Колко струва да си европеец?

Откакто България е в ЕС, навред цари мир, любов, позитивизъм и благоденствие. Средностатистическият българин живее в сигурност за утрешния ден, ходи минимум 2 пъти на почивка, а доходите му стигат, за да издържа 3 деца и 5 любовници. Всичко това щеше да е много хубаво, ако беше истина и не се налагаше медиите и соросоидите непрекъснато да ни убеждават как членството на страната ни в Еврогейския съюз е полезно и ни помага.

За 7 години членство България не само се окичи със званието “тоалетната на Европа“, но и напоследък битува схващането сред българите, че “там“ не само заплатите са по – високи, но и цените на стоките и услугите за масова употреба са по – ниски. Сега, разбира се, всеки уважаващ себе си “демократ“ и защитник на пазарната икономика ще каже “Ама времената, когато държавата се грижеше за вас, отминаха!“. И ще бъде прав, защото държавата вече не просто НЕ се грижи за гражданите си, напротив – тя прави всичко възможно, за да ги прогони, заличи, унищожи. А как тогава “ТАМ“ (географско пространство, което непрекъснато ни се дава като пример за истинска демокрация и капитализъм и е интелектуално скопено в самата си същина) нещата функционират и държавата се намесва като регулатор в почти всяка сфера на бизнеса? Сега отново евроатлантическите чиновници на заплата ще писнат “Ама всеки както си го направи, българите са мързеливи и затова така им се пада!“. И може ни отново ще са прави, но ако визират процента български граждани с по – смугъл цвят на кожата и нечленоразделна реч – циганите, както може би мнозина от вас се досетиха.

За да не е голословно всичко, нека погледнем фактите, които пряко касаят всеки един от нас като ГРАЖДАНИ НА ЕВРЕЙСКИЯ, опс, грешка, ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.

Euro

Средните годишни заплати на хората в страните – членки:

Дания – 58 640 евро годишно (на час – 38 евро);

Германия – 42 316 евро годишно (на час – 30 евро);

Белгия – 43 400 евро годишно (на час – 37 евро);

Люксембург – 49 316 евро годишно (на час – 35 евро);

Холандия – 45 215 евро годишно (на час – 30 евро);

Финландия – 40 000 евро годишно (на час – 30 евро);

Швеция – 40 000 евро годишно (на час – 39 евро);

Румъния – 5 891 евро годишно (на час – 4.4 евро);

Литва – 6 735 евро годишно (на час – 5.8 евро);

Латвия – 8 596 евро годишно (на час – 6 евро);

Естония – 9 712 евро годишно (на час – 6.02 евро);

България – 4 395 евро годишно (на час – 3.7 евро);

 

Нека сега сравним и минималните месечни заплащания в България и останалите страни от ЕС:

Люксембург – 1 413 евро

Холандия – 1 336 евро

Белгия – 1 254 евро

Германия – 1360 евро (след въвеждането на минималната часова ставка от 8.50 евро на час)

Франция – 1 189 евро

Великобритания – 1 154 евро

Ирландия – 1 152 евро

Испания – 760 евро

Полша – 468 евро

Чехия – 443 евро

Румъния – 190 евро

България – 180 евро (от тази година)

И накрая, като за успокоение, кратка сравнителна таблица на цените на основните хранителни продукти у нас и в Европа (виж фиг.2).

Snimka Zory

И така си живеем ние – щастливо и безметежно в голямото европейско семейство, но за съжаление не като негови пълноправни членове, а като осиновени, даже по – скоро приютени от съжаление помияри, на които в най – добрия случай се хвърлят само трохите. Аа да – честита Нова година и нови сметки за ток (по европейски!).

Advertisements

26 thoughts on “Колко струва да си европеец?

 1. АЗ ВЕЧЕ НЕ ИСКАМ ДА СЪМ ЧАСТ ОТ ТОЗИ ТАКА НАРЕЧЕН ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ!
  ЦИОНИСТКО/САТАНИНСКИ СЪЮЗ!

