Мозъчните тръстове ви водят за носа

Властите на САЩ си действат по техните проекти и използват алчни и продажни българи да им поднасят на чинията гражданското общество. Надяваме се да не сте забравили летният протест в София през 2013 г., които бяха създадени, подкрепени и насочвани от десетки мозъчни тръстове и хилядите им чиновници с добре известната им вече мрежа.

usaid_omar_pppaПисали сме много по темата, други също са го правили. Ефективно за да функционира воденето на гражданите в желаната посока са нужни медии във всяко едно от публичните пространства. Такава е ролята на олигархът Иво Прокопиев, чиито медии са един вид трамплин за мозъчните тръстове в България. Тази година не отстъпва също и хората от Вашингтон са доставили нужните “провизии” за да се поддържа днешната реалност, която вярвате или не – ще става все по-коварна.

Наливането на финанси от САЩ се прави от различни мозъчни тръстове, един от тях е Америка за България, прикриващ се под често ползваното название “институт”. Писали сме колко е вреден и зависимостите му с Централно разузнавателното управление на САЩ (ЦРУ).

Икономедия АД на Прокопиев получават за периода 2015 – 2017 г. 3 млн. лв. Така нареченият “грант” подкрепя capital.bg и dnevnik.bg, водещите издания на „Икономедиа“. Тези пари имат за цел да разширят онлайн присъствието на „Капитал“ и „Дневник“ и да укрепи водещите им позиции в заблуждаването на обществото, както и да разработи “задълбочени журналистически разследвания”.

Това ни напомни малко за Бивол АД, която тема е различна, за съжаление, и не се връзва с излаганото в момента.

За да функционира правилно това тяхно “гражданско общество” са нужни пари, това е ясно на всеки, обаче което не е известно на всеки, е че трябва да се подхваща от тях и сферата на образованието. За целта до края на 2017 година са пуснати средства ($ 1,587,500) в програма на име „Младите лидери на България”. Тази програма е вече шестата на брой, тоест “тече” от известно време.

Целта на програмата, създадена от Фондация „Америка за България” и администрирана от Института за международно образование, е да инвестира в развитието на млади предприемачи, професионалисти от съдебната система, учители и директори в сферата на училищното образование.

До 2017 година са пуснати 1, 152, 600 лв. за осъществяване на мисията на „Америка за България“, която “има за цел да укрепи демократичните институциите” в България чрез пари за “независимата журналистика”. Mediapool е новинарско онлайн издание, което следва примера на Икономедия АД. Парите ще дадат възможност на mediapool.bg да увеличи съдържанието си, да засили своите онлайн позиции, както и присъствието си в социалните медии.

Ако обърнете внимание на връзките, които правим в тази статия ще забележите, че някои от тези “медии” ползват създадени за целта мозъчни тръстове от тях с цел да получават финансовата подкрепа на САЩ. Mediapool са си направили за целта Фондация „Инфо Спейс”.

Разбира се в наливането на средства за поддържането на “гражданското общество” влизат и ветерани от мрежата в България. Един от тях е Огнян Минчев със своята Асоциация „Прозрачност без граници“. До края на 2017 г. ще получат 782,000 лв.

Този вреден мозъчен тръст има за цел да набелязва потенциални пречки за американските програми чрез водене на статистики като представя оценка върху корупционните среди.

По запознатите читатели също знаят, че мрежата се разраства постоянно и е гъвкава във воденето на своите програми. Знае се, че използват и изкуството за да обхващат различните среди на българското “гражданско общество”. Така се създават все повече и повече мозъчни тръстове. Един от тях е Фондация „ХХ-Триола Квинтола“, който ще получи до края на 2015 г. 575,000 лв. за да обхване образованието на деца и ученици в музикалните среди и да възпитава нови публики. Проектът е измислен и управляван от евреина-хазар Максим Ешкенази. Този проект включва три програми: „Фортисимо в клас” за четвъртокласници в над 30 училища в България, „Фортисимо Фамилия”, с фамилни концерти в зала „България“ през целия сезон и „Фортисимо Фест” с големи концерти на открито.

