Неолибералната политическа Ламя точи зъбки за Европарламента

В следващите редове ще ви разкажем за политическите псевдо борби. Прави ли ви впечатление, че Реформаторският блок и Зелените /ония зелени с кандидат Атанас Чобанов/, се обявяват строго против Бареков? В същото време Бареков се обявява против Борисов, а Борисов претендира че той е „дясното”. Интересен факт е обаче, че всички те, залагат на едни изтъркани клишета – като „свобода”, „демокрация”, „независимост от Русия” и „Европейско бъдеще”. В същото време използват така „модерният” син цвят за предизборните агитационни материали, и разбира се за дясно-синьото сако на Кунева. Ако сте разгледали и сайта на ЕНП, в България, ще видите как госпожа Капон бълва хули и нападки срещу всичко, което не е „енергийно независимо от Русия”. Т.е уж са един против друг, но в същото време са на едно мнение. Тази ситуация изключително напомня митично чудовище – чийто глави се подръпват помежду си в закачки и приятелски се хапят по ушите. Но всички те идват от едно тяло и са с една кръв. Кръвта на евроатлантическите колонизатори. Прави впечатление също, че различните глави на Ламята са подкрепяни от ЕНП, т.е. господаря е един. Т.Е. когато вие гласувате за Бареков, получавате Кунева, а после идва на власт Ламята. Няма никакво значение – коя глава ще изберете.

Neoliberalna Politiceska Lamia

Ние се опитахме да изобразим 100-главата Ламя, но молим да ни извините – възможностите на фотошопа и на нашите графични дизайнери, не са големи и затова в колажа има само десетина „по известни” глави. Останалите може да ги разпознаете в Института по пазарна икономика, лобистите шистаци, „добрите хора”, който ни учат – да НЕ използваме ”езика на омразата”. Доста повече от сто глави, се крият и в НПО организациите и неолибералните тинк танкове. Писали сме подробно за соросоидите, затова сега няма да им обърнем заслуженото внимание поименно. И така започваме с по-известите „демократични” глави в дясното пространство. /очаквайте статия и за „левите” глави/.
Как предизборно се ухажват по-големите, голямо-десни глави на Ламята? В странен стриптийз-танц, от който накрая ще паднат дрехите на народа.

Прави ни впечатление наглата и безочлива кампания на Реформаторският блок/разбирай Кунева/. Постоянно се въртят предизборни клипчета, а през това време добричките Радан, КуКунева, Касимчо и Корманчо редят конструктори, строят пясъчни кули за вашето бъдеще и снимат „селфи” – колко са модерни и актуални! Разбира се – добрички са – нахраниха с хонорари, няколко гладни културтрегера и на техен гръб се надяват народа да ги заобича.
Кое обаче е наглото – и Реформаторският блок се опитва да яхне обичта на българина към природата. Обявяват се, че ще спрат незаконните строежи по морето, но в същото време не обелват дума за шистовият газ. Напротив Кунева, даже заяви на организирана кръгла маса в Червената Къща/едно от седалищата на ОО(Отворено Общество) у нас/, че имало възможност да се кандидатства по програма Ера на Европейският съюз за подкрепа на нови разработки за добив на шистов газ. За Радан Кънев и позицията на ДСБ и СДС – въобще не говорим. Те са ясни, още когато Костов беше в парламента – само шистов газ, никаква Русия, никакво Белене, и да се дупчим навсякъде. За съжаление десният сектор у нас, е създаден само и единствено да прокарва геополитическите интереси на САЩ. Тук може да разберете повече за „лицето” на реформаторите: Цифри и факти от живота на мадам YES!

Че дясното у нас обслужва само и единствено геополитическите интереси на САЩ, съдим и от факта че всички НПО-организации и тинк-танкове упорито се организираха и включиха лайнометите по всеки, който помни историята на прехода, който се опитва да мисли трезво или подлага под съмнение „демократичните ценности”. Ако пък човек се чувства и горд че е българин, и притежава национално самосъзнание – опази боже – той става най-страшния враг на евро-демокрацията.

