Вижте как са свързани Сорос, „Америка за България“ и магистрати!

Една статия от 19.12.2014

Каквото и да ви говорят, става дума за пари. Хеле пък в правосъдието. В миналия епизод ви разказахме как съдия Мирослава Тодорова бави 4 години очевидни присъди по казуси като изнасилвания, ала мигом пише мотиви, за да оправдае примерно кришнаря Асен Генов за хулиганство. Оказа се, че двамата са „случайно разпределени“, също като конкретното дело, което ги срещна пред публиката, като част голяма и добра финансовата схема от неправителствени организации. Това разкрива в. „Репортер“ в свое авторско разследване.

съдия Мирослава Тодорова

съдия Мирослава Тодорова

Цялостна реформа на Висшия съдебен съвет, реформа на управлението на съдилищата с нова концепция за избор на административни ръководители и засилването на участието в този процес на магистратите, ясно дефиниране на модела на прокуратурата, атестиране. Това са четирите основни акцента в концепцията за актуализацията на Стратегията на съдебната реформа, обявена от 9 неправителствени организации. Същото си излъчиха министър и заместник – министър на правосъдието. А сега ще разберете какво ги свързва. Милиони пари, с които са оплетени през правосъдния октопод, който се представя за русалката на истината и реформата.

Неправителствените организации, които са свързани помежду си, са основните получатели на пари от най-активната донорска организация – фондация „Америка за България“ и свързания с Джордж Сорос „Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа“. НПО-тата са обвързани и с кръга „Капитал“, взел над 3 млн. лева от същия спонсор. „Америка за България“ и тръстът на Сорос на практика са затворени за организации извън този кръг от НПО-та, абонирани за парите им. През 2012 г. „Америка за България“ отпуска на Българския институт за правни инициативи (БИПИ) на Христо Иванов – правосъдният министър 697 800 лева. Той „забравил“ да ги включи във финансовите отчети на НПО-то, които, както медиите разкриха, направил със задна дата едва влязъл в служебния кабинет. Същият след много предупреждения и наказания стигна до отнемане на адвокатските му права от собствените му колегии. Този ни прави правосъдната реформа. Вижте ги и другите.

Христо Иванов

Христо Иванов

„Риск монитор“ на бившия шеф на клона на „Отворено общество“ Стефан Попов и Йонко Грозев, съучредител на партията на Кунева и Реформаторския блок, който участва и в други НПО-та, получава 150 000 лева. През 2013 година програма „Достъп до информация“ на Александър Кашъмов е осъществена със 194 710 лева, БИПИ получава 142 360 лева. Иститута за развитие на публичната среда на Антоанета Цонева грабва 194 000 лева, а „Прозрачност без граници“ 195 225 лева. Същите организации са основни бенефициенти и на Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа, показва справка. Фондация „14 януари“ на Асен Генов е с почти 120 000 долара. И сега ще ви стане ясно защо именно неговото дело за хулиганство е „случайно“ разпределено именно на съдия Мирослава Тодорова, та да го оправдае, понеже поругаването на паметници било израз на мнение. Тя се явява основен критик на метода … за случайно разпределение на делата в съдебната система. Ами от същата американска фондация през 2012 година Съюза на съдиите в България, председателстван по това време от съдия Мирослава Тодрова, получава крупната сума от 420 000 лева. Правосъдно казвате? Евроатлантически ценности казвате? А не бяха ли тези двамата сред най-активните борци срещу задкулисието? С риск да досъдим ще напомним, че няма по-съдийска мъдрост от тая: „По делата им ще ги познаете…“

Апропо, забавно е да се чете как ръководената по онова време баш от красавицата НПО взима пара – за „утвърждаването на независимостта на съдебната система“. Съюзът на съдиите финансира няколко онлайн медии, известни с критичното си отношение към определени лица и структури в българската съдебна система.

Институтът за развитие на публичната среда също е почетен – с около 200 000 долари Центърът за либерални стратегии на политолозите Иван Кръстев, Деян Кюранов и секретарят на партията „България на гражданите“ Йонко Грозев – $137 000.