До 2016 г. получава и друг гигант от мрежата 300 000 лв. Фондация „Работилница за граждански инициативи” допринася за укрепването на мозъчните тръстове в България. Тръстовете са свързващо звено между донорите и потребностите на мрежата, като насърчават включване на гражданите и бизнеса в определяне на приоритетни области, в разработване на програми и в набиране на средства. Проектът включва механизъм за съфинансиране, който ще помогне на 10 обществени фондации да подкрепят множество малки местни проекти, чиято обща стойност ще надвиши двойно сумата на отпуснатия грант.

До 2018 г. са вкарани 482,000 лв. в мозъчния тръст Институт за регионални и международни изследвания (ИРМИ), които ще се занимават в шест големи български града с хора на високи позиции за да могат да осъществяват програмите си и на политическо ниво. Така те обхващат отдолу нагоре “гражданското общество”.

В хода на проекта членовете на платформите ще се включат в структуриран диалог, ще изготвят стратегически насоки на регионално ниво, ще предложат публични политики и ще пледират за тяхното приемане. Това означава прокарване на ТТИП, “енергийна независимост” (шистов газ) и др. удобства за американските власти. Освен това, лидерските платформи ще се превърнат в естествени центрове на гражданска активност, около които ще се изгради широка мрежа от активисти, организации, граждански групи и медии, които ще допринесат за “укрепване” на “гражданското общество” на местно ниво.

Докато алчността на хиляди чиновници от мозъчните тръстове и техните трамплини се занимават с прокарване проектите на американските власти и корпорации, докато българските граждани стоят безучастно и пасивно пред националните проблеми в нашата родина, до тогава няма да има никакво “гражданско българско общество”. Нито ще има някакво икономически позитивно развитие и подобрение на живота на милиони българи. Все още ще бъдем евтина работна ръка в западните държави и чужденците ще ни гледат с усмивка сеира.

Проблемите сме си ги създали сами българите чрез зле информираност, за което спомогнаха и спомагат хиляди активни чиновници. Не гледайте към това, което ви се представя за проблем, гледайте към проблема.

10 мнения за “Мозъчните тръстове ви водят за носа

 1. Нобелиста по икономика Фридрих Хайек – няма смисъл да се опитваме да променяме мнението на цялото население, твърди австрийският икономист, напълно достатъчно е да променим убежденията на елитите. Хайек има предвид журналистите, университетските преподаватели, публичните интелектуалци, писателите. След което именно те ще станат хората, които чрез своите изяви ще убедят обществото, че няма по-добри идеи от възхваляващите пазара и приватизацията

  Фридрих Хайек смята, че участието на държавните структури в живота на обществото трябва да бъде сведено до минимум и че всичко трябва да бъде оставено на „невидимата ръка на пазара“. Следващите няколко десетилетия показват пълната несъстоятелност на тази прогноза тоест капитализма постига най-големите си успехи 1950-1970год. защото има големи данъци и регулации.

  Неолиберализма се провали тоест отдавна се знае от историята на САЩ за курса на Рузвелт и Кейнс ,и за капитализма 1950-1970год. ,и чудно защо у нас още се пропагандира

 2. Драги ми смехурковци,нещата са много по прости и прозаични.В статията много ясно Ви е обяснено,колко и какви пари ,от кого и за кого са предназначени, а защо ,Вие трябва да се сетите.Задачата не е толкова сложна,след като по голямата част от онеправданите българи,виждат и знаят за какво става дума. Накратко много пари се наливат с цел някой да им служи в изпълнението на тъмните и подли замисли.Лошото е ,че в нашата родина винаги е имало индивиди с ниско и подло мислене,отворили дупетата си за пари да продадат и майка си и баща си. Ако сте честни и добри хора не общувайте с тях,не ги слушайте и не четете преднамерените им глупости, и тогава тези пари ще секнат,защото без резултат никой не си дава парите . Всеки един поотделно,както и всички заедно може да постигнем много,защото ние няма вече какво да губим.Отнеха ни парите,спокойствието и работата,но не могат да ни отнемат достойинството,двете работни ръце и знанията които сме натрупали.Ако искате да си върнем всичко останало,начините са: ВЯРА и БОРБА . Вяра в социалната справедливост и борба,всеобща, за постигането и. Горе челата!НАПРЕД до ПОБЕДА!!!

