Поклон пред достойните българи от село Розово!

Поводът да напишем тази статия е материал излъчен по Българското НАЦИОНАЛНО радио на 30-ти април в 9 и 30 сутринта: Материалът е със заглавие – цитат от думите на сирийски бежанец: „Българската държава се отнася с бежанците като с животни”. Може да го видите от тук.

Истински интересно става от 57-ма секунда на аудио записа, а границата на търпимостта минава след 1-ва минута и 14-та секунда с изказването на уж „безпристрастния журналист” Венелина Попова: „Кметовете не са на висотата на постовете, които заемат. Защото ако кметицата на Розово и кметицата на Казънлък не говореха пред медиите, че това е едно чисто село, в което никога не са живели други освен българи, а говореха по един друг начин и си бяха изпълнили задълженията – да успокоят хората” … по нататък се заговаря и за омразна реч и за срам и за натъкменият доклад на Хюман Райтс Уоч (в превод Наблюдение на човешките прававижте им партньорите) и т.н. – още един куп брътвежи и лъжи се сипят от ефира на БНР цели 15 минути. Дори угодно гостите са попитани – намирате ли си работа бързо? – При положение че българи не могат да намерят работа с години, сега трябва да веднага да намерим работа на бежанците. За здравната помощ – г-жа Попова, знае ли каква здравна помощ получават българите? Знае ли тя, колко наши майки и бащи са си отишли без медицинско лице да ги погледне, знае ли че българите умират, защото на голяма част не се оказва и елементарна здравна помощ? В материала на БНР се казва още: „Ще напишем пред областната управа на Стара Загора ИЗВИНЯВАМЕ СЕ на три езика” – а има ли кой да се извини на прогонените българи от България? Има ли кой да се извини на пребитите и ограбени българи по селата, от ромски престъпни групи? Има ли кой да се извини за престъпленията извършвани срещу българи от чужденци?

Знаете ли обаче, кой трябва да се извини на бежанците – този който ги изгони от къщи и разруши Сирийската държава. Този който уби близките им и разби семействата им. Той трябва да си поеме отговорността и да си прибере и бежанците. Сирийските бежанци трябва да бъдат настанени в посолството на САЩ. /и без това то се намира в един от най-хубавите райони на София/. Трябва да бъдат настанени в редакциите и домовете на неолибералните журналисти с промити мозъци. Трябва да бъдат настанени в Конгреса на САЩ, и на палатки на поляната пред Белият дом. Там трябва да се настанят бежанците! Ние не сме нито коравосърдечни, нито лоши – както помним и от историята – българският народ, е един от най-търпеливите и гостоприемни народи в Европа. Разбираме личната трагедия на всеки един човек изгонен от войната. Съчувстваме им, но това е логиката – този който е виновен за тази ситуация – той да се погрижи, и да прибере при себе си бежанците! Този който е подпалил войната – той трябва да прибере и бежанците!

ИзображениеЕто и подробен материал – какво точно е ролята на САЩ за нещастието на бежанците: Комисия към Сената в САЩ одобри война в Сирия

Коя е Диана Димова – един от гостите в репортажът на БНР?

В материала е представена като член на движението „Приятели на бежанците в България”. От бърз поглед в нета се вижда, че тя е и програмен директор на НеПравителствена Организация /НПО/. От тук може да разберете повече за дейността й: samaritans.bg. Написано е много хубаво и възвишено, обаче ние четем между редовете. Виждаме че през 2003 година е работила към фондация „Работилница за граждански инициативи” – една от фондациите на Джордж Сорос в България, нещо като допълнителен израстък на Отворено Общество. Място където се налагат мисли и възгледи, и се спира още в зародиш всяка различна от неолибералният модел идея, породила се в населението.

Виждаме също че г-жа Димова не е работила къде да е, а точно по програма „Знание, Успех, Промяна” – т.е. тя е една от онези, които подменят историята ни и променят истинската история в главите на подрастващите. Картината се допълва с факта, че е работила и по инициатива зададена от МТСП и Световната Банка.

