Някои неща за Палестина и Израел

Хората трябва да проумеят как се манипулира световната история от разните му там древни мислители заради чисто удобство на световният банкерски и политически западен елит. Затова е редно да се знае, че когато става въпрос за Палестина, то се отнася до област, която се намира между вътрешните сирийски земи и южните средиземноморски крайбрежни равнини, а не до несправедливо изтъргувани и превзети днешни територии на държавата Израел от много от съвременните евреи, които от своя страна не са истинските исторически такива населяващи тази територия, защото повечето от тях са изчезнали, претопени и др., нещо като това, което се е случило с траките и множество други племена по света. Въпреки това има и местни такива, но затова ще споменем още в началото, че тук не става въпрос за палестинците и евреите или по-точно за това кой има право и кой няма право от тях да живее по тези земи. Тук се отнасяме към темата, че много от съвременните ционисти (евреи и неевреи) заселили земите на Палестина са прокудили и продължават да гонят всички палестинци, които са местни хора, родени там, живущи там с поколения наред. Ето една карта, какво направиха световните лидери с този народ и страна:

Със зелен цвят е означена територията на палестинците, а с бял тази предоставена и завзета от ционистите.

Със зелен цвят е означена територията на палестинците, а с бял тази предоставена и завзета от ционистите.

Както можем да видим на тази снимка, ционистите са им били предоставени някои територии официално чрез натиск на банкерски семейства ционисти и техните пионки, но след това дори започват да заграбват земи извън легалните рамки на правата. Въпреки това световните лидери се правят на „чукнати“ по кратунките.

Да наблегнем на историята, тази която ще срещнете написана по стотици различни начини. Дали обаче я знаете по този начин?

Думата Палестина произлиза от „Плешет(х)“, която означава миграция или търкаляне. Преди векове земята на Палестина е била обезлюдена от повечето си жители от войнствено племе, това се е случило докато са живяли включително и юдеи там. В Стария завет земята не се нарича Палестина, а Ханаан. Името „Плешет(х)“ се появява често в Библията и става по-известно като „Филистия“. Филистимците са древен народ, населявал приморската част на Палестина (от съвременния Тел Авив до Газа). Библията описва конфликти между евреите и филистимците, чийто водач, гигантът Голиат, е победен с хитрост от младия еврейски овчар Давид, който по-късно става цар на Юдея и Израел. Звучи малко като древна пропаганда за съвременното мислене, не мислите ли? Стартът на библейския период донесъл и името Палестина в християнското значение; обаче районът е бил обезлюден дълго преди авраамическите религии да се появят. Досещате ли се, какво имаме предвид вече?

Към този район почнало да се отнася като към „Земята на Израел“ или „Ерец Израел“ тепърва в „Стария Завет„, тъй като не е бил наричан Палестина в онези времена. Сега ще ви изясним.
Около 13-ти век пр.н.е., на изхода от Египет се появяват “Децата на Израел”, точно в Ханаанската земя, където те за първи път се установяват като племе и после създават свои отделни царства наричани Юда и Израел. Обаче името не е било “Израел”, а Яков, което е било променено на Израел в Стария Завет, след срещата му с Бога. В Битие, Бог отговорил на Яков:

Няма да се наричаш вече Яков, а Израил; защото си бил в борба с Бога и с хора и си надвил.
Битие 32:28

Тук нека всеки помисли реално и самостоятелно, нека не се води по вяра и религия и училищни уроци и учебници! Четете м/у редовете. Продължаваме.

Друг интересен факт е че думата Юда в славянската митология представлява зъл женски дух с човешки облик, сроден на самодивите и вилите, но това е друга тема.

Следите на оригиналното население на Палестина е доста трудно да бъдат проследени, но най-старите жители на тези зами знаят, точно както нашите най-стари баби и дядовци знаят неща несъществуващи в учебниците, че древните гърци пристигнали от Мала Азия, а не араби или юдеи. Местоположението на Палестина е било на кръстопътя на някои от главните цивилизации от миналото, като египтска, вавилонска и римска. Поради което по тази територия често нахлували по няколко души, които оставали да живеят през вековете.

Наличието на евреите в Палестина е видно от споменаването на името „Израел“ в исторически египетски ръкопис, където тази етническа група се казва, че се намира между областите на долината на река Йордан и Средиземно море. В Библията на иврит „Земята на Израел“ се използва като термин през “периода на заточението”. Високата зона е била окупирана (както вече споменахме) от две отделни царства: Царството на Израел, разположено в северната част, и Кралството на Юда, на юг.

Палестински деца.

Палестински деца.

Исторически погледнато, древните царства на Юда и Израел, известни с това, че са съответстващи на Юдея и Самария, грубо казано, а не на “Израел”, след падането им, двете царства са преименувани на Самария от Шомрон. ОК, толкова разказ по темата е очевидно недостатъчнен, но пък е някакъв старт. Разбира се може да се пише и разсъждава много. Продължаваме.