  • Нека опитам да опиша вярата и борбата.

   Вяра – достатъчно е всеки да действа съгласно вътрешната си вяра за добро и зло! Коригиране на неправда чрез налагане на зло? Погрешен подход! Неправдата е следствие на непознание, непознанието се поправя чрез познание! В никакъв случай чрез налагане!

   Борба – нужно е да се довежда до знанието на все повече читатели знанието, разпознаването на добро и зло! Това е истинската борба, не бива да се греши и подстрекава към безредие, нито оръжие – това е налагане! Налагането е зло, примери много…

   Споменатите медии и техните представители предоставят лесна за консумация информация. Достъпна е без необходимите усилия по проверка на изложеното в нея. Често достатъчно добре допълваща втората част от необходимото на един душевно обеднял народ, а именно, за хляб и… зрелища! Необходимо е да се полагат усилия, за да се постигат устойчиви положителни познания.

   • Разбира се ,че сте прав анонимни Каравелове,за вярата и борбата но сигурно ще се съгласите и с факта,че доста комерсиално настроени индивидуалисти,получиха ,с народни пари, солидни познания и това не им пречи срещу“мръсни“пари да налагат неправдата Спомнете си частта от светото писание в която се разказва за гнева на Христос от факта,че фарисеите са обсебили храма и неговата борба срещу това.След това Той отиде при рибарите и като им обясни причините за тяхното недоволство ,насочи тяхната борба срещу неправдите,които ги бяха налегнали.Наистина,на път за Голгота,Той каза на ученика си,който искаше да го защити с ножа си „…-Петре,прибери ножа,защото,който вади нож, от нож умира!…“,и въпреки това дойдоха такива времена,когато гоненията срещу последователите на Христос, се усилиха,много военачалници,като свети Георги,защитаваха ВЯРАТА и дадоха своя живот за това. Да не би Христо Ботев да беше изпълнен с „непознание“,когато изведе своята БОРБА до висотата ,която Го изведе до неговата Голгота,която го сля за винаги с така гениално описаната от Него природа „…-Настане вечер,месец изгрее,звезди обсипят свода небесен,гора зашуми,вятър повее.Балканът пее своята песен…“. Да не би борците , които загинаха за правда и свобода да бяха „духовно обеднял народ“,защото загинаха с оръжие в ръка. Ех ,гениални поете НИКОЛА Вапцаров, защо не стана един кротък учител,а отиде с куфар бомби да се бориш срещу развилнялия се фашизъм? Отговора му беше: „…. Но да умреш,когато земята се оттърсва от отрвната си плесен. Това е песен,да това е песен!……“ и вдигна безкрайно високото си чело срещу коршумите ,които изпрати срещу него и неговите другари, фащиста-цар Борис Сакскобурготски. Положителните познания са налице и въпреки ,че искаме МИР и спокойствие за човечеството, те/притежателите на парите/ се подготвиха и започнаха да ни избиват,къде със средствата на геноцида,къде направо с куршуми. При това положение,какво ще ни посъветваш уважаеми анонимни Каравелов?

   • Да, правилно казваш, Ботев! Може би проблемът е в това – още вярваме, че моментът не е настъпил? А може би толерантността и търпението на съвременните българи ни прави лоша услуга? Дали падналите против неправдата от изминалите една-две години не са прибързали? Дали все още не сме готови за саможертва? Вие как виждате отговорите на тези въпроси? А инак освен с думи аз не зная как да събуждам българите за България! Все вярвам, че ще достигна до съвестта на колебливите и неуверени в преценката си, че ще се разгори пламъка в притъмнелите въглени…

 3. Простете! Написах „Чудесна статия и първи коментар“ и имах предвид първия отгоре надолу, но по час на публикуването той е втори. Съжалявам за недоглеждането.

