ИДИЛ избиха цяло село, отказало да приеме исляма

Правоверните мюсюлмани от армията “Ислямска държава” нападнаха село на кюрдското религиозно малцинство язиди в Северен Ирак, убиха 80 мъже (на снимката) и отвлякоха над 100 жени, съобщи Си Ен Ен.

„Ислямска държава“ е мюсюлманска армия, която следва точно ислямския закон така, както е изложен в Корана и Сунната (последното представлява многотомни сборници от хадиси, т.е. свещени предания за ежедневието на „пророка“ Мохамед). В този смисъл тя е сборище на най-правоверните сред мюсюлманите, на тези, които живеят живота на своя „пророк“ от VII век. Точно това изтъкват и нейните главатари, начело с „халифа“ Абу Бакр ал-Багдади.

123

Изкланото село се намира на около 20 км от планинския град Синджар и преди седмици бе обсадено от джихадистите. Отвлечените жени били закарани в контролираните от екстремистите иракски градове Мосул и Тал Афар. Там те са изнасилвани и след това продавани в робство като военна плячка, както повеляват двете „свещени книги“ на исляма – Сунната и Коранът (e.g. сура 8 „Военната плячка“/Ал-Анфал и свързаната с нея сура 9 „Ултиматумът“/ Ал-Тауба, преведена на български като … „Покаянието“).

Кюрдският официален представител Хошияр Зебари (който от 2003 до юли 2014 г. беше външен министър на Ирак)  заяви за Ройтерс, че мъжете са били избити, защото отказали да приемат исляма, за което настоявали правоверните мюсюлмани от „Ислямска държава“. (Действително, в такива случаи Коранът и Сунната задължават „правоверния“ да избие мъжете и да пороби жените и децата им).

Терористичната групировка “Ислямска държава”, действаща основно в Ирак и Сирия, в последните месеци укрепна значително и по всяка вероятност скоро ще опита да има присъствие не само в Близкия изток, но и в Европа и САЩ, осведомява Си Ен Ен.

За това съобщава и ИТАР-ТАСС, цитирайки в подкрепа на заключението си неназовани източници от американските служби за сигурност. Според техните сведения екстремистите в момента създават свои явки в различни европейски страни и се опитват да привличат мюсюлманските граждани на тези държави на своя страна, както и да ги изпращат да водят военни действия против правителствата на Ирак и Сирия. Според американските спецслужби “Ислямската държава” вече планира терористични актове срещу Европа и САЩ.

Източник

Advertisements

9 thoughts on “ИДИЛ избиха цяло село, отказало да приеме исляма

 1. Дами и господа,всеки се позовава на пасажи от Корана и ги интерпретира според разбиранията си и интересите си.В Корана е постановено ,че принуда в религията няма…..

  • Коранът е пълен с противоречия. На едно място пише, че в исляма принуда няма, на друго пише, че срещу неверниците трябва да се води джихад и да им се секат главите. И самият Пророк е налагал учението си с меч. Двойственост и противоречивост, характерни за не съвсем здрава психика. Все пак става дума за не съвсем нормален човек. Не е нормално за мъж на 45 г. да има 13г. жена. И все пак текстовете с призиви за джихад и разправа с неверниците са много повече.

 2. Ами защо тези хора не са взели оръжието и не са се противопоставили срещу настъпващата ислямистка паплач? Пред човека стои избор: или да се предаде покорно и без бой, или да умре геройски защитвайки семейството си, вярата си, територията си. Всички които отказват да се борят срещу злото са преки виновници за собствените си страдания.

  • Може да са нямали откаде да вземат оръжие…ние българите имаме ли откаде???

 3. PPK- po vreme na turskoto VLADICHESTVO ne e imalo nasilstveno priemane na islqma, osven sled vuzstanie ili drugi prorivodurjavni dela….
  A zashto ne publikuvate che v Korana i Sunneta ima i predaniq „NE NASILSTVAITE, TEZI KOITO NE ISKAT DA PRIEEMAT ISLQMA“… samiqt chiicho na Muhammed e pochinal kato ezichnik…
  /sujalqvam che ne pisah na kirilica/

  • Простак. Турско владичество ти е промитата картуна. Никой не знае с точност бройката на стотиците хиляди българи изколени, драни живи, изнасилвани, измъчвани, обезкървявани по време на ТУРСКОТО РОБСТВО, което е траело 500 г., и през къойто период са целяли затриването на Българската държава. Този геноцид над българският народ не се е признал все още, арменският геноцид извържен от турците чак след повече от 90 г. го признаха официално всички страни. При Освобождението в 1878 г. сме били само два милиона и този факт ни изхвърли като нация и държава от възможността сами да определяме бъдещето си. Османската империя ни еба майката за 500 г., както се казва.

 4. Иванов, може би сте прав, но има много други източници, които потвърждават случващото се с християните в тези райони 😦

 5. Може и да е така, както е описано.

  Проблемът е в източника. 😦 „Атака“!?!

  Откакто Волен Сидеров е доказан клеветник … 😦 , нищо от Атака не тежи.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s