Произходът на арабите е смесван с няколко раси и етнически групи. Традицията казва, че арабите идвали от линията на Авраам и сина му Исмаил. Племето на Бедуинското общество от Арабската пустиня е родното място на „арабите“. Има и други етнически арабски групи, които се разпространяват по земята и съществуват в продължение на хилядолетия преди модерният арабски национализъм, който се развива в 19-ти и 20-ти век. Като арабски хора се самоидентифицират хора от конкретни племена, села или семейства. След битката при Ярмук през 636 г.сл.хр., Ислямската империя е била създадена в Палестина след като мюсюлманите завладели Сирия и там прокарали исляма. Известно е, че тази империя е била „златен век“ за евреите, тъй като те са били третирани много по-добре, отколкото християните (в това можете да се уверите и чрез историята на България под турското робство – огромна част от видните евреи живущи в страната ни са се преместили на турска територия дори).

Извода, който можем да си направим е, че Земята на Палестина е била заселена от народ, известен като Палестинците, които е известно, че са били религиозно и расово разнообразни, но предимно с мюсюлманско мнозинство, както и че са живели в мир с останалите: евреи, християни и други. Въпреки това, с ционисткото движение на 20 век, голям брой евреи, които са в мнозинството си с хазарски произход, емигрират в Палестина от много части на Европа, увеличавайки еврейското население драстично, което води до конфликти между араби и евреи. Тези съвременни евреи са били финансово подкрепени от известната банкерска династия Ротшилд (с хазарски произход), които са насърчавали да се увеличава бройката им там. Целта на Ротшилд е предавана от поколение на поколение, защото са загубили своята номадска държава Хазарският хаганат.7eb1ce539e2d4b4e65a19d88bd0d177f

Какво е Ционизъм и кои са ционистите?

В началото на 20 век се наблюдава заформянето на еврейско нацистко движение (прочетете книгата „51 Документи: ционисткото сътрудничество с нацистите“ на Лени Бренер, евреин преследван от еврейските ционистки организации ловци на вещици), което извира на чело с Теодор Херцел като негов основател. Разбира се той е човекък изпълнител на заръките на семейство Ротшилд. Тази идеология се нарича “Ционизъм” и нейните поддръжници се наричат ”ционисти”. Името произлиза от Цион (сион), еврейски синоним за Земята на Израел. Целта на това движение беше да се придобие земята на Палестина и да се създаде еврейска държава. Съществува голям брой евреи, които не подкрепят ционистките възгледи, като те посочват, че са напълно различни от традиционните еврейски вярвания, закони и учението на Тората.

На снимката младеж в Ерусалим държи лозунг, на който пише: "Тората забранява Еврейскa държава. Не гласувайте!!!"

На снимката младеж в Ерусалим държи лозунг, на който пише: „Тората забранява Еврейскa държава. Не гласувайте!!!“

Талмуда, който реално се променя 350 г. сл.Хр. в Израел, са книги, които са наричани много често преди това именно Палестински Талмуд. Толкова често е променян Талмуда от отделните учители, че никой не знае с точност, как и колко пъти. Предполага се, че са приключили да го редактират около 425 г. сл.Хр. Много хора по света са правили някои извадки от Талмуда, които са абсолютно расистки насочени към не-евреите. Много от хората считат, че съвременните евреи ционисти се водят именно по тези учения. Поради този факт много от евреите са слагани под общ знаменател въпреки, че съществуват и до днес такива, които са ортодоксални традиционалисти, които просто искат да живеят в мир с вярата си и със съседите си по земите на Палестина. Те участват неуморно във всички протести срещу Израелската ционистка държава. Можете да видите тук стотици техни снимки по цял свят, много от тях са били прокудени също от Израел.

И така с огромната подкрепа на Крал Едуард VII, Кралица Виктория, Наполеон Бонапарт, Жан Анри Дюнан, Червения кръст, политически лидери на САЩ, Южна Африка, Чехословакия и Италия – Ротшилд изпълняват плана си постепено, и по-късно започват масово прочистване на палестинците с военна намеса (преди това с терористични атентати), а това нацистко етническо прочистване продължава вече близо 80 г. Жертвите в този конфликт/война/геноцид са ясни кои са. И това, че паднала едно бомбичка и му хвръкнал нокъта на Моше, не е причина да избият 2000 мирни жители палестинци, жени, деца и възрастни. Ние заставаме на страната на жертвите, винаги.