ИзображениеНеусетно в статията се набърка и Световната Банка. Изниква въпросът – какъв интерес има Световната Банка да засели България с бежанци? – На пръв поглед никакъв – но ние пак ще четем между редовете. / Жокер – Знаете ли кой управлява Световната Банка?/ Към момента – 2014 година България е една от най-чистите в етнически план нации в Европа. Знаете какво имаме предвид – например в националния отбор на Холандия няма един бял футболист. В Лондон вече има цели квартали, където не се продава свинско, за да не се нарушават религиозните свободи на населението. Който е бил в Германия или Франция, знае каква част от населението е цветнокожо или не християнско. Така е във всички държави стари членки на Европа. Когато обаче отидете на изложба за коне или домашни любимци – кое е най-красивото и скъпо същество – чистопородното! Ето това е една от основните цели на ционистите – да се размие всяка друга народност, тъй като те са убедени, че само тяхната кръв е чиста! А това съвсем не е вярно, но с размиването на останалите ще се прикрие лъжата, върху която стъпват. Това ще помогне и за налагането на тотален контрол над масите.
Виждаме също че като стана въпрос за бежанци се активизираха и евреите ционисти от Бней Брит – за тези който се интрерсуват предлагаме информация от извора: Германо-израелска мисия в помощ на сирийските бежанци в България. Този път въобще не се учудваме, че отново БНР прокарва материали обслужващи израелският интерес. И в този ред на мисли, защо Израел не приеме бежанците от Сирия? По близко е. Израел е по-богата държава и както виждаме, израелците много са се „загрижили” за добруването на бежанците, но иначе не са приели нито един бежанец в „своята държава“. Това наше логично предложение обаче няма как да се реализира – защото пречи на основният план.

И така Розово, Мъглиж, още редица знайни и незнайни български села ги очаква плана на Световната Банка и „елитните кръгове и ложи” – а той е „Да се затрие всичко българско и да се размие всяка чиста раса и националност”. За този план упорито помагат активните борци на неолиберализма – гледахме ги цяло лято как се ребетят на раздрънкано пиано на жълтите павета пред НС, гледаме ги по всички сутрешни блокове да говорят невъобразими глупости, усещаме резултатите от тяхната „българолюбива работа” всеки ден – в болницата, в магазина, в портфейлът си. Армията от неолиберални активни бойци, въоръжени с език, писалка и микрофон, на заплата при Джордж Сорос има една единствена цел – и тя е да държи България в колониално робство. Да внушава на българина, че е лош, нетолерантен, злобен, невъзпитан, недостоен, глупав и „нецивилизован”. Каква е истината обаче – глупави са само онези, които слушат пробитите НПО-картуни.

ИзображениеДа се върнем на една видна пробита картуна – Венелина Попова, от тук се вижда, че е била „Човек на годината” за 2010 /номирана е от Зелма Алмалех – името, както се досещате не е българско/. През 2013 година за „Човек на Годината” бяха избрани „Бежанците и приятелите на бежанците” /т.е. в частност и Диана Димова е взела част от наградата на БХК/. Защо така се е умножила категорията – за „Човек”, да бъде избран цял булюк народ не ни е много ясно. Припомняме само, че носители на тази престижна награда са били и “Протестиращият на Орлов мост”, както и активистите на неолибералната мрежа. Но „времената се менят”, и призьорите от скалъпеното конкурсче на Български Хелзинкски Комитет, също. Обаче критериите – не! Те са постоянни – усилена пропаганда на западните неолиберални ценности, насаждане в главите на хората „че ние сме малка бедна държава и задължително трябва да се молим на ЕС и САЩ да ни огреят с благоволение”. Обаче това не е най-лошото. Най-лошото е че хора като г-жа Попова опетняват българското. Насаждат измислени комплекси и измислени представи за добро и зло. Човек, който се отрича от родът си и от кръвта си е грозен и продажник. Не случайно старите хора казват – „който човек е добър – господ го прави красив и приветлив по-лице – за да ни го препоръча”  като гледаме снимката на „журналистката” Венелина Попова, виждаме че старите хора са прави.

