Ако имаше референдум за излизането на България от ЕС, ти какво би гласувал?

1

Advertisements

107 thoughts on “Ако имаше референдум за излизането на България от ЕС, ти какво би гласувал?

 1. Я да видим сега „ползите“ от ВЕЛИКИЯ ЕС:

  Южен поток спрян.
  Средната заплата за 8 години в ЕС се е вдигнала с 50 евро (ако сме щедри)(Изключение прави София)
  Страсбург активно се бори за правата на ромите в БГ последно защитавайки незаконните им къщи в Гърмен
  ЕС се опитва да ни убеди, че е нормално 5-6 милиона нормални работещи хора(българи и турци, най-ниско заплатените в целия ЕС) да гледат над милион роми, от които нека да бъдем щедри едва 15% работят нещо.
  България е оставена да се оправя сама и с хилядите прииждащи мюсюлмани бягащи от войни.
  България плаща около 500 милиона евро за членство и прибира едва 2 млрд (под форма субсидии).

                Я да видим ползите само за Южната ни съседка Гърция:
  

  Над 300 милиарда „заеми“ от ЕС. (Кога Гърците върнат 300 милиарда аз трамвай да стана….) За да могат да продължават да живеят 8 пъти по богато от нас с по 1000 евро пенсия и пенсионна възраст едва 57г… Няма смисъл да сравняваме с бг пенсионерите.
  Заплатите също са 8 пъти по-големи. И преди някой да казал „а ма тфа е щото ние сме мързелива нация и не бачкаме“, бих отговорил гърците па да не са най големите бачкатори на света не можете да ме убедите че бачкат 8 пъти повече от нас…
  Съвсем скоро гърците проведоха референдум ЕС клекна и ще им даде още 80 млрд…
  На гърците гък не им бе казано за Турски Поток, който е копие на ЮП и също нарушава 3тия енергиен пакет на ЕС заради, което бе спрян ЮП.

                И последно Англия и Франция
  

  Англия върви към референдум за или против ЕС защото тази 50-60 милионна държава има СТРАШЕН проблем с 150 000 БГ и Румънци (те англичаните м/у двете държави не различават и е трудно да се намери статистика колко са БГ и колко са Румънци). Припомням на нас ни се карат че не можем да интегрираме на 1 милион необразовани безработни цигани…
  В същото време факта, че Франция експулсира роми, което е абсолютно против законите за свободно движение в ЕС, никой не го е*е.

  На 24 съм и дълго време вярвах в ЕС… Вече не… Но всеки сам си преценява и не не съм про-руски настроен, нямам нищо против нито САЩ нито Русия за разлика от ЕС тези държави не са плюли на нас толкова очевадно и обидно.

 2. ВСЕКИ КОЙТО ИСКА ДА НАПУСКА ЕС И ДА ХОДИ В РАШИСТАН Е СВОБОДЕН ДА ГО НАПРАВИ , КАКЪВ ВИ Е ПРОБЛЕМА РУСОФИЛИСТИЦИ СКАПАНИ ?
  2,5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ НЕ ИМ ХАРЕСВАШЕ КАК Е В БЪЛГАРИЯ И ОТИДОХА НА ЗАПАД ,ХВАЩАЙТЕ И ВИЕ ПЪТЯ КЪМ СИБИР ЩОМ ТАМ Е ПО ДОБРЕ

 3. Абе къде ЕС е налял пари че нещо не виждам? Ако се тегли 4ертата, всеки който е бил в 1 клас и може да смята ще види: членският внос на БГ от 2007 до 2014, който сме платили, е в пъти повече от усвоените суми, глобите са общо незнайно колко милиарда. Страната се превърна в консуматор на европейски и всякакви други боклуци. Единствените приходи в бюджета са от данъци. Нулево производство- изискване на ЕС всичко да се приватизира и да не се подпомага. Ремонтираме училища, в които вече няма кой да учи. За 20 г. населението намаля с повече от 20%, деца не се раждат (разбирайте, че един ден, който не е далеч, няма да има кой да ни плаща пенсиите), а тези които се раждат бягат в ЕС да стават бармани, чистачи, строители, прислужници и т.н. Та защо да искам да оставам в ЕС???

