Смятате ли …. (анкета)

Zionism_Rabbis_Protest_Zion-Nazis

Advertisements

34 thoughts on “Смятате ли …. (анкета)

 1. За какво е спорът? Библията са Стария и Новия Завет. Старият завет е космологично обяснение, обяснение за произхода на човека, разделянето на човешкия род, история на отделни групи стояли в основата на появата на тази философия, морални норми и принципи(включително и икономически) в религиозна обвивка за да бъдат спазвани от всички като божи закони. На определен етап неминуемо се намесва и темата за богоизбрания народ, но това е обяснимо като се имат предвид неприемането на Бог и заповедите му от израилтяните, многократното им отклонение от това учение – един вид морковче и тояга. Ако някой я приема като обяснение за собствената си изключителност си е негов проблем. По аналогичен начин всеки друг народ може да претендира за изключитеност позовавайки се на своята религия и своя бог или богове. Между другото, не съм срещнал в Стария завет да пише, че приемането на Бог(Йехова) и заповедите му се ограничава само до израилтяните.
  Талмудът не съм го чел, но доколкото знам това са обсъждания и тълкуване на основата на Стария завет. Кой какво е натворили и с каква цел не мога да коментирам, но като знам човешката природа всяко тълкуване е винаги в интерес на тълкуващия.

 2. „Християните бяха измамени от най-голямата лъжа в цялата история, от така наречените евреи. Това се счита за най-ефективното им оръжие. Тази техника наричана „голямата лъжа“ е промиването на християнските мозъци по цял свят за да ги накарат да вярват, че Исус Христос е бил едва ли не „царят на евреите“, в смисъл, че така наречените днес „евреи“ наричат ​​себе си „евреи“. Тази справка е направена за първи път в английски превод на Стария и Новия Завет, столетия преди т.нар евреи да откраднат думата „евреи“ от рекламата на 18-ти век, за да се пробутва на християнския свят, че имат родство с Исус Христос. Това твърдение за родство идва от мита за техните общи предци свързани с така наречените „евреи“ от Светата земя в историята на Стария Завет, една фикция, която се основава на базата на една басня.“

  Бенямин Х. Фридман, еврейски историк, научен изследовател.
  от „Здрав разум“, стр.. 02.01.53 и 05.01.59

  • Тук въпросът е друг: КОЯ е въпросната книга, за която с намекване и с недомлъвки, в анкетата реално се твърди, че е фалшива? Че е НЕ-боговдъхновена манипулация, пълна с расистки лъжи, която евреите сами са си написали и която ги подстрекава да се считат за богоизбран народ, поставен над всички останали? За ТОРАТА ли става въпрос, или за ТАЛМУДА?

   Ако е Тората, то анатема на тази анкета! Ако пък е Талмудът – ще си премълча. Да, наистина, той няма нищо общо с Бога.

   • Въпросът тук, този от анкетата, е въпрос без „намеквания“ и „недомлъвки“, а е зададен просто и ясно. Приемам, че е за хора, които не се самоусложняват с небивалици по темата. Обяснявам:

    В юдаизма, „богоизбраните“ е убеждението, че еврейския народ е бил необикновено избран да сключи сделка с Бог (те, евреите /днешните/ го пишат така: Б-г). Тази идея е била централната в цялата история на еврейската мисъл, и е дълбоко вкоренена в библейските концепции, които по-късно са били разработени в Талмуда, във философския, мистичния и в съвременния юдаизъм. Това горното го пишат „днешните евреи“ за себе си абсолютно по начина по който съм го описал. Внимание, не си прави заключение единствено от факта, че прочете думите „в библейските концепции“. Защо? Защото, както са писали някои, от тези хора, на които успях да прочета коментарите – днешните евреи не са потомци на хората написали, която и да е книга, или по-точно от въпросната. Повтарям: която и да е! Защо? Защото въпроса се отнася до книгата към, която се отнася. Тоест, дори да става въпрос за Стария завет, какво от това? Не става въпрос за „същите определили се за богоизбрани“, а за хора, които използват определени писания за да се сложат над другите човешки същества по земята базирайки се върху техни си „религиозни“ и други разбирания. Религиите са били от своя страна променяни с вековете, исторически доказан множество пъти факт. както, че доказано е правено в полза на дадена част от човечеството. Въпросните евреи. Другото нещо от значение в случая, над което просто трябва да се спре човек и да помисли: коя книга проповядва подобни разделения и омраза? Ето някои цитати от Талмуда (Voila! въпросната):

