Относно избухването на Ебола в Западна Африка

Има нещо много, много важно, което корпоративните медии и обществените здравни власти не са ви казали относно избухването на вируса Ебола в Западна Африка.

Точно сега в Западна Африка е най-голямата епидемия на Ебола в историята, която е в разгара си и се е прехвърлила през границите с обезпокоителни темпове. Вече се е разпространила в четири страни, Гвинея, Либерия, Сиера Леоне и в момента в Нигерия. Последната информация за зараза в Нигерия е особено сериозна, тъй като заразения индивид е пренесъл вируса със самолет до Лагос – Нигерия, град с население от над 21 млн. жители. Лекари без граници определят епидемията – „извън контрол“.2014.05.28-Ebola-Outbreak-Confirmed-in-Sierra-Leone-e1401321177802

За да влошат ситуацията корпоративните медии и обществените здравни власти премълчават или по точно изкривяват информацията, като не съобщават всички факти.

Ще забележите, ако четете почти всяка мейнстрийм статия по темата, която се публикува е, че вируса Ебола се прехвърля само чрез физически контакт с телесни течности. Това не е вярно, изобщо!

Проучване, проведено през 2012 г. показа, че вируса Ебола е в състояние да се предава между прасета и маймуни, които са били в отделни клетки и никога не са били поставени в пряк контакт.

Въпреки, че начина на предаване в проучването не е бил официално определен, един от учените, участващи, д-р Гари Кобингер от Националната лаборатория по микробиология в Агенцията за обществено здраве на Канада, казва по BBC News: „Аз вярвам, че инфекцията се разпространява чрез големи капчици, които са били спрени във въздуха, за това сме намерили доказателство в белите дробове на човекоподобни примати“.

Поставен така въпроса – хората пътували в самолета заедно със заразения пътник не са били поставени под карантина, което означава, че всеки един от тях може да е вирусоносител. Представете си колко бързо би се разпостранил вируса в град с 21 млн. жители ….

Този конкретен щам на Ебола не е Ебола Заир. Това е нов щам, и може в действителност да е по-опасен от вида Заир. Не поради разлика в симптомите (симптомите са идентични), а поради скоростта с която се разпостранява. Дали това се дължи на някаква характеристика на самия вирус или просто чист късмет не е сигурно в този момент, но скоростта, с която тази епидемия разшири своята гама е безпрецедентна.

Точно сега на въпроса , който вънува съзнанието на всеки е дали този вирус ще се разпространи извън Африка. Като се има предвид факта, че Ебола има триседмичен инкубационен период, може да се движи във въздуха, и вече е на автостоп на международен полет, това е една много реална възможност . Има някои, които омаловажават тази вероятност и да бъдем честни се надяваме да са прави, но факта , че тези хора базират оценката си на грешна основа, че Ебола не се разпостранява по въздушно капков път ни безпокои и смятаме, че информацията, която достига до нас е недостатъчна и може би силно изкривена.

Много хора и медии третират ситуацията като някакъв вид атракция, но положението е много сериозно. Лекарите в Западна Африка не разполагат с достатъчно персонал или ресурси, за да се справят с тази ситуация. Абсолютно непростимо е САЩ и ЕС да концентрират милиардите на данъкоплатците в малките си игри в Украйна и Сирия, докато Африка се е превърнала в плацдарм на разпостранение на смъртоносен вирус способен да затрие 2/3 от населението на земята. Всеки наличен ресурс трябва да се пренасочи в Западна Африка, за да се ограничи и потуши епидемията точно сега.

Имайте предвид, че ваксина или лекарство за Ебола няма! Смъртността е 90%, като то е най-лесно предаваната и смъртоносна инфекциозна болест. Въпреки всички предпазни мерки като работа със специални защитни костюми и ръкавици има заболели и сред лекарите, сестрите, лаборантите, които контактуват с болните.

Епидемията от Ебола в Западна Африка се разпространява с невероятни темпове и вече никакви усилия на лекарите не могат да я контролират. Това призна генералният директор на Световната здравна организация Маргарет Чен! Всички знаем, че подобни признания много трудно се правят от тези хора, освен това винаги прикриват истината или казват само част от нея!

 

Advertisements

5 thoughts on “Относно избухването на Ебола в Западна Африка

  1. бе я четете по-нормални медии, в първата статия на би би си по въпроса се обяснява защо смъртността не е 90%, стига всявахте паника

