Защо ISIS и Ал-Кайда не атакуват Израел?

С това клане на палестинците, което се провежда по телевизионните екрани по целия свят, само грубо не информираните биха повярвали, че палестинската програма за унищожение на Израел е в действителност „самозащита“. И все пак, от толкова многото писъци на Израел заради това, че „ислямските екстремисти“ и „терористи“, които следва да бъдат наречени Палестина, Иран, или всяко друго светско или националистическо арабско правителство в региона,  е налице любопитна и оглушителна тишина, именно когато се сблъскат с реалните терористи и мюсюлманските фанатици като ISIS, Ал Нусра, както и с безброй други фундаменталистки групи и водене на джихад в Сирия и Ирак.

фасшТази странна тишина все още не може да повдигне веждите на сомнамбулната широка общественост.

Разбира се, липсата на загриженост от страна на Израел по отношение на „законните“ терористични групи не е странна въобще, когато не се разбират гледната точка и целите на държавата заселник към своите съседи в региона или връзките и със самите групи, които гледат Израел като техен враг номер едно.

Но докато Израел не реагира с обичайния си апоплектичен разпенен вид на страдание и заплаха по отношение на тези терористични групи, които са сега така нападнати в Близкия изток, за да направи целия регион в обща зона на военни действия, е важно да се отбележи, че същите тези терористични групи не лансират координирани военни атаки в Тел Авив, те ги пускат в Дамаск и Мосул – градове, принадлежащи към светските народи, гледани от Израел като врагове.

Въпросът тогава е „Защо?“ Защо Израел не споделят загрижеността на палестинци, иранци, сирийци и ливанци за Ал Нусра, ISIS и Ал-Кайда? Защо тези групи водят джихад срещу враговете на Израел, но не и срещу самия Израел?

В действителност, този любопитен факт също беше повдигнат от Набил Наем, бившият командир на Ал Кайда, който наскоро даде интервю за Ал-Майдийн, където той заяви, че тези ислямски терористични организации са в действителност контролирани от ЦРУ. Наем заяви това по отношение на Исам Хатито, който е ръководителя на Мюсюлманското братство, отговорен за битките срещу Башар Асад. И къде пребивава той? Дали е в Бейрут, Рияд или Кайро? Не, той е в Тел Авив.

Ахмад Ярба дали стои в Рияд, Кайро или Техеран? Не, той се движи между Ню Йорк, Париж и Лондон, неговите работодатели, които движат разходите му…

Редно е Наим да отбелязва тези „другари по легло“, защото те правят една малка част от по-големият пъзел – този че Израел, заедно с неговите кохорти на Запада (САЩ и Европа) не са жертви на ислямския терор, те са му спонсорите.

От предоставяне на медицинска помощ, военно обучение, и направо военна помощ, т.нар държава Израел е много по-добър приятел на мюсюлманските терористи, отколкото всеки друг от режимите, които твърдят, че е техен враг.

Така например, е добре известен факта, от доста време, че Израел предоставя медицинско лечение в Израел на ранени сирийски бунтовници, за да могат да продължат джихада срещу светското правителство на Башар ал-Асад. Според Колум Линч, от Кабелът (новинарското крило на външната политика на Съвета по външните отношения), през последните три месеца, закалените от битки сирийски бунтовници са транспортирали десетки ранени сирийци през цялата линия на примирието, която отделя Израел от Сирия още от 1974 г., според доклад на 15-та страница от генералния секретар на ООН Бан Ки Мун за работа на Неангажиран наблюдател на силите на ООН (UNDOF). В Израел получават медицинско лечение в областна клиника, преди да бъдат изпратени обратно в Сирия, където вероятно някои от тях ще се върнат за да водят борбата.

israelmedical

Сините каски на ООН, които отговарят за наблюдението по спазването на доклада за прекратяване на огъня, съществуващ от десетилетия, наблюдаваха въоръжените опозиционни групи в „прехвърлянето на 89 ранени лица“ от сирийска територия в Израел, където са били приети от членове на израелските отбранителни сили, според доклада. Израелската армия завръща 21 сирийци от въоръжените членове на опозицията обратно в Сирия, включително и органите на двама души, които са починали.

