Реч на Алън Фостър Дълес

Предполагам (даже допускам със сигурност), че повечето от вас знаят за дълго планираният срив на България, тоталното духовно, икономическо, природно, морално, здравомислещо, историческо разрушение на нашата родина. Така нареченият план „Ран-Ът“, две от едни от най-големите имена на американската политика – Ричард Ран и Роналд Ът.
През 1990 г. двамата пристигат в България със зародената „благородна“ идея и предложение към българския народ – „Икономически растеж и преход към пазарна икономика в България“.
Двадесет години по-късно се случва нещо напълно противоположно на „растеж“, не е нужно даже и да го отбелязвам… Малко се поотплеснах, та, целта ми беше да ви публикувам една реч на един от първите директори и движещи лица на ЦРУ – общност, за която се предполага, че би трябвало да работи на страната на народа, нали…

На всички ни е ясно, че от Америка идва всичко, което се случва, самият източник на НАРОЧНАТА СВЕТОВНА МИЗЕРИЯ, затова ми се иска да го публикувам тук. Та, ето я и самата реч. Алън Фостър Дълес заявява на учредяването на ЦРУ 1945 г. , като тези негови думи стават доктрина на Студената война, започната две години по късно-от 1947 г.:

„Ще свърши войната, всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всички сили, всичкото си злато, цялата материална сила за измамване и оглупяване на хората! Човешкият мозък, съзнанието са приспособени към промяна. Посявайки в СССР хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици… наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод след епизод ще се разиграва грандиозната по своя мащаб трагедия на гибелта на най-непокорния на Земята народ – руския, на окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание. От литературата и изкуството им ние например постепенно ще изтръгваме тяхната социална същност, ще отчуждим творците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, кината, пресата – всичко ще изобразява и прославя най-низките човешки усещания, чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените творци, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма, предателството – с една дума, всякаква безнравственост. В управлението на държавата ще създадем хаос и безпорядък. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за своеволието на чиновниците, рушветчийството, безпринципност и мотаене – всичко, което води до онова, което им скимне да правят. Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат въздигнати до добродетел…честност порядъчността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелици от миналото… Простащина и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх един от друг, и нахалството, безсрамието, предателството, национализмът и враждебността между народите и най-вече враждебността и омразата към руския народ – всичко това ние ловко и незабелязано ще култивираме и всичко това ще разцъфне с кичести цветове. Сега малцина, много малко хора ще се досещат или даже ще разбират какво става… Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото. Ще изтръгваме духовните корени на болшевизма, ще опошляваме, ще унищожаваме корените на народната нравственост. По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикаме ерозия и ще отстраняваме ленинския фанатизъм. Ние ще се залавяме с хората още от детските и юношеските им години. Главният ни залог ще бъде на младежта, ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ето така ние ще направим. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ“.

Благодаря за отделенето внимание.

Изпратено ни на пощата. Автор: GGK

11 мнения за “Реч на Алън Фостър Дълес

 1. Коментарът може да бъде само един и той е, че без война светът е загубен! Това трябва да е война, в чиито край враговете на човечеството трябва да бъдат избити, а оцелелите по някакъв начин издирени и ликвидирани!, без значение възраст, тъй като „семето“ им е такова и така ще бъдат избегнати бъдещи.планетарни проблеми! САЩ са просто жертви в развиващите се глобални процеси, защото са предадени от шепа психопти, психопти издирени и идеално вписани в нужния план на техните господари с титулован еврейски произход! Това е направлението, в което трябва да се работи, ако искаме „следващият век да бъде на Духа или няма да бъде“!

 2. На кого ли да отговоря? На кого ли да обясня? Има една шепа хора които ще ревнат този е комунист, това е носталгия по социализма. Думата носталгия за мен има много тежък смисъл. Тази дума се ползваше само за мъката да бъдеш на „тежък“ гурбет.

  Излишни са коментарите дали това е истина и къде и пред кого това е изказано. Важното е, че това вече е осъществено почти напълно. Единствената ми радост за това е, че то бе “внедрено” и при техния “правилно” устроен живот. Питайте нашите гурбетчии как се чувстват във “великия” запад. Не, не тези които бяха “каймака” на нашата интелигенция-лекари, инженери и други по-висши специалисти. Няма да разказвам за “ужасите” на “тоталитаризма.

 3. Планът, който се преписва на Ален Дълес, не е нищо друго освен модификация на Инструкцията за СЪВЕТИЗАЦИЯ. Точно това, което се цели с Плана „Дълес“, е необходимото, за да се осъществява ДИКТАТУРАТА на ПРОЛЕТАРИАТА, т.е. политическия режим СЪВЕТИЗАЦИЯ. Просветеният в политическо и нравствено отношение народ не би подкрепял подобна диктатура и тя рано или късно ще се сгромоляса под бремето на собствените си прегрешения. За да се продължи агонията и да се организира масова защита на тази диктатура, се изобразява „идеологическата диверсия“ на Плана „Дълес“. Принципите на СЪВЕТИЗАЦИЯТА целят именно предаването на властта в ръцете на кариеристи, службогонци, тесногръди, без склонност към самостоятелно мислене индивиди, които с готовност и решително изпълняват чужди заповеди без да се замислят. Те се поставят начело на властта, а останалите могат да се възпитават във всевъзможни добродетели и да живеят кротко и спокойно, стига да търпят ВЛАСТТА на ПРОСТАКА.

