Преходът продължава

В България съществува група от хора съставена от абсолютни национални предатели с промити съзнания и изпълнени с дребнавост и алчност мозъчета. Тяхната така наречена мрежа е поддържана от самото начало на прехода по план на зловещите тайни служби на Съединените американски щати, директно и индиректно. Службите, които стоят зад всички сериозни конфликти и войни по цял свят. Тези хора от години наред прокарват в животите на гражданите особено мнение, което се опитват да изкарат нещо изключително важно за обществото ни. По този начин САЩ чрез мозъчните си тръстове (think tanks) успяха да завземат всички области от значение. По този начин с много финанси повлияха на бъдещето и настоящето на българите. Днес пионките създали тези НПО (неправителствени организации) са налазили чрез подчинените си чиновници новите поколения използвайки старите методи, чрез изкуство и култура, политика и медии, агенции за проучвания, икономика, ромски организации и такива прикриващи се зад думи като „свобода, толерантност, права, демокрация, прозрачност“ и т.н.

mindcontrol-728663

Повтарят ни постоянно по всички медии, че видите ли САЩ са световните умиротворители и демократи, но и неспирно неща против комунизма и Русия. Също и ни настройват срещу всички диктаторски режими по света, обаче в същото време се оказва, че тези са такива не понеже са по-лоши от САЩ, а защото са техни врагове. Да, те не са врагове на българите.
Защо е толкова важно за американските власти и подчинените им подобни западноевропейски да ни натякват, че близкото ни минало е било толкова ужасно, и че за всичките беди в България е виновен някогашния комунистически режим и хората били по един или друг начин във властта? Може би е, защото САЩ създаде в страната ни една от най-големите си военни бази в цял свят? Защо се опитват да ни втълпят, че трябва да забравим миналото си, а когато се сещаме за него то да е единствено с драматична омраза към всичко що е руско или родно, нещата които се опитват да оцветяват с червените цветове на някогашния Съветски съюз, който вече не съществува? Може би го правят за да не правим търговия с руския пазар (един вид бойкот), за да сме готови да се впуснем във война против руснаците и враговете на американското правителство и корпоративен елит. Знаехте ли, че различни сделки в нашата родина се пускат на търг сред американски фирми като по този начин от малката ни държава изваждат печалби в неин и на народа ущърб? Най-вероятно да. Просто парите трябва да излизат от тук, а не да влизат за да се развива икономиката. Множество политици работят и са настанявани в нашия парламент с единствената задача да се прокарва все по-усърдно и улеснено западния едър капитал.

Унищожи се и българската армия и военна техника. Всеки да се сеща защо.

Защо разрушават исторически паметници, които са в чест на бойци освободили ни от турското робство, помогнали ни да си върнем нашата държава? Нима САЩ ни освободи от турското робство? Не се учудвайте след години ако именно това се изучава в училищата от децата ви. Защо, ако има „съветско“ влияние, то не се спонсорира подобна анти-западна мрежа от think tanks? Защо няма неправителствени организации спонсорирани от Русия, които да прокарват интересите на зловещия Кремъл? Защо енергетиката, банките и големите вериги магазини, а и целия едър капитал в България е именно западен? Защо се набеждава непрекъснато една несъществуваща вече система на управление и разпадналия се вече Съветски съюз за непрекъснатото спадане на стандарт на живот в България? Къде са тези страховити агенти на Държавна сигурност, които работят за интересите на вечно червеният и комунистически Кремъл, но в същото време не правят нищо за да прокарват интересите на Русия? След като има такова огромно руско влияние върху, нямаше ли досега да е логично да има преобладаващо количество от руски стоки на българския пазар в руски вериги от магазини, руски енергийни компании и преобладаваща руска банкова система, не, няма такова нещо, то просто не съществува, а е именно обратното. Въпреки това комунистите са виновни за всички беди. Това стана най-известният български цитат.

Трябваше да изминат над 20 г. за да се замислят българите по тези теми. Но не си мислете, че обръщайки внимание на САЩ заставаме на страната на Русия. Не, няма такова нещо, защото ако се поинтересувате ще разберете, че геополитическите игри са много опасно нещо. Превземането на Русия от болшевиките не бе спонтанна революция на безимотни селяни и работници, а внимателно подготвен заговор, организиран и финансиран извън Русия. Ленин е внесен в Русия от Германия, а Леон Троцки напуска изгнанието си в Ню Йорк с революционните кадри, решен да направи Русия дом на световния комунизъм. Революциите са скъпи! Парите за болшевишката революция постъпват основно от Германия и САЩ. Можете да изгледате един документален филм за историята на това, как САЩ финансират и търгуват с комунистическите страни, и как тези техни действия поддържат комунизма жив, ето тук:

САЩ, чрез Уол Стрийт, са финансирали комунистическите революции, както и оцеляването на комунистическите държави, следователно е невъзможно САЩ наистина да са срещу комунизма. Тогава защо наблюдаваме привидна борба на САЩ срещу комунизма? Фактически комунизмът е създаден като форма на управление за Новия световен ред, тоест за глобална употреба, не за локално облагодетелстване на групи от индивиди в отделни държави или групи от държави. Това бойкотира създаването на Новия световен ред и унифицираното управление на света под егидата на комунистическата идеология. Така комунистически държави, които не следват плана за създаване на този нов световен ред, се превръщат във врагове на „демокрацията“, преднамерено заблуждаващ термин, използван да прикрие действителния процес на налагане на световен комунизъм. Да, така изразителните и емоционални неолиберални демократчета прокарват точно комунизъм във вашите животи и свят.

