Край с почивката на Черно море

Докато всички квази-еколози и зелени политически партии и активисти ви откланят вниманието с всевъзможни „еко-застрашения“ на някои зони от българската природа, то в същия момент започна реален процес по унищожаването на морето.

Dalian-Oil-Spill20

Поправки, които вадят всички минни отпадъци, получени от добив на подземни богатства в Черноморският шелф на България от регулация, минаха на второ четене в Икономическата комисия на НС. Уважаеми народни представители. Предстой гласуване в зала на откровено лобистки текстове в закона за подземните богатства, маскирани като „транспониране на евро директива“. От вас зависи да докажете че в България има държавност и законите не се пишат от шепа лобисти. Директорите на ОМV, Тотал, Репсол или Мелроуз не си почиват на българското Черно море. Може би, вие също сте се ориентирали към по-екзотични дестинации. Обаче за обикновените бедни глупави и грозни българи, който са ви избрали Черно море е „родно място“. За много българи Черно море е единствена възможност да видят морето, всеки един ваш избирател /независимо от коя партия/ се е къпал поне веднъж в живота си в него. Замислих се само – какво ли би станало ако разрешат изхвърляне на отпадъците от добива на нефт и газ и директно в морето около Френската Ривиера? Какво ще се случи ако извадите от регулация отпадъците при добива на нефт и газ в континенталният шелф на Черно море? Няколко служители на Маккена ще си вземат хонорарите и бонусите. Може би няколко служители от министерства също. Една огромна нефто-газова компания ще спести едни пари, от пречиствателна станция. И какво ще ни остане? Едно наистина „черно море“, черно от мръсотия и нефтени отпадъци … и още едно кратко допълнение, това че в Черно море ще се добива нефт или газ и че ние няма да налагаме никакви регулации на процеса, в никакъв случай не означава че бензинът или токът на потребителите в България ще бъде безплатен. И така уважаеми народни представители от 42-рото народно събрание – от вашият глас зависи – дали Черно море ще продължи бъде море, или ще стане нефто-газова помийна яма.

Гледайте видеото.
Репортаж в предаването Екоарена, по телевизия VTV излъчен на 04.04.2014 година

 

Advertisements

18 thoughts on “Край с почивката на Черно море

 1. Боже….Това ли е Българския народ !??? Този народ ли искаме да спасяваме !? От кого !? От себе си можем ли да се спасим!?? Получавате информация наготово, която поради невъзможност да смелите, осмислите и сравните, започвате да плюете и опровергавате без грам насрещно доказателство!!!! Почти ( не дочетох всички) не срещнах нормален коментар за ситуацията и отговор, достоен за прочит!!!!! Като говорите за правописни и правоговорни грешки, проследихте ли собствената си мисъл и написано!? В това ли се превръща Българина!??? В озверяло животно, което не може да смели една кратка информация и за това напада от безсилие, безгласност и безхаберие , с мълчаливото си съдействие за изчезването на собствения си род и родина! Пука ли ви за случващото се изобщо или сте твърде заети със собственото си величие!? Може би смятате, че вие не сте част от това море, този град, тази страна и този свят!???? А дали мислите, че можете да „избегнете“ последствията, твърде много свързани едно с друго!?? Ако вие можете, това ли е наследството на децата ви, което ще оставите!????

  • Няма представа коя сте, каква сте, откъде сте – нищо не знам за вас г-жо Анон Лейди, но виждам че много неща не са ви ясни! И най-паче историята на българите и дори най-новата история! Без съмнение нямате представа какво значи „негативна селекция“ и че този термин от животновъдството е приложим и за един народ; очевидно нямате представа и от популационна биология, за да знаете с какви темпове и минималните периоди за които един „селекциониран“ белег стане част от генома на един индивид и народ и т.н. и т.н. Предполагам, че вие сте „спасена“ и вероятно затова възкликвате така патетично дали искате да спасявате този народ и от кого и дори не знаете от кого? Нищо чудно да принадлежите към съсловието от което трябва да бъде спасяван българския народ? Ами да ви подскажа, а? – от генетично дегенеративният политически елит, който никога не е управлявал държава и човешко общество, а само и единствено е паразитирал върху него. Дали ще се сетите откъде идва тоя „политически елит“ и на кого служи?

  • Prawa si…za sajelenie nie si zagubihme VIARATA!!! w dobroto, w nas samite. Niama kak da IZBIAGAME ot sebe si – nikoj ne moje da go napravi.
   Triabva niakoj da ne restartira kato hora….

 2. Морето ни става все по-мръсно , горите все по-изсичани , даже турците са завзели отдавна с. Сърница над Доспат и секат дървета на воля и после ни ги продават…вие тука спорите кой каква партия предпочитал или изпуснал запетайката. Явно българите сме интелигентни само в заяждането. Трябва да съм луд да отида на нашето море в курорти пълни с чалготеки , крадци, проститутки , мутри и плажове на концесия с по 15 лв чадъра.
  В Гърция е истината за 3 евро хайнекен , шезлонги и чадъри към него , в същото време е кристално чисто , а дивите плажове са на всеки километър при това с пясъчни настилки….цената излиза същата само , че почивката е пълноценна хаха стига да няма българи наоколо ;D

 3. Абе ЖУРНАЛЯ, вие идиоти ли сте? Прочетете чл. 22 а, ал 3 от действащия ЗПБ. Те не са били включвани в закона!

  • Пише се „повръща МИ се“. а не „мки се“. Научи се самата ти да пишеш първо и тогава коментирай кое е и кое не е грамотно.

 4. Тия тъпанари, на туба бензин от Софето къде ще си плакнат кайсиите после?Има къде.България е само средство.

 5. Мръсната комунистически измет пак се оля и осра! Негодни за нищо осмвен за разрушаване и въвеждане на хаос навсякъде! Няма ли кой да ги изтреби тия изроди?! Намя БСП, ДПС, СДС, Реформатори, Боко Тиквеника и прочие и прочие – всичко е БКП-ДС – Българска комунстическа партия/държавна сигурност – най-изродената, генетично увредена част от българския народ, с патологично поведение което я кара неудържимо да се стреми към власт и пари, власт и пари, власт и пари!!! И унищожаване на всичко нормално и ценно – като почнеш от хората и стигнеш до цялата жива природа около тях!

  • Единствената нежелана личност съм убедена, че са такива празноглавци като теб, помак.

   • Ако има нещо към което комунистическите уроди са особено чувствителни, то е да чуят/прочетат истината за себе си. Много хора са били убити през първите десетилетия от „управлението“ на БКП в България само заради това, че са казвали открито какво мислят за тях.

Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s