ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ

За да се разберат политическите процеси в България, не е нужно да си голям гений, а да си си направил труда да почетеш и да помислиш малко върху фактите и действията на управляващите през последните 25 години. Те следват една и съща линия, диктувана от Запада, въпреки че едните се обявяват за социалисти, а другите за демократи. Не е тайна и миналото им, което безусловно е свързано с партията майка – БКП. Няма да анализираме по отделно новите и някои стари пребоядисани партийни функционери, тъй като електоратът им е предимно на хранилка и ги вълнува само личната им банкова сметка, въпреки че по площадите се представят за големи активисти.

Но да се върнем на политическите и икономическите действия, които се предприемат от т.нар. партии на прехода:

 1. Унищожаване на икономиката и приватизация за жълти стотинки, след като предприятията умишлено се докарват до фалит, а някои от тях са приватизирани, въпреки че са печеливши. Виновни и наказани няма при нито едно правителство. Всичко това се осъществява под диктовката на Запада, като ни представят „Свободния пазар“ за нещо прекрасно, само че са пропуснали да споменат факта, че той не вирее в корумпирани държави. Свободният пазар в корумпирана държава води до олигархичен и корпоративен монопол. Това се пропуска, както от нашите, така и от чуждите медии, в чиито държави „корупция“ не е чужда дума, а е доста срещано явление.

 2. И природните ни ресурси не бяха подминати. Отново под предлог, че държавата не е добър собственик, бяха раздадени на приближени до властта или на чужди корпорации срещу съответната комисионна. Разбира се и тук концесионните такси са смешни и ощетяващи държавата, но прокуратурата както обикновено си затваря очите от има-няма 15 години.
  Управляващите от всички правителства твърдят, че държава, която им е поверена да ръководят, не е добър собственик или с други думи казано, те не са добри управители на държавното ни имущество – това си е самопризнание за престъпно бездействие или корупционни схеми.

 3. След като унищожиха земеделието ни, не и без помощта на Европейския съюз, който чрез квоти и различния размер на субсидиите създаде нелоялна конкуренция между наши и чужди производители, дойде време за разпродаване на земята ни, която по Конституция е основно национално богатство, което се ползва от особената закрила на държавата и обществото. Както много от вас сигурно знаят, това се случи под диктовката на Американската търговска камара, посолствата на Израел и Турция. Това, обаче не им беше достатъчно и както БСП, така и Герб, започнаха да сключват договори за добив на природни ресурси с изключително вредни за земята и водата ни технологии. Тук за щастие имаше отпор и малкото будни граждани успяха да спрат престъпните концесии, но за съжаление отново ще трябва скоро да се борим срещу чуждите корпорации.

 4. Плосък данък – трагикомедията продължава. За правителството на Герб, както и за десните партии е разбираемо, че подкрепят плоския данък, все пак са защитници на корпоративните интереси, въпреки че опозиционния лидер Бойко Борисов имаше комични моменти, в които се обяви против него, за да привлече малко електорат, но БСП като предполагаема лява партия е доста цинично да ни обяснява как плоският данък бил добре за икономиката. Още повече, че в нито една от така наречените „бели държави“, от които управляващи и опозиция твърдят, че вземат пример, няма плосък данък. Всъщност той е вреден за икономиката, но в момента няма да правим анализи.

 5. Увеличаване на корупцията във всички сектори. Раздаване на еврофондове на приближени до властта хора, фирми или НПО-та, без значение дали са десни или леви. Обикновено свършената работа с усвоените средства е със съмнително качество и все по-често ще се убеждаваме в това.

 6. Образование и здравеопазване – под всякаква критика. Неграмотността се увеличава, историята ни се заличава, а ако ти се наложи да потърсиш медицинска помощ, тогава става страшно.

 7. Увеличаване на престъпността. Въпреки че в биографията на бившия премиер има няколко задържани престъпници, това си беше чисто разчистване на конкуренцията. Битовата престъпност нараства, а безчинствата на малцинствени групи се оставят безнаказани и се поощряват от правителствата на прехода с помощи за всяко отроче, което ще израсне неграмотно, каквито са и родителите му.

