Знаци, по които да разберете дали сте роб в Матрицата

Днешния свят е странно място. Затрупани сме със сигнали от зората на съществуването, сигнали за насърчаването на всеки един от нас да ходи по конкретен път, създаващи блокади по пътя, които целят да ни разубедят да не търсим алтернативи на това, което прави и мисли стадото. Живота е много сложен за да забележим, че ни предоставя безкрайни възможности, защото вървим именно по предварително начертания за нас маршрут. Тези възможности могат да предначертаят тотално това, което може да бъде човешкото изживяване.

Този разказ няма за цел да критикува някого за личните му навици на живот и социално положение, а целта му е чисто с наблюдателна цел върху някои от заробващите аспекти на системата като по този начин ще научи внимателния читател да идентифицира определено поле, което може би пропуска, и евентуално ще му бъде от полза – за да се освободи от заробващата го среда.

Четете нататък, и ви молим да отделите малко време и тогава коментирайте по-долу с всичко, което искате да добавите към списъка или предметът на темата.

1924533_963584910336404_6615268197951996926_n

Плащаш данъци на хора, които би искал да видиш в затвора. Може би това е най-големият показател за това, че човешките маси са роби в Матрицата. Традиционната представа за робството показва образи на хора в окови, принудени да работят на плантации в подкрепа на богатите им владетели. Съвременната версия обаче е данъчното облагане, като доходите ни са автоматично взимани още преди да си ги видим, независимо от това дали трябва или не трябва да одобряваме това как се харчат парите, които сме спечелили с труд.

Ходиш по лекари и си плащаш, но продължаваш да си болен. Модерните медицински грижи, които ни представят постоянно като голям научен прогрес са много тъжна картинка понеже реално са се превърнали във консуматорска частна верига с цел да ни продават скъпите си и вредни лекарства, които имат за цел временно облекчение на разни симптоми, но не и ефективното оздравяване на болестите. Нали се сещате за онзи ваш познат, който се записа в медицинския университет и ви е казвал, че е защото ще печели повече пари? Да, този тип днес ви лекува. Нека си го кажем, здравната система смърди по всички етажи.

Ходиш да гласуваш и дискутираш със заобикалящите те за актуалността в политиката. Това е винаги успяващата стратегия на елита „разделяй и владей“, точно тази която успява винаги в нашето общество. Все още ли вярваш, че ако гласуваш то ти ще промениш нещо към по-добро? Всички водещи политически партии са корумпирани в самата си същност и тяхната цел е повече от ясна. Вярвайки в тези партии и дискутирайки политиките гориш лична енергия в глупости. Така предоставяш душата си на Матрицата.

Работиш нещо, което мразиш за да спечелиш боядисани хартийки. Работата е важна, защото със спечелените пари си плащаме сметките, но много хора губят от живота си като правят неща, които реално мразят. Истината за парите е, че днес те не съществуват, а дори несъществуващото е частна и манипулирана собственост, която трябва да бъде върната на собствениците. Днес парите изместват иконите по религиозните храмове, те са невидимият камшик в ръцете на някогашният колонизатор на нивата.

Разговаряш с хора за случващото се по телевизията и пресата. Медиите са най-големият уред за контрол на ума и програмирането на човешките маси, което се показва в много цветове, мелодии, смях, разголените човешки тела, възхваляване на насилието и т.н. … драматизирането на егото е важно, порното и секса за развлечение пред екрана или камерата е експлоатация на съзнанието и се използва за да представя фалшивите ценности за смазка на собствените вериги и окови. Всичко, което се върти на малкия, среден и голям екран може да бъде използвано, и е използвано, за да ви насочват по пътеката. Телевизията проповядва фалшивата власт и е основна характеристика за поддържане в Матрицата.

Ако приемаш това, което се случва на екрана и го правиш част от реалния ти живот, то ти подкрепяш с желание престоят си в Матрицата и работиш за да функционира, за да обърква природата на реалността, което доказва, че нещо не трябва да се случи в действителност.

