Think Positive – или „логото на простотията”!

Накъдето и да се обърнем – виждаме красота и добродетел! ООН и НАТО бдят денонощно за нашата сигурност. САЩ упорито се бори с тероризма по света. Няма какво да ни се случи, защото „спайдърмен” или друг холивудски филмов герой ще дойде и ще ни спаси.
Пускаме телевизорът и от там също струи добродетел и позитивизъм. Умни психолози ни казват, какво трябва да мислим и какво не. Учат „мисловно невъзпитаните” да „мислят позитивно”. Позитивното мислене уви, обаче не прави светът около нас по-позитивен. Нито по-добър.

В следващите редове ще разкажем защо „Think Positivе” е най-успешната техника за манипулация и контрол на общественото съзнание.stock-vector-positive-thinking-concept-vector-110237423

На първо място „Think Positivе” приспива критичността на индивида. Това е жизнено необходимо в едно общество, в което благата, властта и парите са съсредоточени в една шепа хора.
Защо техниката на мислене „Think Positive” е опасна – защото ни кара да възприемаме половината реалност. Т.е. за да виждаме само позитивното и да мислим за него – ние трябва съвсем съзнателно да не обръщаме внимание на негативното и да се правим, че го няма. Според древните хора доброто и лошото в светът са по-равно. Това означава, да не обръщаме внимание на половината реалност, която ни заобикаля.Tink Positive_1 copy copyСпоред статистика на СЗО от 2012 година – хората с депресия са 350 милиона. Можем да кажем обаче, че всъщност са много повече – това са всички ония нещастни и излъгани от системата хора, които през живота си са робували, без да усетят наложения модел. Всички ония, които са разбрали, че живота е малко по-различен от хубавата реклама. Разбрали са, че е много приятно да се ядат сандвичи, колбаси, десертчета – до момента в който не си чуят диагнозата – примерно рак или свръхнаднормено тегло. Разбрали са, че е много хубаво „да имаш пари“, до момента в който работодателят им не е решил да ги съкрати. Разбрали са, че холивудския модел с „младото ново гадже” е идеален, до момента в който те не са били заменени като ненужна вещ. Тези хора пълнят статистиката с депресираните. „Think Positive” e създаден за тях. Не случайно водещите психолози препоръчват “позитивното мислене”, като основен лек за борба с депресията. До колко лекът помага обаче – не знаем, а според статистиката от 2013 година България е на първо място по самоубийства в Европа.

Според учените основните причини за депресия или самоубийство са: тежкото финансово състояние /задлъжнялост/, самота или тежка /физическа или психическа/ болест. Защо обаче при тези случаи позитивното мислене не помага? – Защото то не помага и при никои други. Какво се случва с възприятията на човек, който е решил да мисли „позитивно”? Първо – със силата на волята той се опитва да си затвори очите за истината. Това често води до още по-голямо нервно напрежение или нервно разстройство. Отделно имаме индивид, който не може да разгърне целият си потенциал. До какво водят подтиснатите желания, мисли и импулси според Фройд? До развитие на неврози и депресии. Така на практика се получава „затворен кръг” – изцяло позитивното мислене води до депресии, а като средство за лечение на депресията основно се препоръчва „позитивно мислене”. Резултата – броят на хората употребяващи антидепресанти се увеличава главоломно в световен мащаб и кабинетите на психолозите никнат като гъби… Антидепресантите струват пари. Посещението при психолог също. На практика – кой печели от „Think Positive” – не сте вие!

Второ: Индивидът вижда нещо, което не му харесва или не е съгласен с него – но предварително знае, че не е добре да мисли лошо и трябва да е толерантен – затова напряга мозъкът си да види „положителните страни” на ситуацията. Тук на помощ в самоубеждаването идват: „Какво мога да направя аз”? или „За съжаление нищо не мога да променя”… „Еми така ще е, ще свикнем”, „Може би така е по-добре” …. Неусетно покрай „позитивното мислене” се оказва, че имаме един човек – съгласен с всичко, което му налагат и опитващ се съвсем целенасочено да избягва истината.