 4. Няма никакво значение кой е конкретния автор на зловещия план за унищожаването на славянския свят и православието, защото той е държавна доктрина на световният злодей САЩ. И, ако по-рано все пак имахме някакви илюзии за ценности, нравствени и на демокрацията като обществено-държавно устройство, днес трябва категорично да се разделим с тях. Защото нагледният пример е пред нас- унищожаването на България, на нацията и православието като символи на традиционна нравствена система. При това, всеки по-начетен разбира, че този план се изпълнява от самите нас, чрез управниците, които сами избираме и които ни е внушено да избираме, пак от световният сатрап. И, ако не се осъзнаем, ако не изритаме от властта продалите се на американските интереси наши управници, ще се самоунищожим като нация. А те, ще потриват доволно ръце , заселвайки земята ни с ислямисти, изпращайки ни завинаги в историята!

 5. всяка велика сила провежда политики – в областта на културата, в икономиката, в сферата на военното дело. затова и има противоборство между супер-силите, между идеологиите, между континентите. казва се конкуренция и означава, че всеки естествено се бори за някакви приоритети – „елементарно, уотсън“.
  която политика е по-ефективна, провеждащата я държава печели – в някакъв бъдещ времеви хоризонт.
  оттук насетне сработва поговорката на баба ми никула и по-скоро дядо ми минчо от село катранджии, според които мъдри старци /отдавна покойници/, българинът все е озадачен от факта кой му е „срал в гащите“.
  ами в своите гащи си сереш само ти и никой друг. някой отвреме-навреме наистина несправедливо може да те омаже с лайна – но тогава отиваш в чистия извор /на разсъдъка си, на традициите си, на културата си, на човещината си/ – измиваш се и готово.
  това, че американската /западната/ т.н. „идеологическа диверсия“ се оказа по-ефективна от нашата и подпомогна срутването на социализма не е грях на дълес или на който и да било, а е заслуга на техни добри учени, които доказаха, че след обществото на изобилието ще се установи консуматорско общество, после технотронно общество и т.н. и просто решиха да използват вродената склонност на човека, в който дреме животното /у нас дреме помиярът – ако изключим персонажи като ботев, левски, бенковски, капитан петко, хайтов, борис димовски и други видни и заслужили българи/, да яде, да сере, да гледа мачове и да пие бира „загорка“.
  разбира се, че на запад има полицейско общество – що се отнася до статуквото.
  у нас пък милиционерщината бе да се запазят постовете на малцина партийни активисти и армия от службогонци около тях. т.е нямаше разлика в това как да се запази и възпроизведе „структурата“ и на запад, и на изток….
  друг е въпросът, че западът напоследък е в своя заник поради преяждане и прекалено технотронизиране,
  а в некадърните досегашни опити на нашине неуки схоласти преди „перестройката“ да изградят „новия човек“ прозираше мързел, слагачество, /на живков, на ссср, на маркс – когото разбира се не бяха чели и проумели/. и вместо 40-60-те години един наистина творчески човек с минимално задоволени материални потребности, стоящ пред перспективата да ги задоволява обаче все повече и повече, без да загуби облика си, бе създаден постепенно един завистник към бляскавата и по-скоро външна къртина на материалното благополучие на запад, един службогонец в ограничените мащаби на малката страна и един преждевременно „пробудил“ се консуматор на лимитирани материални блага, един морален двуличник и безспорно един производствен мързеливец.
  ако хитлер не бе луд, ако сащ не бяха подкрепили нацистката партия и не бяха пряко подпомогнали третия райх в неговия самоубийствен поход в небитието /и по-скоро в ледените простори на сибир/, ако германия тогава не беше посегнала на русия, днес в света щеше да има суперсилата СССР със сталински социализъм и мощната индустриална сила германия с национал-социализъм. те щяха да си сътрудничат и общо-взето обществото щеше да бъде уж тоталитарно, но нито немците, нито съветските хора щяха да се чустват така кофти, както сега /поне за жителите на росийктата федерация съм сигурен, а немците се оставиха на мигрантитеи поради причината, че още не били преживели „вината си от втората война“/.
  тогава европа щеше да бъде обединена – макар и на „съмнителна идеологическа база“.
  естествено проценти от гражданите на двете суперсили биха били недоволни. и естествено, че китай, япония, сащ биха искали да доминират – както те биха се сетили – напр. биха обявили немците и руснаците за „тоталитарни“ /което не би им направило особено впечатление, тъй като те и сега се самовъзприемат като такива/.
  на фона на тази галимация обаче поне на балканите и у нас предимно нямаше азис да е ангелогласният славей, нямаше министърът на културата /имам предвид чилова/ да възприема златьо бояджиев като композитор и нямаше да влагаме в устата на дълес нещо, които не е казал.
  а относно ран и ът ситуацията още преживе на моите баба и дядо бе описана – там се касае за едни средноразрядни чиновници /висококачествените не си губят времето да дават акъли на такива объркани хора като нас след 1989 г./, чиито препоръки всички – воглаве с луканов – се втурнаха да изпълняват – е, чисто и просто ситуация „кой ми сра в гащите“……