Нямам нищо, което да крия от глобалното наблюдение. Ако не ви притеснява, че някой някъде работи за някого, който се интересува и плаща на хора за да ви следят, гледат, четат и записват в база данни вашите активности – то вие сте едни от добрите роби на Матрицата. Невидимото наблюдение е коварна форма на контрол и използвайки логиката „Нямам нищо за криене, така че не ми пука да ме следят“ то вие се обричате на безмозъчното самопризнание, че сте послушен роб, и че имате господар, който стои над вашият собствен ум и тяло.

Мислиш си, че света ще е по-добро място за живеене ако само властите и прислужниците им имат оръжия. Това е жесток свят и престъпниците се занимават с престъпността си срещу честните хора на всички нива в обществото, но включително и в рамките на властта ги има същите тези престъпници, следователно Матрицата ще се поддържа много по-ефикасно с насочено дуло към горките роби.

Пиеш съзнателно флуорирана вода. От всички здравни дебати, които се провеждат днес, темата за флуорирана вода е най-лесно да се разбере, защото тя е токсичен продукт ползван в промишлената индустрия. Водата се предполага, че е флуорирана за да подпомага за денталното здраве, което е спорно само по себе си, но ако това беше така, тогава защо флуорирането на обществено достъпна вода е лекарство, което ви е давано без вашето съгласие … това е форма на робство. Флуорида е доказано вреден за човека и ако го пиете вярвайки, че не ви вреди, то вие сте послушни роби на Матрицата.

Знаеш, че консумираш аспартам и мононатриев глутамат (от анг.: msg). Тези два химикала са широко известни с токсичността си за човешкото тяло. Знаейки това и продължавайки да се тровите с вкусна, но химически-натоварена преработена храна е знак, че Матрицата ви е програмирала да давате по-малка стойност на вашето здраве и бъдеще, а повече на вашето незабавно удовлетворение.

Зависим си от фармацевтичния промишлен комплекс за управлението на собственото си психическо здраве. Използването на психотропни лекарства се увеличава бързо в нашето общество, защото хората са били убедени, че психичните състояния са сходни с болестите, докато истината се прикрива от корпоративните медии и фармацевтичната индустрия. Ако използвате психотропни медикаменти, то вие сте зависим от една от най-мощните форми на контрол над ума. Част от този контрол цели да ви убеди, че вие нямате власт над собствения си ум. Това е може би най-страшната лъжа на Матрицата, да ви кара да употребявате по желание тези смъртоносни психотропни медикаменти, които отговарят на изискванията на най-лошия вид робство, и ви кара да мислите, че вашите естествени психични и емоционални реакции към стреса в живота могат да бъдат поставени под контрола на Матрицата.

Все още не си спрял да гледаш националните и интернационални новини. Основните новини са инструмент за контрол и манипулация, които продължават да подкрепят своите идеи и виждания за света. Тази форма на контрол е толкова силна, че е в състояние да ви променя мнението по задаваните ви теми всяка минута. Местните новинарски емисии са написани от сценаристи на национално ниво, от агенти на шепа корпорации, които са натоварени с оформянето на вашите становища за определени събития.

По загрижен си за спорта по телевизията или други отвличания на вниманието, отколкото с качеството на естествената среда. В света се случват събития, които ще променят завинаги нашето съществуване на планетата. Събития като добива на шистов газ, изсичането на горите, ядреният инцидент във Фукушима, замърсяването на водите, отравянето на храните и всички революционни събития днес ги игнорирате за да се насладите на телевизионните спортни игри за отклонение на вниманието.

Скептичен си по отношение на всяка една област от живота, която не е „доказана“ или потвърдена от съвременната наука. Самата същност на науката е неизвестното, което означава, че докато не може да се разбере нещо от науката – то е неизвестно. Чрез дискредитиране или осмиването на различни ефекти в живота, вие сте с робско намаляване на вашите разбирания за света, в рамките на тесен кръг от възможности. Матрицата е станала възможна благодарение на усилията на доброволците, които не желаят да мислят извън кутията.