И така толерантни ли сме, добри ли сме българите? Само на думи ли сме готови да помогнем? – на тези два въпроса, с който започва прословутия материал – еталон за налагане на чужди глобалистки интереси и журналистическо гъзолизие, ще отговорим със старата българска поговорка „добрият, добро не види” и ще попитаме г-жа Попова защо „толерантните и добри” французи приемат само 500 – да, петстотин бежанци, и защо тя – като топ-разследващ журналист не ги обвини че „не са добри”!

До колкото си спомняме срещу г-жа Попова се водеше дело за клевета /не я осъдиха – все пак е любимка на БХК/. Сега обаче някой трябва да заведе дело срещу нея и нейните гости – за клевета! За клевета към България и на достойния народ на село Розово!

ИзображениеANONYMOUS BULGARIA

Advertisements

37 thoughts on “Поклон пред достойните българи от село Розово!

 1. Много добре написан материал ! Трябва да сме преди всичко българи, а не продажни подлоги ! Чиято е вината за конфликта там-те да си ги прибират !

 2. От тази статия не става ясно защо са ДОСТОЙНИ българите от Розово. Поради тази причина, статията не би трябвало да се хареса на никой националист, който има ум в главата.

  • Ам и защо си нямаш ум в главата? Мъж,жена или хемафродит си? Учи,чети просвети се! И най-важното разсъждавай сам.

 3. Доста странно и тъжно, че тази статия изпълнена с омраза и малодушие получава толкова харесвания. Също и, че всички коментари освен 2 са в подкрепа на тезите на автора. Кара ме да се замисля дали въобще заслужаваме нещо добро да се случи в тази страна…

  • Хей, Найденчо,от къде се пръкна бе мойто момче ? Само ти ли не знаеш, че „цветът“ на т.н. „Армия за „освобождение“ на Сирия“ е вече в България ,с претъпкани , с американски долари джобове, Какво търсят тук,задал ли си си въпроса ? Или си от „Корпуса на мира“ дето пее .“ …мир над праха на България и българите …“ Срам и позор за такива като тебе.

  • Доброто за тази страна ще се случи, когато такива като Найден Надев, ги найде некой, и ги оноди в турския анадол

 4. Изобщо не си анонимен…….Това е продължение на демагогията, така характерна за всички представители на стогодишната пачавра от Бузлуджа наричаща се в момента БСП

  • За съжаление, много се лъжеш с това БСП, БКП – или каквато и да е друга партия! Аз цал живот съм бил безпартиен, такъв и сега защото всички досегашни партии са плод на бившата БКП! Просто съм бил в арабският сват за който можеш само да си мечтаеш и ги познавам много добре! Защото ако попаднеш там и ако не знаеш как да се държиш с тях, най-лесната смърт там е до умреш от жажда, като те закарат с вързани очи някъде в пустинята и те зарежат там, повече от три дни не можеш да издържиш!

  • Сигурно си бил член на предшественичката и БКП. Такива челенове(не бъркам) бяхте,че сега бързате да я закопаете.

 5. от хора дето не познават арабския народ. За да го опознаете трябва да поживеете известно време в арабският свят. И после да видим дали пак ще ги защитавате толкова усърдно. Ама не виждам как ще стане, особено сега като те ни мразят заради американците!

 6. Тези които защитават арабите, особено жените. Те не знаят какви са самите араби , за да ги разберат трябва да се оженят за арабин. За да видят как ще бъде прекарани първо от бащата после от най-големия син после от по-малкия и така от всички до най-малкия. Жена християнка въобще не я смятат за жена!