Една група от хора направиха от българският народ едно стадо от добитък, овце, които се водят от шумните кучета в желаната посока. Показва се как докато Русия и САЩ си размятат чеповете пред света нашата родина и народ страдат и броят на самозапалилите се български граждани продължава да расте. Докато се плюем с червени и сини храчки те настаняват поредните пионки на американските власти в парламента ни. Пионки, които имат да ви кажат, че Запада ни е освободил от злокобния съветски комунизъм, а Русия е виновна за всичко и днес. Вашето мнение не е от значение за хората във властта, но вашите действия ги плашат, защото осъзнават, че са мръсни хора, хора унищожаващи човешки съдби и животи.

В профила, сред приятелите на медийният олигарх Иво Прокопиев (Икономедиа АД), който беше един от основните лица свързани със соросоидния протест от миналото лято, виждаме множество от активистите на мрежата. Някои от известните ни улични активисти и такива вече в политиката и в управителните съвети на think tanks. Ето някои от тях, сред тях има и евреи:

Untitled-1

Това е една много малка част от тях, можете да разгледате в профила му тук повече, които може би знаете вече. Ако се решите да разгледате в приятелите на всеки един от тях ще установите, че имат едни и същи контакти, а ако разгледате публикациите им ще видите винаги един и същ вид евроатлантически, анти-български статуси и споделяния. Разбира се и такива неспирни срещу Русия, Путин и комунизма, все едно това е нещо, което интересува и вълнува някого освен тях самите по начина по който го представят. Да, те самите си създават враговете и заплахите и ситуации на паника. В тази социална мрежа се организират уличните активисти, тези правещи гюрултията по улиците, която се отразява от всички им в хоров глас по медии, социални мрежи и събиранията им.

Ето един друг пример. Влизаме в приятелите на Антоанета Цонева и забелязваме отново от същите активисти на мрежата плюс някои други вредители:

Untitled-2

О не, не се притеснявайте, че ги показваме, защото те се гордеят, че ги слагаме всички заедно – те са малка част от демократичното неолиберално-комунистическо „братство“.  Не се залъгвайте от безобидният им хипарски вид на някои от тези. Те са многогодишни паразити в българското общество, като някои от тях се представят като едва ли не „съпротивата срещу системата“ в страната ни и глобалната такава. Реално не правят нищо по-различно, всички възхваляват САЩ и се пукат по шевовете да пишат дясно-сини и анти-червени статии в множеството си уебсайтове и страници в различни канали из WWW.

Дали не сме навлезли вече в продължението на същия този 25 годишен преход? Или ни карат към нов вид комунизъм? Докога ще ни изкарват от някакъв си динозавърски отминали времена и докога ще ни тикат в полезрението на враговете на САЩ? Няма ли най-после да се води политика отговаряща за благосъстоянието на гражданите на родината ни? Няма ли най-накрая да престанат да ни натякват, какво били казали „експертите“ на мозъчните тръстове? Докога ще продължаваме да гледаме телевизия и да мърморим, какви проблеми имаме в страната си?

Явно за някои отговори всеки сам може да си отговори, както и да добави още и още такива. Едно е повече от ясно: че докато самото българско общество възкачва подобни поставени чиновници-пионки на отговорни позиции и да им подава микрофона в публичното пространство, до тогава всичко ще си продължава „по старо му“ в пълна пара на нов глас.

Не се питайте „как“, а защо. Бойкотирайте всичките им канали, спрете да влизате в медиите им, сайтовете им, спрете да пишете коментари по тези места, спрете да им подавате микрофона и се образовайте. Почнете от най-малкото, поне докато измислите, какво друго може да направите – за да започне съпротивата. Това е послание до всички ви. Тези хора не са „готини“, те са паразити.

529112_408122502609306_1995711291_n

Advertisements

30 thoughts on “Преходът продължава

 1. „…Вярвам в единний,светъл комунизъм,единствен изправител недъзите на народите…да твори добро…“ е казал ВЕЛИКИЯТ талант и гений на България и на света Христо Ботев,казвам го и аз,казват го всички онеправдани трудови хора. Какво сложно има тук или трябва да се правим на по големи философи от Аристотел.На този свят му трябва повече хуманизъм /чети Гйоте/ и повече истинска хуманитарна просвета/писана не на партиен или съсловен принцип,а изхождаща от предишният доказан опит на човечеството. Стига лъжи и измами. Ние комунистите се изправяме с гордо вдигнато чело за изпълнен дълг пред човечеството , като се разграничаваме от всички ренегати и нагаждачи,които непрекъснато са там където е властта,а тя трябва да е на единственият суверен – НАРОДА !!!