По-късно в статията, авторът споменава факта, че Израел е предоставял такава медицинска помощ на сирийските бунтовници поне от февруари месец. Реално обаче, такава помощ е била условие още по-отдавна. Линч пише, че Израел е провеждал медицинското лечение в продължение на най-малко една година.

Наистина, през февруари 2014 г., министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху дори посети едно от лечебните заведения, в които сирийските бунтовници са били лекувани и дори позираше за снимка как се ръкува с боец от ескадроните на смъртта.

Syria-opposition-coalition-slams-Israel-PMs-visit-to-injured-Syrians

Дори е по-забележителен факта, че Израел фактически е предоставял военна помощ на терористичните Ескадрони на смъртта във вид на артилерийски и въздушни бомбени кампании. Тези атаки обикновено идват след като правителството на Асад изглежда да е направило значителни напредъци срещу подпомогнатите от Запада бойци.

Така например, на 30 октомври 2013 г. Израел нападна и унищожи напълно сирийската противовъздушна база в Снобар Яблех, Сирия, която се намира близо до Латакия, пристанищен град на брега на Средиземно море. Твърдеше се за базата, че имала противовъздушни ракети.

Разбира се, това не е единственият път, когато Израел причинява травма сна враговете на ислямските екстремисти по време на сирийския конфликт. Известно е, че Израел е правил атаки срещу сирийските сили и военни конвои най-малко четири пъти преди атаката на 30 октомври.

Съвсем наскоро, през месец юни, 2014 г., Израел стартира поредица от въздушни удари срещу сирийски военни позиции под предлог за отмъщение за трансграничната атака, която бе почти сигурно, че беше инициирана от бойците на Ескадрата на смъртта, чиито логистична неадекватност се пренесе на окупирана от Израел територия в Голанските възвишения. Като се има предвид съмнителните обстоятелства около инцидента, обосноваваща – убийството на един израелски тийнейджър от предполагаеми анти-танкови ракети – този един ще бъде оправданието на това да се съмнява някой в израелската история.

Въпреки че от време на време атаките над сирийската територия са достатъчно лоши, но е факт, че Израел очевидно ги извършва координирано с директорите на Ескадрата на смъртта, така че да се осигури покритие на огъня и отклоненията за Ескадрата, „роене“ и джихадистки нашествия.

Например през май 2013 г., WABC, домакин и най-продаваният автор Аарон Клайн заяви, че израелския въздушен удар в Сирия е тясно координиран с този на Турция, която, от своя страна, помогна да координира атаките на Ескадрата на смъртта за да се появят по едно и също време с израелските въздушни удари. Източниците на Клайн идват от йордански и египетски разузнавателни агенции.

Клайн написа:

Въздушният удар на Израел в Сирия днес бе координиран с този на Турция, която от своя страна се координира с бунтовническите атаки в цяла Сирия за да съвпадне точно по време на израелската атака, според египетските и йорданските разузнавателни източници, които говорят за КлайнОнлайн. Източниците заявиха, че бунтовниците не са знаели за израелските удари по-рано, но вместо това били дадени конкретни указания за това кога да започнат днешните големи нападения срещу режима на президента Башар ал-Асад. „Момента в който военновъздушните сили на Израел нападнаха беше моментът, когато бунтовническият аванс започна“, добави египетски източник. Множество доклади отбелязват, как сирийските бунтовници се състоят в голямата си част от Ал-Кайда и свързани с тях джихадистки групи. Египетските и йорданските източници описват как веднага след израелския въздушен удар, джихадистките бунтовници започнали да използват пътищата за достъп, за да преминат към Дамаск, където започнаха тежки сблъсъци със сирийските военни сили в цялата страна.