 6. Текстът на плана е модифицирана версия на художествения роман „Вечният зов“ (Вечный зов) на Анатолий Иванов,[1] където съдържанието му е представено като изложение от страна на един от злодеите в романа, нацистки колаборационист. За първи път е публикуван с названието „план“ и приписан на Алън Дълес през 1993 г. от митрополит Йоан Санктпетербургски във вестник „Советская Россия“. Литературният първоизточник на плана е установен в началото на първото десетилетие на 21. век.[2]

  Понятието План „Дълес“ може да се отнася още до някои извадени от контекста откъси от програмата NSC 20/1 на Съвета по национална сигурност на САЩ („Цели на САЩ по отношение на Русия“), представени от Николай Яковлев през 1983 г. в книгата му ЦРУ срещу СССР.[3] Програмата е изготвена през 1948 г. и очертава основните политики на САЩ спрямо СССР. Въпреки това този текст нито има нещо общо с ЦРУ или с Алън Дълес, нито има общи концепции или съдържание с текста, представян и поддържан от привържениците на едноименната конспиративна теория.
  http://bg.wikipedia.org/wiki/План_„Дълес“

  • Те го правят, независимо дали съществува план на Дълес или не.
   И, който не вижда, какво става в държавите, където САЩ раздава „демокрация“, значи е сляп.

 7. Някои ще кажат, че цитираният текст е фалшификат. Но това не е толкова важно. Важно е, че неговият автор (който и да е бил той) прекрасно е уловил същността, сърцевината на западната подривна методология.

  Още през 1981 година отделни умове в СССР вече са били усвоили вашингтонските стереотипи – и то до такава степен, че са били в състояние методично и системно да ги изложат на хартия. Към началото на 90-те години на миналия век методите на Вашингтон са били вече познати на руската интелигенция и изобщо на повечето осведомени и мислещи хора. Именно това е довело до създаването на този текст. Той изключително правдиво описва и систематизира мерките за борба на Вашингтон срещу Съветския съюз. От тогава, та чак до сега описаните мерки не само не са изоставени, но даже допълнително са разнообразени, обогатени и подсилени. Отделно те са приспособени към съвременната обществена и технологична среда. Всичко описано реално се е вършило и се върши до днес, и то точно по описания начин. А понякога действителността даже надминава прозренията на автора.

  Това го казвам, за да отговоря предварително на някои всезнайковци, които веднага ще се опитат да ни „открехнат“ с „потресаващите разкрития“, че цитираният текст е „фалшификат“. Че Алан Далас никога не е говорил нищо такова, че подобна реч не е документирана никъде, че всичко това са измислици от рода на т.нар. „План на Далас“, появил се в руския печат в началото на 90-те, който е всъщност скалъпен от фрагменти на романа на А.Иванов „Вечен зов“ от 1981 год., че меморандум 20/1 на Съвета за национална сигурност на САЩ от 18 август 1948 г., който често се цитира като „Планът на Далас“ няма нищо общо с подобни текстове и в него не се говори нищо за никакво морално разлагане на СССР… Добро утро! Е, и?

  Да, правителствените чиновници в щатите може да не са ПИСАЛИ тези неща, но затова пък реално ги ВЪРШАТ – и то точно така, както са изложени. Затова текстове като този на „Планът Далас“ спокойно могат да се цитират и да се анализират. А това, че авторът им може би е руснак, който е изложил зверските идеи на вашингтонските агенти не от свое, а от тяхно име изобщо не накърнява ценността на текста. Просто защото този (исторически вече) текст така или иначе изобразява ИСТИНАТА. Както вече сме имали възможността да се убедим, и то не веднъж.

 8. Та те отдавна тестваха тези неща със собствения си народ, надали е мислено специфично за руснаците. Точно както турбо неолиберализма беше тестван в Южна Америка 40 години преди да го изпробват в Източна Европа. Вярва ви се или не, Русия е превзета, не напразно там се хвърля прах в очите с разни планови петилетки и прочие, но не се засяга основния въпрос – отмяна на частната собственост. Света отдавна е глобален, най-вече елита му, не се оставяйте да ви заблуждават, че все още има добри и лоши страни. Следващата социална революция ще бъде глобална и или ще успее или човечеството ще изчезне завинаги…

 9. Дълес не е ли юдеин? А това, горното, наистина ли го е имало? Като реч, като слово, като писание? Щото то е повече от зловещо, за да е дадено в прав текст на информационните агенции? Или е нещо, което е измъкнато от някой „уикилийкс“ от тайна среща на илюминати или влечуги? Дайте повечко информация, моля!

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.