 2. Сега забелязвам, кой е автора на филмчето за „финансирането“ на ВОСР. Погледнахте ли какво означава логото JBS? По-нататък си го пише – John Birch Society. Сега отиваме поне във википедия, български страници за JBS няма, има английски http://en.wikipedia.org/wiki/John_Birch_Society.
  Ще преведа само части от общия профил за онези които не знаят този „братски“ език.

  „The John Birch Society (JBS) е американска политическа лобистка/пропагандна група, за антикомунизъм и ограничено правителство. Считана е за радикална десница.

  Организацията твърди че следва определен вид християнски принципи, стреми се към ограничаване на властта на правителството, противопоставя се на преразпределението на богатството и намесата на държавата в икономиката. Тя се противопоставя на колективизма, тоталистаризма и комунизма. Противопоставя се също и на социализма, който бил проникнал в държавната аминистрация на САЩ.

  Обществото се описва като „свръхконсервативно“, „крайно дясно“ и „екстремистко“.“ И естествено е основано от бизнесмен, чивто фабрика е фалирала през Голямата депресия.

  Сиреч, единствената му разлика с неолиберализма е, че се противопоставя на глобализацията, свободния пазар и Федералния резерв. Очевидно става дума за крайно пристрастен и недостоверен източник! Омразата към ФЕД и „комунизма“ явно се е събрала в едно. Мисля, че съм чел подобни „християнски“, крайо десни боклуци, според които даже Рейгън е комунист, така че няма какво повече да добавя. Предположението ми за недостоверност се потвърди.

  • Джон Бирч е младеж участвал във войната, но убит от китайците 10 дни след като е свършила ВСВ. Роберт Уелч (създателя на JBS) е имал компания за бонбонки „Oxford Candy Company“ 🙂 която наистина е фалирала по времето на т.н. Голяма депресия в САЩ, след което към 1935 г. започва да работи за брат си (неговата компания е била закупена от Набиско). JBS няма поставени цели да се бори с комунизма, а ако ги има представите/обясненията им за същият са спорни. Според което проверих и от партньорите им, не мога да ги свържа с „тинк танковете“ от т.н. от анонимните „мрежа“. Може би и да не съм стигнал до по-задълбочено разследване, оставям го на желаещите, но което искам да кажа, е, че не всеки един е враг единствено и понеже е американец.

   ///Първата част на коментара ти не го разбирам. Искаш да кажеш, че можем на черното да викаме бяло и на бялото черно за да се обърка противника? Ами това май показва единствено че ние сме се объркали.///

   Което твърдя е че в съвременната политико-икономическа система черното е изкарвано и приемано за бяло и бялото за черно.

   ///Добре, хайде предложи ти една бъдеща система, която няма да превръща масите в стадо?///

   Всичко, което бих предложил би му се лепнало етикета „утопия“, може и с право.

   За конспиративни теории се набеждават много неща, защото така е удобно, удобно да се променя историята в полза на печелившите – сред тях са и двете страни на монетата, но не и „калъча“ 🙂

   • Поздравления за вмъкването на Фреско в темата.

    Цялостната му концепция е глътка свеж въздух в кашата от полуистини и откровени лъжи пъплещи из интернет пространството. В общи линии икономически той описва комунизма на 21-ви век след като роботронната революция навлезе в пика си и хората осъзнаят, че не трябва да се борят да искат работни места, а плодовете на целия човешки труд да станат общочовешко наследство и собственост.

    Това което ме смущава и намирам като слаба страна в теория му е, че той говори за изобилие от стоки, услуги, продукти, което принципно е вярно условие, но не и достатъчно само по себе си. Света е буквално задръстен и преливащ от стоки и днес, има предостатъчно от всичко за всички, но системата базирана на печалба не допуска неговото разпределение на база на нуждите.

    Благодарение на господставащата идеология на парите и частната собственост, всъщност това се обърна изцяло срещу човека. Започнаха да се правят класови стоки за бедната, средна и висша класа. Започнаха да се прилагат всякакви трикове като планово остаряване. Което идва да покаже, че докато хората не поискат и не са готови на нужното за коренно различна обществено-икономическа система това което Фреско предлага няма да се случи от само себе си, нито пък капитализма ще рухне от само себе си.

    Тъй като съм му гледал почти всичко което има публично от първите години на дейността си, другото нещо което изглежда като слабо място е научното управление на света. Принципно е прав, но днешната псевдонаука е подчинена на капиталистическите принципи и се ползва предимно за геноцид и манипулиране на човека вместо да решава обществено-значимите проблеми. Тоест отново подобен подход би бил възможен едва след промяна на обществено-икономическите отношения и премахването на класовото разделение в обществото.