    „Ако евреин има слуга или прислужница гой и той/тя умре, не бива да изказвате съболезнования! Кажете на евреина: Б-г ще замени загубата ти, все едно е умряло едно от неговите магарета или волове!“ [Jore dea, 377, 1.]

    „Талмудът е най-святата еврейска книга! Влиянието й е над това на Стария завет в юдаизма!“ [Erubin, 21b.]

    „Съдовете на не-евреите носят лош вкус на сготвената в тях храна!“ [Abodah Zarah, 67b.]

    Естествено, приятел, ако се опиташ да направиш „tracking“ на тези цитати, първо трябва да разбираш, че тук става въпрос за огромно влияние, както икономическо така и във всички сфери на светския живот. Което от своя страна ще те заведе до всевъзможни изкривявания на значението да тези и подобни на тях цитати за да изкарат Талмуда не-агресивен и не-злобен. Естествено това е огромна лъжа, защото първи, или един от първите, които започнаха да правят разследванията на дадени изследвания той не е бил зле настроен срещу еврейството. След започването Лутер се извръща на 180 градуса и дори призовава хората да горят синагогите.

    „Ако един крадец открадне десет жълтици, трябва да бъде обесен: ако обере хора на пътя, трябва да се раздели с главата си. Но ако евреин окраде десет тона жълтици чрез лихварство, той е търговец, самия Бог!“ – Мартин Лутер

    След това започнаха да изкривяват и неговата история. Точно както други истории.

   • Честно казано, не разбирам за какво точно спорите с мен. Бях пределно ясен и логичен.

    Изобщо не ме интересува въпроса за Талмуда и за „новите евреи“ – знам, че те не са старозаветния еврейски народ, не са древните израилтяни – въпреки, че на днешните евреи явно много им се иска да са техни наследници. Знам, че в Талмуда няма нито грам истина. Знам, че е книга, нямаща нищо общо с Бога. Знам, че е пълна с расистко-нацистка идеология. С всичко това съм съгласен.

    Но въпросът, въпреки, че е зададен така уж „просто и ясно“, въпреки това е манипулативен! Той дава възможност резултатите да бъдат използвани поне по ДВА начина:
    1) да се обвинят „по-съвременните“ евреи и в манипулация и фалшификация, защото са съставили псевдорелигиозно писание (Талмуд), което ги поставя над другите народи;
    2) да се обвинят още древните евреи, че направили същото и със същата цел, но още в Петокнижието (Тората). В резултат на което днешните евреи, които се самоидентифицират с тях, само са доразвили тяхната идея и още повече са я влошили, като са я довели до пълен абсурд.

    Каква е гаранцията, че идеята на автора на анкетата съвпада с точка 1), а не с точка 2) ?…

    Ако не бях чел вече толкова многобройни нападки срещу Стария завет, и конкретно, срещу Петокнижието, или иначе казано – Тората, нямаше да реагирам така остро. Но уви, чел съм много злобни, агресивни, несправедливи и некомпетентни изгъзеци, писани за съжаление, от полуграмотни атеисти. В тези нападки се изтъква: в Стария завет древните евреи (израилтяните, съвременници на ханаанците) са „изобразени“ като народ, избран от Бога. Оттам атеистите си правят дълбокоумния „извод“, че древните евреи сами си били съчинили един фалшив пропаганден псевдорелигиозен манипулативен парцал (Тората), който да ги превъзнася и да им дава основание да се големеят над останалите и да ги тормозят.
    (Повтарям: тук става въпрос не за Талмуда, а именно за Тората – именно за нея съм чувал такива обвинения.)

