ООН прие резолюция утвърждаваща естественото семейство

Организацията на обединените нации сложи бариера за исканията на ЛГБТ активистите като отново потвърди, че естественото семейство е основната единица на обществото. stock-photo-familyСъветът по правата на човека прие резолюция за „Защитата на семейството“ с традиционната дефиниция за семейство. Тя признава значението на семейството за обществото и индивидите, както и че страните трябва да укрепват и защитят семейството. Резолюцията отразява не само значението на Всеобщата декларация за правата на човека на ООН относно семейството като „естествена и основна клетка на обществото“, но посочва също, че семейството е „естествената среда“ за образованието и развитието на децата.

Резолюцията бе приета със значително мнозинство* от 26 гласа «за», 14 «против» и 6 «въздържали се» и бе посрещната с шумни аплодисменти от присъстващите.
71 държави-членки на ООН, подкрепящи резолюцията, изразиха увереност, че това е точното време, имайки предвид, че тази година се навършват 20 години от Международната година на семейството, и предвид факта, че Съветът по правата на човека никога не е приемал резолюция за семейството.

Резолюцията не се хареса на държави, които дават на съжителстващите лица от един и същи пол подобни права като на брачните двойки, или позволяват на лица от един и същи пол да се женят.
Някои страни, сред които Съединените щати, отхвърлиха това определение и заявиха, че резолюцията застрашава правата на лицата в семейството и се опитва да наложи единен модел на семейство.
ЛГБТ групи и техните поддръжници в Съвета направиха всичко възможно резолюцията за семейството да не бъде разгледана и приета. Отне близо една година, за да бъде включена в дневния ред.
Провали се и опитът в последния момент на ЛГБТ активистите да включат квалификацията „различните форми на семейството“.

Панелна дискусия за защита на семейството ще се проведе по време на следващата сесия на Съвета по правата на човека през септември в резултат на резолюцията.

Източник: sva.bg

Advertisements

5 thoughts on “ООН прие резолюция утвърждаваща естественото семейство

 1. С две ръце подкрепям Илиян! По-важно е детето да расте в задружно и любящо семейство, нищо друго няма значение.
  Колкото до приемането или отричането на хомосексуалността, най-често срещу хората с различна ориентация скачат т. нар. ‘скрити хомосескуалисти’, доказано е.

 2. Здравейте!

  По принцип не пиша по коментари, но просто исках да изкажа и аз своето мнение. Донякъде разбирам притесненията и доводите Ви. Но ми е крайно неприятно и обидно, че всички „интелигентни“ хетеросексуални хора, сравняват понятието хомосексуален със секс!

  „Всеки ще се съгласи, че приличните и интелигентните хора не занимават обществото с онази си работа.“

  Госпожо/ госпожице, никой не занимава хората с гениталиите си. Хомосексуален значи да имаш влечение към хора от същия пол, но това не е само сексуално! И при нас съществуват понятия като дълготрайна връзка и любов! Може би за вас е нормално хетеросексуалните певачки от Пайнер, а и на световно ниво да си показват циците и други неща, но щом си хомо значи си някакъв извратеняк, дето лапа пишки/ лиже клитори…все едно хетеросексуалните не го правят…. Смешни сте и жалки с тези нелепи доводи – За мен може, ама за Иван не може….

  “ Всички сме гледали филма „Модерно семейство“ по бтв комеди, в който гейска двойка осинови китайче, или беше виетнамче. Малкото момиченце живееше с двамата мъже и искаше да бъде гей, за да е като тях, а когато му се разказваше приказка за това, че героят си намерил приятелка, тя поправи разказвача-не, намери си приятел-т.е-напълно се обърква мирогледа на детето , отгледано от хомосексуална двойка.“

  Кои са тия всички ?! Аз американски тъпотии (Холивудски филми) не гледам, даже телевизия вече спрях да гледам, да не говорим за бТВ…. Смешно е да се принизява подобен проблем до някаква холивудска измишльотина! Иначе тийнейджърските комедийки, в които всички трябва да се наебът преди да завършат, напиват се, повръщат, барат се тук и там….Това е наред с психиката на „горките“ деца?! Не сексуалността прави семейството, в частност отглеждането и образоването на деца/хора, а самите хора… Нима хетеро семейство, в което безотговорните родители се напиват, бият и малтретират децата си е по-добро от гей двойка, която не може да има собствени деца и би дала много повече в отглеждането на осиновено? Нима разврат има само при обратните??? Интелигентните хора съществуват под всякаква форма, няма значение каква сексуалност са!

  Но да, вие Роза, гледате холивудски филми, по бТВ и се влияете от някакъв измислен сюжет, принизявате думата хомосексуален, на разврат…. Вие сама показвате колко сте интелигентна – поклон пред такава интелигентност!

 3. Какъв е този разврат? Такова ми е мнението за опитите да се да се легализира връзката между хора на полова основа от един пол, като „жена-жена“, или „мъж-мъж“. Това може да е приятелство, но не и семейство, защото семейството е съюз между мъжа и жената, с цел създаване на потомство. Другото е път на разруха на човечеството като се легитимират еднополови съжителства като семейство, които не са репродуктивни т.е. не могат да създават потомство. Връзките като „жена-жена“, или „мъж-мъж“ могат да бъдат всичко друго, но не и семейство. Какво печелят обществата легитимиращи такива „развратни“ форми на семейството, освен че ценностите на християнството се поставят след ценностите на парите! Това до гибел на човешкито общество.

  • напълно съм съгласна с това мнение-семейството се създава, за да може мъжът и жената по най-добър и безопасен начин да си отгледат децата. Не мога да отрека, че по някакви причини съществуват хомосексуални хора, това няма как да се отрече, но редно е както и да се съгласим със съществуването им, така и те да се съгласят с това, че са различни и да спрат да се опитват да нагласят обществените норми спрямо себе си. Всички сме гледали филма „Модерно семейство“ по бтв комеди, в който гейска двойка осинови китайче, или беше виетнамче. Малкото момиченце живееше с двамата мъже и искаше да бъде гей, за да е като тях, а когато му се разказваше приказка за това, че героят си намерил приятелка, тя поправи разказвача-не, намери си приятел-т.е-напълно се обърква мирогледа на детето , отгледано от хомосексуална двойка. Дразни ме това в хомосексуалистите, че непрекъснато насочват погледа на обществото към сексуалния си живот и това говори за бездуховност, разврат и не е добре. Като са хомосексуалисти и не могат да променят това, кой им пречи да изживяват своята сексуалност със себеподобни, щом намират такива и да не навират интимния си живот в очите ни, а да се изявяват пред обществото с други свои качества и умения, както хетеросексуалните хора-със своите професионални постижения и хобитата си. Всеки ще се съгласи, че приличните и интелигентните хора не занимават обществото с онази си работа.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s