Тела на убити палестинци извън сградата на бежански лагери в Ливан, охранявани от израелски военни. Били са избити повече от 3500 палестинци. Клането започва на 16-ти септември 1982 г. и продължава 3 дни. (Снимка: Робин Мойър)

Тела на убити палестинци извън сградата на бежански лагери в Ливан, охранявани от израелски военни. Били са избити повече от 3500 палестинци. Клането започва на 16-ти септември 1982 г. и продължава 3 дни. (Снимка: Робин Мойър)

1948 г., малко палестинско тетенце пропъдено от дома на дедите си.

1948 г., палестинче пропъдено от дома на дедите си, след като е наблюдавало как го разрушават.

1948 г. Прокудени от земите и домовете си палестинци.

1948 г. Прокудени от земите и домовете си палестинци.

Advertisements

19 thoughts on “Някои неща за Палестина и Израел

 1. Имам една забележка.
  Пропуснали сте като информация, натрапчивото желание и настояване на Сталин за създаване на Израел.

 2. Нямам нищо против никой защото така съм възпитан от Христос.
  Явно тук всеки изказва своето мнение от позицията на такъв ,който или е невеж спрямо Живото и Деятелно Слово Христос или е обект на незаслужена по никакъв начин и повод Божия Благодат.

  Аз не бих се осмелил да пиша дълги постове ,и затова ще се постарая да се изкажа стегнато и кратко.

  Хората/визирам родените от Духа на Словото на Истината/не правят разлика между етнически палестинец ,евреин ,ескимос ,арабин и пр…..просто защото Божията в Христос нация е основана на не етническия модел ….дори ако само за миг приемем ,че съществуват все още Евреи и то онези Евреи в ,които Бог благоволи тоест Семити,то веднага ще бъдем изобличени от Словото на Бога-СЗ ,защото същите не опазиха заповедта на Бога за чиста етническа нация,още в старо време ,за нашето съвремие да не говорим.

  Всичко по лицето на земята става под контрола на Всемогъщия Бог ,без изключение,в това число и дългогодишния конфликт м/у Палестина/филистимци/ и Евреи/със сигурност отхвърлящи Христос/.

 3. Израел…. най-гадната нация….. Не можа да си свърши работата до края Хитлер

 4. Статията е написана много неграмотно от гледна точка на древната история.Фактите са изложени неясно.Моля хора без съответното историческо и филологическо образование да не дават некомпетентни мнения.Не може да се стъпва само върху данни от Библията или Тората.Древната история има достатъчно писмени и други източници ,по които да се съди.И защо са публикувани само снимки на прокудени палестинци?А атентатите в Израел ,при които загиват мирни граждани???А атентатите по света ,при които съвсем тенденциозно са убивани европейски граждани???

 5. Всеки нормален християнин, който е запознат с Библията, знае, че Израел е Божията земя, и че народът на Израел се е завърнял в „дадената му от Бог земя“ по Божия воля. Миналият век бе създадена държавата Израел и това беше Божият план за Неговият народ. Също знаем, че при Второто Си пришествие Господ Исус Христос ще дойде от небето и ще царува в Ерусалим, ще царува над цялата земя. Също е записано в Библията, като пророчество, което ще се изпълни, че Господ ще убие с огъня от устата Си враговете на Израел, когато събитията се развият до т.н. Армагедонска битка, когато противниците на Израел ще искат да завземат и унищожат Израел, Господ ще слезе от небето и ще унищожи противниците на Израел, като след това ще царува 1000 год. в Ерусалим. Не бих искала да съм ротивник на Господ Исус Христос………..

  • AB Администратор: Внимание!
   Редактирано за да се намалят буквите. Нарушенa e точкa 6. Прочетете правилата за коментарите!

   А също Господ Иисус Христос изисква oт нас да обичаме ближните си, нали?! Обич към ближния ли е да подкрепяте гоноцида над цял народ? И не отхвърляте ли заради буквата на закона духа му, както фарисеите?Нека Бог се смили над душата Ви.

   • Ако се водим по ценностната система на мусюлманите то не само Израел, ами всички други трябва да измрат и да останат само те. Но за тяхна жалост естествения подбор изхвърля всичко развалено и сбъркано.

  • В голяма грешка сте госпожо. Това, което пише Библията съсвем е вярно, но само на пръв поглед. Истината ще излезе наяве. Израел не е райската земя или така наречената „Обещана земя“. Този райски кът е тук на Балканите между Рила, Пирин и Родопи. Оставете американците или така наречените ционисти евреи да се борят за парче пустиня. Мойсей се е ръководил от думите на Господ, но не е изпълнил мисията си и погрешно се смята, че Израел и Йерусалим са изначалните места. Времето ще покаже. Божият народ са бесите, а не евреите.