    А всичко в Тората (следователно, в Библията) е ясно описано, съвсем недвусмислено. Наистина, древните евреи (израилтяните, с които се идентифицират днес съвременните евреи, без да имат реално основание) са били избрани от Бога за определена цел. Това още в древността е давало на израилтяните самочувствие и агресивно, расистко поведение. И това е факт. Вместо да бъдат носители на мир, те са били жестоки нахални, безскрупулни завоеватели и са тормозели околните народи. Дотук всичко е вярно.

    Библията разказва за тези неща безстрастно, без да одобрява или да обвинява, просто като нещо естествено. Днес ние вече от християнска позиция преценяваме, че това е било безобразие и несправедливост. Но всичко това не отнема от достоверността на самата Библия. Напротив, именно това я прави още по-достоверна! Въпреки твърденията на някои богоборци, древните евреи (израилтяните) не са изсмукали текста от пръстите си, за да манипулират хората. Изобщо не става въпрос за измама или за псевдорелигиозни свободни съчинения. В Петокнижието влизат само факти, а в Битие има и алегории, изобразяващи (отразяващи) реалните факти, защото не всички факти могат да се осъзнаят напълно от човешкия ум. И всичко това е изложено не само безкрайно честно и безкористно, но и с божествено вдъхновение (тоест така, че като цяло да донесе полза на хората и да изпълни определена божествена цел).

    Ето защо протестирам ПРЕДВАРИТЕЛНО – защото няма да изтърпя тази анкета да постави (отново) въпроса за „лъжливите писания“ в Библията.

    Какво още трябва да кажа и колко пъти още трябва да го повторя, за да стигне най-после до мозъка ви? Ако авторът е имал предвид Тората, то анатема на неговата анкета! Ако пък е имал предвид Талмудът – ОК, да, наистина, той няма нищо общо с Бога. По отношение на Талмуда всички подобни нападки са основателни. Но НЕ Е КОРЕКТНО да бъде задаван в анкетата такъв въпрос, защото имам всички основания да подозирам непочтени намерения при ТЪЛКУВАНЕТО на резултатите. Имам ОСНОВАНИЯ – хайде, пак си надигнете погледа да видите, ако сте забравили междувременно, ЗАЩО имам такива основания – току що го написах.

   • Knight, много си тъп! На такива като тебе евреите казват „шабец гой“! Престани да ръсиш акъли, и се упражнявай в словоблудство по други теми 🙂

   • Knight – Ако е Талмудът ще премълчиш, ако е Тората – анатема? Ти какъв си – еврейн ционист ли? Това ли си Knight? Забулен и скрит еврейн ционист, от тези дето лъжат и мамят християните? Мислиш се за по-умен, велик или богоизбран от останалите? Така ли, нещастник посран? Затова ли не спре да пишеш глупости? Не разбра ли, че в тази анкета става въпрос точно за боклуци като тебе! Никой не ви понася, и всички всички хора знаят истината, знаят какви сте. Затова и еверйте са гонени от всякъде, а като престанаха да ги гонят света си еба майката – плъзна разврат, банкерство – лихварство и ограбване по всички нива.

   • Е трябваше да си премълчиш……!
    Тук мога да пиша доста дълго но го намирам за неоправдана загуба на време.
    Затова само един въпрос

    Бъди така добър да ни отговориш с ДА или НЕ на следното:
    – Оправдаваш ли методите с които Държавата Израел води външната си политика спрямо Палестинския народ ?

 3. Knight, стига си го въртял и сукал. Всички разбрахме, че става въпрос за ТАЛМУДА. Кво’ правиш от 1+1 резултат 5, няма смисъл!! Или за теб смисъла е да се изкараш, че йок, не бе, евреите са/сте създателите на Християнството? Цитираш Уикипедия? ХА ХА ХА!!! Алоооо, научете един път за винаги, какво е Уикипедия, как функционира и кои са създателите/шефовете.
  Юдаизмът се основава на Талмуда, а Талмуда произхожда от древен Вавилон, който накрая беше написан около 500 години след Христа. Демек, Талмуда НЯМА НИЩО ОБЩО със Стария Завет и/или с Християнството. Никъде в Библията не са Авраам, Исаак, Яков, Давид, Соломон, Христос или дори св. Павел наричани юдеи, всички те са наричани израилтяни. Думата евреин дори не се появява в Стария завет до 2 Крале 16:6, което е почти по средата на Стария Завет.

