Край с почивката на Черно море

Докато всички квази-еколози и зелени политически партии и активисти ви откланят вниманието с всевъзможни „еко-застрашения“ на някои зони от българската природа, то в същия момент започна реален процес по унищожаването на морето.

Dalian-Oil-Spill20

Поправки, които вадят всички минни отпадъци, получени от добив на подземни богатства в Черноморският шелф на България от регулация, минаха на второ четене в Икономическата комисия на НС. Уважаеми народни представители. Предстой гласуване в зала на откровено лобистки текстове в закона за подземните богатства, маскирани като „транспониране на евро директива“. От вас зависи да докажете че в България има държавност и законите не се пишат от шепа лобисти. Директорите на ОМV, Тотал, Репсол или Мелроуз не си почиват на българското Черно море. Може би, вие също сте се ориентирали към по-екзотични дестинации. Обаче за обикновените бедни глупави и грозни българи, който са ви избрали Черно море е „родно място“. За много българи Черно море е единствена възможност да видят морето, всеки един ваш избирател /независимо от коя партия/ се е къпал поне веднъж в живота си в него. Замислих се само – какво ли би станало ако разрешат изхвърляне на отпадъците от добива на нефт и газ и директно в морето около Френската Ривиера? Какво ще се случи ако извадите от регулация отпадъците при добива на нефт и газ в континенталният шелф на Черно море? Няколко служители на Маккена ще си вземат хонорарите и бонусите. Може би няколко служители от министерства също. Една огромна нефто-газова компания ще спести едни пари, от пречиствателна станция. И какво ще ни остане? Едно наистина „черно море“, черно от мръсотия и нефтени отпадъци … и още едно кратко допълнение, това че в Черно море ще се добива нефт или газ и че ние няма да налагаме никакви регулации на процеса, в никакъв случай не означава че бензинът или токът на потребителите в България ще бъде безплатен. И така уважаеми народни представители от 42-рото народно събрание – от вашият глас зависи – дали Черно море ще продължи бъде море, или ще стане нефто-газова помийна яма.

Гледайте видеото.
Репортаж в предаването Екоарена, по телевизия VTV излъчен на 04.04.2014 година

 

Advertisements

18 thoughts on “Край с почивката на Черно море

 1. Боже….Това ли е Българския народ !??? Този народ ли искаме да спасяваме !? От кого !? От себе си можем ли да се спасим!?? Получавате информация наготово, която поради невъзможност да смелите, осмислите и сравните, започвате да плюете и опровергавате без грам насрещно доказателство!!!! Почти ( не дочетох всички) не срещнах нормален коментар за ситуацията и отговор, достоен за прочит!!!!! Като говорите за правописни и правоговорни грешки, проследихте ли собствената си мисъл и написано!? В това ли се превръща Българина!??? В озверяло животно, което не може да смели една кратка информация и за това напада от безсилие, безгласност и безхаберие , с мълчаливото си съдействие за изчезването на собствения си род и родина! Пука ли ви за случващото се изобщо или сте твърде заети със собственото си величие!? Може би смятате, че вие не сте част от това море, този град, тази страна и този свят!???? А дали мислите, че можете да „избегнете“ последствията, твърде много свързани едно с друго!?? Ако вие можете, това ли е наследството на децата ви, което ще оставите!????

  • Няма представа коя сте, каква сте, откъде сте – нищо не знам за вас г-жо Анон Лейди, но виждам че много неща не са ви ясни! И най-паче историята на българите и дори най-новата история! Без съмнение нямате представа какво значи „негативна селекция“ и че този термин от животновъдството е приложим и за един народ; очевидно нямате представа и от популационна биология, за да знаете с какви темпове и минималните периоди за които един „селекциониран“ белег стане част от генома на един индивид и народ и т.н. и т.н. Предполагам, че вие сте „спасена“ и вероятно затова възкликвате така патетично дали искате да спасявате този народ и от кого и дори не знаете от кого? Нищо чудно да принадлежите към съсловието от което трябва да бъде спасяван българския народ? Ами да ви подскажа, а? – от генетично дегенеративният политически елит, който никога не е управлявал държава и човешко общество, а само и единствено е паразитирал върху него. Дали ще се сетите откъде идва тоя „политически елит“ и на кого служи?

  • Prawa si…za sajelenie nie si zagubihme VIARATA!!! w dobroto, w nas samite. Niama kak da IZBIAGAME ot sebe si – nikoj ne moje da go napravi.
   Triabva niakoj da ne restartira kato hora….

 2. Морето ни става все по-мръсно , горите все по-изсичани , даже турците са завзели отдавна с. Сърница над Доспат и секат дървета на воля и после ни ги продават…вие тука спорите кой каква партия предпочитал или изпуснал запетайката. Явно българите сме интелигентни само в заяждането. Трябва да съм луд да отида на нашето море в курорти пълни с чалготеки , крадци, проститутки , мутри и плажове на концесия с по 15 лв чадъра.
  В Гърция е истината за 3 евро хайнекен , шезлонги и чадъри към него , в същото време е кристално чисто , а дивите плажове са на всеки километър при това с пясъчни настилки….цената излиза същата само , че почивката е пълноценна хаха стига да няма българи наоколо ;D

 3. Абе ЖУРНАЛЯ, вие идиоти ли сте? Прочетете чл. 22 а, ал 3 от действащия ЗПБ. Те не са били включвани в закона!

  • Пише се „повръща МИ се“. а не „мки се“. Научи се самата ти да пишеш първо и тогава коментирай кое е и кое не е грамотно.

 4. който е писал статията е неграмотен! тъпчо, не пиши „й“ вместо „и“!

 5. Тия тъпанари, на туба бензин от Софето къде ще си плакнат кайсиите после?Има къде.България е само средство.

 6. Мръсната комунистически измет пак се оля и осра! Негодни за нищо осмвен за разрушаване и въвеждане на хаос навсякъде! Няма ли кой да ги изтреби тия изроди?! Намя БСП, ДПС, СДС, Реформатори, Боко Тиквеника и прочие и прочие – всичко е БКП-ДС – Българска комунстическа партия/държавна сигурност – най-изродената, генетично увредена част от българския народ, с патологично поведение което я кара неудържимо да се стреми към власт и пари, власт и пари, власт и пари!!! И унищожаване на всичко нормално и ценно – като почнеш от хората и стигнеш до цялата жива природа около тях!

  • Единствената нежелана личност съм убедена, че са такива празноглавци като теб, помак.

   • Ако има нещо към което комунистическите уроди са особено чувствителни, то е да чуят/прочетат истината за себе си. Много хора са били убити през първите десетилетия от „управлението“ на БКП в България само заради това, че са казвали открито какво мислят за тях.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.