  • Здравей Румяна! Уважавам правото ти на мнение, но това тълкуване просто не е вярно. То е човешка спекулация, която за съжаление е много разпространена. При истинското тълкуване Библията сама тълкува себе си, чрез сравняването на паралелни текстове в нея. И според това тълкуване земният Ерусалим е само символ на небесният. Защото е писано в Откровение 21:2 „Видях и святия град, новия Ерусалим, да слиза от небето, от Бога, приготвен като невеста, украсена за мъжа си.“ Бог е воювал за земният Ерусалим до времето на цар Седекия, днес не воюва за него. 1000-дата години ще бъдат на небето, а не на земята, след като Христос дойде и вземе народа си още докато са живи или пък ги възкреси, които са починали, защото в Откровение 20:6 е писано: „Блажен и свят онзи, който участва в първото възкресение; над такива втората смърт не ще има сила; а те ще бъдат свещеници на Бога и на Христа и ще царуват с Него хиляда години.“ Препоръчвам ти един интернет адрес, където има повече информация по темата – http://bgbible.sdabg.net/ucheniya/n-1.htm

  • Абе ти луд ли си???? На ясно ли си че ватикана не признава Израел като държава???
   Това е най долният народ а който му се ромива главата още от малък да мрази християните!
   Натрапиха се на палестинска земя и мен наистина ми е жал за палестинският народ!
   Прочети Протоколите на Ционските мъдреци и ще ти стане ясно защотози човек Хитлер е започнал „геноцид“ на Евреите!
   Жалко че не го е довършил!!!
   Сега светът щеше да изглежда по съвсем друг начин

  • Г-жо Стефанова! Явно сте член на някоя протестантска църква, съдейки по стила ви на отговор в дискусията! Не подкрепям мнението ви, но съм толерантна към него и вярата ви! Но всичко в теорията ви се позовава на Библията и по-точно старият завет, който пък е митичната история на Евреите и техния Бог. Старият завет е изпълнен с неточности и теории, които не са доказани до сега от историци и археолози. Давам ви пример с Всемирния потоп – историята датира много преди еврейската и корените и можем да намерим в шумерските епоси.Там обаче историята е малко по-различна от описаната от евреите. Нормално е тази история да бъде пренесена в ЕВРЕЙСКАТА хроника, тъй като „Авраам излезе от Ур-Халдейски“ се казва в Библията , а това е еднин от центровете на Шумерската империя. Много неща още са пладиятствани от Шумерите и „лекичко“ променени в еврейска полза.Пример за това е и историята за сътворението. Ако прочетете малко ще видите, че съм права. Относно недоказаните и вероятно „леко поизмислени“ истории е ИЗХОД. Никъде в Египетската история не е описано подобно събитие, като излизането на маса хора от Египет. Ако съдим по библейските датировки и ги сравним с Египетските, сами ще се убедите, че нещо май не е наред с този МИТ. От години изучавам Библията, Корана, както и древните религии и митове. Смея да кажа, че само който не е потърсил истината, само той не я е намерил! Във връзка с това …. за кои по-точно евреи говорим,???? …. Хазарите или онези населявали някога земите на Близкия Изток? Въпросът ми ще бъде разбран от онези проюели малко повече от еврейска митология!

   • Привет .
    Без да искам да влизаме в никому не нужен спор бих си позволил само да ви известя ,че Библията за невежите и незрели, за неродените от Духа на Словото на Истината човеци, е просто едно много добро литературно произведение с своите различни жанрове.

    Едва ли е възможно и то само по смисъла на случайните случаи,/което пък на свой ред в присъствието на Всемогъщия Бог като предположение не може да просъществува дори милисекунда/,да се съгласите с нещо до ,което даже не сте допусната да се докоснете ,камоли да разбиране .

    Казвам това защото този ,който идва при Словото на Бога /в случая библията/първо има остра нужда от Живителната Милост на Бога да бъде съживен и спасен от смъртоносни товар на невежеството и тъмнината, и едва тогава след кратък период от поне минимум 10-15 г да дава мнение като един,който пак по Милост на Бога,Който държи в ръката Си както Живота ,така и Смъртта ,да говорите по адрес на Словото му,Което всъщност е Той .

    Поздрави ,нищо лично,просто настъпи време да си говорим Истината и то очи в очи.

    Пр.24:26 Който дава прав отговор,
    Той целува в устни.

 6. Иво,като нямат подкрепа от никой и като им са убивани децата от 50г хм мислиш,че камикадзетата са проблем!?

 7. Що лъжете бе палестински манипулатори?
  Що не пишете колко камикадзета на ден бълвате?

  • Да нахлуеш в чужда земя, да изгониш хората, които живеят там, да избиваш децата им за да се заселиш там и да ги изкараш тях терористи, защото се защитават е най-наглото престъпление на човечеството. Казвам на човечеството, защото позволихме на израел да ни промие мозъците – да мислим че престъпникът е жертва. СРАМ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.