  Хората трябва да спрат да вярват на лъжите на евреите, че са богоизбран народ, а да си ПРИПОМНЯТ факта, че Християнството няма нищо общо с юдаизма.

  Казано това и слагам ТОЧКА на тъпизмите!!!

   • Ами хайде, обяснете го това, на тези висококвалифицирани умници наоколо! Че явно не могат да схванат нещо абсолютно елементарно. Явно аз не мога да им го обясня. И май причината не е в мен.

  • Може да сложиш точка на тъпизмите, приятелю, защото са твои. Но не можеш да сложиш точка на възраженията на нормалните хора, които се чувстват засегнати.

   Да, СЕГА ВЕЧЕ „всички“ разбрахме, че става въпрос за Талмуда. Чудесно! Но факт си остава, че авторът на анкетата много хитро НЕ КАЗВА коя ТОЧНО книга има предвид. И ако не бях повдигнал въпроса, нямаше да каже – нито той, нито ти, май никой нямаше да изтъкне Талмуда! А щеше най-нахално да изтъпани Тората, като манипулативно творение на злите евреи.

   А с това щеше да атакува християните – даже повече, отколкото евреите. Хайде не се прави, че не си разбрал манипулацията на тази анкета! Елементарно и нагло е, и крайно непочтено. Първо да питаш нещо, за което няма никакъв спор, и после да използваш мнението на хората ТАКА, както на ТЕБ ти е угодно.

   А как щеше да е угодно? Да не би авторът да е вярващ човек? Ами! По всичко личи, че не е – нито един религиозен човек няма да използва такъв метод. А атеистът смело ще се изплюе в лицето на вярващите без да му мигне окото. И сега, ако не го направи (ако не каже, че Тората е именно въпросната фалшива манипулация) и ако каже, че видите ли, Талмудът е въпросната книга, дето я е имал предвид, то ще е само затова, че срещна моята съпротива.

   Елементарно, Уотсън – просто НЯМАТЕ МОРАЛНОТО ПРАВО да манипулирате по този начин хората и да им предлагате давате анкети, резултатите от които ще бъдат впоследствие използвани манипулативно – по начин, за който анкетираният няма предварително никаква представа.

   И между другото, приятелю, не ми се прави на много квалифициран – това са чисти заяждания. Знам какво е Уикипедия, но в конкретния случай, там е написано нещо напълно вярно. Казал съм: „за вас (т.е. за Вашето ниво) тя е напълно достатъчна“. Това забелязахте ли го? И знам прекрасно, че има разлика между евреи, израилтяни и юдеи. Всички разбраха какво имам предвид. Евреите НЕ СА богоизбран народ В МОМЕНТА, но СА БИЛИ такъв на даден исторически етап. Това е официално становище и на християнската вяра. Да, християнството няма нищо с юдаизма, но използва НЕГОВАТА свещена книга – Петокнижието, като признава, че е истинска, достоверна, нелицемерна и боговдъхновена. Именно евреи са създатели на християнството, колкото и да ти е неприятно да знаеш този ФАКТ. Всички първи християни са евреи. (Е, да, и „израилтяни“ – също.) СЛЕД като са се появили християните, е започнало да се акцентира на това, че едни евреи са християни, а други не са. Едните са приели Христа, другите са Го отхвърлили. Първите е прието да се наричат християни, вторите – юдеи. Но и едните и другите са били първоначално единствено ЕВРЕИ. Даже в Рим са считали християните за някаква си там „еврейска секта“. Юдаизмът като специфична религия възниква по-късно, като стъпва на Тората, отхвърляйки Христа, но вмъквайки в учението си цял куп човешки и НЕбоговдъхновени измислици – това е именно Талмудът.

   Ето това трябва да се знае. Накратко – плюйте по Талмуда колкото си искате, но не смейте да плюете по Тората, защото тя е и наша, на християните, свещена книга!