 4. Чудесна статия и първи коментар.
  (Вторият – боклук с промит мозък няма да коментирам.)
  Шапка ви свалям на информираността. Мисля, че мога да чета между редовете и да виждам във всяко едно англо-британско начинание мръсен и зловещ помисъл и без да знам всички тези факти. Благодарен съм ви, че ми помагате да обогатя наличната ми информация. Общувал съм с и съм работил и живял с тези твари много години. Мръсна и гадна нация, убедени в своето превъзходство над всички останали. Точно олицетворение на дявола.
  Мисля, че виждам общата картина, но за мой ужас стигам до извода, че масите са толкова ниско в своя примитивизъм, толкова ограничени от медиите и обкръжаващите ги себеподобни, че си мисля че връщане назад към доброто няма.
  Не знам …. Може би само също с толкова много средства, финансии и усилия, с чужда помощ можем да преборим това сатанинско зло. Не виждам друг път освен чрез външна помощ – с пари, с влияние, с пропагандни материални средства, да се променят съществено нещата. Твърде слаби и малко сме тези, които мислим еднакво с вас.
  Продължавайте все така и господ да е с нас!
  И дано да сте искрени и с добри намерения ……

 5. Технологията на мозъчни тръстове и „независими граждански организации“ като диверсионни местни ядра е доста стара и е разработена от стратезите на Британската империя. В момента, това, което правят „американците“ няма нищо американско – а е стара британска колониална и диверсионна стратегия.

  Наскоро гледах някои серии от филма „Записки по българските възстания“ в който филм ми направи огромно впечатление „ревоюционната дружинка“ в Русе заедно с масоните Ангел Кънчев, Никола Обретенов и Захари Стоянов. Тогава те са се представяли като „читалище“, но по формат и функция напълно отговарят на днешните НПО. Масонските огранизации са пряко подчинени на британската корона чрез ордена на Гартер.

  В днешно време американското правителство и неговите институции и организации, както и мрежата на Сорос (който е рицар на Британската империя) се използват като фасада за действието на същата Британска империя, която след Втората световна война преминава в задкулисие.

  Не случайно политиките и социалните технологии вкарвани в действие чрез мрежата от мозъчни тръстове, „институти“ и НПО се разработват не във Вашингтон, а в Лондонския Тавистокски институт. Там се разработват всички „модерни“ музикални стилове, „модни“ тенденции, социални движения, образователни (разбирай мозъчно промиващи) програми, движения за „човешки права“ и прочие технологии за социална промяна и контрол.

  Аз бих препоръчал на Анонимните да направят подробно проучване на дейността на този институт и да запознаят българската публика с неговата зловеща дейност. Ето тук има на руски език една въвеждаща статия в неговата дейност: http://voprosik.net/tavistokskij-institut-satanizm-i-narkotorgovlya/

  Колкото по-рано хората разберат, че корена на злото не е в Америка или Израел (тези две колонии са предвидени за планирано унищожение за да реши простолюдието повярвало в теорията на „световния еврейски заговор“, че със злото е приключено), а в Лондон и Ватикана, толкова по-адекватно ще могат да се ориентират в предстоящите събития, както и в нещата които са ни приготвили имперските сили и в реалните стратегии за измамване на цялото човечество.

  • Добре беше да припомниш и уточниш, че Лондон и Ватикана се управляват от извънземни раси (рептилии и др.)

   • Да, задкулисния елит от самото начало работи в кооперация с и под контрола на същества от други светове и измерения. Тяхното състояние е наистна незавидно, защото на човеците може да изглеждат могъщи и всесилни, но същевременно са оковани от измами и контрол по същия начин по който те постъпват с останалите хора. В Библията тази закономерност е отбелязана с думите „като мамят и бъдат мамени“. Т.е самите измамници на върха на пирамидата са също не по-малко измамени. Освен всичко те са вързани от огромен страх и ужас от контролиращите ги същества.

    Тъй като обаче хората биват мамени от други хора и техните медии, институции, организации и модели на изкривяване на реалността, считам, че за читателите би било по-полезно да са запознати с видимите неща за които трябва да внимават и от които да се пазят, защото спрямо невидимите мнозинството няма капацитет да направи каквото и да било.

Прочетете и правилата за коментарите!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.