 2. Тези цифри и сравнения с Европа въобще не са коректни. Като са толкова богати, защо едва малцината притежават недвижима собствност, а останалите робуват на банки да изплащат? Докато в България 90% от населението има свои имоти без задължения към банките. Моите родители бяха от по-бедните изсред иначе равните другари и другарки, но пак оставиха два апартамента, една вила и едно лозе без никакви дългове към банките.

  Също така е редно да се сравнят и данъците в тези страни и да се види колко реално им остава. Положението никак не е розово. Да не говорим за това, че Запада е в тотално разложение, семейството непрестанно е подложено на тотална разруха и унищожение, по-голямата част от семействата или имат само едно или нямат никакви деца. Нима това е проспериращ свят? Всичко това е само фасада без съдържание. Не че ние нямаме проблеми, но сме в по-изгодно положение от тях да излезем от блатото. При тях гнилотата отвътре е изключително напреднала, докато при нас, в по-ранна фаза на развитие.

  Имаме много повече свобода и възможности за развитие.

  • Да, 90% имат жилище, щото потисническия социализъм построи за всяко семейство дом! Защо не си купите сега нов апартамент или къща?

   • Българите са имали свой дом, дори и най-бедните много преди да има социализъм. Ето тука една кратка, но интересна статия защо това е било така: http://tinyurl.com/pbd87pd

  • Имотите са от соц. периода.
   Един холандец бе казал ,че България е страната , където можеш да си купиш на цената на един телевизор.

   поздрави

   • къща на цената на телевизор

   • Купи си сега!Сега няма да можеш да си купиш дори хубав телевизор със минимална и дори средна заплата!

  • ХМ,твоите родители и не само те,всичко което са постигнали не са го постигнали след 1989г,постигнато е при лошият Тодор Живков,след 89 година,хората са принудени да напускат домовете си,да осигурят хлебеца на дечицата си,иначе си права за дълговете на другите народи към банките и за всичко,което е споменато

 3. За това тук най – накрая ще останат само цигани турци и араби а така наречената ни ,,държава“ ще се превърне в географско понятие ( всъщност вече Е така – та ние дори армия нямаме ) една клоака на балканите …

 4. След няколко години в евросъюза ще останат само България и Румъния.Само те няма да са изпълнили критериите за напускане.

 5. Държавата това сме ние, гражданите (след 89-та). Така че ако има някой вина, то първо погледни в огледалото и тогава сочи с пръст. Абстрактната всесилна държава която се грижи да те изучи, да ти намери работа, да ти отгледа децата, да те храни, топли, облича вече я няма за щастие.

 6. Каквото и да коментирам няма да мога да премахна вината от себе си за състоянието в което се намира страната ни!Още в зората на демокрацията като действащ офицер трябваше с помощта на тогава силната ни Армия да вземем властта и както Пиночет за 19 години от една изоставаща в Латинска Америка държава ЧИЛИ я превърна в най-развитата страна в онзи регион,да направим така и ние с България….да ама жертвите щяха да са много……..Мисля си дали не сбъркахме…Те сега жертвите дали не са същите !!!

 7. ТАКА Е!!!! На ЖП прелеза пише “ …..Огледай се,ослушай се и тогава премини!!“ А нас шепа престъпници направо ни бутнаха под влака,/извинете ЕС/.

 8. Германия – 42 316 евро годишно (на час – 30 евро);
  Аз живея в Германия и зная, че 30 евро на час много малко хора получават.Обикновено най ниското заплащане е 8.00 до 10.00 евро или 12.00 евро.

  • Когато пишеш за минималната заплата в Германия, трябва да знаеш и минималната в България.
   Срещу тези средни десет евро на час в Германия стоят официалните (не навсякъде давани) едно евро на час в България… Схващаш ли разликата? Става въпрос за работещи хора!!!

   • Анонимен,а колко хора в БГ вземат 3.7 евро на яас?

  • То си пише отгоре на таблицата много ясно – средно заплащане и не е пояснено за какъв тип квалификация става въпрос, а в по-долната таблица са дадени месечните минимални заплати на страните поотделно….