  • Мисля, че грешите. За първи път думата евреин се споменава във връзка с Авраам, още в Битие 14:13; Евер е родоначалник на евреите. Битие 10:21,24;

 4. Супер зле си Knight, книгата е Талмуда. А ти щом си написал две страници, за нещо дето няма общо с това дето става въпрос в анкетата, показва че си тъп дървен философ. Ходи да се топлиш до ханша на жена си, и не разсъждавай по теми, дето грам понятие нямаш!

  • Ами знаете ли защо сега така се извъртяхте като змия и казахте, че „книгата е Талмуда“?… Защото срещнахте съпротива, тоест, защото ви шляпнах да внимавате! Ако не бях го направил, дали нямаше смело да обявите, че въпросната книга е Петокнижието?! И да се изплюете в лицето на вярващите хора?…

   Няма как да знам „за какво става въпрос в анкетата“, защото анкетата е нарочно манипулативна! Целта е първо да подведе хората, да отговорят честно, както се очаква от тях. А после – да се изкара някакъв издърпан за косата извод, за който хората не са и подозирали, когато са отговаряли. Именно затова не е казано КОЯ ИМЕННО е въпросната „книга“.

   Също като въпроса „По какво пътува влака“? Естествено хората казват „по релси“, а вие – „Ха-ха, не по релси бе, а по разписание“! Но ако каже „по разписание“, за да не паднете по гръб, ще се опулите и ще кажете „Абе да не си мръднал? – Естествено, че по релси се движи – къде заби там, да се правиш на интересен!“

   В такива случаи винаги имате възможност да се извъртите, според както ви изнася. Това обаче е крайно некоректно. И анкетата е крайно некоректна. Тя може да злоупотреби с честните отговори на хората. Накрая те могат с изненада да открият, че всъщност са ги изкарали, че оплюват Стария завет. Как ще докажете, че не е така? Щом като МОЖЕ И ДА Е така? Малко ли е оплювана Библията атеистите? Малко ли е унижавана, малко ли са злоупотребявали с нея, малко ли са твърдели, че ужким е измислица на шепа манипулатори? Какво ми гарантира, че и сега няма да се подходи по същия начин?

   Не са хубави тези работи. Срамота!

   • Крайно тъпи са коментарите ти, единствено.

   • Ако може само да ми обясните – кое точно в тях е тъпо? „За протокола“, да се знае. Да си проличи по-ясно колко е умен този, дето се е възмутил от ниското ми интелектуално ниво.

   • „Шляпнах, да внимавате“ – кой си ти бре Кnight, че да шляпаш? Аз с радост ще зашлевя през устата мръсни всек лъжец и лихвар евреин като тебе, и реално – не в нета

 5. Рицарят – Това, което пишете драги също не е вярно напълно! Маса неща в т.нар. библия са преписани от по-стари и далеч не еврейски източници! А именно богоизбранността на евреите си е 100% тяхно съчинение, щото го няма в никоя от другите по-древни свещени книги, от които са заимствани повечето от библейските сюжети. Всъщност, в самите езрлеи няма нещо кой знае колко древно – свещените им писания и най-вече Талмуда, книга която те поставят много по-високо от Тората (може би не всички евреи, но именно тези които зоминират в тяхната общност!) – са написани през Второто хилядолетие след новата ера. Няма какво да се заблуждаваме по тоя въпрос! Има един естонски руснак, съветски дисидент, който не е много известен. Казва се Евгений Яковлевич ГабОвич, математик и историк (1938-2009). От 1980 г. е живял в Карлсруе, ГФР. Автор е между другите и на книгата „История евреев под знаком вопроса“. Той твърди, че евреите въобще не са семити, а стопроцентови европейци, членове на някаква особена секта, но независимо от това в раннтото Средновековие те са имали своя архиепископия в Централна Европа. По-късно обаче явно се налага да напуснат Европа, но авторът не се разпросткира върху причините за това. И т.н и пр.

