Готви ли Нюланд „киевски сценарий“ в България?

Посещението на Нюланд у нас беше фокусирано върху „икономическото сътрудничество и диверсификацията на енергийните доставки с цел намаляване на зависимостта ни от Русия“. Думата „диверсификация“ в устата на американски дипломат винаги трябва да бъде свързвана с добива на шистов газ и корпорацията „Шеврон“.

430x300

Виктория Нюланд и Росен Плевнелиев

Припомняме ви, че самата Нюланд е един от идеолозите на украинския преврат, а във видео, споделено в интернет, можем да видим как дипломатката заявява, че САЩ са инвестирали 5 млрд. долара за кръвопролитията в Киев. Докато Нюланд откровеничи за финансирането на преврата в Киев, до нея можем да видим логото на “Шеврон”.

Всъщност веднага след майданския преврат американският гигант поиска да сложи ръка върху газовите връзки, минаващи през Украйна. Верният военен съюзник на щатите в Европа Великобритания също подхвана темата „диверсификация“. Британският премиер Дейвид Камерън предложи шистовия газ като алтернатива на руския. Той дори заяви, че темата трябва да бъде начело в политическия дневен ред на Европа. Тези инструкции Великобритания предаде и на българския президент Росен Плевнелиев, който посети наскоро островната държава и също подхвана енергийната тема в угода на американските си покровители. Русофобското говорене на Росен П. също се засили. В рамките на посещението си Нюланд трябваше да вземе участие и в кръгла маса с представителите на гражданското общество у нас. Така и не стана ясно дали е проведена такава среща. Трябва да си зададем обаче въпроса: „Готви ли американката преврат и кръвопролития и у нас след успешната мисия в Киев?“

9f7975ae25a500eac8d9e56a43fddab1_big

Викория Нюланд и Пламен Орешарски

Само да вметнем, че точно по време на визитата на американската дипломатка в България лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, шефката на Синьо единство Надежда Нейнски, плюс Яне Янев, Методи Андреев, Евгени Михайлов, Реформаторският блок и ДПС, заедно с представители на гражданското общество се събраха на форум в гранд хотел “София”. Темата на събитието беше „Нова конституция или реформи в действащата?“. Естествено, форумът е спонсориран от международна фондация за политическо инженерство. Целта е в следващото 43-то народно събрание ГЕРБ и съюзниците му, заедно с ДПС, да имат необходимото конституционно мнозинство, да изработят заедно проект за нова конституция и в рамките на една година да прекратят мандата на 43-то НС, за да се свика Велико народно събрание.
Предвид случващото се в Европа можем да очакваме в тази нова конституция да залегне обособяването на трети пол, осиновяване на дечица от хомосексуални двойки и други модерни извращения. Изглежда една от идеолозите на превратите в Европа Нюланд бе у нас, за да даде инструкции, пари и насока на подчинените на Вашингтон родни политици.

Припомняме също, че лобистката на “Шеврон” има в лицето на ГЕРБ и партиите от Реформаторския блок хора, които открито искаха в България да се добива шистов газ.

Ивелин Николов

Източник

Прочетете и правилата за коментарите!

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.