и работещ гражданин. Целта е да не се задават обективни въпроси, да няма трибуна за критики. Участват само поканени журналисти от удобни медии, изпява се някаква подготвена песничка и толкоз. Кандидатите изобщо не си правят труда да се обявят, просто цъфват в протокола на избир.комисия и готово – избрани. Изборните вотове са абсолютно фалшифицирани – повсеместно. Риковете пре-протоколират, реалните списъци и бюлетини нарочно се повреждат и невалидират. Триковете се правят по места от дребни мишоци – за едни трохи, обаче фалшификацията е огромна по значение. Във властта влизат все по-опасни хора, все по-опасни кръгове, кормилото на държавата се върти в посока към пропастта. Без значение е и купуването на гласове – прави се само за заблуда, за да се придаде логика на факта, че гласове получават и печелят кръгове и личности, които са открито враждебни, антибългарски, тежко-криминални, олигархични и лобистки. Но не купените гласове, а фалшифицираните резултати определят вота.

 4. Снимката е доста показателна! Плевньо Ибрика се хили угоднически като слузесто мекотело (каквото е всъщност) след като е подмил (в типичния си стил) оцапания задник на своя финансов благодетел от ,,Хамерика за България“, награждавайки го с орден ,,н’ам к’ъв си“! Другият продажен, безроден и не по-малко слузест соросоид – Иво Прокопа – трябва да е изключително доволен от подмивно-облизващите действия на своя приятел (Плевньо Ибрика), след като тоя боклук на снимката (с ордена) е заделил една доста тлъста сума за проститутските медии на Прикопа, за да продължават все по-настойчиво и агресивно да промиват мозъците на неосъзнатите българи с малоумна юдо-хамериканска пропаганда, подготвяйки ги да станат безропотни и покорни роби на ,,Новия Световен (Сатанински) Ред“ налаган от слугите на Рогатия – Илюминати!!!

 5. Половин милиард и то в долари 🙂 В напъна си да бъдете интересни, ставате смешни. Правете повече секс, помага 😉

  • Панчугов, това тролският ти псевдоним ли е? „Америка за България“ е американска фондация, не е българска! Така е че напълно възможно и е много логично свръхбогатите сатанисти (юдоционисти) да наливат много пари в нея, за да й позволят да действа с широк запах, както се викаше едно време за комунистическите „ръководители“.

 6. Светът в който живеем си го съставяме самите ние,но не без дейното участие и“помощ“ на народилите се като бурени в , изоставената от нас народна нива,такива организации/made in USA/,като тук цитираната „Америка за България“ и затова сме на дъното на котела в пъкала и продължаваме да дълбаеме.Б момента българските граждани са много старателно дрогирани и когато малко,малко се освестят им дават нова доза и така ще е докато не ни изпратят в „царството на сенките“,или с големи усилия се откажем да ни дрогират и ги изпратим тях при дяволите.А .колкото до парите,те си са тяхни“кървави“пари и те знаят как да си ги прелапат,но умножени и с нашите народни пари.

 7. Приятелю, тъмните сили имат интерес света да е лудница и хаос! Замисли се защо. Радвам се,че българина започна да мисли. Крайно време е! Мисленето и енергията на всеки от нас е от значение, повярваите ми! Ако сме силни и независими, кой ще ни победи?

  • Така е! Най-важното сега е не само да пишем и говорим но и да търсим начин за общи практически действия: протести,петиции.допитвания ,референдуми,митинги,чествувания на бележити дати и събития,съгласувания за общи действия и други които предложите.

  • Приятелю Владимире, с интерес чета Вашите писмени изказвания,но ми прави впечатление,че в повечето случаи само констатирате и критикувате.Необходим е повече конструктивизъм и практическа насоченост.Това което ни заобикаля и ни възмущава е дълбоко премислено и разработено до последната възможна подробност и за да се протвостои и победи трябват добре премислени и осъществени действия.

   • Народът още не е пробуден… Търпение! Лошото е, че трудно се пали огънят в сърцата… Очевидно има какво да губи всеки и се е свил от страх…

  • Светът не прилича на лудница, у нас нормалните смятат за луди…

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.