Дори е документирано още през 2011 г., че Израел е приемник и ръководител на терористичен наемнически тренировъчен лагер във вътрешността на страната, за да се произвеждат наемници, които да се използват специално в арабския свят.

Нещо повече, израелското „заведение“ не изглежда да чувства необходимостта да прикрива своята подкрепа за тероризма, която, в този конкретен случай, е склонна да приеме формата на наемници. Всъщност израелските терористични „учители“ изглеждат доста отворени за техните усилия.

В доклада от 2011 г., проведен от „The Media Line“, международна новинарска организация, която се фокусира върху Близкия изток, Арие О’Съливан бе в състояние да заснеме израелско управлявания терористичен наемнически тренировъчен лагер, пълен с интервюта и разкази от сцената, и видео записи от действията от мястото за обучение.

Както се посочва в доклада, може да се види една мултикултурална група мъже – араби, африканци, европейци и т.н. – облечени в типични арабски дрехи да яздят камили и да участват в тактическа подготовка.

„Мъжете върху тези камили са били обучавани през последните седмици да оперират в арабския свят“, казва О’Съливан. „Те се обличат като араби, дори и се возят на пустинни Ферарита [камили] и научават елементарни фрази, които да им позволят да си вършат работата. Те са дошли в Израел, за да се учат от бивши членове на тайните служби на страната.“

Докладът продължава с думите:

В тази тренировъчна база, управлявана от Международната академия за сигурност на Израел, те участват в уникалното преживяване на Израел в борбата с тези заплахи, и се обучават на антитерористични техники в защитен конвой [VIP?]. Промените в Близкия изток може да бъдат наричани Арабска пролет, но за да продължат с друга метафора, това е на път да се сгорещи.

На вън тук, далеч от любопитните очи, една група от специалисти охранители са дошли в Израел, за да научат повече за тактиките на израелските служби. Техният опит е разнообразен – от полицаи до военни офицери – дори бивш френски легионер. Те ще продължат да работят за правителства и частни компании.

В едно интервю с един от „студентите“, бъдещия наемник заяви: „Само най-добрите могат да тренират тук с най-добрите. Имах чувството, че бях… нещо все едно ме докара тук… нещо като „Давай, отивай и го направи сега.“

Друг интервюиран наемник заяви: „Добре, научих се на много, защото Израел има стандарт на обучение, което всички по света трябва да им подражават. И с това, тъй като се връщам, мисля че ще взема това което научих в Израел и ще го предам на моите колеги.“

Разказвачът добавя после: „Но това е доста скъпа програма, струва повече от 2000 евро на седмица. Но пък може да бъде доходна професия, чрез която се печели хиляди евро на ден. Не ги нарича просто наемници. „Все пак, О’Съливан завършва с думите: „Тази линия на работа е една от най-старите в света и зглежда, че тя е винаги търсена.“

A наемник, който изглежда да е от Сингапур, наречен Венки Раман, също се обади: „Някои от тези диктаторски правителства в общи линии са паднали. И това се случва, за да се създаде нов хаос и объркване на пазара. И това също ще създаде някаква нестабилност на пазара. Затова мисля, че ще се случват все повече от тези инциденти и терористични атаки.“

Докато индивидите видени в споменатия по-горе клип, са до голяма степен наемници, които се пукат да тренират, наивници и отклоняващите се, които поемат ролята на пушечно месо за джихада, само ангажиращи се в ограничени бойни операции, е ясно, че за тях съществува само предаността към всемогъщия долар.

По ирония на съдбата, обаче, хората които съставляват по-голямата част от нашествията на Ескадрата на смъртта в целия арабски свят – са религиозни фанатици, диваци и криминално луди, които – поддържат открита омраза към Израел. Това означава, че тези членове на Ескадрата на смъртта са невежи по отношение на факта, че самия Израел е основен поддръжник на собственото им движение. Също са такива, които изобщо не успяват да разберат нещо различно от това, което им е казал лидера на тяхната фракция.