  • Не разбрахте ли – в Библията не пише че евреите са богоизбрани! Това са писания, написани в еврейските уж“свещенни“ книги – Тората и Талмуда, написани от евреи! Защо намесвате Библията? Оказва се Владимир, че сте съвсем незапознат с темата, която се опитвате да коментирате.

   • На човек като Вас е достатъчно да дам за пример цитат от Уикипедия. Ето, моля:

    „Петокнижието (от гръцки: πεντάτευχος) е първата и основна част на Библията. В еврейската традиция е познато под името Тора (תורה, закон), според централната тема, която разглежда.“

    Тоест: „Тора“ е пряко свързана с Библята. Защото Тората е Петокнижието, а Петокнижието е „първата и основна част от Библията“. Щом като твърдите, че „Тората“ е написана от евреи, няма как да не сте съгласна, че и Петокнижието е написано от евреи. Всъщност, преобладаващата част от Библията е написана от евреи. Даже в момента не се сещам кой от писалите в нея, освен апостол и евангелист Лука, НЕ Е евреин. (Но той е писал вече в Новия завет.) Как няма да намесвам Библията?! Та когато нападате автентичността на Тората, вие пряко нападате автентичността (и съответно, боговдъхновеността) на Библията!

    И как така, не било пишело в Тората (тоест, в Библията), че евреите са богоизбрани? Пише! В Изход 19:5-6 ясно е казано: „И тъй, ако слушате гласа Ми и пазите завета Ми, ще бъдете Мой избран народ измежду всички народи, защото цялата земя е Моя, и вие ще Ми бъдете царство от свещеници и народ свет; това са думите, които ще кажеш на Израилевите синове.“

    Както писах по-долу, тази богоизбраност на евреите е ПОД УСЛОВИЕ, но днес те хитро пропускат този тънък момент… Впрочем и на много други места в Библията е видно, че евреите са били специално избрани от Бога, за това се говори и в Новия завет. Видно е по смисъла на текста. Има и много места, където Бог нарича евреите „Мой народ“, напр. Варух 2:35 „Аз ще бъда техен Бог, а те ще бъдат Мой народ, и вече не ще изгоня Моя народ Израиля из земята, която съм им дал.“ – естествено, Обетованата земя е за Избрания народ, а не за първото племе, срещнато на пътя. Но в християнството изобщо не подлежи на спор фактът, че още в самото Петокнижие евреите са определени като народ, специално избран от Бога за определена цел. Всички свети отци потвърждават това. Хайде да не превръщаме това място в трибуна за богословски спорове!…

    Накратко, не съм аз този, който нищо не разбира от богословие и „не е запознат с темата, която коментираме“. Аз я коментирам с аргументи и доста убедително, а не се „опитвам (?!) да я коментирам“. Май Вие се оплетохте здравата! Затова Ви моля за по-малко самомнение, а за повече сдържаност, възпитание и уважение към събеседниците.

   • Евреите от Библията не са евреите от днес. Всички ашкенази и сефаради са са в действителност Хазари. Исус се позовава на евреите като Синагогата на Сатана.

   • Какво от това, сред като днешните евреи се идентифицират именно с онези, древните?

   • Пише го на всяка крачка! Тората е чат от Библията. Неделима.

  • Ако сте изучавал богословие, би трябвало да знаете малко повече за произхода на Библията и да не пишете несъстоятелни неща, които не знам къде сте ги прочел; или по-скоро, кой Ви ги е внушил. Книгите на Петокнижието не са манипулативни (и/или примитивни) преписваници. Жалко, че сте останал с такова впечатление.
   Що се отнася до Талмуда – оооо, да! Това си е направо бълвоч, имам го и даже съм го чел. Е, не оригиналната му версия – казват, тя била тайна. А онази, редактираната, която е публикувана със съкращения, за да могат и „гоите“ да я четат.
   Но, за съжаление – боя се, че авторът на анкетата не е имал предвид Талмуда като „написаната от самия тебе книга“… Имал е предвид именно Стария завет. А да нападнеш Стария завет – това означава, както вече казах, да хвърлиш фугасна бомба в обществото и да разпалиш яростна вражда и спорове между атеисти и религиозни, между християни и евреи и т.н. и пр.
   Никой вярващ човек няма да търпи да приравняваш най-свещената му книга към пропаганден (расистки) пасквил и на практика да твърдиш, че представлява набор от съзнателни фалшификации, лъжи и манипулации. Хайде, да речем, ако нападне по този начин Талмуда, ще вбеси само евреите. Карай да върви. Но ако нападне по този начин Стария завет (както аз подозирам), то… Това е скандал и пълно безумие. Ще подскочат, както казах, като опарени, не само евреите, но и християните и даже мюсюлманите. И ще са много, много сърдити. Ето, аз съм първият.
   И, повтарям, не виждам кой има полза от всичко това. Освен, може би, същите тези въпросни юдео-масони.