Трето: Често се казва – „Позитивните мисли предизвикват позитивното, лошите мисли – негативното” или „Мисли позитивно, за да привлечеш успеха” – Как мислите – може ли само с мисъл да се опазим от лошото?
Един прост пример – не вярваме жителите на Донецк, да са си мислели за война преди известно време. Не вярваме, и в най-лошите си мисли, да са пожелали смъртта на роднините и децата си, избивани в момента от Украино-Американската хунта. Не вярваме, и че ако започнат да си мислят позитивно, и се направят че я няма – войната ще спре. Преди обаче, украинците да помислят каквото и да е – някой друг е помислил за тях. Украйна е била една от основните теми обсъждани на събранието на Билдербергският клуб през 2013 година. На срещата през 2014 вече се обсъждат и новите граници в близкият изток. Повече за Билдербергският клуб може да прочетете тук.Tink Positive_2 copyСпоред древните хора доброто и лошото в светът са по равно. Не можем да се правим, че нещо го няма, когато усещаме на всяка крачка неговият отровен дъх.

С настоящата статия не ви призоваваме да мислите само за лошото и да търсите само негативното. Търсете истината. Критичната мисъл и съмнението не са нещо лошо – те пазят от грешки и заблуди. Предвиждането на опасността е основно, за да може тя да бъде избегната. Не чакайте някой друг да ви пази или да ви осигури сигурност. Това няма как да се случи. Няма система за сигурност или мисъл, която може да ви опази, ако инстинкта за самосъхранение не работи.

Напоследък има и тенденция – вече не е модерно, да не си „френдли”. „Френдли-човека” трябва да е „постоянно усмихнат” винаги „приятелски настроен” и никога не си позволява да критикува или да не харесва нещо. Защото така може да обиди някой, пък той е „приятелски настроен” и сърце не му дава, да го стори. Какво се получава – уж имаме свобода на словото и на идеите. Обаче нямаме право „нещо да не ни хареса”! Точно това е парадокса на „Think Positivе”. „Позитивното мислене” е нещо като калъп на съзнанието. „Цивилизованият” човек няма право да не използва калъпа – ако го стори ще бъде обявен за „хейтър” и автоматично игнориран от „обществото на позитивно-мислещите”. Ето и как работи системата – ако искаш да си част от обществото – „Нямаш право, нещо да не ти хареса”!
Другото име на „Френдли-човека” е „Толерантен”. Много пъти сме писали как зад думата „толерантност” се крие приемане на ненормални, често извратени и порочни практики. Зад думата „толерантност” си крие и пъкления план за размиване на расите и по-специално пълното унищожение на бялата раса. Зад думата „толерантност” се крие и приемането на гей-браковете и гей-ориентацията за норма. Зад думата „толерантност” се крие и приемането на всичко за възможно, и на лъжата за истина.

И така – да помислим позитивно! Колко е хубаво, че вече не знаем и не помним кои сме! Колко е хубаво да имаме гей-деца! Колко е хубаво, че сме „граждани на света”! Колко е хубаво, че ни следят пощата и нета – да не кажем някоя глупост. Колко е хубаво, че има кой да ни пази, да не би да сгрешим и да разсърдим господарите. Колко е хубаво, че вече кредитната карта ще е под кожата – така няма да си я изгубим!

Think Positive!

ANONYMOUS BULGARIA

Advertisements

25 thoughts on “Think Positive – или „логото на простотията”!

 1. Супер тъпа и неграмотно написана статия. Авторът на този пасквил е ударил дъното на неграмотността. Никъде по света няма термин „позитивно мислене“. В държави като САЩ, Великобритания, Франция, Германия и пр. хората не се стремят към идеален живот изпълнен с позитивизъм защото знаят, че живота има и добри и лоши страни. Ако си търсиш проблеми винаги ще ги намериш. Забелязвам и следната тенденция – усилената анитамериканска пропаганда бълваща денонощно от почти всички болшевишко – марксистки сайтове. Интересно защо хората на изток си мечтаят за „лошият“ живот на запад, а не обратното? Защо никой не иска да емигрира в държави като Русия, С. Корея, Иран, Венецуела където конспираторите и антиамериканистите вярват, че има „свобода“, а се стремят за живеят в загниващият“ запад? Все въпроси без ясен отговор.

  • Неграмотен си ти 🙂 Цитирам ти грешката: „анитамериканска“ 😉
   Студената война свърши, удари си един студен душ 😉

   • Статията наистина е неграмотно написана, но има голяма доза истина. ПроблемЪТ ми е, че почти навсякъде пълния и краткия член са сгрешени. Направо ми избоде очите, колкото и истина да има…

  • Ами никой не се е залетял към нито една от изброените от теб дестинации.Ето ти няколко по-интересни: Швейцария, Дания, Скандинавия, Монако, Люксембург, Дубай, Австралия, Япония.
   И за да не отваряме дебат или тъпа драма, приеми че не пиша наизуст, а съм пребивавал в над 40 държави и просто изказвам лично предпочитание.