Целият съдебен октопод в момента се крепи на правосъдния министър – адвокатът с отнети права Христо Иванов. В служебния кабинет той взе за заместници хора от същата мрежа. Съдия Петко Петков сред ….. (основателите) на медията на Иво Прокопиев, както и на Българският хелзински комитет. Бил е член на журито на конкурса „Човек на годината“, организиран от БХК. Заместникът на лишения от адвокатски права  министъра на правосъдието е съдия в наказателното отделение на Софийския районен съд от юни 2007 г. Преди това – в периода от 2005 – 2007 г. е бил младши съдия в Софийски градски съд. Председател е на комисията по професионална етика към СРС. Членува в Съюза на съдиите от 2006 г., а от октомври е член на Управителния съвет на организация. За вярна служба на Иванов – той става негов заместник и в сегашния кабинет. А към него бе закачена и друга от любимците на „Америка за България“ и кръга „Капитал“. Дамата кацна откъм „Център на НПО-Разград“. Разград е родния град на Прокопиева, боса на кръга „Капитал“ и най-близкия приятел на президента. Така сформираният правосъден октопод и някои негови пипала вече смучат и от държавата.

Ето как министърът на правосъдието разпредели средствата към неправителствените организации за борба с домашното насилие. Одобрени са общо 15 проекта, които са на стойност от 15 000 до 126 хил. лева. Само едно НПО, което е кандидатствало с проект за 50 000 лева не е получило одобрение от комисията на правосъдното ведомство. Заповедта за разпределение на средствата е подписана на 4 декември 2014 година от Петко Петков, зам.-министър на правосъдието.

На 8-о място от одобрените проекти е този на Сдружение „Център на НПО-Разград“, който е с предмет на дейност „За силата на закона и гласа на жертвата на домашно насилие“. Проектът е получил 94 точки от 100 възможни. Подкрепата, която получава неправителствената организация е в размер на 45 480 лева. „Център на НПО-Разград“ е регистрирано през 1997 година. От справка на сайта на организацията е видно,че …. за предходната година. Председател на УС на организацията е Георги Милков. Справка в регистъра показва, че са Вергиния Мичева-Русева, както и Милков. Двамата са имали и съвместно участие в „Ромски културен-информационен център Разград“, както и в Сдружение „Съюз на младежките християнски дружества – ИМ „КА-ИВКА“, което е регистрирано в София.

След няколко години съвместна работа с Георги Милков Вергиния Мичева-Русева напуска неправителствения сектор, за да стане съдия в Разград. Той пък е сред учредителите на ДСБ и става вътрешнопартиен защитник в партията на Костов. По-късно Вергиния Русева е командирована в Софийски градски съд, а на 14 ноември 2014 година е назначена за зам.-министър на правосъдието. На същия ден за зам. – министър на правосъдието в кабинета „Борисов “ е назначен и Петко Петков, който заемаше същия пост и в служебния кабинет „Близнашки“. До август тази година Петко Петков беше заместник-председател на Софийски районен съд. Вергиния Мичева-Русева  и Петко Петков са членове на Съюза на съдиите до преди парашутиране си от правосъдния октопод като зам.-министър Петков бе и зам. – председател на съюза, който всички наричат „на Мирослава Тодорова“.

„Център на НПО-Разгра“, който получава 45 480 лева от Министерство на правосъдието е от организациите, които от години гравитират около ССБ Сред тях е и Българският институт за правна инициатива, който се ръководеше от сегашния правосъден министър до лятото на тази година.

„Център на НПО- Разград“ е сред организациите, които се обявиха и в подкрепа на Стратегията за съдебната реформа, която принадлежи Христо Иванов.

Преди повече от месец бяха изнесени факти, според които зам.-министърът на правосъдието чрез изготвената от него докладна записка до правосъдния министър Христо Иванов неправомерно се е опитал да облагодетелства с над 620 000 лева архитект, който води съдебно дело с правосъдното министерство . Делото е за ремонта за т.нар. Военно НДК. Ето тези хората искат да реформират: правосъдието, което така добре се храни по правителствени и неправителствени линии. Сега искат и да го реформират. В чий ли интерес? Това не е въпрос, това е шега.

Източник: pik.bg

12 мнения за “Вижте как са свързани Сорос, „Америка за България“ и магистрати!

 1. Значи у нас е разрешено не само магистратите, но и всички други властници да са свързани само с КГБ, с „Вечната дружба с Русия“, по никакъв начин не бива да са свързани с нещо друго, така ли?! С Русия да са ни свързани властниците може, с Америка не може, така ли?! Властниците ни трябва да рипат само под руската свирка, така ли?!