   • Да така е, JBS не е част от глобалната мрежа от мозъчни тръстове. И не може да бъде, тъй като има профил на дребнобуржоазна организация, докато глобалната мрежа е финансирана от едрата буржоазия. Разликата между двете е в отношението към глобализацията. Дребната буржоазия обикновено се съсредоточава в местната държавна власт, тъй като няма капацитет за повече. Дребната буржоазия обикновено е за протекционизъм, който да предпазва техния бизнес от конкуренцията на вноса. У нас също има дребнобуржоазна прослойка. Тя подкрепи зимния протест през 2013 година и също има аспирации за промяна на паричната система.
    Но що се отнася до социализма колективизацията, национализацията и прочее дребната буржоазия е не по-малко реакционна от едрата. Да напомня, че партията на Хитлер има точно дребнобуржоазен произход. После, и тази организация е създадена и финансирана от частник, така както се финансират и повечето политически НПО. Вижданията им за неограничен капитализъм също съвпадат с тия на НПО, само че в рамките на отделните държави, а не глобално.
    Конкретно тези „християнско-капиталистически“ организации в САЩ наистина са дотам крайни, че пишат и говорят какви ли не щуротии, като това, че социализмът бил проникнал в администрацията на САЩ.

    Момчета, проектът „Венера“ на Джак Фреско е комунизъм, както правилно е отбелязал Сол. Самият Маркс е писал, че комунизмът може да се осъществи тогава, когато средствата за производство се развият до такава степен, че „благата да потекат като пълноводна река“. Човекът ще е свободен едва тогава, когато няма да е принуден да отделя време за обслужване на своята зависимост от природата. Явно Фреско не е чел Маркс иначе се съмнявам, че щеше да предлага тоя проект. Ама лошото е, че и Хрушчов и Горбачов не са чели Маркс, щото искаха да въвеждат комунизма „след 10 години“.
    Онова което липсва на Фреско, а го има при Марксизма-Ленинизма е начинът по който ще се постигне комунизъм. А именно, чрез междинен обществен строй – социализма. И основното което трябва да се трансформира е собствеността на капитала и средствата за производство. Точно собствеността е ключовия въпрос. Ако мислите, че капиталистите ей така ще плеснат с ръце и ще сдадат собствеността жестоко се лъжете. Ония които нямат задръжки да пуснат атомни бомби в Хирошима и Нагасаки, да водят Виетнамската война, Иракските войни и маса други по-големи или по-малки кървави конфликти, едва ли ще се поколебаят да бият, когато се наложи. Затова марксизма смята, че промяната може да дойде само с революция и диктатура на пролетариата. А как смята Фреско не съм чувал.
    Така че преминаването от марксизъм-ленинизъм към проекта „Венера“ е един солиден даунгрейд, връщане със над 200 години назад във времената на утопичните социалисти. Разбира се, принос за това връщане имат и съветските комунисти.
    Та има голямо объркване на хората, които плюят социализма и комунизма, а като алтернатива изтъкват проекта на Фреско.
    Марксизма е стройна, логична и издържана теория (за разлика от икономикса), но макар и терминологично остаряла е единствения работещ инструмент с който можете да се оправите в съвременната политикономическа обстановка. Без класов анализ на обществото може да се стигне само до задънени улици. Което е и целта на масовата антикомунистическа пропаганда.

 3. До Кирил Михайлов,
  това дето го мислиш с 40-50% държавна собственост го гледахме между 1945 и Рейгън и Тачър. Такава система не може да бъде устойчива, тъй като частните собственици натрупват огромен финансов ресурс с който финансират идеология и корумпират партии и политици или б по-мек вариант – убеждават ги в собствената си идеология. Накрая се добират до властта и започват намаляване на данъците и приватизации приватизации и с твоя модел е свършено. Това е историята на капитализма след ВСВ. Днес даже левите партии в европа са прегърнали либерализма. Даже в скандинавските страни прониква. Така че таква система няма шанс! Тя изтрая 35-40 години. По-малко и от СССР.
  Това че печатането на пари е проблем също е заблуда. Преди ПСВ не е имало ФЕД, не е имало инфлация, но се обзалагам, че ако от сегашния капитализъм в БГ не си доволен, то няма да си доволен и от рентиерския капитализъм на 18-ти и 19-ти век, тъй като там социалното разделение е още по-голямо. Освен това и тогава е имало кризи въпреки че не е имало централни банки.
  После, ортодоксалните икономисти са забравили какво представляват парите. А именно – запис на дълг. Като отчетеш това най-общо определение става ясно, че пари се генерират в самата икономика, а не само и не основно в централната банка. Типичен пример – 2008 година. Оказа се, че много хора не могат да си върнат дълговете. Това ознаава изчезване на парите които са създали и загуба за ония, които считат тия пари за тяхна собственост. И какво направи ФЕД и другите ЦБ? „Напечатаха“ пари, което означава, че съответните държави поемат дълговете на неплатежоспособните.
  Банковата система е подчинена на капиталистическата система! Не тя е проблема, а печалбата! Печалбата е проблема! Именно заради нея паричната маса трябва да расте експоненциално. А печалба се прави на основата на частната собственост! Каквато и реформа да направите, ако запазите частната собственост то тя ще си остане капитализъм и ще продължи да генерира бедни в огромно количество и нищожен брой свръхбогати. Премахването на частната собственост няма алтернатива! Разберете го това! И престанете да бъркате комунизъм, социализъм и капитализъм!
  Що се отнася до паричната система … Писал съм надълго и на широко.
  http://antipropaganda.comxa.com/tajnaiko.html
  http://antipropaganda.comxa.com/tajnaiko2.html
  http://antipropaganda.comxa.com/ParStat1.html
  http://antipropaganda.comxa.com/ParStat2.html
  така че много добре знам как действа банкирането с частичен резерв.
  Това също може да е от интерес
  http://antipropaganda.comxa.com/SmSys.html .