 7. Комунистическата ( псевдо-националистическа) пропаганда продължава с пълна сила ! Нищо чудно все пас страницата показва само американските „конспирации“ са руските войни и геноцида на Путин срещу собствения му народ и дума не се казва ! Дерзайте другари малко му остана на Путлер 😉

  • Де го чукаш,де се пука>?Ти за „комунистическа „пропаганда ли считаш прокламацията на папа Франциск по радио Ватикана в което запита : “ Къде са жителите на чисто христянският сирийски град Тартус ? ….“ Или за такива като тебе „е обществена тайна“, че са мъченически избити от твоята „любима“ бандитска „армия за „освобождение“ на Сирия“ За какъв Путин ми плещиш ?

 8. Браво на хората от село Розово. Няма за какво да се извинявате. Разни тлъсти организации ви докараха специално това на главата, за да се подбие българския дух и да се сложи ксенофобсия образ в рамка на стената. Хората, които ви плюят не разбират сложността на създадената ситуация. Те предпочитат да лъскат рамката на този образ, това е българската трагедия – нямането на националност. Разбира се, че в други държави ако се предприеме подобно начинание, хората ще постъпят по същия начин гордо заставащи за своят свят, но в другия свят никога не ще бъде пропагандиран случая в медиите и от тинк танковете, защото много лесно ще бъдат затрити и моментално хората ще спрат да им вярват. В наша скромна България обаче положението е друго – една част се представя за глобалното мнение и заради това българи храчат винаги по българи. Никога не ще видите този феномен в други държави, защото хората се подкрепят.

  • Ех, приятелю,кога ще се върне поне духът на Хан Ювиги Крум, да видиш ще има ли такъв „феномен“?

 9. Б ЪЛГАРИЯ Е ХРИСТЯНСКА И НЕ ИСКА ИСЛЯМ НАЛОЖЕН ОТ ВЪН,КАТО СТЕ ЗАГРИЖЕНИ ЗА ИСЛЯМА ПРИЕМЕТЕ ГО НО НЕ ТУК А ПРИ ТЯХ ПИСНА НИ ОТ ФИЛИСОФИ

 10. Много смело начинание е да излезеш със собствената си самоличност. А няма ли да бъдеш уволнен след 2 дни да речем уж по някакви си други причини. Идеята на такива постове е да се повдига националното самочувствие на българите, нещо което се потъпква още преди освобождението от османско иго – някои искат даго наричат Владичество без владика, нека го наречем поне потисничество. Уважаема госпожо Емилия Балчева обрърнете внимание на книгата „Българският великден или страстите български“ на Тончо Жечев – не съм стигнал дори до половината. Увод, да прочетем пасаж от страница 7 където се говори за вестник „Македония“ на дядо Славейков. Там се засяга именно проблемът с липсата на национално самочувствие, който е актуален и днес. Ето какво ни е споделил авторът от онези далечни години: „-Туй е един факт, на който причините може да се крият дълбоко в племенните качества и особености на нашия народ, факт инак безразличен, психологически, но следствията на който били са и продължават да са не без влияние на самата съдба на народа ни….“ Същият манталитет е и в наши дни.
  Защо тогава се противите на такива постове, при това интелигентно поднесени?
  Аз смятам, че авторът на поста има право в изказването си. Медиите да си лаят, на тях това им е работата, но редно е на всяка теза да има и контратеза. Както е направено тук. Сама така е възможен дебатът по дадена тема.

  • За какъв дебат говорите господине?За какъв манталитет? За този на продажни люде,да не говорим за „журналисти“ или за този на героите при Одрин и Дойран,на тези от село Позово,коит живеят бедно но с високо дигната глава и с достойинство.

