Посолството на САЩ в София се използва за подслушване на българските граждани?

3125be601f5e17371be7f157001a52c5

Повече от 80 американски посолства по света са включени в системата на Агенцията за национална сигурност (АНС) и Централното разузнавателно управление (ЦРУ) за радио и електронно наблюдение (Special Collection Service – SCS). Това става ясно от сензационна информация, изнесена от известния британски разследващ журналист и специалист Дънкан Кембъл.

Още преди няколко десетилетия, през 1988 г., Кембъл разкри на световната общественост и информация за проекта за глобално проследяване и подслушване „Ешелон“, създаден в онези години от САЩ. Сегашните му разкрития се базират на изнесената от Едуард Сноудън информация за глобалното подслушване от страна на АНС.

Снимките, които ще видите в тази публикация, показват, че системите на АНС-ЦРУ най-вероятно са поставени дори и в посолството на САЩ в София. Освен това те се откриват на други доста видни места в Европа, Южна Америка и Близкия Изток. Всички включват последен етаж без прозорци или конструкция, изградена върху покрива на посолството, за които се твърди, че прикриват системи за подслушване и наблюдение на мобилни телефони, wi-fi и радио мрежи. Системите са предназначени да „събират“ комуникации от центъра съответните градове, както и от правителствени сгради.

Посолството на САЩ в София

Посолството на САЩ в София

Познатата ни сграда на американското посолство в София – целият последен етаж на средния и най-висок корпус е без прозорци, но съдържа специфични панели, които според Кембъл, са създадени, за да скрият устройствата за събиране на информация. Американското посолство се намира южно от центъра в престижния квартал „Лозенец“ и е на разстояние около 4 километра от сградата на Народното събрание. Отворени остават въпросите дали българските служби знаят за тази инсталация, защо родните власти не поставят въпроса и защо са безразлични към риска гражданите на европейска София да бъдат подлагани на незаконно подслушване и следене от служби на чужда държава.

Посолство на САЩ в Загреб

Посолство на САЩ в Загреб

Сградата на американското посолство в Загреб също има цял етаж без прозорци, който според Кембъл Дънкан се използва за разполагане на подслушвателна апаратура.

Посолството на САЩ в Берлин

Посолството на САЩ в Берлин

Посолството на САЩ в Берлин се намира точно до Бранденбургската врата и гледа директно както към Бундестага, така и към кабинета на канцлера Ангела Меркел. Както съобщава немското издание „Шпигел“ инсталацията за подслушване, инсталирана на покрива на посолството (оградена в червено) се използва, за да се следят немските правителствени и бизнес комуникации.

a6fde5ad121033520e83d371aa6e9becИнсталацията има два радио прозореца (маркирани с жълтите стрелки), от които директно се виждат сградите на парламента, правителството, както и офисите на „Шпигел“.

Американското посолство в Мадрид

Американското посолство в Мадрид

Испанските власти подложиха на остри критики САЩ, заради доклади за секретно масово подслушване на граждани. Документите изнесени от Сноудън разкриват, че около 3,5 милиона телефонни разговори са били засичани средно дневно. Американският посланик в Мадрид беше привикан от държавния секретар, за да отговори на тези обвинения.

ce9b344d734240ffd54627e9f785d36aПри по-близък поглед върху покрива на посолството се вижда допълнителна постройка без прозорци. Посолството се намира северозападно от центъра на Мадрид, малко по-малко от два километра от сградата на испанския парламент и на малко над 3 километра от Сената и Кралския дворец.

Секцията на американските интереси в Куба

Секцията на американските интереси в Куба

Въпреки че САЩ няма официално посолство в Куба от 1961 г., Хавана се дава за пример за присъствието на SCS инсталации в списък предоставен от Едуард Сноудън през 2010 г. Квази посолството се нарича „Секция на американските интереси в Хавана“ и се намира в сградата на Швейцарското посолство.

Посолството на САЩ във Виена

Посолството на САЩ във Виена

Американското посолство във Виена също е оборудвано с издайническата покривна постройка, която се намира в центъра на сградата. Посолството се намира южно от австрийския парламент, Общинската управа и правителствените сгради.

Вила северозападно от Виена

Вила северозападно от Виена

Австрийските медии съобщиха, че тази вила, която се намира на северозапад от Виена, е приютявала операция на АНС по наблюдение. Оборудването за „събиране“ на информация се появява върху сградата в югозападния й край. Плоската постройка без прозорци е подобна на тази намираща се върху американските посолства по света.

Посолството на САЩ в Женева

Посолството на САЩ в Женева

Американското посолство в Женева гледа директно към централата на ООН и на покрива си има цял етаж без прозорци, в който се съдържа апаратурата за наблюдение. Едуард Сноудън е работил за ЦРУ в Женева за няколко години и е помагал в управлението на това скрито съоръжение.