Продължаваме към следващата глава! Много ни е интересен кандидата на Зелените – Атанас Чобанов от гражданската квота на ПП Зелените. Това чудо живяло 24 години във Франция, подкрепяно финансово от неолиберални тинг-танкове ще ни представя в ЕС. Един от „биволите” изпълняващи политически поръчки. Сега „Биволите” скочиха на Достена Лаверн, защото тя, може би заплашва да им развали демократичният комфорт. Наскоро Лаверн, се обяви против подписването на Трансатлантическото Търговско Споразумение между ЕС и САЩ. Попадна ни наскоро и едно интервю с Чобанов: Атанас Чобанов, Партия Зелените в „Седмицата” Ако чуете разговора ще се убедите сами в лицемерието и двуличието на „българските Зелени”. Още една сбироташка партийка от объркани неолибералчета на издръжка при чичко Сорос, се опитва да вади дивиденти, заради обичта на българина към природата! – Оказва се, че Българските Зелени вече са кафяви!

От платеното му изявление по Дарик стават ясни няколко неща – първо ПП Зелените имат пари – Атанас Чобанов не си ги е събрал от закуски. Т.е. някой ги финансира, още повече че участието е по Дарик – неолиберална медия обслужваща интересите на евро-атлантическите колонизатори с директор – бивш агент от ДС – Радосвет Радев. Става ясно че нашите „Зелени” са дясно-синьо неолиберални /докато навсякъде другаде Зелените партии са леви/. Относно възгледите – Зелените са за федерализация на ЕС – т.е. подкрепят с две ръце създаването на Европейски Съединени Щати. Също така се обявява страшно строго против „империализма на Русия” и Южен поток разбира се. Т.е. имаме още един парадокс – нашата уж зелена и екологична партия „Зелените” току виж се обяви с две ръце за шистовият газ – като най-екологично чистото гориво!!! Също така г-н Чобанов няма и нищо против еднополовите бракове! И за какво ще работи – за създаване на медийни проекти „за по-голяма прозрачност”. Т.е за подмяна на истината и промиване на мозъците с „уж разследващи” репортажи и материали изцяло в полза и изгода на евро-атлантическите господари. Като нападение на всеки неудобен например. Припомняме също, че ПП Зелените бяха част от Реформаторският блок, но там много „лидери” не виреят – г-жа Кунева няма да даде никой „да я засенчи”, или да й измъкне тлъстия европейски пай.

Интересен факт, който не помните, е че на предишните евро избори Атанас Чобанов беше в листата на Костов за евродепутати. Също така много ни е интересно, как човек живял 24 години във Франция, ще представя и отстоява българският интерес в Евро парламента???

Отиваме и към най-пеещата глава. Николай Бареков – за няколко месеца при него се нагледахме на страшни метаморфози. Политик, кебапчия, телевизионен водещ, директор, ММА боец, каквото се сетите – солист на дудук/това са стари лаври – но не можем да не ги споменем/. Днес говори едно, утре не го помни, ролята е друга и стремежите други. Така на кратко, може да се определи тази глава на Ламята. Това което свързва Николай Бареков с дясното и неолибералите е факта, че Петър Стоянов стой в основата на проекта. С връзките на Петър Стоянов, България Без Цензура беше учредена. По негова покана дойде и шистовият лобист и военнопрестъпник Уесли Кларк. Помните кой беше Петър Стоянов нали? – Брат на евродепутата Емил Стоянов, бивш президент от СДС на България. Първа дружка с Костов, Надето, Кунева и т.н. За неговият произход, също сме писали много. За любовта на братя Стоянови към шистовият газ също. За разграбването на България, известно като „масова приватизация” по времето на Костов и Стоянов, също. За кадровата политика на България Без Цензура не говорим – куцо кьораво и сакато – обединявайте се! За пример ще дадем само „евро майката” Калинка Крумова – изгря в Атака, мина през ГЕРБ и акостира в ББЦ. И правилно – днешната майка винаги трябва да гледа келепира, не се оцелява иначе на политическата сцена.