Израел обаче не режисира само, и не само прилага ислямския тероризъм в други страни. На своя собствена почва, Израел е документиран като създател на „фалшивите“ групи на Ал Кайда, за да оправдае отношението си към палестинския народ.

Големият враг на Израел, Хамас, е създаден от самия Израел, за целите на разделянето на ООП (Организация за освобождение на Палестина) и Фатах, водещото „облекло“ за движението за палестинската свобода и съпротива.

Робърт Драйфус, журналист ветеран от „The Nation“, дори пише, че:

В десетилетията преди 9/11, упоритите активисти и организации, сред мюсюлманските фундаменталисти от десния край, често бяха разглеждани като съюзници поради две причини, защото те са ожесточени анти-комунисти, и защото се противопоставяха на светските националисти като Гамал Абдел Насър от Египет и на Мохамед Мосадег от Иран.


В Сирия, САЩ, Израел и Йордания – Мюсюлманското братство подкрепиха гражданската война срещу Сирия. И … Израел тихо подкрепи Ахмед Ясин и Мюсюлманското братство в Западния бряг и Газа, което доведе до създаването на Хамас.

Точно както Джъстин Раймондо от AntiWar.com написа в своя статия през 2006 г. „Хамас, Син на Израел

На фона на целия болезнен вой и скърцане със зъби над триумфа на Хамас в палестинските избори, един факт остава сравнително неясен, макар и от голямо значение: Израел е направил много, за да качи Хамас като ефективна сила в окупираните територии. Ако някога е имало ясен случай на „ответен удар“, тогава това е той самият. Както Ричард Сейл посочи за „UPI“:

Израел и Хамас в момента може да бъдат замесени в смъртоносна битка, но според няколко настоящи и бивши представители на американското разузнаване, като се започне от края на 1970 г., Тел Авив е давал пряка и непряка финансова помощ на Хамас в продължение на години. Израел подпомогна Хамас директно – израелците искаха да го използват като противовес на ООП (Организация за освобождение на Палестина), каза Тони Кордсман, анализатор в Центъра за стратегически [и Международни] изследвания на Близкия Изток. Израелската помощ за Хамас беше директен опит да се разделят и да разредят подкрепата за едно силно и светско ООП с помощта на конкурентна религиозна алтернатива, каза бивш високопоставен служител на ЦРУ.

Анализатора на Близкия Изток, Рей Ханания споделя:

В допълнение към надеждата да се отдалечат палестинските маси от Арафат и ООП, ръководството на Ликуд вярваха, че може да се постигне работещ съюз с ислямски и анти-Арафатски сили, които също така ще разширят контрола на Израел над окупираните територии.

В съзнателното усилие да подкопае Организацията за освобождение на Палестина и ръководството на Ясер Арафат, през 1978 г. правителството на тогавашния министър-председател Менахем Бегин одобри прилагането на шейх Ахмад Ясин да започне „хуманитарна“ организация, известна като Ислямската асоциация, или Муяма. Корените на тази ислямска групировка бяха в Мюсюлманското братство, и това е и семето, което в крайна сметка се превърна в Хамас – но не и преди това да е било щедро наторено и подхранено с израелското финансиране и политическа подкрепа.

Важно е да се отбележи, че Мюсюлманското братство, в допълнение към тази тясна връзка с предшественика на Хамас и тази на Мосад и на други форми на израелското разузнаване, също съдържа близки и исторически връзки със западното разузнаване, най-вече с британските и американските версии на тези.

Това се има предвид в статията Раймондо, която продължава, като посочва че:

Бегин и неговия наследник, Ицхак Шамир, включиха усилия, за да подбят ООП, създавайки т.нар Селски лиги, съставени от местните съвети на специално избраните за целта палестинци, които бяха готови да си сътрудничат с Израел – и в замяна на това бяха пуснати на израелска издръжка. Шейх Ясин и последователите му скоро се преврърнаха в сила в рамките на Селските лиги. Този тактически съюз между Ясин и израелците се основава на споделената антипатия към войнствено светската и левичарска ООП: израелците допускат групата на Ясин да публикува във вестник и са създаде широка мрежа от благотворителни организации, които събират средства не само от страна на израелците, но също така и от арабски държави, които се противопоставят на Арафат.