 6. Книгата, която тук се има предвид, очевидно е Библията. „Тънката идея“ на автора на анкетата е в заключение да обвини евреите в расизъм, като за целта попътно унижи свещеното им писание – Петокнижието. (Или иначе казано, Старият завет, който пък на свой ред представлява по-голямата част от християнската Библия.)

  Огромният проблем тук е този, че авторът на анкетата очевидно е атеист. Той явно счита, че евреите сами са си съчинили Петокнижието (Старият завет). Има го явно за някакво съчетание от примитивно народно творчество и съзнателно внедрени расистко-нацистки манипулации на властимащите по него време евреи. Та, плюли те на калема и писали, та писали, за да се възвеличат над останалите. Потресен съм от примитивността и некомпетентността на подобни представи.

  След като анкетата приключи, нейният автор вероятно ще каже:
  Ха сега, вижте какво излезе! ВСИЧКИ хора реално считат, че евреите са расисти! Защото точно такава книга, която отговаря на описаните критерии, е Библията – аз имах предвид Стария завет! Те са си я съчинили, гадовете, и ето го резултатът!

  Впрочем най-интересното е, че „анкентьорът“ ще бъде донякъде прав. Но само ДОНЯКЪДЕ.
  Наистина, сред евреите е силно разпространен митът за тяхната изключителност и богоизбраност – и не само в миналото, но и В НАШИ ДНИ. Те отричат историческия край на тази богоизбраност, който според християните идва в момента, когато юдеите са отхвърлили Христа. Те също така не си дават сметка, че са били богоизбрани само при определени условия и изисквания, които и в миналото не са успявали да изпълнят, а пък и в настоящето ни най-малко не отговарят на тях.

  Но въпросният расистки мит е наистина благодатна почва за еврейския ционизъм и за всички мерзки бели, произтичащи от юдейско-масонския манталитет на ционистите.

  НО! – тук държа дебело да подчертая, че:
  Първо, съвсем не всички евреи са засегнати от религиозната мегаломания на ционизма. Има и много евреи, които са съвсем нормални хора. Това никога не трябва да го забравяме. Злото при евреите идва не от националната им принадлежност, не от етническите им особености, а единствено от религиозния фанатизъм на ЧАСТ от тях. (Колко голяма е тази част – това е друг въпрос.)
  И второ, не прави чест на автора на анкетата това, че си позволява да злоупотребява със Свещеното писание (Библията) и да го унижава, като го приравнява на някакъв манипулативен пасквил, написан съзнателно от някакви си там негодници, за да манипулират както своя народ, така и околните народи.

  Библията не е „Майн кампф“, не е сборник от трудовете на Збигнев Бжежински, не е пропагандно-идеологически бълвоч. Тя е религиозен труд, писан от искрени, честни хора и съдържащ много истини. В нея няма нищо фалшиво и манипулативно.

  Това, че авторът на анкетата е атеист не му дава право да използва за целите си книгата, която е най-скъпоценна за милиарди хора по света и да унижава нейния произход. Той може да си мисли каквото си иска, но ако се опита да наложи мнението си на другите хора, трябва да е готов да срещне ожесточен отпор.

  Никой още не е доказал ОТСЪСТВИЕТО на Бога, нито това, че религиозните хора са луди, или всичките поголовно са глупаци. Никой не е успял да докаже, че текстовете на Стария завет са лъжовни и манипулативни съчинения на някаква управляваща клика. Така че, и той също няма да успее. Би било добре да се поинтересува малко от науката „библеистика“, преди да се хвърли в такива дълбоки води.