 9. РезултатЪТ от работата на представителните политици и духовници (ЛИДЕРИ), и техните слуги – медиите за 25 г. Представителните политици (ЛИДЕРИ) твърдят, че носят цялата отговорност, защото изземват ЦЯЛАТА власт от ВСЕКИ гражданин, следователно представителните политици (ЛИДЕРИ) носят реално ЦЯЛАТА отговорност, нали! Само, че тази отговорност е само една – Пълна Колективно „Узаконена“ Грабителска Безотговорност – Бандитизъм и Паразитизъм. Броят на българските граждани падна под 7 млн. Родените бебета през 2014 са 63 000. Родените бебета през 2012/13/14 с майчин език български е 25 %. По раждаемост България е на 210 място от общо 223 страни. Смъртността през 2013/14 г. по данни на ЦРУ е над 14,30 промила. По този показател България е на 6 място в света. Комбинацията на 210 място по раждаемост и 6 място по смъртност извежда България като АБСОЛЮТЕН СВЕТОВЕН ШАМПИОН по намаляване и изчезване на население. Над 340 хил. от младите хора на възраст между 15 и 29 години нито учат, нито работят. Безработицата надмина рекордните 20 %. Без работа са над 700 хил. Над 1.6 млн. живеят под границата на бедност с доход до 146€ на човек. С минимална работна заплата от 184€ на човек живеят 3.7 млн. Разходите за издръжка на ромският етнос са над сумата 3,2 млрд. лв. Ромите са над 1,8 млн. Общо работещите в България са 2,09 млн. Над 769 хил. са наети в бюджетният сектор, от тях 430 хил. са наети в държавният бюджет (над 130 хил. са наети само в изпълнителната власт). Минималната заплата е 184€ за над 120 хил. работници. За над 500 хил. заплатата е до 255€. За над 80 % от работещите средна заплата е 250€. Пенсионерите са 2,2 млн., като 60 % от тях са с пенсия до 138€. Минималната пенсия е 77€ за 736 хил. души. Средната пенсия е 150€. За да покрие ОСНОВНИТЕ си разходи на ВСЕКИ човек са му НЕОБХОДИМИ 300€. Над 65% от хората НЯМАТ никакви влогове. Животът БЕЗ СВОБОДА – ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ е НИЩО, както в България.

 10. Супа или демокрация. Вдъхване на надежда чрез ОБЕЩАНИЯ, е един от ОСНОВНИТЕ прийоми на манипулиране на хората. Човекът е ТАКА устроен, че в безизходни ситуации в които умишлено политици-мутри го вкарват, надеждата ПОДТИСКА здравия разум. Например обещания за заплата 380лв, но след задължителният за теб данък (задължителните „осигуровки за пенсия“ е едностранен договор, наложен единствено със сила и безусловна принуда и заробване. Затова реално е данък, а НЕ осигуровка) върху доходите е над 36 %, остават ти 279 лв., но и тези пари са ФИКТИВНИ (лъжливи). Следва задължителния за теб данък ДДС 20% (всички стоки и услуги участва данък ДДС 20%), остават ти 232 лв., но и тези пари са фиктивни. Следва задължителния за теб данък акциз горива (всички стоки и услуги участват горива, данък акциз горива е над 50%, данък ДДС горива е 20%, общо данък горива е над 70%) е над 15%. Остават ти РЕАЛНИ 204 лв. за цял месец. С други думи ПОД седем реални лева на ден, колкото робът, извинете, работникът да си купи САМО храна. Три пъти на ден храна, с ОБЩО под седем реални лева на ден, за едно хранене работникът има РЕАЛНИ цели два лева. Една супа с една филийка хляб е ТОЧНО два фиктивни лева. Разбира се, това е вярно САМО ако има реално увеличение на минималната заплата, а НЕ само ОБЕЩАНИЯ. Бедността благоприятства хората да бъдат ИЗНУДВАНИ. Бедността ПОДТИКВА хората към действия, които иначе НЕ биха извършили. Бедността помага хората да бъдат ЛЕСНО манипулирани. Разликата между свинете и бедните хора е, че на свинете НЕ им се налага да работят, за помията (физическа, ментална и емоционална) с която ги хранят.