 4. Абе, Анонимните … защо последният ми коментар – близо 24 часа след като съм го публикувал – все още очаква одобрение?! Това е меко казано странно, защото другите ми коментари ги одобрихте доста бързо, 5-6 минути след публикуването им … а за последния ми коментар все още се двоумите!

 5. Още цитати от коментара на Кихано … и съответно моето виждане по въпроса!

  1. ,,После, есествено ВОСР ще е подкрепяна от чужбина и по-специално Германия. Щото тогава комунизма е силно разпространен в цяла Европа.“

  Да твърдиш такива глупости е меко казано несериозно, да не кажа смехотворно! Значи към края на 19-ти век комунизмът бил разпространен в цяла Европа, и то силно?! Кихано, ти си бил голям шегаджия!

  1. ,,Германия не само е родина на Маркс, там социалистическите и комунистически настроения са най-силни. Така че няма нищо чудно, че Ленин е бил в Германия и че има подкрепа от там.“

  Да, но Германия – освен родина на Маркс – е също и родина на Ротшилд, родина на Адам Вайсхаут (истинският теоритик на комунизма), също там (в Бавария) е създаден (официално поне) зловещия юдо-масоно-йезуитски орден на Илюминати! Съвсем нормално е (логично погледнато) комунизмът да се разпространи – по-точно да бъде разпространен (от Илюминати и техните агенти) – първо в Германия! Оттам и връзката ,,Германия – Ленин“, а също и ,,Швейцария – Ленин“! Швейцария, която е на една крачка разстояние от Бавария, и която от край време е змийското гнездо на юдо-ционистките задкулисни манипулатори от Синедриона, дърпащи конците на своите марионетки (в случая с ВОСР – Ленин и Троцки)!

  1. ,,Но ако вярвате на историите с куфарчетата с пари за революцията то не мога да ви помогна.“

  Това, че жидо-болшевишката революция е финансирана от юдейските банкстери начело с Ротшилд е неоспорим факт, без тази финансова подкрепа тя нямаше да се случи! Когато сам си затваряш очите пред истината, никой не е в състояние да ти помогне … да я видиш! В тоя смисъл, прав си като казваш, че не можеш да им помогнеш (на хората писали статията), защото първо трябва да помогнеш на себе си, като си отвориш очите … и потърсиш истината! Това, че ти не знаеш нещо, не означава, че то не съществува!

  1. ,,А и помислете малко. За какво ви е това клепотене на ВОСР? За да докажете „еврейския заговор“? Ами че това е вече конспиративна теория.“

  Няма никакво ,,клепотене“ на ВОСР, има факти и истини, които не трябва да се заобикалят, изопачават или премълчават, понеже на някого (в случая на тебе) не му харесва! Т.н. ,,ВОСР“ е еврейско дело и това е безспорен, очеваден факт … за умните, непредубедени, прозорливи и осъзнати хора, разбира се! За заблудените, мързеливи (не търсещи информация), не особено интелигентни (съответно лесно поддаващи се на манипулация) и наивни хора, които безхаберно попадат в клопките на юдейската дезинформация и пропаганда – това са ,,конспиративни теории“! Жидо-болшевишката революция в Русия е замислена от юдеи (Илюминати), финансирана от юдеи (юдейските банкстери, начело с Ротшилд) и осъществена от юдеи (руските жидо-хазари)! А еврейският заговор, за който говориш е реалност … и ако искаш доказателства за него, просто трябва да прочетеш Библията (стария завет), Талмуда и ,,Протоколите на мъдреците от Цион“, това са теоритичните основи, върху които е изградена юдейската Конспирация за покоряване на целия свят под техен контрол! ВОСР е само част от Конспирацията, едно малко (но важно) парче в целия пъзел!