  • Много ме кефи, когато разни хорица обвиняват за всичко ЕС, а не собствените си политици. ЕС ли е виновен, че Бай Ганьо си избира всеки път некомпетентни правителства или не гласува изобщо ? ЕС ли е виновен, че много младежи ги мързи да учат и не знаят един чужд език като хората ? ЕС ли е виновен, че в повечето села едни кметове са се ояли и правят гуши за сметка на хората ? ЕС ли е виновен, че съдебната система куца ? Май за всичко, все някой друг е виновен… колко удобно и колко типично за българина. И като излезете от ЕС какво – край на ходенето до Гърция всяко лято на почивка, край на ученето в Англия и Германия, край на еврофинансирането – т.е. червената мафия ще ви дере още по-силно, край на шанса да си намерите работа в Германия и Англия за повечко пари, край на екскурзиите навън, защото всеки път ще ви искат виза. Ако някой го устройва, нека да излиза от ЕС, после само да не плаче и да не си бие главата в стената. Лично аз предпочитам да си стоя в ЕС.

   • Ами не разбирате ли че българия докото е в ес,няма да има правителство което само да взема решения,всичко се спуска като директиви от ек.тя обаче обслужва само корпоративни интереси,които не вещаят нищо добро не само за нас но и за другите европейски народи.можеби трябва да вземем пример от исландия,но това няма как да се случи при нас.

 4. Факт е, че откакто сме в ЕС обедняхме повече и се :изнесохме да работим черна работа в „братските европейски народи със западно европейскитв им ценности“ които освен да крадат и ти вменяват виновност – друго не виждам!!! Или да те принудят да си купиш хеликоптери или самолети без дори да са ти необходими!!!Напълно сме зависими от шепа продажници.

 5. vsichki v taq grupa ste izmamnici! i rezultatite sa takiva vsichko tuk e falsh, Balgarite za nad 70% za EU! Neka se provede istinski referendum i 6te vidite.. aide molq vi se!!

  • Е нека де, нека се проведе истински референдум… Ама кой ще ви даде да го проведете???

   • майка ти и баща ти да са пенсионери случайно………..не общото на пенсионерите с ЕС ….или си говорите колкото да не заспите…тъпотии…и се моли да се оправи България докато станеш пенсионер,защото лошо ти се пише…или си мислиш че теб не те засяга това………идиотка проста

  • Най вероятно си прав. Но това се дължи на факта, че Българинът е дезинформиран за важните теми. Няма пълна истина, но има пълна илюзия. 🙂

 6. „Дълбокия“ смисъл от членството в ЕС и НАТО за България??? През последните 25 години България стана водеща световна икономика, изпревари Китай, Япония, Германия и САЩ по БВП на глава от населението, стана страна на дългожители с най-висок индекс на щастие, и колосална раждаемост… и всичко това, вървейки в „правилна посока“ с гол задник за към запада… Уви, сарказъм…
  Ние Българите имаме още съвсем малко време преди окончателно да изчезнем като нация и култура и изпаднем от борда на една велика страна… Русия…

 7. Вече не се изненадвам защо България е на това дередже и кой гласува за дпс и бсп.Ами то глупаците били много повече от трезвомислещите хора.Както и показват гласовете им и мненията им за излизане .Леле колко глупци има в една малка държава.Прости им господи и ги прибирай по скоро че явно се множат ….

  • Българинът не е глупав,умовете са в чужбина,управниците са виновни понеже не мислят за народа си,а за джоба свой само.Полагат клетва за вярност,но тя е лъжлива.След като са обещали да изпълнят нещо например увеличение на заплатите и не удържат на обещанието си да бъдат обесени с главата надолу.Следващите ще си помислят дали ще лъжат бедният народ!