Ами Исероф, в статия за „MideastWeb“ показва как израелците умишлено насърчават ислямистите на бъдещата Хамас като им помагат да се превърнат в ислямския университет на Газа в база, от която групата назначава активисти – и бъдещите атентатори самоубийци. Като това е и единственото подобно съоръжение за висше образование в ивицата Газа, и единствената подобна институция отворена за палестинци, откакто Ануар Садат беше затворен от египетските колежи за тях. IUG държеше в своите корени семката на бъдещата палестинска държава, докато не възникна конфликт заради религиозни въпроси. Обаче Израел застана до ислямистите срещу Фатах и ООП.

Израелските власти, окуражени да уволнят съперника си в комисията през февруари 1981 г., положиха ислямизацията в политиката на IUG и на служителите, включително задължението на жените да носят забрадки и отделните входове за мъже и жени.

Отново, мотивът беше да се компенсира влиянието на Арафат и да си поделят палестинците. В краткосрочен план това може да работи до известна степен; в по-дългосрочен план, обаче, той се обърна срещу самите тях – както се вижда от резултатите от неотдавнашната палестински избори.


Безмилостната офанзива на Израел срещу неговите иначе възприемани за врагове – първо Фатах, сега Хамас и Ислямския джихад – е създал враждебна реакция и затвърди подкрепата на фундаменталистки екстремистки групировки в палестинската общност.

Това което Раймондо нарича „ответна реакция“, обаче, се разкрива за да бъде по-скоро умело написан сценарий с цел да се разиграе години по-късно.

„The Wall Street Journal“ се съгласи с анализа на Раймондо в статия, публикувана през 2009 г. В тази статия, озаглавена „Как Израел помогна да създаде Хамас“, Андрю Хигинс пише:

„Хамас, за мое голямо съжаление, е създаден от Израел“, казва г-н Коен, тунизиец-роден евреин, който е работил в ивицата Газа, през повече от две десетилетия. Отговорния за религиозните въпроси в региона до 1994 г., г-н Коен е гледал ислямистките движения как се оформят и след това се превръщат в това, което е днес Хамас, войнстваща група, която се е заклела да унищожи Израел.

Вместо да се опитва да обуздае ислямистите в Газа от самото начало, казва г-н Коен, Израел в продължение на години толерираше, а в някои случаи, ги насърчаваше, тъй като са противотежест на светските националисти на Организацията за освобождение на Палестина и на господстващата фракция Фатах на Ясер Арафат. Израел си сътрудничи с осакатен, полу-сляп духовник на име шейх Ахмед Ясин, дори когато той е известно, че е положил основите на това, което се превърна в Хамас. Шейх Ясин продължава да вдъхновява бунтовници и днес; по време на неотдавнашната война в Газа, Хамаските бойци се сблъскваха с израелските войници „Яссинис“, които използваха примитивни гранатомети кръстени така в чест на духовника.

Когато Израел прави първата си среща с ислямистите в ивицата Газа през 1970-те и 80-те години, изглежда се фокусираха върху изучаването на Корана, а не върху конфронтацията им с Израел. Израелското правителство официално призна предшественика на Хамас наричан Муяма Ал-Ислямия, регистрирайки групата като благотворителна. Това даде възможност на членовете на Муяма да създадат ислямски университет и строят джамии, клубове и училища. От решаващо значение е, че Израел често стоеше настрани, когато ислямистите и техните светски леви палестински съперници се сражаваха, понякога бурно за влияние и в двете –Газа и на Западния бряг.

Като се има предвид факта, че Израел е предоставил военна и медицинска помощ на най-кръвожадните и брутални ислямски екстремистки терористи в света, както и факта, че той е създал Хамас от самото начало, отговорът на въпроса: „Защо организации като Ал-Нусра, Ал-Кайда и ISIS не атакуват Израел“ е много прост – защото Израел отчасти е отговорен за финансирането и насочването им.