Мислиш, че социалните мрежи в интернет са единствения достоверен източник на информация. Както телевизията и интернет е създаден за да ви държи в затвореното пространство на четирите стени на кутийката, в която пребивавате. Не давайки възможност на самия себе си да разследвате новите територии в живота, вие спомагате за съществуването и по нататъшното развитие на Матрицата.

tumblr_mz2xgrklCH1spaqpio10_500

62 мнения за “Знаци, по които да разберете дали сте роб в Матрицата

 1. Това всичкото е почти така но никъде не прочетох какво предлага автора като решение защото ако просто ни информира че е открил топлата вода отново браво на него но за човечеството тези факти са известни отдавна

  • AB Администратор: Внимание!
   Хипервръзката беше изтрита. Нарушенa e точкa 3. Прочетете правилата за коментарите!

   за водата има малки пречиствателни станции 😉 ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ аз лично съм доста доволен… ако нещо още не сте измислили как да намерите решение питай 😉

 2. Няколко от признаците по които можеш да разбереш дали си се родил във ферма, където си нечия собственост:

  Имаш нужда от разрешението на твоя фермер за да напуснеш фермата. 
  Имаш нужда от разрешението на другият фермер в чиято ферма отиваш.
  На границите на фермите мерят рогата, и ако са по дълги от разрешеното ги конфискуват. Същото се случва и с млякото във вимето, ако на скенера е видно, че пренасяш повече от разрешеното за едно добиче количество.
  Имаш зачислен задължителен персонален номер, който трябва да носиш със себе си където и да пасеш, особено ако пътуваш за да пасеш в друга ферма.
  Казват, че си свободен, но на края на фермата има телена ограда и стрелят с предупреждение.
  Задължават те да даваш oτ млякото, рогата, козината и копитата ти на фермата, срещу което получаваш правото да пасеш колкото си искаш и те пазят с телени огради и въоражени пастири.
  Всяко добиче отказало да даде заповяданото количество или опитало се да прикрие реалното количество животински продукти, се отвежда в месокомбината, където го превъзпитават и пакетират в по-красив вид.
  Когато някое друго добиче взима от твоята собственост, го наказват с пръчки, ритници, псувни и месокомбинати. 
  Когато фермера взима от твоята собственост и ти вместо да мучиш,
  хапеш и бодеш, се усмихваш с сведени примирено рога, те наричат съвестно или образцово говедо, слагат снимката ти в рекламни брошури и клипове на месокомбината и всички останали говеда те показват за пример на теленцата си.
  Има и десет, но ми стана едно такова свинско.

  Сега повтаряй след мен!
  Аз не съм говедо, аз съм свободен и имам Его!

  1


 3. Преди време гледайки и слушайки Дейвид Айк мислех, че е поредния болен мозък…Сега бих ви препоръчала да изгледате клипа в който подробно обяснява за МАТРИЦАТА. Медитирам от доста време, първата година без голям резултата, но с времето човек навлиза в непознати протранства и в непонятни неща за ума му и ДА БЯХ ТАМ и често се пренасям в друго духовно, енергийно или както искате го разбирайте ниво 🙂 хиляди хора по света го правят и осъзнават, че там няма време, пространство и т.н а чувството не може да се опише, то се чувства…Нека съм луда, нека, но един ден ще го осъзнаете и ако сме заедно със силата на мисълта ние можем да променим действителността в която сме роби 🙂 Това е моята истина, събудете се нека се обединим със силата на мисълта и създадем един нов свят ❤ тези които ще ме пратят да си пия лекарствата дори няма да ги отразя, а на тези които малко поне ми вярват искам да кажа НЕ спирайте и вярвайте, нека бъдем единни и променим всичко това 🙂

  • А във филма „Матрицата“ Морфей вадеше точно хора като теб, от едно „друго измерение“….

  • Мисля идентично на теб.Стана несъзнателно това пробуждане в мен и съжалявам,че толкова време съм била сляпа.Да,трябва духовно да се пробедим и да постигнем единение ако искаме да променим нещо към добро.

  • Не си луда, аз също се интересувам и вярвам в неограничените възможности на човешкият ум, та интересувам се как успяваш да постигаш това пренасяне в други измерения?