  • защото е православна държава като русия която е и наша осбодителка трябва да сме благодарни за това а не тези от европа дето разеидениха нацията ни

  • Убйствена аргументация имате, Анонимен. Само не стана ясно защо е по-добре за българите да са в ЕС…
   Иначе на епитети изказът Ви е богат 😉

 8. Какво ни донесе ЕС и НАТО/да не забравяме,че влязохме в този военен блок,заради влизането в ЕС/.
  Донесе ни затваряне на четирите блока на Козлодуй,донесе ни пълно ликвидиране на армията-а ще запитам младите мъже ,които не желаят да карат казарма какво е държава без армия и ще ви отговоря аз жената-липса на държава!Тези които ликвидираха промишлеността,селското стопанство,науката,образованието,здравеопазването ,работните места,те бяха тия които ни тикаха в НАТО и ЕС.Защо?Задавали ли сте си този въпрос?
  За да отложат възмездието,за да има още какво да крадат/европейските фондове/,и да пращат родата си в европейската бюрокрация.Какво получихме ние обикновените хора от ЕС?Това на което се надявахме-работа достойна-и това не получихме,в много европейски страни не ни искат даже като бели роби.
  Но ще ви кажа какво според мен е най-важното което загубихме ,влизайки в НАТО и ЕС.
  -губим земята си,а на този свят няма народ оцелял без земя
  -загубихме безценни растителни видове-зеленчуци,плодове,билки
  -загубихме безценни български животински породи
  Още никой „велик“ учен не е успял да върне веднъж загубен биологичен вид.!!!
  -губим православието което ни спаси от мрака на робството-заменяме го с педерастия
  -губим словото си-кирилицата/заменяме я с латиница/, а колко живи народи познаваме които са създали азбука?
  -губим гората си ,пазила ни векове-безмилостно я изсичаме
  -губим водата си -скоро ще я отровят Шеврон ровейки за шистов газ
  -накрая ще загубим БЪЛГАРИЯ и ще станем Булгаристан,но без българи-на турците не им трябваме ние,трябва им само земята ни
  ХА ЧЕСТИТА ВИ ВСИЧКАТА ТАЗИ „ПЕЧАЛБА“ И СТРУВАШЕ ЛИ СИ ТЯ ВЛИЗАНИТО НИ В НАТО И ЕС!!!

  • Комунистите мислят , че войната е спряла 1945 г., не другари комунисти, войната продължава на икономическия фронт. Но вие избивахте , по грамотните от вас, а вие с 2-3 Клас правехте икономика. Всичко направено със сила се връща. Такъв ви беше номенклатурния кадър (наш човек).

 9. Докато не се отървем от тези продажници в парламента, тази държава не в ЕС да е, ами ако ще да е в МС (междугалактически съюз) никога няма да имаме напредък. Всичко което изчетох за ползите (не видях такива) и неползите за България, откакто сме член на ЕС е АБСОЛЮТНО ВЯРНО!!! Ако не се вземем в ръце, ще ни претопят, България ще стане циганария, а българите ще сме като евреите, народ без държава (нищо, че от скоро имат).
  Не знам дали е правилно или не да се отлъчим от ЕС, но знам, че ни трябват сериозни политици, които да работят в интерес на държавата и на народа. Само тогава можем да се отървем от тази ситуация в която сме, а тя е – бели роби за износ.

 10. Докато не се отървем от тези продажници в парламента, тази държава не в ЕС да е, ами ако ще да е в МС (междугалактически съюз) никога няма да имаме напредък. Всичко което изчетох за ползите (не видях такива) и неползите за България, откакто сме член на ЕС е АБСОЛЮТНО ВЯРНО!!! Ако не се вземем в ръце, ще ни претопят, България ще стане циганария, а българите ще сме като евреите, народ без държава (нищо, че от скоро имат).
  Не знам дали е правилно или не да се отлъчим от ЕС, но знам, че ни трябват сериозни политици, които да работят в интерес на държавата и на народа. Само тогава можем да се отървем от тази ситуация в която сме, а тя е – бели роби за износ.

