Готви ли Нюланд „киевски сценарий“ в България?

Посещението на Нюланд у нас беше фокусирано върху „икономическото сътрудничество и диверсификацията на енергийните доставки с цел намаляване на зависимостта ни от Русия“. Думата „диверсификация“ в устата на американски дипломат винаги трябва да бъде свързвана с добива на шистов газ и корпорацията „Шеврон“.

430x300

Виктория Нюланд и Росен Плевнелиев

Припомняме ви, че самата Нюланд е един от идеолозите на украинския преврат, а във видео, споделено в интернет, можем да видим как дипломатката заявява, че САЩ са инвестирали 5 млрд. долара за кръвопролитията в Киев. Докато Нюланд откровеничи за финансирането на преврата в Киев, до нея можем да видим логото на “Шеврон”.

Всъщност веднага след майданския преврат американският гигант поиска да сложи ръка върху газовите връзки, минаващи през Украйна. Верният военен съюзник на щатите в Европа Великобритания също подхвана темата „диверсификация“. Британският премиер Дейвид Камерън предложи шистовия газ като алтернатива на руския. Той дори заяви, че темата трябва да бъде начело в политическия дневен ред на Европа. Тези инструкции Великобритания предаде и на българския президент Росен Плевнелиев, който посети наскоро островната държава и също подхвана енергийната тема в угода на американските си покровители. Русофобското говорене на Росен П. също се засили. В рамките на посещението си Нюланд трябваше да вземе участие и в кръгла маса с представителите на гражданското общество у нас. Така и не стана ясно дали е проведена такава среща. Трябва да си зададем обаче въпроса: „Готви ли американката преврат и кръвопролития и у нас след успешната мисия в Киев?“

9f7975ae25a500eac8d9e56a43fddab1_big

Викория Нюланд и Пламен Орешарски

Само да вметнем, че точно по време на визитата на американската дипломатка в България лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, шефката на Синьо единство Надежда Нейнски, плюс Яне Янев, Методи Андреев, Евгени Михайлов, Реформаторският блок и ДПС, заедно с представители на гражданското общество се събраха на форум в гранд хотел “София”. Темата на събитието беше „Нова конституция или реформи в действащата?“. Естествено, форумът е спонсориран от международна фондация за политическо инженерство. Целта е в следващото 43-то народно събрание ГЕРБ и съюзниците му, заедно с ДПС, да имат необходимото конституционно мнозинство, да изработят заедно проект за нова конституция и в рамките на една година да прекратят мандата на 43-то НС, за да се свика Велико народно събрание.
Предвид случващото се в Европа можем да очакваме в тази нова конституция да залегне обособяването на трети пол, осиновяване на дечица от хомосексуални двойки и други модерни извращения. Изглежда една от идеолозите на превратите в Европа Нюланд бе у нас, за да даде инструкции, пари и насока на подчинените на Вашингтон родни политици.

Припомняме също, че лобистката на “Шеврон” има в лицето на ГЕРБ и партиите от Реформаторския блок хора, които открито искаха в България да се добива шистов газ.

Ивелин Николов

Източник

Advertisements

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.