 8. Защитаване на правата на човека, но само, ако човекът принадлежи към дадено малцинство. Има множество НПО-та и фондации, финансирани от задгранични мозъчни тръстове, които в един глас надават вой за всеки хомосексуалист, циганин, незаконен имигрант, бил той и фанатик, но не и за етническите българи, които са подложени на огромен натиск. Основната дейност на въпросните организации е да харчат милиони за интеграция и да учат малцинствата да повтарят „Това е дискриминация, ще те съдя!“. Всъщност самата интеграция си е вид дискриминация спрямо българския етнос. Това се толерира от всяко правителство, без значение от политическата му окраска. Нещо повече, пропагандата на хомо и всякаква друга сексуалност се е превърнала в държавна политика в западните държави, а вече и у нас, като на всеки гей парад се редят посланиците на различни държави и се опитват да ни убедят, че ненормалното е нормално и трябва да се поощрява, въпреки че те нямат право да се месят във вътрешният живот и политики в държавата ни.

Открийте разликите

Така че следващият път когато кукловодите сменят марионетките, не бързайте да се радвате.

Advertisements

8 thoughts on “ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ

 1. Няма по-лошо на света от САЩ, за всичко са виновни те. Ей ги сега и тези порои, и градушката, и горещините… пак от САЩ. Ако не бяха те, сега да бяхме наистина в Рая. Ние сме толкова честни, толкова работливи, толкова коректни във всичко ….
  Аз да бягам са си оправя прическата да е точно като великия вожд и учител и добър другар …. Че иначе ….

 2. Апелирам към преработка на първа точка. Частта за капитализма, който не вирее в корумпирани държави. Корупцията е следствие, проявление. Тя не е завареното положение на чистия капитализъм. Нашата корумпирана страна е част от световната капиталистическа мрежа, и у нас капитализма си вирее с пълна сила, защото системата му предполага държави от българския порядък. Капиталът съвсем логично си съществува в този вид и друго приложение за него у нас няма. Няма фалшива доктрина у нас, въведохме си го както се изискваше от ония с бомбите и ракетите.

 3. Супер-верни родолюбиви коментари, дано да няма Тролове в последствие, поздравления към Knight, изчерпателен и точен анализ. Дано да не се споминем всички мислещи и разумне люде преди перманентната революция за Свобода и Справедливост…Загиваме няма какво да губим…Да ги дигнем Тези паразити на рогата…жалки лакеи,лакейчета,лакеища: Пишеше Христо Смирнески-велик бг поет в предесмъртните си писания…

 4. Това са само външните прояви на процеса. А за да разберем процеса, трябва първо да видим общата картина. Няма как да се справим с проблема, ако не кажем най-после на хората истината за това, какво се случи всъщност.

  ИСТИНАТА Е, ЧЕ БЯХМЕ КОЛОНИЗИРАНИ. БЪЛГАРИЯ Е КОЛОНИЗИРАНА, ПОРОБЕНА СТРАНА.

  Всъщност, всичко започна, когато Съветският съюз загуби войната със САЩ. На Съюза му бяха грубо отнети васалните страни, каквато беше и България. Тя моментално смени своя статут. От васална страна беше реално понижена в колония и скоро насилствено беше набутана в съюз (ЕС), където окончателно загуби своята независимост и национален суверенитет. След което започна процесът на нейното бавно асимилиране. Точно като при животинче, погълнато от змия – то бавно и мъчително умира в нейния стомах, докато същевременно се разлага, смила се и се асимилира.

  Но за да не разбира овчелюдието какво всъщност му се случва, то беше отровено с наркотична пропаганда (здрава, старателно изтъкана система от лъжи). Така овчелюдието не само, че не се съпротивляваше, но и само се навираше в търбуха на змията.