 11. Да излезем само ,че как? Става но трябва правителство което да се заеме с тая работа. А де го то а?

  • Правителство? o.O Какво правителство в окупирана България? :-/ България имала ли е българско правителство от 1918 насам? _ Пак ще го правим като възрожденците по турско 🙂 Решенията идват и се изпълняват самостоятелно от народа заобикаляйки вражото, окупаторско правителство ^^ Eх, в какви интересни времена живеем ^^

 12. Единственият шанс за България да бъде стойностен конкурент на който и да било държава е този, в когото България остава С Европа!! Европейският Съюз наля толкова много безвъзмездни пари и помощи в нашата хазна и ни счита за равен партньор от икономическа и политическа гледна точка. Защо България трябва винаги да е с 50 години назад и със 70 встрани? А, защо?! Бъдещето на България е със Западна Европа! Да живее Велика Европа! Да живее България!

  • Теб за стойностен конкурент ли мислиш, че ще те има някой западно-европеец? Дори не те взимат на сериозно, защото си пропаднал и беден българин, без права нито бъдеще. Над 90% от българските предприятия ги унищожиха политиците за да създадат общество от консуматори за заподноевропейски боклуци от големите им вериги, с които наблъскаха България. Къде и как виждаш бъдещето ни в този Съюз? Никой не ни попита искаме ли да влизаме, НИКОЙ. Ще е назад естествено, защото има заспали хора, които вярват сляпо в нещо, което е доказано неефективно. Самите европейци плюят на ЕС, но в България това се прикрива, защото политиците и НПО-тата искат да си получават паричките. Сляп ли си, че всичко върви на зле? Хората цепят дърва по терасите и изкарват тръбите на парното през покривите на блоковете поради липса на средства за да си плащат сметките. Това не е било НИКОГА. Западна Европа си е Западна Европа и ако ти и други си мислите, че България ще стане някога като тях или обратното ще живеете целият си живот в заблуди. Това са различни култури и различни народи, слона не става носорог. Схващаш ли? Ние можем да бъдем и сме били и преди добре продуктивна държава с голям износ. Задавал ли си си въпроса: Защо не ни искаха продуктите в западна Европа? Ще си кажеш, кои продукти, ние нямаме нищо. ЕФЕКТИВНО. Нас ни унищожиха за да бъдем това, което сме днес. С години наред, и виновниците имат имена и адреси и живеят тук.

   • Да живей бедноста и простотията,да живей бай Ганьо,той никога няма да стане европеец.
    Както са казали древните българи:Ти можеш да се махнеш от селото,но срлото от тебе никога!

  • Най голямата глупост ,като страна членка на ес България е длъжна да плаща членски внос от 7 милиарда на година и получава помощи около 2 милиарда евентуално ем от членуването сме назад с 5 милиарда годишно ,каква конкуренция бе то няма нищо вече всичко е на запада ние сме колония.
   .

   • Вноската на България е ~1% от БВП… около 600 млн на година… От къде ги изсмука тези 7 млрд?!

   • Най-малката загуба е членският внос, който е 1 % от брутния вътрешен продукт или около 600 милиона лева годишно. За седем години това прави над 4 милиарда лева. Преговори между България и Европейската комисия за присъединяването и условията – нямаше. Европейската комисия диктуваше своите условия, а българската страна се съгласяваше с всичко. Това по-скоро приличаше на безусловна капитулация на победена държава, отколкото на преговори между партньори.