  • 45 г. по руската свирка бяхме горди и щастливи българи, сега сме 27 г. под американската свирка и само нещастие, разруха, икономически геноцид с планът Ран–ът. Целта на евреите от край време е да унищожат православието и нашите братски народи, Техни инструменти за това сега са „Америка за България“, НПО-тата на Сорос и т.н.Ето едно интервю на бившият антимафиот № 1 Любен Левичаров, което е поредното доказателство, че след 1990г. ЦРУ управлява ДС агентурата :

   А иначе на мен масонството ми е дълбоко присъщо, защото произхождам от едно също такова езотерично, затворено общество, наречено контраразузнаване и Държавна сигурност. С две думи се разбираме с братята по целия свят. Така, при първата ми работа с американците през 1991 г., се наложи да работим….

   Те са знаели, че България ще стане разграден двор и са създали ЦСБОП т.е. знаели са че ще нахлуят наркотици, секти, незаконен хазарт и др. незаконни дейности. Ето какво казва :

   Усещахме, че животът тръгва в друга посока, че идват промени и се готвехме за новото време. След 10 ноември 1989 г. на нас ни забраниха да членуваме в БКП…
   Та, след промените Георги Ламбов, който по това време беше началник на Пето районно управление на МВР, един ден ни каза: “Ние можем да си говорим каквото си искаме, но сега ще изгонят един куп оперативни работници. Те са подготвени хора, но държавата вече няма да има нужда от тях, защото няма да има политическа полиция, както досега. Трябва да направим нова специална полицейска служба за борба с организираната престъпност, с наркотрафика, с тероризма, каквито има навсякъде по света…
   Готвеше се рамков закон за МВР и цялата битка беше в него да попадне и новата служба, която да се бори с наркотиците, тероризма, проституцията, незаконния хазарт.

   Бившият антимафиот № 1 Любен Левичаров: Володя Лозанов и Хърсев вкараха ложата ни в дългове!

 2. Бе сичкото убу, само че защо се приравнява съдия Мирослава Тодорова с протежетата на ББ и ЦЦ? Да не би да излезе, че тя не беше изгонена от ББ и ЦЦ, защото им пречеше да си разиграват коня?

 3. Не е ли време вече да се въведат крумовите закони и да се спазват?Тогава и шивачите ще шият дрехи с един ръкав!

  • Време е да хванем кирките и да „протестираме мирно“.С кирките,във Президентство,Мин.Съвет,Съдебна палата,Народно събрание.И за всеки намерен там,по една кирка в главата!Но,мирно и тихо.

 4. Нужни са крути мерки! Сама системата не може да се реформира.Крадеца ще вика дръжте крадеца и с това ще се размине цялото мероприятие, наречено реформа.Тоя дето са го назначили за министър, не може да се обръсне, а някои чакат да изхвърли „гнилите ябълки“ в затвора.Това няма как да стане.За сметка на това ще се поснишат, а после ще продължат така, както вече над 35 години са работили-за своя джоб, а не за правосъдие и държавност.

 5. Вижте им само образите на снимките.Не са ли това образи на истински ,доказани,престъпници.?! Аз тази жена не бих я назначил дори за надзирателка в женският затвор. А този брадат индивид става само за пиколо пред хотел. ПАДЕНИЕ!!! Да се смееме ли ,да плачеме ли? Хора спомнете си какво написа Дякона Левски в края на своето тефтерче, а именно „….НАРОДЕЕЕ!!“ Стегни се народе!Изхвърли мършата от своите редове!

  • САМО БОРД В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА , иначе ще тъпчем на едно място, докато се заличим като държава..

  • И тези като си тръгнат, други ще дойдат и Сорос пак ще плаща и държавата пак ще затъва… Това което е необходимо е да дойде човек, който ЩЕ ЗАБРАНИ ВСИЧКИ НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ПЛАТЕНИ АГЕНТИ НА ЦРУ И ДРУГИ ДЪРЖАВИ, ЦЕЛЯЩИ ДА НИ УНИЩОЖАТ! Вижте Гърция! Там Сириза печели1 А ние??? Борисов, Костов, Кунева, Близашки, Плевнелиев- всички до един-национални предатели, разсипали България по плана на евреите-талмудисти. Защото това става ПО ПЛАН!!!

   • Радвам се ,че студентите са истински студенти а не „протестори“, както незаслужено някои реакционери искаха да ги набедят. А истинските студенти търсят при изучаване на науката ИСТИНАТА.Истината за истинската демокрация, не на „сорестологията“ НАПРЕД студенти,в много случаи практиката ще ви подскаже истината за истинската наука.

 6. Методите за решение на проблемите с БГ-Октопода са известни! На мене ми харесват тези на Генерал Аугусто, с килиите без прозорец и отвори!!! Само една четвъртинка от малка тухличка да кажат къде са скрили парите!!!

 7. Гнусотия до шия!! Долнопробни генетични дегенерати!

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.