Посолството на САЩ в Стокхолм

Посолството на САЩ в Стокхолм

Американското посолство в източната част на Стокхолм се намира на по-малко от километър от телевизионната и телекомуникационна кула, която е сърцето на националната комуникационна система на Швеция. Постройката за наблюдение изградена върху покрива осигурява директен зрителен контакт с кулата. Стокхолм не е сред наблюдаваните столици в списъка на Едуард Сноудън, но не се знае дали списъкът е цял, както и какви промени са извършени в системата за наблюдение след 2010 г. Върху покривът на посолството е изградена „постройка за поддръжка“, която е подобна на много от гореизброените.

Посолството на САЩ в Каракас

Посолството на САЩ в Каракас

Американското посолство в столицата на Венецуела има две постройки от дясната страна на покрива, както и голяма постройка в средата на покрива, която е без прозорци. Посолството „гледа“ към центъра на Каракас и се намира на около 6 километра от парламента на Венецуела.

Посолството на САЩ в Нигерия

Посолството на САЩ в Нигерия

Посолството на САЩ в Лагос, Нигерия е посочено в списъка на Сноудън, съдържащ американски сгради, върху чийто покрив са изградени системите за подслушване и следене.

Източник: Хаштаг-BG

Advertisements

6 thoughts on “Посолството на САЩ в София се използва за подслушване на българските граждани?

  1. Не разбирам какво им пука на САЩ са обикновените хора,че ги подслушват? В бедна държава като БГ дори са таргет на корпорациите не ставаме защото нямаме кинти. Напълно излишно пилеене на ресурси.

  2. Значи ако има прозорци ще е по-малко подозрително… и те няма да се сетят за това?

  3. Американската нация се основава на кръвта, костите, земите и имуществото на повече от 100 милиона убити и измъчвани индианци, законните собственици на тази страна. Юдео-масонският печат, до ден днешен, внушава на всички идеята, че Америка е била усвоена от ръцете на белите колонизатори. В действителност, повечето от земите преди пристигането на белите са били култивирани от индианците. Белите, всъщност, са били завоеватели, крадци и разбойници, които са построили просперитета си на базата на смъртта и страданията на десетки милиони индианци и роби-негри. Завладявайки земята, принадлежаща на индианците, нашествениците обявявали коренните обитатели за чужденци. Според законодателството на САЩ (действащо до 1924!), индианците не са граждани на тази страна и нямат никакви права на нейната територия. “Демократичното” американско правителство принуждава “представителите” на индианските племена, под страха от смъртта, да подпишат с правителство “доброволен” договор за продажба на земята им. През 1862 г., правителството на САЩ, издадава Закона за заселване на Запада, т.е. индианските територии. За да стимулира белите на война срещу индианците, на всеки окупант е било обещано безвъзмездно “160 акра от най-добрата земя за постоянна собственост”. Индианците – собственици на тези земи – били обявени за незаконни. До края на 1860-те години в страната се води широкомащабно преследване и убийство на индианци. През 1871 г. на щатския Конгрес ратифицира Закона на Съединените щати на индианските резервати. По-скандален от престъпленията на древните египетски фараони за преселение на хора, Законът узаконява тоталното ограбване на индианците, превръщайки истинските собственици на тези земи в безсилни роби, подчинени на произвола на дребните федерални служители-окупатори.

  4. “Борбата срещу тероризма” е идеалното оправдание за ограничаване на гражданските свободи в САЩ, тоталния шпионаж, финансовите репресии /увеличаване на данъците и множество др./, прилагането на сила и тежки злоупотреби с властта. Това е и ефикасно оръжие за справяне с инакомислещите /дисидентите/ и поставяне на 300 милионния американски народ, състоящ се от различни етноси в състояние на пълно подчинение и заробване. Друг елемент от американската “демокрация” е тоталният шпионаж на граждани, фирми, неправителствени организации, общественици и лидери на различни движения. Тоталният шпионаж /политически, икономически, в личния живот и др./ на САЩ естествено включва и цели държави /и приятелски и враждебно настроени/. Това се осъществява по различни начини и най-вече чрез спътниковата система “Ешелон”, която чрез своите супер компютри е в състояние да прихваща всеки разговор по стационарен и клетъчен телефон, информация от компютри, факсове, Интернет връзки, телекс, радиостанции и др. комуникации. Това обаче не е достатъчно за “Архитектите” и те от години се опитват да въведат система за следене с микрочипове, вложени в документите за самоличност и дори имплантирането им под кожата на всички американски граждани! Това е кошмарът за който предупреждаваме.

    Публична тайна е, че в момента САЩ държат първенството по брой затворници на глава от населението, в САЩ имат най-много затвори и най-много затворници /над 1 милион/. Много от тях са афро-американци и са третирани и използвани да работят в затворите като съвременни роби, при това напълно “законно”. Абсолютно незаконният затвор в американската база Гуантанамо /окупирана територия на Куба/, където се държат хора с години без съд и присъда и се изтезават при нечовешки условия е много добър пример за погазване на всякакви граждански свободи и нарушаване на законите /включително и международните/ от американското правителство.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s