Село Розово – едно нормално и автентично българско село

Как така се случи , че няколко дни това обикновенно българско село е топ новина за нашите медии ? 1002879_614331175321770_8147240446769127910_n

Няколко дни поред по телевизията и радиата ругаят българи заради сирийци ?! Защо е нормалния въпрос , нима някой от продажните толерантни български журналисти е подслонил бежанец у дома си или пък дори във входа на жилищния блок , в който живее или дори в луксозната кооперация …. Нима огромна част не живеят в кооперации , в които има портиери или пък дори в луксозни комплекси оградени с ограда , зад която дори български гражданин не може да пристъпи ?! Лесно е да си толерантен , когато дома ти се охранява денонощно !

И никой не защитава хората от село Розово, които не пожелаха бежанци при себе си. Водещи и гости в медиите се надговаряха в епитетите към сънародниците си – „тълпа“, „битови фашисти“, „озверели мутри“, „срам“… Един професор от Нов български университет дори съвсем сериозно обясни, че за скандала бил виновен „кретенизмът на Путин“, който обладал българите.

Задъхана репортерка от Би Ти Ви преследваше по селския мегдан притеснена възрастна женица с подкосяващ краката въпрос: „И вие ли се включихте в тълпата, кой ви накара да протестирате, не ви ли е неудобно?“

Как ли са се почувствали тези хора, как ли са преживели обидите, приравняването им със скотове и примитиви? Смеят ли да се покажат от къщите си, след като въртят лицата им по двайсет пъти на ден с етикета „селски мутри“?

Българските телевизии ридаят за съдбата на сирийските бежанци. А кой ще защити българския народ от националните му телевизии? Да ругаем своите, за да адвокатстваме абстрактно на чуждите, проява на висш космополитизъм и европейщина ли е?

Историческата вина на хората в Розово е, че са заявили свободно на улицата гражданската си воля – „не искаме бежанци при нас. Страхуваме се от тях. Боим се за децата и домовете си.“
Това прави ли ги непременно недобри, нехристияни, лоши хора? Това фашизъм ли е или нормален човешки инстинкт? Нима повечето от нас не биха се страхували, ако живееха в Розово? Или в което и да е българско село или малък градец, откъснати от света и цивилизацията, без полиция, без нормално функционираща държавна власт, която да ги пази?

„Прозападно – цивилизационна“ или не, логиката на тези хора е следната: малко ли ни грабят и бият циганите, че да ни грабят и бият бежанците? Да, сигурно в това се крият недопустими етнически предразсъдъци, атавистичен страх, религиозна ненавист, преплетена със суеверия, рефлекс към турското поробителство, параноичен скепсис към другостта, бабаитски келешлък, каквото и да е…

Време е да помислим за българите в Република България, да им подсигурим нормален бит, нормална работа, нормална прехрана, нормално здравеопазване, достойни пенсии, а после да поискаме да бъдат толерантни. Лесно е да си толерантен, когато си сит…

Ето по какъв начин живеят толерантните хора – затворени зад високи огради, охрана , пропусквателен режим , допълнителна охрана от полицията , денонощно наблюдение от СОТ …..

От публикация на Димитър Димитров във Facebook

Advertisements

3 thoughts on “Село Розово – едно нормално и автентично българско село

  1. Призовавам българите да не се женят за чужденци, особено за извергите от ислямските държави.

  2. Много умна и навременна постъпка.Да се вращат там откадето са тръгнали,ние не сме временно пребиваване.

  3. Много правилно! Нека се прави разлика между толерантност и гостоприемност от една страна и овчедушие и безправна робска нагласа на „духа“ от друга страна.

    В крайна сметка, „#КОЙ?“ взема решение вместо българите? „КОЙ?“ му натрапва едно или друго обстоятелство? До кога?

    Все пак, България се нарича България, а не Сирия, Ливан, Конго, Цигания ( Не Ромия, ‘щото Ром означава жител на Рим, а не циганин 🙂 ) , Сефарадия или др.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.