Имайки предвид всичко това, всички претенции от страна на Израел, че са жертва, трябва незабавно да се изхвърлят. В действителност, този портрет на самозащита и застрашаване трябва особено да се изхвърли, когато човек се замисли относно историята на самата държава.

Израел си създаде своите собствени врагове чрез силата на колониалната си природа, вътрешната и външната си политика, а дори и чрез директни организации и финансиране. По този начин е напълно точно да се каже, че враговете на Израел са буквално тези създадени чрез собствените си решения.

В крайна сметка, информацията, предоставена в тази статия е просто още един прозорец в царството на апарата на англо-европейско-американско-израелското разузнаване и дълбините, до които заешката дупка навлиза по отношение на международния тероризъм. Сценарият, който се разиграва в Близкия изток и в останалата част на света е ясно режисиран от сила, невиждана от по-голямата част от населението на света.

Все пак, играчите си вършат техните роли в зависимост от предварително определения наратив, предоставен им, въпреки факта, че те нямат представа, че всъщност действат извън волята на сенчестите „други“, които нямат същите интереси.

В тази игра, почти всички от тези, които действат в различни части по земята – са само играчи, които не познават собствените си роли.

Автор: Брандън Търбвил
Източник: Activist Post

Advertisements

5 thoughts on “Защо ISIS и Ал-Кайда не атакуват Израел?

 1. муспи – Интересувате се кои са враговете на изсраел? Вижте с кого евреите воюват без да са обявили война, без да са създали илюзорен противник и даже без да имат особени успехи макар да я водят тази война 2000 години? – Християнството.

 2. Мисля защото : Ротшилд са решили Палестина да бъде тяхна държава,още преди близо два века./чудя се що се туткаха толкова дълго време/.Войни има и ще има само когато Ротшилд решат!!! Всички държави,чийто правителства и президенти не се подчинят на Ротшилд,войната е неизбежна !!!! Близо три века е така – огромната и безкрайна династия Ротшилд управляват планетата Земя и правят световната история и икономика !!!!

 3. Напълно съм съгласен с това, че трябва да се зададе въпросът „Защо „Ислямски халифат“ (а не ИДИЛ, нали се прекръстиха!!!) все още не напада официално Израел?“ Въпросът „Защо Ал Кайда не атакува Израел?“ е малко неточен. Той трябва да гласи така: „Защо Ал Кайда никога не е атакувала Израел (е, освен Заркауи, май че беше през 2005-та година, но той си плати за това през 2006-та, и 1-2 атентата срещу израелски цели през 2002-ра (май, че бяха в Египет)“

  11-08-2014
  Георги Георгиев

  P.S. За неосведомените: Анонимните са проект на МОСАД. Не си мислете, че след като критикуват Израел са анти-израелци. Те и от Съветският съюз критикуваха Израел и въоръжаваха „противниците“ му (които никога не са били врагове, а винаги са били приятели на Израел), но веднага след създаването на еврейската държава, Сталин е наредил да се изпратят бойни самолети и инструктори за бъдещите пилоти на армията на Израел (пише го в книгата „Тайната история на МОСАД“ от Гордън Томас, ИК Прозорец) от Югославия и Чехословакия.
  Целта на това сами да си създават противници според мен е да ги държат недоволните „изкъсо“ и да не им дават възможност да действат, а само да говорят. Разбира се, ако някой прекалено много се „престарава“, първо му се прави предложение да млъкне, а ако не иска-изчезва. Толкова е лесно.
  То нали максимата гласеше: „Дръж приятелите си близо, а враговете си-още по-близо.“ 😉 😉 😉 😉 😉 ;);) ;);) ;);)

  Така, че драги любители на световната конспирация: Отваряйте си очите на 4 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  • Израел си създаде своите собствени врагове чрез силата на колониалната си природа, вътрешната и външната си политика, а дори и чрез директни организации и финансиране.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.