  2. Съгласна съм напълно с написаното в поста! Благодаря ви искрено за Истината, която споделяте с читателите си. Аз живея на Остров (Майорка) и това, което ми прави впечатление, че по Новините се отделя ПОВЕЧЕ време за Спорта, отколкото за Епидемията. За инцидента в Мадрид казват, че са „ОВЛАДЯЛИ ВИРУСА“, но това НЕ МИ ДАВА ПРИЧИНА да им ВЯРВАМ! Защото, имайки в предвид постоянната ЕМИГРАЦИЯ от Африка към Европа, ВСЯКА Островна и Полуостровна Държава, МОЖЕ да бъде ПОТЕНЦИАЛЕН ПРИЕМНИК на Вируса-Убиец. Емигриралите от Африка НЕ СЕ ДЕПОРТИРАТ ОБРАТНО, а се ДОПУСКАТ да преминат Границите на тези Държави, давайки им „БЪРЗА ПОМОЩ“, макар и да ги настаняват в Гета или Лагери за бежанци. Не се страхувам да кажа, че в тази насока, не се дава НИКАКВА ПРОЗРАЧНОСТ, и хората си вършат ежедневните работи НЕОБЕЗПОКОЕНИ. Това е много трагично и много тъжно! Позволявам си да кажа и ОЩЕ НЕЩО! Мащабът на Познанията, които имам в последно време, ми дават пълното право да мисля, СИЛИТЕ НА НЕЧЕСТИЕТО, най-сетне са решили да ОТВОРЯТ “ Ковчега на Пандора“ и да извършат Пъкълните си намерения за ДЕПОПУЛАЦИЯ на Световното Население, и… каква ПО-ДОБРА ВЪЗМОЖНОСТ от тази! Да не говорим за възможността от една ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА! Но бих казала, че тези неща са НИЩО в сравнение с ПАСИВНОСТТА и БЕЗГРИЖИЕТО на масите. Хората не отдават нужното внимание, само защото „ЗМИЯТА НЕ Е ВЛЕЗНАЛА В ТЯХНАТА КЪЩА!“ Затова подкрепям думите на Господ като казва:“ Хората ми ПОГИВАТ поради НЕМАНЕ Знание!“ Хората се ДЪРЖАТ в незнание! Но пародията е, че САМИТЕ ТЕ не искат да знаят. Така не помагат на себе си , а на ОНЕЗИ, които са дали клетва да ги унищожат. Призовавам всеки българин към Мъдрост и Разум в тези усилени времена. Светът скоро ще бъде сринат с основи! Казват го учените, казва го и Библията. Ако има нещо, което Човек може да направи, за да се СПАСИ и да ИЗБЕГНЕ всичко, което ще стане, е да се ОБЪРНЕ към Бога, да се ПОКАЕ от греховете си, да ПОВЯРВА в Исус Христос като Божий Син, дал живота Си за негово ИЗКУПЛЕНИЕ, и да Го ПРИЕМЕ с Вяра като Господ и Спасител! “ Защото Бог толкова ВЪЗЛЮБИ света (теб и мен), че даде Своя Единороден Син, за да НЕ ПОГИНЕ нито един , който ВЯРВА в Него, но да ИМА Вечен Живот!“(Йоан 3:16)“ А ония, които Го ПРИЕХА (като Господ и Спасител), им даде право да СТАНАТ Божии Чада, сиреч но ония, които ВЯРВАТ в Неговото Име!“(Йоан 1:12) Благословен всеки, който има УХО да чува, ОЧИ да вижда, и СЪРЦЕ да разбира! Бог да ОПАЗИ България!!!

    • Докато четях коментара ти си мислех ето един трезвомислещ човек, трябват ни повече такива хора с отворени очи и търсещи истината докато не стигах до частта в която пропагандираш религията и как единственото което можем да направим е да се молим на бога.Тогава осъзнах че си промит мозък и съм си изгубил времето четейки поста ти.Точно заради хора като теб сме в това положение щото всеки бездейства и всеки се моли на бога и вярва в някаква хилядолетна книга създадена точно затова, да поробва хората и да им ограничава мисленето и действията.Просто нямам думи колко хора като теб има на земята и кога хората ще си отворят НАИСТИНА очите и ще започнат да действат да се обединят и да променят нещо.А не да чакат господ да им помогне и да ги избави от мъките им, и да се кланят на някакви вярвания и закони които дори те самите не могат да си обеснят и да намерят логиката в повечето от нещата написани в тези книги.Вземи прочети малко и друга литература и започни да вникваш малко в нещата разшири съзнанието си и освободи духа си само тогава ще разбереш че до сега си бил с грешни вярвания.

      • Съжалявам за Разочарованието, че не съм отговорила според стандарта на РАЗБИРАНИЯТА ти, но не мисля да променя Позицията си и Убежденията си относно Вярата, която имам, че Исус е ЕДИНСТВЕНИЯ ПЪТ на Спасение от погиващия Свят. Не се опитвам да спекулирам с Божието Слово, а да представя Реалния Шанс за ИЗБАВЛЕНИЕ чрез Вяра в Бога. И това е ДОБРАТА НОВИНА на фона на Световните Новини, които преливат от “ ФЕНОМЕНАЛНИ ЯВЛЕНИЯ “ във всички сфери на нашия свят: Политика, Икономика, Религия, Природа и т.н. Никой НЕ МОЖЕ да се пребори със тези Духовни Сили, които действат ОКОЛО НАС! Има САМО ЕДИН, и това е Исус! Блажен онзи, който ПОВЯРВА и се ДОВЕРИ на Него!

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.