  Пропагандата ни представяше примамливи картини – мечти и лесни средства за постигането им. Част от въпросните лъжи са споменати по-горе. Красивите картинки бяха, разбира се, само илюзии, миражи. Лъжата включваше както целта, така и методите за нейното постигане. Реалността на запад няма нищо общо с красивия „западен блян“. А там, където действително има големи групи хора, живеещи добре (даже охолно и щастливо), пропагандата пропускаше да ни каже каква е цената на това благоденствие, какви са перспективите му във времето и какви са нашите шансове да бъдем допуснати до него. А относно методите… Всяко средство, което ни беше предложено, за да достигнем до „рая“ и да се включим в „щастливото семейство на западните демокрации“ се оказа лъжа, водеща до противоположния резултат.

  Истината е, че никой никога не е искал благоденствие за България и за българите. Никой никога не е имал и най-малкото намерение да ни допуска до своята трапеза – впрочем, отрупана с блага, награбени от подобни на нас глупаци. Затова беше разработена подробна система за унищожаване и асимилиране на България. Ако има нещо реално функциониращо в западните „пазарни икономики“, то у нас то беше прилагано не така, че да заработи, а именно така, че да НЕ заработи. Нещо повече – да разруши и да съсипе съществуващото.

  Работата изобщо не е там, че „държавата е лош стопанин“, „централно управляваната икономика не е ефективна (или даже „изобщо не работи“)“, че „ни липсва свобода и демокрация“, че „икономиката – това е Пазарът“, накратко – калпавият социализъм ви беше проблемът; елате сега да ви спасим с капитализъм! Социализъм – това е тоталитарна диктатура, мъка и нищета, а капитализъм – това е демокрация и свобода, богатство и щастие. Да, да, и това ние моментално го повярвахме! Все едно че мама ни го е казала, докато ни сипва вечерята.

  Всъщност проблемите на „социализъма“ бяха предизвикани не толкова от самата му същност, а от това, че в конкурентната борба на нациите България се справяше много, много зле. И не само тя… Колкото и да го отричат идеолозите на марксизма, но нациите реално съществуват в света. И те реално се държат на световната сцена като отделни организми, ръководени от своите държавни апарати, и водят помежду си конкурентна борба за надмощие. И всеки, който си затваря очите за това, е някакъв безумец – идиот или лъжец.

  Естествено, станалото в СССР стана и в НРБ. Агентите на САЩ проникнаха в БКП, създадоха там своя твърда „пета колона“, взеха под контрол българските тайни служби – накратко и официалното ръководство на страната, и задкулисните му инструменти бяха взети на абордаж. Естествено, след това „злите червени комунисти“ започнаха да рушат и да грабят; но всъщност, и което е по-важното – чрез тях, техните презокеански ръководители рушаха, разграждаха и подчиняваха нашата страна.

  На Вашингтон не му беше достатъчно да подчини бившите „червени“. За да създаде илюзията за „плурализъм“ и „демокрация“, той най-официално създаде и марионетните ни „демократи“, за да бъдат театрален антипод на „комунягите“… Докато и сред едните, и сред другите пълзяха в сянката агенти на едни и същи служби – не на „комунистическата ДС“, а всъщност, чрез преобразуваните остатъци от ДС – на Вашингтонските служби.

  Бившите ни тайни служби действаха заедно с организираната престъпност – всъщност, именно те я създадоха. Но го направиха, естествено, под закрилата и доволния поглед на новите си шефове от ЦРУ. А българските политици и партии от най-различни цветове също си сътрудничеха със службите и със създадените от тях бандити. Защото бяха ръководени от едни и същи (щатски) ментори.

  На новопребоядисаната БСП й се налагаше да се прави, че няма нищо общо със САЩ – въпреки, че още от 1980 година бъкаше от техни агенти, в това число и в „комунистическата“ ДС. А новоизпечените „демократи“ пък даже не се и криеха, а най-нагло получаваха инструкциите си директно от щатското посолство. „Борбата“ между „червени“ и „сини“ не водеше до никакви реални резултати, защото беше куклен театър – всички служеха на един общ господар. Всички еднакво добре рушаха икономиката, грабеха като за последно, сливаха се с новообразуваната престъпност и формираха олигархичното колониално управление.