  1. ,,Смесването на неолиберализъм и комунизъм е солидна образователна грешка. Солидна! Къде отиде въпросът с частната собственост? Забравихте го? Защо така?“

  Няма никаква грешка, Кихано … камо ли пък ,,солидна“! Ще ти дам един пример за смесване на нео-либерализъм с комунизъм! Какво стана в САЩ след 2008 г. когато започна (предизвиканата умишлено от юдейските банкстери) финансова криза? Американското правителство (всички политици-включително и президентите – са марионетки на Илюминати) спаси от фалит доведените до банкрут ЧАСТНИ банки, корпорации, застрахователни дружеста, автомобилни производители с държавни пари, на данъкоплатците! Т.е. американският народ плати да това да не фалират частните фирми на Илюминати (,,Goldman Sachs“, ,,ING“, General Motors“ и др.)! Но забележи, не ги национализират тези частни фирми, въпреки че дълговете им са платени с държавни пари, просто ги ,,спасяват“! Ето ти типичен пример за хибридна система между капитализъм (нео-либерализъм) и комунизъм! С две думи, юдеите Илюминати ни заявяат в прав текст: Когато ни отърва – ще налагаме нео-либерализъм, когато не ни отърва – ще прилагаме комунизъм … а вий – робите, ще изпълняате (без много да мрънкате) заповедите на нашите марионетки – политиците!

  • Тъй като не мога да отговоря в по-долния коментар, ще отговоря тук. Всичко е режисирано от илюминати, добре, изяснихме се. Въпроса е какво правим ? Каква система искаме, какви правила променят играта ? В противен случай ставаме като един вестник шок – всички са виновни, да помрънкаме заедно, пък да ни мине. Задължително е да се критикува, но също толкова задължително е да се представят и алтернативи. Не мога да разбера какво е това цъкане на минуси и пръскане на жлъч без конструктивни предложения.

  • Невежество, невежество, невежество! Отвори някоя книжка от онова време (може да не е „Капиталът“ на Маркс) и виж какво е социализъм и какво комунизъм и после говори, че Ротшилд е финансирал образуването на държава следваща идеология според, която трябва да сдаде банките си на държавата, а после ще хвърли маса пари да унищожава същата държава. За какво им е на евреите СССР? За какво? За спорт? Къде е мотивацията? Да избият руснаците ли? Що не китайците? Че са повече. Или индийците?
   Къде по-точно е комунизма в спасяването на частните банки и фирми след 2008? Че аз нещо не го виждам. Казвам ти, вземи прочети какво е комунизъм, какво социализъм и какво капитализъм според марксизма-ленинизма и тогава пиши такива неща, че се излагаш сякаш си журналист или интелектуалец.

 6. ,,Kihano ноември 7, 2014 в 8:29 pm
  Ако си малко по-конкретен може и да ти отговоря.“

  ОК, ставам по-конкретен … за целта се налага да използвам цитати от коментара ти!
  1. ,,За мозъчните тръстове и горната шяйка хора всичко е вярно, с изключение на това, че ни карали към „нов вид комунизъм“!“

  Точно това е целта на мозъчните тръстове, те са създадени от Илюминати, за да водят, напътстват, подбутват човешкото стадо към Новия Световен Ред, който няма да се различава много от комунистическия експеримент създаден от жидо-болшевиките в Русия и Източна Европа! Целта на Илюминати е да наложат на Земята световен комунизъм! Теоритичните трудове върху които се гради комунизма не са писани от Маркс в средата на 19-ти век, а 50-60 години по-рано … от Илюминати, най-вероятно и от самия Адам Вайсхаут! Между другото, ЕС – който от самото начало е под контрола на Илюминати – все повече заприличва на СССР, а прийомите чрез които бюрократите в Брюксел налагат волята си (всъщност не своята, а на техните господари) над останалите държави и народи в Европа все по-силно наподобява болшевишка (комунистическа) диктатура!

  • Мисля, че на това няма какво да отговоря. Това е конспиративна теория. Толкова незнание на принципни неща показваш, че да ти отговоря означава да те обидя. Но пак ще те питам. Къде остана частната собственост? ЕС никога няма да стане СССР! Защото никога няма да национализира! Бюрокрацията на ЕС винаги е била над тази на СССР. Щото на СССР бюрокрацията я „измисли“ Горбачов. При около 5% истинска държавна бюрокрация в СССР и 10% средно за капиталистическите страни, той обяви, че в СССР бюрокрацията била много и ѝ обяви война. Резултатът го знаем – съсипа СССР.

   • Кихано, като гледам няма надежда за теб да схванеш какво действително се случва в тоя свят! Струва ми се, че така и ще си отидеш от него – измамен, заблуден и неосъзнат … понеже си повърхностен, праволинеен, капсулован, комунистически ,,чугун“, :)! А спорът с ,,чугуни“ е напълно безполезен!

 7. Сол, много си заблуден ти … или айде да го кажа по-меко – доста си неосъзнат!

  • Вместо да си казваме кой е по-заблуден дайте да чуем алтернативата ? Холокост, фашизъм, какво предлагате като път на развитие ? Като премахнем елита какво правим, по каква система живеем и с какво тя ще реши днешните проблеми ?