  Като вярващ в Бога човек и аз не мога да се съглася, че в Библията не са описани реални факти, събития, личности, не е изложена действително Божията воля – такава, каквато е била в определен исторически момент спрямо определен, съществуващ тогава народ. Атеистът, разбира се, ще ми се изсмее и моментално ще започне някаква идиотска атеистична полемика с мен. Но аз не желая да встъпвам в подобни безплодни спорове.

  Просто считам, че не е непременно необходимо който и да било да се конфронтира с религиозните (вярващите в Бога) хора, почитащи Библията, каквито са всички християни по света. Християните почитат в състава на Библията и Стария завет, който пък е почитан от евреите. Като се опитва да удари по евреите чрез Стария завет, авторът на анкетата удря и по ВСИЧКИ християни. А защо го прави? Нужно ли е? Защо е нужно? Та нали християните не са засегнати от религиозната мания за величие на еврейските ционисти?

  За целите на борбата с ционизма не е добре да се подема кръстоносна атеистическа война, на практика срещу трите главни монотеистични религии. Защото даже и мюсюлманите признават фактологическата верност на Стария завет. Такова отношение неизбежно би довело до нападки изобщо срещу всяка религия и срещу идеалистичния мироглед по принцип.

  А в такава война никой няма да победи. Предупреждавам автора на анкетата – явно неразумен и несдържан атеист, че идеята му е силно болна от липса на мъдрост. Какво говоря – направо от вопиюща глупост. Защото не всеки пропаганден метод е позволен. А и да е позволен – във всеки случай, не всеки метод води до полезни резултати. Би трябвало да се сеща за тези неща и добре да ги обмисля, преди да хвърли тухла в локвата.

  Накратко, не може чрез лъжа и манипулация да доведеш някого до истината. А вярващите християни, евреи и мюсюлмани ще преценят унижаването на Стария завет именно като лъжа и манипулация. В резултат на това целта няма да бъде постигната. Истината за религиозния фанатизъм на ционистите няма да бъде доказана.

  Да, ционистите действително са религиозни фанатици и расисти. Но това може да бъде доказано не като се оплюва и унижава Стария завет, а обратното – именно като се използва за доказателство! Жалко, че на някого не му е стигнал интелектуалният потенциал за подобно начинание.

   • Лесно е да го напишете СЕГА, ама дали бяхте толкова умен и прозорлив ПРЕДИ да се намеся?

  • „Библията не е „Майн кампф“, не е сборник от трудовете на Збигнев Бжежински, не е пропагандно-идеологически бълвоч. Тя е религиозен труд, писан от искрени, честни хора и съдържащ много истини. В нея няма нищо фалшиво и манипулативно.“

   @Рицар, библията или „бибелата“ или „бляблята“ е компилация от много древни текстове извратени в полза на юдейското племе. В бибелята „автентичното“ е само еврейското ИЗОПАЧЕНИЕ.

   • Милиарди хора по света не мислят като теб. Много нагло и несправедливо е да бъдат провокирани, а тази анкета по-горе май прави точно това. (Също като теб.) Браво на вас!

  • „Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери, защото море и суша обикаляте за да направите един прозелит; и когато стане такъв, правите го рожба на пъкъла два пъти повече от вас.“ – ст.15, Мт.23:13-34

  • Цит: „Защото даже и мюсюлманите признават фактологическата верност на Стария завет“. Малка, но съществена забележка – вярват, а не „признават фактологическата вярност…“. Трудно се спори с претендиращи за вярващи люде. Не е почтено да им скършиш уютния небесен рахат – все едно да посегнеш на дете, че не спира на червено. Ха, като споменах въпросния колор: един друг етнически апостол с голяма брада беше обявил (по подобна схема) една част от племето, пардон – обществото, за най-прогресивна! – в една не по-малко дебела книга от Петокнижието. Има известна разлика. Ама има и прилика, нели?

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s