Фашизъм ООД

„Фашизъм ООД“ е най-новият документален филм от авторите на „Дългокрация“ и „Катастройка“, в който те разследват възхода на неофашизма в Гърция и Европа, и ролята на икономическият елит за него.

Филмът обяснява гръцката криза, поглеждайки към миналото, Втората световна война и причините за раждането на фашистките движения по онова време. Откриваме, че причините са същите и днес: неусмиримите апетити на европейските индустриалци и банкери. Филмът ни напомня как се установяват фашизмът в Италия и нацизмът в Германия с помощта на европейските капиталисти – нещо, което не можем да открием в учебниците по история. Показва как вчерашният, както и днешният фашизъм, не са нищо повече от инструмент в ръцете на един малък кръг от хора, атакуващи работническата класа и нейните права в името на печалбата. Основната цел на вчерашните и днешните фашисти, е да постигнат хрисима работна ръка, нископлатена, без права и без синдикати.images.duckduckgo.comЕдна забележителна на емоционално ниво част от филма показва как Гърция е единствената европейска страна, в която сътрудниците на геманците не са загубили войната, а вместо това са наградени.Тези, които по време на Втората световна война търгуват и произвеждат за германците на гърба на гръцкия народ, днес са главните действащи лица в политическия и икономическия живот на страната, и това обяснява много неща. В Германия и Италия днес също е така, тъй като индустриалците, финансирали фашизма и нацизма, в крайна сметка получават много леки наказания или дори не са подвеждани под отговорност.
Този документален филм е много полезен за по-доброто разбиране на европейската криза, кой я е създал и защо.

Advertisements

2 thoughts on “Фашизъм ООД

  1. Толкова сте смешни с тези антифашистки глупости, че дори ме изненадахте. Може да се опитате да обясните липсата на криза в Гърция и факта, че въпреки пословичния им мързел и неплащане на данъци гърчолята си живеят като царчета с тези твърдения, а не обратното. Ако вярвате, че някой /Германия/ им помага от чувство на отминала романтика, по-добре за тях, поредното доказателство колко по-хитри са от нас.

  2. Фашизъмът е винаги един и същ, „…див и варварски….“,както и да го обсъждаме и описваме той е нищо друго от една демагогия ненавиждаща човешкият прогрес,Когато Трудът поиска своите права от Капитала, на сцената излиза неизменно фашизма(като проявление на индивидуализма) в защита на винаги виновната страна Капитала.

Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s