   • Много хубаво, обаче такава държава Скандинавия НЯМА!!!

   • ей това 40 е кат на умрело …
    също като до 10 години да им ликвидност на задълженията към кредиторите, е това е божественно 10!
    всички почват начисто и наново.
    И да беше сложил България поне в първите 10, от дето сте се пръкнали всички,
    па после ходете на мадър факър плейс

  • Допреди демокрацията колко конспиратори имаше в Афганистан и колко сега? А в Сирия?

  • Old_man – желанието за емиграция в държави ударили дъното в морално отношение се зължи на усилената реклама в тяхна полза. Защо екламното лице на цигари Кемъл съди компанията за рак на белият дроб? Колко хора са се излъгали да дадът живота си и паритеси за глупости и ненужни вещи, благодарение на рекламата? Същото количество емигрира в „прекрасните“ според вас държави, благодарение на пропагандата и рекламата. Мнооого си заблуден Old_man

 2. Смятам, че има много истина в написаното, но не ми харесва само едно. Редовете в които се споменава за гейове и чернокожи. Не трябва да се набляга на създадения проблем с тях, иначе не се открояваме от всяка друга расова или каквато и да е война, а на първоизточника, системата в която живеем. Дори да се говори за това което смятам за правилно, може да бъде разбрано и в другата крайност, карайки дадения човек да не вникне в смисъла, а да приеме че трябва да мрази личности с някакви физически или психически наклонности. Благодаря ви за едно, че все още има хора.

  • Хората не са глупави, не ги подценявай толкова! Те сигурно разбират, че авторът не напада „обратните и черните“, а напада именно системата, с нейните лъжливи идеологии. Между другото не виждам с какво черният расизъм е по-добър от белия. Какво добро има в стремежа да бъде размита и затрита дадена раса, в случая, конкретно бялата? Какво добро има в пропагандата на хомосексуализма? А всъщност, точно за това става въпрос.

 3. Адмирации за статията. За съжаление всичко извън калъпа в глобален мащаб се анонсира и скалъпва като изява на противозаконен и/или терористичен акт. Не ми пука. Не приемам настоящата действителност.

 4. Най-после се сетих кой е zlatnavoda5, познах човека по стила. И отново съм приятно впечатлен. Браво, и поздрави! Жалко, че нямам възможност да работя заедно с Вас в един отбор.

 5. А защо в статията е наблегнато на това , че позитивната нагласа/ мислене, ни правят слепи за дейвствителноста? На тази теза бих отговорил с известна доза креативно несъгласие:
  Да не би сляп да е човек, който знае какво му коства да пребори тежко заболяване и той трябва леко да приеме „дейвстителността“ и да се примири , а не да се бори? И не смятам, че надеждата да бъде здрав е отрицателна нагласа.
  Да не би човек, напълно осъзнаващ, че всичко в живота си трябва сам да го постигне и целящ се към финансова стабиност, но „дейвствителността“ показва че 50% от богатство в света е само в онзи задкулисен 1% от цялото световно население, би свел глава пред фактите, защото те са чиста монета и би се примирил ?
  В този случай говорим за пълна осъзнатост на реалността, но и избор, който не е продиктуван от „мода“.
  И малко тема за размисъл за, надявам се мъдростта да ви покаже верният път:

  Стар чероки разказвал на своя внук за борбата, която се води във всеки един от нас. И рекъл на момчето, че в душите ни се борят два вълка. Единият е зъл, той е гневът, завистта, недоволството, алчността, надменността, самосъжалението, чувството за малоценност или пък за превъзходство, лъжата, фалшивата гордост и егоцентризмът. Другият е добър – той е радостта, мирът, любовта, надеждата, спокойствието, скромността, добротата, благосклонността, взаимността, щедростта, искреността, състраданието и вярата.

  Внукът се замислил за момент и след това попитал дядо си:
  – И кой вълк побеждава?