 11. Държава е политическа общност, заемаща дадена територия, имаща организирано правителство и ПРИТЕЖАВАЩА вътрешен и външен суверенитет. Шепа политици на държавите в ЕС ДОБРОВОЛНО са се ОТКАЗАЛИ от суверенитет. ЕС е империя, няма държави, има колонии безусловно подчинени на една централна власт от шепа хора. Гражданите на ЕС нямат право на реална власт и реална(пълна) информация, защото реално са роби, а не граждани (суверен). Никой НЕ е питал гражданите на тези държави, дали са СЪГЛАСНИ да бъдат колония, извинете, част от ЕС. Империята ЕС е изградена от шепа политици, но БЕЗ съгласието на техните граждани (суверена). Даже гражданите в държавите от ЕС не знаят реално, какво са подписали от ТЯХНО име политиците им. Шепа политици НЕ могат да изземват безусловно суверенитета на гражданите си, защото реално суверенът, това са гражданите, а НЕ политиците. Ако шепа политици могат да изземват безусловно суверенитета на гражданите си, тогава няма граждани, а има роби. Ето защо ВСЕКИ договор или закон, гласуван или подписан само от шепа политици е узаконено беззаконие над реалния суверен (гражданите). Характерно за ЕС и представителната демокрация са двойните стандарти. Там където има двоен стандарт, там винаги има робство или фашизъм. Когато някой се мисли за по-висш от останалите и твърди, че Вие трябва да го следвате – именно това е фашизъм. Само единният стандарт за всеки човек е справедлив, само тогава няма робство, само тогава няма и фашизъм. Всеки човек е УНИКАЛЕН и НЕ може да бъде равен или представляван от никой друг. Това съвсем НЕ означава, че стои по-високо или по-ниско от себеподобните. Това означава, че всеки е ЕДИНСТВЕН сам по себе си тук и сега, и НЕ може да бъде представляван от друг човек, защото ВСЕКИ човек е тук и сега (суверен). Пример за орязана пряка демокрация, Швейцария и Исландия, но ДОРИ и орязана, пряката демокрация започва тук и сега да работи за гражданите, само за гражданите, за всеки гражданин. При пряка демокрация няма преход, няма утре, защото пряка демокрация е винаги тук и сега (всеки ден).

 12. Вдъхване на надежда чрез ОБЕЩАНИЯ, е един от ОСНОВНИТЕ прийоми на манипулиране на хората. Човекът е ТАКА устроен, че в безизходни ситуации в които умишлено политици-мутри го вкарват, надеждата ПОДТИСКА здравия разум. Например обещания за заплата 380лв, но след задължителният за теб данък (задължителните „осигуровки за пенсия“ е едностранен договор, наложен единствено със сила и безусловна принуда и заробване. Затова реално е данък, а НЕ осигуровка) върху доходите е над 36 %, остават ти 279 лв., но и тези пари са ФИКТИВНИ (лъжливи). Следва задължителния за теб данък ДДС 20% (всички стоки и услуги участва данък ДДС 20%), остават ти 232 лв., но и тези пари са фиктивни. Следва задължителния за теб данък акциз горива (всички стоки и услуги участват горива, данък акциз горива е над 50%, данък ДДС горива е 20%, общо данък горива е над 70%) е над 15%. Остават ти РЕАЛНИ 204 лв. за цял месец. С други думи ПОД седем реални лева на ден, колкото робът, извинете, работникът да си купи САМО храна. Три пъти на ден храна, с ОБЩО под седем реални лева на ден, за едно хранене работникът има РЕАЛНИ цели два лева. Една супа с една филийка хляб е ТОЧНО два фиктивни лева. Разбира се, това е вярно САМО ако има реално увеличение на минималната заплата, а НЕ само ОБЕЩАНИЯ. Бедността благоприятства хората да бъдат ИЗНУДВАНИ. Бедността ПОДТИКВА хората към действия, които иначе НЕ биха извършили. Бедността помага хората да бъдат ЛЕСНО манипулирани. Разликата между свинете и бедните хора е, че на свинете НЕ им се налага да работят, за помията (физическа, ментална и емоционална) с която ги хранят.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s