  Но още преди да се захванат с нашата икономика, във Вашингтон написаха нашето законодателство. Техни агенти ни обясниха какви трябва да са нашите принципи, ценности и стремежи. „Помогнаха“ ни, като ни разясниха каква трябва да е нашата конституция, научиха ни каква трябва да е „правилната“ държава, „помогнаха“ ни да си напишем половината законодателство (и да го приемем, естествено), съставиха ни готови планове за развитие (ние даже сами си ги поръчахме)…

  След което САЩ внедриха дълбоко своите интелектуални агенти в обществото ни, като постепенно, планомерно, създадоха стоманена мрежа от безбройни пропагандни НПО-та. Те са съставени от най-различни агенти – агенти за културно влияние, идеологически агенти, политически и икономически агенти, или просто най-обикновени шпиони и продажни марионетки-изпълнители, готови на всичко за пари. Същите даже стигнаха до там, че се опитаха напълно за подменят българската интелигенция, като се самопровъзгласиха за „гражданско общество“ – за цвят на българския народ, за негови „духовни водачи“, за негов разум и съвест (едва ли не)!

  Ето защо всички безумия, изброени в горната статия, са съвсем логични и естествени. Точно това се случва във всяка страна, колонизирана от САЩ. Но ще кажете, не е вярно, ние сме не американски щат, а страна – член на ЕС. Добро утро! – ЕС е образование, васално на Вашингтон! Има ли някой, особено напоследък, който все още да не го е разбрал?…

  Да, САЩ са твърде далеч, за да могат да ни експлоатират пълноценно. Те ни колонизираха, след което ни дадоха за „разработване“ на Брюксел. Като един малък колониален подарък. Извадиха ни от източния геополитически блок, разположиха на територията ни своите военни бази, включиха ни в стратегическите си планове… „Демократизираха ни“ на 100%. И това не е малко. Е, не може да имаш всичко, все пак. Ограбват ни чешки и австрийски ЕРП-та, европейски търговски вериги и европейски телекомуникационни оператори, но и за САЩ все пада по нещо – ето, опитаха се да ни набутат Шеврон, за да ни продава собствения ни шистов газ, докато унищожава плодородната ни земя, навряха ни в гърлото своя измислен (скъп и неизпитан) ядрен реактор от Уестингхаус…

  Едва когато видим истинския си враг, когато го погледнем в лицето, когато осъзнаем, че именно той ни убива – едва тогава ще можем правилно да се ориентираме в обстановката. Едва тогава ще можем да намерим изход. И вярната идеология, и по-добрата партия, и правилната икономическа политика, и правилната организация на обществото.

  Но, ще кажат някои, не е САЩ нашият враг, а е злият „капитализъм“. Ами тогава, преборете се първо с капитализма, че в резултат на това да ви остави на мира и Държавния департамент на САЩ! Да видим дали ще ви бъде по-лесно. Или не, – не били виновни САЩ, ами световната глобална империалистическа мафия! Ами добре, идете тогава да взривите поредния хотел, където се събира Билдербергската група, и като изтребите всичките империалисти и експлоататори на куп, автоматично ще ни се реши проблемът. И заедно с нас, на целия свят… ОК – пожелавам ви успех, защо пък не…

  Аз лично виждам нещата по-простичко. Нужна ни е национално-освободителна революция, отхвърляне на колониалното робство, балансиране между интересите на „великите сили“, извоюване на истински национален суверенитет и независимост, и едва след това – решаване на българския въпрос в България: капиталисти ли искаме да ни градят обществото, марксисти, или защо не, дъновисти – такива, каквито си ги изберем НИЕ.

  • Дано са повече тези които виждат нещата скрити зад пропагандата и лъжите.
   Не е зле и да се очертаят и кръговете прикрити зад големите партии (задкулисието) определящи държавното развитие и за какво е цялата борба:
   БСП – бившите партийни функционери на високи постове в партията, администрацията, икономиката.
   ДПС – агентурата на ДС и МО.
   СДС/ОДС – всякаква измет неуспяла да се докопа до кокала и продаваща и майка си да измести другите.
   ГЕРБ – силоваци, властимащи и „бизнесмени“ включили се в политиката и държавното управление за да отхапят по-голямо парче от баницата.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.