 4. Да матрицата сьществува и последното доказателство за това са чиповете които искат да вьведат навсякаде

 5. Твоето раждане по природа НЕ e човешко явление, а животинско, защото НЕ зависи от ТЕБ. Човекът се ПОЯВЯВА, когато се ПОЯВИ ИЗБОРЪТ. Не можеш на НИКОГО да стовариш отговорността за собствената си еволюция (индивидуалното съзнание-ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ). Тълпата (представителна демокрация – ЛИДЕР и тълпа) нарича себе си единство, но такова обединяване ВИНАГИ се противопоставя на нещо ДРУГО. Докато си в тълпата ти е уютно. За НИЩО ти НЕ отговаряш. САМ ти не би разрушил ДЕМОКРАЦИЯТА и СВОБОДАТА, но когато си ЧАСТ от тълпата, го правиш, защото вече за НИЩО не отговаряш ЛИЧНО. Отговорни са ВСИЧКИ, значи НИКОЙ в частност. Отсъства индивидуалното съзнание (пряка демокрация), остава САМО груповото (представителна демокрация). В тълпата (представителна демокрация) ПАДАШ до състоянието на животно. Алчните с болни мозъци ШЕПА хора (представителен политик и духовник) те превърнаха ТЕБ в ЧАСТ от тълпата. Ти нямаш индивидуално съзнание, ти имаш САМО съзнание за личност (маска), да си като другите, да си в стадото, да си в тълпата. Тези ДВАМАТА в едно (представителен политик и духовник) те превърнаха ТЕБ в животно-човек, защото ВСЯКО животно ВИНАГИ се управлява ЛЕСНО. Човек е обществено животно в представителната демокрация, моля Ви, запомнете това добре, защото животното, обществено или не, ВИНАГИ се УПРАВЛЯВА безусловно и тогава управлението от ДРУГИ (представителен политик и духовник) е МНОГО лесно. В представителната демокрация хората са превърнати в БИОРОБОТИ – биологични роби нямащи индивидуалното съзнание, а имащи САМО пълен и постоянен контрол ВЪРХУ тях от шепа ГОСПОДАРИ (представителен политик и духовник), и ВИНАГИ приемащи това за НОРМАЛНО.

 6. Съгласен съм с всичко,освен това за бог.По въпроса мисля,че реално божествата са част от матрицата на предходните поколения-преди е управлявала църквата и бог е бил необходим,за да се контролират хората.По-доброто в това е било единствено,че преди се е ценяла културата,а сега когато банкерите управляват се ценят само парите.Някой някога беше казал,че няма значение дали бог съществува…трябва да живеем все едно съществува.Като цяло аз съм по-научно настроен и разбирам света по малко по-друг начин-всички ние сме енергия и сме просто песъчинка в огромния заобикалящ ни свят.Когато умрем просто енергията която се е съдържала в нашите тела преминава в друга форма….ад и рай ме съмнява да съществуват…Доколкото за системата мисля,че докато хората не започнат да мислят и да не приемат за даденост всичко което видят по телевизията или прочетат трудно ще има напредък.Надявам се да сме близо до този момент 🙂

 7. Матрицата преди всичко е изкуствено създадена реалност, която има поне две фундаментални цели. Първата е да откъсне хората от действителната Реалност и втората е, че създаделите на псевдореалността в качеството си на такива се превръщат в режисьори на съдбите и живота на хората. С други думи те се придобиват статуса на богове в създадената от тях реалност.

  Единствения истински начин за излизането от Матрицата (изкуствената реалност) е завръщането към действителната Реалност и нейния Създател. Или иначе казано Истинския Бог.

  Безбожието по своето естество е утопия, защото човек или е в съюз с Истинския Бог и живее в Неговата Реалност или е в плен на псевдо божествата и тяхната псевдореалност. Разбира се човек може да е напълно уверен, че „няма бог“ и че е „свободен от религиозни суеверия“, но да бъде 100% поробен от божествата на псевдо реалността. С други думи се връщаме към една от точките по-горе – че човек е най-поробен когато, когато лъжливо си мисли, че е свободен. Така безбожника по дефиниция е най-поробеното от божествата на Марицата същество.