  • Този, когото нахраниш. – отговорил старият чероки.
  • Примера и мъдростта са добри,но точно за това става дума,да не си затваряме очите пред опитите на някои хора да ни правят на идиоти-щастливци,след,като няма основание за това,надеждата и вярата за справяне в критична ситуация е просто част от живота,че ще изгрее слънце,не, обаче да вярваме ,че сме божествени и нищо не може да ни се случи,едно е трезвата преценка и решаване на всякакъв въпрос,оптимизъм или дори песимизъм,съпътствува това,човешко качество е,но нека всичко да е на базата на реалните обстоятелства и данни,за да не се разочароваме след това и минем на горепосочените лекарства

 6. Ако искате да Ви възприемат сериозно и да ВИ четат, внимавайте за правописа! Почти няма правилно поставен пълен или непълен член, а за неща като „ядЪт“…

  • Е, хайде и ти сега, нека да мислим „позитивно“! И тези грешки си имат добрите страни. Уникалното съчетание от тема, идея, стил и правопис лесно идентифицира автора. Даже няма нужда от специална програма за анализ на текста. Пък и в крайна сметка, както казва Клавдий в едноименния роман – по-важно е какво казвам, а не как…
   Но ако държим на „истината“, както настоява авторът, то тя си е една. Действително, извършителяТ на действието се отбелязва с пълен член, а търпящияТ действието – с непълен. Затова „КамионЪТ блъсна човекА“ означава тежко ПТП, а „КамионА блъсна човекЪТ“ звучи като смешка. Жалко е наистина, че даже най-свестните хора, иначе борещи се за добри каузи, имат бели петна в образованието си. Човек неволно започва да се пита – „а в какво ли още имат пропуски“?
   Аз например, не съм много наясно с употребата на запетайките, но пък слагам тиренца на превъзходните степени. И това е все нещо. Значи, не съм съвсем за в кофата.
   Толкова за „позитивното мислене“ и за „истината“.

   • Искренно съчувствам на тези който не могат да видят по-далече от правописната грешка. Възмущавайте се бързо и силно и докато е време – защото с това образование в момента и ширещата се толерантност, скоро българският език ще изчезне!

   • Това и правим! Забележките по българска граматика с нищо не пречат на възмущението от това, че западът ни залива с манипулативна идеологическа пропаганда. Това са две паралелни теми. Срещу агресията трябва да се борим, а граматиката просто да не я пренебрегваме. Едното не пречи на другото.
    Никой не е съвършен, но това не означава, че трябва да бъде постоянно доволен от себе си. Не е чак толкова трудно да се пише грамотно. Не би навредило нито на автора, нито на идеите му. Може да се понапъне и да поработи малко над себе си. Искат се само 2-3 часа време, за да усвои правилното членуване. След което ще бъде и по-убедителен като автор. Като се е хванал с писане, защо да не се занимава с него сериозно и да дава едно по-високо качество? Защото отношението му към българския език се прехвърля (волно или неволно) и върху отношението на читателя към самата тема. За съжаление.

   • Да! И ще изчезне точно, заради такива абсурдни грешки, като Вашата! Няма такъв израз, като: „тези коЙто“! „Й“ не се използва за множествено число!!!!! Тази грешка започва да се среща все по масово дори и в „журналистически“ статии. Тези коИто…!

   • Да! И ще изчезне точно, заради такива абсурдни грешки, като Вашата! Няма такъв израз, като: „тези коЙто“! „Й“ не се използва за множествено число!!!!! Тази грешка започва да се среща все по масово дори и в „журналистически“ статии. Тези коИто…!

   • Хахахах а – Knight – само членове са ти в главата! Няма ли кой да ти сложи едно тире – да мирясаш?

  • Правилото за пълен и непълен член отпадна.Правописни грешки се случват, по-важно за мен е съдържанието и изказа.Личен избор е кой как възприема поста.

   • В бъдеще „отпадналите“ неща ще стават все повече и повече. Но това ще бъде за радост единствено на кретените, лентяите и неграмотниците. И за радост на враговете на българския народ. Запомнете! – в отстояването на нашите права и свободи, на нашия суверенитет, на нашата национална независимост и благоденствие, ако щете – в отстояването на самото ни съществуване – НЯМА ДРЕБОЛИИ!
    Атаката срещу нашия език НЕ Е нещо странично и маловажно. Тя е органичен елемент от цялостната система на геноцид, на който сме подложени. Много жалко, че не го разбирате. Да, има си приоритети, не го отричам. Но ако обичате не махайте пренебрежително с ръка, когато говорим за постепенното профанизиране и унищожаване на българския език! Грозно е и глупаво.

   • Съгласен съм Knight. Брилянтна граматика и правопис. Интервали след препинателните знаци, правилен словоред и ясно изразена мисъл. За атаката срещу нашия език мога само да цитирам:
    “ Не се гаси туй, що не гасне“. Има неща които не може никой да ти отнеме. Поздрави.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.