 11. Има нещо важно, над което четящите и покрепящи позицията на хората в селото, трябва да помислят:
  представете си, че сте някъде в друга държава и сте отишли да работите или по друга причина и местното население реши та види във вас опасност и се събере да ви прогони. Например берете ягоди в Испания или работите нещо си в Гърция или Кипър. М? Ще ви прогонят само от страните в които преобладават глупавите хора, негледали нищо друго освен промити новини и „бразди“ цял живот.
  А бежанците, ако ще сме крайни в изказванията си като човекът писал това, би било най-добре да ги си ги прибере руското посолство. Логиката е проста: Режимът на Асад води тази политика срещу народа си, за да запази положението си, а Кремъл официално го подкрепя. So!?

  • СКРИЙ СЕ НЯКЪДЕ , ЧЕ СИ ТОЛКОВА ДАЛЕЧЕ ОТ ИСТИНА , ЧЕ ЧАК СИ СМЕШЕН СЪС СРАВНЕНИЯТА СИ !!!

  • Много тъпо и малоумно сравнение !Сигурно бежанците са тръгнали да берат ягоди а или грозде?А айде да видим пък и колко терористи са минали границата покрай тях! Като гледам май ти си промит мозък не тоя дет е писал статията а тя е много точна !

   • То от такива промити мозъци сме на този хал – „толерантност“какво значи тази дума при условията в които живее българина.Стига вече с тази толерантност кой мисли за нас ,ежечастно изчезваме като нация.Стига с тези крокодилски сълзи,безбожници и предатели на българския род.

  • Kogato si pokanen îli si na rabota moje I na lunata da se ka4i6,no kogato si se natrapil, duri I svetec da si…ti si nejelan….v 4ujd dom ne se hodi bez pokana…

  • //Режимът на Асад води тази политика срещу народа си//

   Твърдиш, че хората гледат „промити новини“, но ти доказа че си промития 🙂
   Режимът на Асад се бори с терористи, които са поддържани финансово, физически и морално от Вашингтон, Израел и Саудитска Арабия. Твоите „борци за свобода“ са клонове на АлКайда и на други античовешки радикални ислямски терористични организации. В момента и от няколко години се режат глави по улиците, разпъват се хора на кръстове, изнасилват се и след това изкормват деца и възрастни от всички възрасти и полове. Разстрелват се пътници спрени на извънградски пътища, само защото не са от точно определен клон на определени радикални вярвания. След като САЩ бяха блокирани в нападението им на Сирия (където щяха да бъдат изтребвани с милиони невинни хора) именно от Русия и Китай (бог да ги благослови, че се появиха като кантар за тази напаст американска), престъпиха към продължаването на плана – пръскането на бежанците. А как се получава това? Когато режеш глави, разпъваш на кръстове, изнасилваш публично детенце на 5 г. възраст, тогава хората взимат най-ценното от дома си (останалите живи роднини) и бягат на далече. По пътя им към това бягство от страх, първороден страх от смъртта, жестоката такава и позора, биват специално напътствани по точно определени пътеки. Тооочно там където са нужни. Мислете с главите си, а не с кутийките!

  • Като даваш подобни „светли“ примери, би било хубаво да правиш разлика между „бежанец“ и „гастарбайтер“! Освен ако не смяташ, че „великите“ сили и собственото ни правителство, не ги приема у нас по програма за трудова заетост! Когато собствения ти народ е третиран като добитък, а сульо и пульо получават права и помощи за които ти само можеш да сънуваш, е редно и правилно хората да реагират така. Като не ти харесва, спокойно можеш да емигрираш в Русия примерно. Там обожават да помагат на народите в нужда, като Украйна на пример!

  • Тука нещо не се връзва драги Николай Ангелов.Аз съм дете на бежанци.Още пазя документа за самоличност на дядо си,издаден му от прогонилият го поробител от родното му място.Кажи ми как да си представя за лоялен бежанец,като дядо ми, пакистанецът отишъл в Сирия да се бори срещу Башар Асад и да избива сирийският народ,изгонен от там и захвърлил документа си за самоличност преди да премине нашата граница,а може би много преди това,Логиката Би е наистина много,ама много проста господине.Но тази клогика аз не я споделям с Вас,защото е логика на национален предател,който не уважава нищо родно и свято.Анатема!