  Разбира се под връзка с Истинния Бог аз нямам предвид масовите религии или популярните секти, защото те са част от Матрицата. Или с други думи те са религиозната версия на Матрицата. А тя има всякакви версии и привкуси – атеистично-безбожна версия, религиозна версия, интелектуално-възвишена версия, „строго научна“ версия, всякакви политически и идеологически версии, хомосексуални версии, трансхуманистически и какво ли още не. Но това са просто скинове върху същата хардуерно-софтуерна конструкция, точно както при популярния плеър WinAmp.

  За да излезе човек от Матрицата той има нужда от мощен двигател, който да го изведе от нея, също така трябва да има ясна карта на изходния път, за да знае накъде да насочи енергията от този двигател.

  Повечето хора говорещи за излизане от Матрицата (аз лично предпочитам думата „системата“) обикновено имат няколко фундаментални затруднения:

  1. Първото е че нямат адекватна представа за това какво е системата (матрицата), нито разбират как тя функционира и докъде се разпростира. Това разбира се не е нещо осъдително защото самата система се е погрижила да лиши хората дори от умствения и духовния капацитет необходими за осмислянето на параметрите на изкуствената реалност. Осъдително е ако човек се задоволи с някакви плитки обяснения и постановки и започне да се гордее с някакво псевдо излизане от системата. Аз лично изследвам тези въпроси от повече от 20 години и постоянно попадам на нови и удивителни факти, които успяват да ме изненадат. Но най-важното не е да знаем всички детайли, а да схващаме фундамента върху който системата е построена. Без разбиране на фундамента и движещата идеология ние няма да можем обозримо да обхванем всички реалности, които системата е подменила. Т,е да разпознаем псевдореалностите като такива.
  2. Втория основно затруднение е липсата на подкрепа „свише“. Добрата новина е че системата и нейните божества, колкото и да са могъщи и непреодолими за нашите човешки възможности са по-нищожната сила във Вселената. Създателя на действителната Реалност (онази, която единствено прави хората Свободни) е готов да съдейства на всеки, който иска да обърне гръб на безумния живот в системата и пожелае да се завърне в Истината. И тук щраква капана на безбожно-атеистичната закваска, защото той лишава заквасените от нея от единствената реална помощ в тази иначе неравна борба.

  Нека сега да се върна към двигателя, който е необходим за извеждането на човека извън системата. Този двигател се нарича любов към Истината. Абсолютно нищо друго няма капацитета да разсече един след друг до пълна победа безумно многото пластове на системата. Този двигател разбира се не работи сам, той има нужда от гориво, а гориво за него са неща като – внимание, наблюдателност, здравомислие, разсъдливост, мъдрост и благоразумие. Освен тях двигателя трябва да бъде поставен върху някакво шаси, което да задвижва. То е изградено от множество компоненти, като най-важните от тях са – чистата съвест, искреността, постоянството и сериозността…

  За пътната карта ще ви оставя да мислите сами.

  Нямам намерение да навлизам във всички детайли, защото мисля, че казаното досега е достатъчно да помогне на сериозните пътешественици.

  Поздрави и дерзайте.

 8. Едно идейка … какво ни пречи да направим собствена матрица … вътре в съществуващата? И който иска да дойде да живее в нея 🙂 … в матрицата всичко е възможно … духът е над всичко!!

 9. А защо не направите нещо само седите на компа и клюкарите защо не направите нещо например да зривите парламента)

 10. Извън матрицата е гадно, некомфортно, тъжно, самотно. Програмирани сме да ОБИЧАМЕ матрицата и да я ЗАЩИТАВАМЕ от такива посегателства като това ТУК!!!!!!
  Анонъмъс – Agent Smith is coming for you !

  • И аз мисля така,че извън Матрицата е самотно и тъжно. Това е за много силни хора. Освен това когато си в матрицата,и осъзнаваш,че си, пак е тъжно и самотно. Въобще кофти.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.