   • Ами ще го кажа съвсем простичко, с няколко думи (понеже ме мързи сега да пиша дълги и дълбокосмислени коментари) … пътят за развитие е Свобода, чрез Истината (само Истината може да ни направи свободни)! Хората живеят в робство, което ще става все по-тежко и брутално (предимно към непокорните, но и към послушните роби също) … а робовладелската система (включително и нео-робовладелската, наречена ,,демокрация“) – която е на Земята от поне 6000 години – се крепи на лъжа, измама, заблуда … т.е. укриване на Истината – с цел по-лесна манипулация и контрол!

 8. Момчета, що за тюрлю гювеч е това? Как можете да смесвате истина и лъжа сякаш сте BBC? За мозъчните тръстове и горната шяйка хора всичко е вярно, с изключение на това, че ни карали към „нов вод комунизъм“! Това което сте написали за ВОСР и СССР е 100% погрешно. Погледнете сайта „Епохални времена“ който цитирате. Що за източник е това и къде са неговите източници? Що за глупост е смятате, че банкерите ще финансират национализация, вкл. на собствените си капитали? Как смятате че ще се откажат от едноличното управление на средствата си, за да ги предадат на някакво политбюро, от което могат да бъдат изхвърлени всеки момент. Икономическата власт е по-силна от политическата и това на фамилия като Ротшилд е напълно ясно тъй като те векове наред са кредитирали крале и държави.
  После, есествено ВОСР ще е подкрепяна от чужбина и по-специално Германия. Щото тогава комунизма е силно разпространен в цяла Европа. Преди ВОСР съществуват два социалистически работнически интернационала! Първият е основан 1864 година! Германия не само е родина на Маркс, там социалистическите и комунистически настроения са най-силни. Така че няма нищо чудно, че Ленин е бил в Германия и че има подкрепа от там. Но ако вярвате на историите с куфарчетата с пари за революцията то не мога да ви помогна. Трябва да се научите да отвявате зърното от плявата, тъй като с повтарянето на лъжи правите услуга на тези, срещу които уж заставате.
  А и помислете малко. За какво ви е това клепотене на ВОСР? За да докажете „еврейския заговор“? Ами че това е вече конспиративна теория. Ама имало евреи комунисти. Е не може ли евреи да са комунисти? Та не знаете ли че Израел е имал шансове да стане социалистическа страна? Затова Сталин е подкрепил създаването му!
  Смесването на неолиберализъм и комунизъм е солидна образователна грешка. Солидна! Къде отиде въпросът с частната собственост? Забравихте го? Защо така? Защото на „Новия световен ред“ така му е изгодно, въпреки че битката със социализма (погрешно наричан комунизъм) беше именно за това, за правото на частна собственост върху средства за производство и капитали. Отношението към частната собственост е фундаментална разлика между социализма(комунизма) и неолиберализма(либертарианството). Къде остана тази разлика?

  • Трябва да се пробват нови методи на съпротива, Kihano 🙂 След като всички десни са твърди противници на „комунизма и комунистите“, то какво по-добро от това да им се лепне етикета „комунисти“ за да си плюят срещу вятъра 😀
   Всяка изминала и съвременна система на управление е един вид ограничаване на масите и облажване на елитарните сили на местно и глобално ниво. Така превръщат масите в стадо. Да се възхвалява нещо изминало с надежда, че то ще се пресъздаде е губене на време 😉

   • Първата част на коментара ти не го разбирам. Искаш да кажеш, че можем на черното да викаме бяло и на бялото черно за да се обърка противника? Ами това май показва единствено че ние сме се объркали.
    Добре, хайде предложи ти една бъдеща система, която няма да превръща масите в стадо? После, става въпрос за истина и лъжа, а не за възхваляване на нещо минало. Второ, защо миналото да не се възхвалява, ако е имало необходимите за това достойнства. Кой е казал „за миналото или лошо или нищо“. Трето, двете класи, едно време наричани буржоазия и пролетариат все още съществуват и борбата между тях се води през всеки изминал ден. Едната класа понесе невиждано поражение, но да я отпишеш означава да отпишеш 95% от света. Невъзможността да видите това директно ви нарежда сред губещите. Четвърто, измислиците, конспиративните теории и невежеството по какъв начин помагат в борбата за нашите умове?
    И накрая, оценявам инициативата и работата на Анонимните. Тук има друга страничка в която са издирили голям брой соросоиди. Това е работа която и аз бих искал да свърша, щото немалко съм писал за соросоидите, но не мога. Но мисля че Анонимните трябва да са по-внимателни и отговорни за това което пишат щото всяка грешка е в полза на врага, срещу когото се борят.