  • Ми да – прав сте – двоен аршин не трябва да има – едни български граждани вече бяха върнати и изгонени от Франция, значи Французите могат да изгонят някой от страната си, и то гражданин на ЕС, а нние не можем да върнем хора без документи? И ако сте чели внимателно тези от статията ги пращат в Американското посолство, или в Израел – че е по близо. И като говорим за посолства – каква е разликата между Американското и Руското посолство – та в едното да може а в другото не? Кажете Ангелов? Интересна ми е вашата позиция, да ли отговаря на претенцията ви – че сте умен и не сте роб на „промитите новини“?

 12. мисля си че трябва да си много болен за да напишеш нещо такова …

 13. Тези, които са готови за няколко гроша да предадат и оплюят род и родина – те са отпадъкът да обществото. Като чуете за НПО, винаги става въпрос за българомразци и врагове на нормалните хора. Нека ги попитам защо нацизмът е забранен, а юдеизмът и ислямът – не?

  • Както буклуците смърдят най-много, така и НПО-тата вдигат най-голяма гюрлютия. Що не си ги вземат у тях като са им толкова мили

 14. До анонимната „златна вода“ /много е смешно революционните „анонимни“ да са наистина анонимни – то е метафора, бе, хора! излезте с имената и лицата си!/: Чист пример на първосигнален страх от чуждото, на българска простотия и нецивилизованост , както и на объркана социална и личностна самоидентификация вследствие на националистическото зомбиране го използвате за опорна точка, за да си напишете домашното – плюене срещу Запада. Става дума за обикновени човешки ценности: съпричастност, солидарност, човещина. Те не са нито неолиберални, нито комунистически. Наричат се общочовешки ценности. Щом срещна термина „западен неолиберализъм“, разбирам, че авторът/ сайтчето разработват евразийските опорни точки, сред които национализмът е прикритие за разбиване на социалната общност.

  • Айде поредната „българка“ с храчките по българите. А не си ли се замисляла, че такива като теб са промити картунки, които не може да им „щтракне“, защо точно ги настаниха тези бежанци, точно в българско село, в което няма дори цигани, където хората са малка затворена група, свикнали със себе си комшии? Не сте ли се замисляли промити картунки, че някой целеше точно това? Съпричастност и човечност първо се прави към собствените си граждани от държавните власти. В една държава, в която се дават повече права на цигани, защото „живеелеи кофти“ и не се интегрирали та дайте властите им дадоха статут на по-някакви си българи, които не са задължавани да плащат за ток, вода и други данъци. В такава държава, никой няма право да плюе по българите, за това какви сме. Хората сме видели много живот, много неща, които са ни научили на самоотбрана. Телевизорчето освен да плюе по българщината друго не може да прави, а такива про-западни проститутки като теб можете искрено да се ШИБАТЕ у заднику 😉 Национализмът е разбиван и демонизиран от същите тези заради, които държавата ти и гражданите и гният в мизерия и национална трагедия.

   Както е написано:“ Защо не си ги приберете вие, които толкова сте милосърдни у дома?

  • Понеже ви опонирам открито ще Ви посоча грешките ви в които сте се оплела; 1.Обиждате народа си,или ще ми заявите че не сте част от него(Прочетете Паисий) 2 Ако патриотизма,дори така наречен орт Вас „национализъм“ е :“зомбиран“ как да оприличим Вашето чуждопоклонничество и преклонение пред всичко наречено от Вас „западно“(Прочетете Хр.Ботев)
   3.Когато плюете един православен,славянски народ,сроден на нашият грешите много ,или искате да кажете, че Вашите интереси не съвпадат с тези на народа от когото ,за жалост, произхождате.Моля засрамете се!

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.