Започваме и с по-малките или по-празните глави. Светльо Витков – още един фигурант, който има задачата да обере негативният вот. Т.е. що годе образованите хора, който са омерзени от политическата действителност, да му повярват, да се ядосат, и да гласуват за него. С идеята – някой да измете „политическата класа”. Посланието е много добро и може би работи – защото Хиподилеца взе партийна субсидия. Но какво следва от тук нататък – след като „политическата класа” е изметена? До момента Витков не е отговорил. Друг интересен факт е, че до сега той не се е появил в телевизионен дебат, а преди няколко години, опитите му да се прави на телевизионен водещ по ТВ2 бяха жива трагедия. Много ни е интересно как г-н Витков ще защитава програмата си, и българският интерес в Брюксел, при положение че едвам говори. А може би с кастинг. Тъжното е, че хората се връзват. По голяма глупост от „кастинг” за политически лица не бяхме чували. Това показва две неща – първо партията на Витков няма кадрови потенциал и второ – ще ви сложим там едни, избрани с кастинг – да им се радвате. А ние ще си правим каквото искаме.

НФСБ – Валери Симеонов и Слави Бинев – архонт Бинев и сега е евродепутат. Затова че е шистак има и доказателства от гласуванията му в Евро парламента. За това че НФСБ е създадена да разцепи националистите в България и да отврати електората от националистическите партии – спор няма. Фактите говорят, и НФСБ клати феса и гледа интереса.

Антония Първанова – евродепутат от групата на НДСВ и домакин на Европейския Еврейски парламент. След този факт няма какво повече да кажем.

Не можем обаче да не споменем и най-голямата глава – Бойко Борисов. Сега г-н Борисов е в униние. Много е тъжен, че господарите го накараха да подаде оставка и сега лелее да се въздигне от пепелта. Да изгрее отново ГЕРБ, като един европейски феникс, и да влезе с гръм и трясък, в Евро парламента с повече депутати. И после да изкупи греховете си пред господарите от САЩ и ЕНП – да пусне гей браковете, ГМО-то и шистовият газ! И разбира се – да осъди Русия и да й наложи санкции. Ще припомним някой от заслугите на Бойко – унищожаване на дребният бизнес и производството в България. Пълен картбланш за чуждите търговски вериги и отваряне на пазара само за чужди стоки. Заради г-н Б.Б. вашата заплата отива директно в джоба на „европейския” колонизатор и монополист. Не е тайна, че търговските вериги работят в картел, в картел работят и електроразпределителните дружества. Росен Плевнелиев – български действащ президент, изцяло в подчинение на Бойко Борисов, е готов да даде кило кръв и два бъбрека, само и само да защити „любимите” ЕРП-та. За ГЕРБ може да се изпишат романи. Ясно обаче е едно – 4 години те обслужваха интересите на „инвеститорите”, монополистите и господарите от МВФ /в лицето на Дянков/. Сега как да повярваме че „в Брюксел ще отстояват българският интерес”??? Ще дадем пример с един от досегашните евродепутати от ГЕРБ – Андрей Ковачев – г-н Ковачев само се усмихва и винаги на въпроси отговаря, че „не е запознат с въпроса” или „не е компетентен по въпроса”. Да го попитаме тогава – какво прави в политиката, като не е запознат и компетентен, по въпросите който вълнуват гражданите?

От горните редове става ясно, че колкото и да се хапят главите на Ламята помежду си – тялото е едно. Желанията им са едни, интересите им са едни. Предизборните им лозунги са едни. И един произход имат. И тук борбата не е за това – кой да наложи по добра политика за България, и да подобри битието на народа си. Борбата е кой, повече да се хареса на господарите от ЕС и САЩ. Кой ще спечели тяхното благоговение? Кой ще обещае, и ще даде повече „безплатна България”?

Според политически анализатори, предизборната кампания върви вяло. Да уважаеми гласоподаватели – тя трябва да е вяла и незабележима – да не би, да се обърка нещо в плановете на „големите”! Да не би вие, да не изберете „демокрацията”.

ANONYMOUS BULGARIA

Какви са най-важните цели на ЕС – може да видите тук: „Светата тройца” на евродемокрацията – „Гей, ГМО и Шистов газ”

 

5 мнения за “Неолибералната политическа Ламя точи зъбки за Европарламента

 1. Анонимните – Бяхте ли го чували това??!?!?!
  Покрай солидните политически кариери, силно разклатени от последните европейски избори, някак незабелязано мина фиаското на партия „Зелените“. Злополучното представяне във вота обаче е на път да изкара наяве доста неочаквани факти за водача на листата й Атанас Чобанов. Гласът на „прозападните“ сили у нас и яростен застъпник за по-тежки санкции срещу Русия всъщност се оказва тясно свързан – семейно и икономически – с пропагандния апарат на Владимир Путин.