   • Kihano e социалист …. в смисъл иска социализъм …..според мен обаче соц=а не е най-добрата система ….най-добрата система за мен е държавния капитализъм което ше рече смесена държавно-частна собственост като държавата контролира 40 -50% от иконмиката – най вече стрктутроопределщи острасли и монополи …. в сеското стопанство и лекатата рпомишленост няма нужда от държваен монопол ….проблмеът в света е съвременатна парична система която произвежда пари от нищо и ги дава като лихва на правтеслтвата … банките контролират света …Ротишлдови и до сега отпускат пари на правитеслтвото на САЩ не само преди на крале … ФЕД е тяхна собственост …за да спре бедността по света трябва дасе се премахна централните банки и да се въведе държавен монопол върху финансите на една държава…там е разковничето ! иначе самата система каква ше е по-маловажно ….напоследък мастити финансисти като Сорос и Ротишлд се опитват да въведат Нов Световен Ред и инсценират протести из цял свят вкл и в България ….това са хората които трябва да се отстранят ! те съзадавт кризите и те ограбвват света ….те измислят и неолиберализма и комунизма …. и двете са тяхно създанание макар за мен неолиберализма да е по-голяма чума от комунизма ….това е положението ….научете как функцииора съвремената парична система и банкиране и с частичен резерв -там е раазковничето … не толкова самата система !

  • Кихано, казваш, че хората писали статията трябвало да правят разлика между ,,плява“ и ,,зърно“, но като ти гледамм плиткоумните разсъждения ми става ясно, че ти самият не умееш да отсяваш ,,зърното“ от ,,плявата“! С прекаленно много ,,плява“ е задръстен мозъкът ти, което разбира се ти пречи да откриеш ценните зрънца истина, заровени в кюпа (от информация)!

   Само мъдрите ще разпознаят знаците на Звяра … не е за всеки!!!

   • Ако си малко по-конкретен може и да ти отговоря.

 9. Юлияна Плевнелиева = Yiuliana Manana /от снимката в статията/.
  Това същество стоящо в сенките е много голям бацил.
  Проучете я по-подробно и я изложете на показ.

 10. Димчо кога и в кои страни си бил ? Имам нужда от информация от първо лице относно Венецуела, Боливия и Еквадор през последните 4-5 години. По възможност чисто фактологична от типа на – цени на стоки, услуги, инфраструктура, заплати към момента.

  Аз мога да приложа две пълноценни статии като допълнение.

  http://bg.mondediplo.com/article1283.html

  http://novanews.bg/news/view/2014/04/30/74379/%D1%83%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D1%8A%D0%B2-%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%86%D1%83%D0%B5%D0%BB%D0%B0/

 11. SOL ,НЕ СИ РАЗБРАЛ КВО ИСКАТ DA KAЖАТ В статията ..а то е че и неолилиберлиазма и комунизма са създадени от еврейските финансисти и банкери или чифутите както ги е нарекъл горния коментар …проблемът у нас е че стадото е толкова тъпо и промито и стадния инстикт ше толкова силен у българина ( то е фукнция от тов ЧЕ е тъп като гъз ) че не виждам изобщо нпкакъв шанс дза се оправим скоро! напртив ше рпдълцим да затъваме и просто държавата беше унижожена по пръчка на Запада асега новото правитеслтво ше се стерми да запази статуквото и да разпораде къде що е остнаало държавно …това и беше на целта на протесати8те от 2013 г дирижрани от Сорос и изпълншенит от неговите слуги тк РБ И ГРОБ …от киломтери си личеше че целта е да падне Орешарски на власт да сде върнат ГРОБ и РБ ….елеменатарно Уотсън обаче стадото отново се върза у нас …. за кой ли път за 25 години – българниът изобщо не мисли !

 12. Уникално четиво!

  Авторе – не спирай да пишеш! Събуди хората!!!

 13. Неолиберално пък и комунистическо братство 😀 Пичове изяснете си чисто икономическите понятия. Естествено, че социализма бе купен защото и двете системи са йерархични, съответно податливи на подкупване, но по същество това са противоположни системи на индивидуализъм срещу колективизъм в живота, не може хем да е неолиберално хем да е комунистическо. Елита винаги финансира всички алтернативи, но не забравяйте, че в щатите през целия 20-ти век течеше пропаганда срещу ‘червената заплаха’, а през годините на голямата депресия нещата бяха на косъм революцията да започне от там. Комунизма е решение на капиталистическите проблеми, но за това е нужна огромна маса от хора която да не допусне повторното му извращаване и опорочаване.

  Ако си мислите, че това което се случва тук е нещо специфично просто се сбъркали адреса, латинска америка изживявава това от 40 години и най-накрая стъпиха в собствен път към социализма на 21-ви век.

  Човечеството има ясен естествен път и той е към обща собственост на цялата земя, повече от логично е.

  • Mммда, най-вече са до толкова различни, че и двете са създадени от чифути 😀 Ей тъй за разнообразие, да се радва стадното съзнание на шаренкото 😉 Приятелю бил съм в Латинска Америка и никак не е социално, а престъпно корумпирано. Естествено с някои изключения като Уругвай 🙂 примерно. Човечеството има ясен гибелен път, доказано е, че е кръговрат.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.