САЩ: Трябва ни трета световна война, за да излезем от кризата!

1

САЩ предизвикаха истински смут и са на път да се окажат в международен скандал заради публикация в едно от най-авторитетните американски издания. Според New York Times, трябва да бъде организирана трета световна война, тъй като тя ще се окаже изход от световната икономическа криза.

Свитото потребление на пазара, свръхпроизводството, увеличаването на неравенството, неравномерната инфраструктура и жестоката конкуренция от Китай могат да бъдат повлияни от една трета световна война. А в последно време често се коментирало, че мирът е един от аргументите за икономическата стагнация.

„Мина дълго време откакто светът бе част от голяма световна война“, твърдят водещи професори по икономика пред New York Times. И въпреки всеобщото мнение, че покрай конфликтите в Ирак, Судан, Венецуела и Украйна, светът е едно кърваво място, те са на мнение, че е нужна нова световна война.

Икономистите смятат, че подобен военен конфликт ще се отрази стимулиращо на икономиката в страната, а и по света. Други обаче са на мнение, че заради икономическите си интереси САЩ пренебрегва най-важното — човешкия живот, пише македонското електронно издание mkd-news.com, позовавайки се на информация на американския всекидневник.

Досега да дадени милиони жертви във всяка една от горещите точки на сблъсъците по света. Америка обаче стои отстрани и е по-загрижена за собствените си интереси, отколкото за света.

Учените от САЩ дори изтъкват, че ако не са били войните днес нямало да го има интернет, нямало да се случи проектът Манхатън, нито пък икономическия растеж на света.

С оглед на напредналите технологии трета световна война би довела до страховити последици за света. И все пак учени в САЩ обсъждат идеята, че един глобален военен конфликт е ключът към излизане от кризата. Естествено, единствено и само за САЩ, която никога не е водила войни на собствена земя.

Източник: razkritia.com

Advertisements

15 thoughts on “САЩ: Трябва ни трета световна война, за да излезем от кризата!

 1. Тези,които искат война да отиват да си се стрелят.Няма нужда ние обикновените хора да умираме,за да може да се оправи икономиката и да се препълнят джобовете на някои фамилии.

 2. Tyler Cowen is professor of economics at George Mason University. Този пич е написал статия за Ню Йорк Таймс, и просто се е развила дискусия относно статията. Лошото в нашият случай е че веднъж преведена статията относно така наречената предстояща „трета световна“ се прекопира от сайт на сайт, на принципа дайте да не сме по-назад с новините от конкуренцията. Тук там се споменава като източник на новината и MKD-news, македонски инфо сайт. Който се интересува по-подробно за статията, има нет дерзайте вместо да се плювате…

 3. Америка за индианците!!! Без сегашните и управници, Америка ще бъде едно по-добро място.

 4. Защо се притесняват?

  Стопанските проблеми са от конкретна държавна грешка за негоден за парите начин на държавно управление.

  С преустановяване на грешката ще се прекрати и опасността за ескалиране на кризата.

 5. Ако ме питате мен тази държава АМЕРИКА трябвада бъде заличена от лицето на земята.Стях да бъде заличен и Израел ,а евреите по света да бъдат избити и те ,този път обаче до ккрак ,до последния евреин а не само шест милиона(ако е вярно )Няма друга държава в света избила коренното население на цял един континент за да могат новодошлите испански,португалски и холандски нашественици за да си направят държава.Няма друга такава страна която да е употребила ядрено оръжие срещу друга държава.Американците са измет ,и те трябва да бъдат избити и хвърлени в океана на акулите заедно с техните помагачи -най мизерното племе- ЕВРЕЙСКОТО.На всеки който им е почитател и привърженик бих им казал само…FUCK OFF.

 6. В статията е представено виждането на Пол Кристи от Агенцията за национална сигурност на САЩ, представено на негова лекция в Бремен. Това, което е написано тук, е бледо представяне. Може да прочетете превода на оригиналното изказване в pogled.info от 03.07.2014

  • Езиков проблем, но не съм учуден: 1..представено.. 2..представено.. 3..представяне.. на някакви си три реда.. Възходът е мечта, възраждането – утопия, декадансът диктува живота ни. В света на парите друго не ни очаква, отдавна изчерпан модел. Само глупавият не забелязва накъде вървим.

 7. „Според New York Times…“
  Хаха – колко удобно само – не сте предоставили линк към „статията“ на New York Times (между другото правилното заглавие е „The New York Times“). И кои са тези „икономисти“? Те имена нямат ли или съществуват само във вашите фантазии и мокри сънища?

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.