  Чобанов, който неочаквано за мнозина успя да измести титулярния лидер на „Зелените“ Даниела Божинова, отдавна копнее за Европейския парламент. Според негови познати мястото в Брюксел било главната цел на парижкия емигрант, а заниманията му като журналист (в „Парижки вести“ и после „Биволъ“) – само междинни стъпки към нея. В предишния вот Чобанов положи огромни усилия да намери място в листата на Синята коалиция, но в крайна сметка трябваше да се задоволи с неизбираема позиция. Източници от „Зелените“ твърдят, че личните амбиции на Чобанов са една от главните причини малката екоформация да откаже да влезе в Реформаторския блок.

  В крайна сметка Чобанов успя да се добере до първото място в листата, но обаянието му явно не подейства на избирателите – партията получи само 12 500 гласа, а за самия Чобанов преференция дадоха едва само 1467 души – по-малко, отколкото за футболния мениджър Лъчезар Танев или за лидера на конкурентната „Зелена партия“ Минчо Куминев. Дори никому неизвестните водачи в листата на „Глас народен“ – партията на Светльо Витков – получиха значително по-голям преференциален вот.

  Активисти на „Зелените“ се притесняват, че мизерният резултат ще накара амбициозния Чобанов отново да обърне палачинката и да потърси шанса си от другата страна на барикадата. Което, естествено, ще има фатални последствия върху репутацията на партията.

  Онова, което повечето десни съюзници и „съмишленици“ на Атанас Чобанов не знаят, са солидните му контакти с проруските сили. Те идват благодарение на руската му съпруга Мария Онучко-Чобанов. Бивша издателка на вестник „Парижский курьер“ (под чието крило съществуваше и изданието на Чобанов „Парижки вести“), днес тя работи за френското издание на „Российская газета“ – официалния печатен орган на правителството в Кремъл. Въпросното издание, La Russie Aujourd’hui, се разпространява като платена притурка към Figaro. То е част от проекта на Путин „Русия отвъд заглавията“ (Russia Beyond the Headlines), за който списание Slate писа, че „зад объркания синтаксис на тези комични статии тупти кървавото червено сърце на глухата съветска пропаганда“. Български партньор на RBTH е вестник „Дума“.

  За същия проект работи и Виктор Онучко, тъст на Чобанов и дългогодишен кореспондент на държавната „РИА Новости“ в Париж и Брюксел. Парадоксално е, че Онучко е нещатен сътрудник и на руската редакция на финансираното от Вашингтон радио „Свобода“. Може би оттам и зет му е почерпил вдъхновение да потърси връзки с прозападните сили – за двойна подсигуровка.

  Разбираемо е, че Чобанов старателно се пази от всякакво споменаване не само на връзките на жена си, но дори и на името й. Мария от своя страна подписва статиите си с фамилията си по баща. Единственото място, където тя фигурира като Чобанов, е в сайта на Russia Beyond the Headlines – вероятно защото едно квадратче над нея фигурира баща й. Госпожа Чобанов никога не се показва публично в България, но според семейни познати обожава да идва в семейната вила във Варвара, по Южното Черноморие.

  Линк: http://petkoradkov.blog.bg/politika/2014/12/04/trilichieto-na-edin-kompleksar.1319633

 2. Хубаво,казвате“едни и същи“,ама май не е така.Четете хубаво статията.Там ясно е казано кой какъв е.Не вярвайте лесно на демагози и то откровенни като Бареков.За да сте на ясно,изяснете си кой е той и как можа да го роди българска майка.Та да си дори „откровенно“ десен,трябва на първо място да обичаш родината си.В противен случай си боклук.

 3. Много добре написана. Очакваме с нетърпение и за левите глави и дано стигне до повече хора.

  • те са едни и същи …ако не сте забелязали полтиката на всички правтеслтва след 90-та год е една и съща ….тотално разпродаване и раазграбване на държавното имущество – с една дума неолиберален пладнешки грабеж ! диктуван от МВФ и Световната банда ! Бълграия е превърната в колония на Запада !

Прочетете и правилата за коментарите!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.