    За седемгодишния период от 2007 до 2013 г. за България бяха предвидени общо 6,7 милиарда евро или приблизително по един милиард евро годишно. Получаването на тези средства обаче беше обвързано с редица условия и сложна процедура. С тях можеха да се купуват стоки или услуги само от страни от ЕС, в които равнището на цените е много по-високо, отколкото в България. Освен това те можеха да бъдат използвани само за точно определени дейности, например за изграждане на сметища, на автомагистрали, за ремонт на общински сгради и т.н., които не водят пряко към развитие на производството и икономически ръст. Към края на 2012 г. едва 2,5 милиарда евро, или 31 % от общата сума са реално платени.

    И през новия програмен период 2014-2020г. България ще получи най-малко пари по еврофондовете от всички страни-членки на ЕС.

    Истинските загуби за българската икономика са налагането на европейските стандарти и така наречени „добри практики”, прекратяване на споразуменията за търговия с всички страни извън ЕС, спирането на 4 блока на АЕЦ Козлодуй, ликвидирането на редица големи предприятия, сред които металургичният комбинат Кремиковци и т.н.

    Обща оценка на тези загуби трудно може да се направи, но например налагането на европейските „добри практики” само при производството на лекарства и в хранителната промишленост се оценява на над 2 милиард лева. Могат да бъдат оценени и загубите от спирането на четирите блока на АЕЦ Козлодуй. Замяната на 12 милиарда киловатчаса годишно по 2 стотинки на киловатчас с електроенергия от въглища по 10 стотинки, означава годишна загуба от около 1 милиард лева или обща загуба само за периода 2007-2013 около 7 милиарда лева.

    Според изчисления на Deutsche Bank, най-големи получатели в абсолютни числа са: Полша, Гърция, Португалия и Румъния. Най-големи получатели на глава от населението са: Люксембург, Литва, Естония, Гърция. Най-големи получатели като пропорция от БВП са: Литва, Естония, Люксембург, Унгария.

    Равносметката от присъединяването към ЕС за икономическото развитие на България е ръст на брутния вътрешен продукт (БВП) от едва 10 %, за периода от 2007 до 2012, докато за същия шестгодишен период преди влизането в ЕС ръстът на БВП е 40 % или 4 пъти по-голям.

    Броят на регистрираните безработни нарасна от 240,2 хиляди (6,9 %) през 2007 до 372,3 хиляди(11,2 %) към 2011, а през 2012 е още по-голям. Расте и броят на хората, които не се водят безработни, но нямат доходи.

   • Значи ЕС ни е виновен, че не можем да си изберем некорумпирани политици ли?
    И като е толкова зле ЕС, не може ли без да лъжете да си излагате аргументите?! Първо вноската ни била 7 млрд, сега пък за периода 2007-2013 ни се полагали 6-7 млрд… Не! За периода 2007-2013 ни се полагаха ~13 млрд, но ние си избрахме първо тройната коалиция, после ББ, а сега една друга тройна коалиция, нито едни, от които компетентни да усвоят каквото и да било, без да си напълнят джобовете… Това ли са добрите практики, срещу които възроптавате (та чак в кавички ги слагате)? Естествено, че няма да ни дават пари при доказани корупционни практики и липса на желание да се прекратят. А сега до 2020та са ни били заделили най-малко. Ами първо – те и тези пари се договаряха… обърнете се към договарялите ги, защо са най-малко, и второ – колко пари да ни се заделят, след като за предходния период бяха договорени 13 млрд, а дали бяха усвоени и половината.
    И впрочем като каза за 2012 година… само за 2012 (а не до 2012та) приходите ни от ЕС възлизат на 1,7 млрд, 800 млн от които за земеделците, при вноска ~370млн… полза има, ама да има и кой да я види. Само на опорни точки, ако се разчита, до никъде няма да стигнем…
    Металургичния комбинат Кремиковци бе закрит, защото беше по изгодно да се закрие, отколкото да му се покриват борчовете… не ви е виновен и тук ЕС. Кремиковци си беше на системи за поддържане в продължение на прекалено дълго време.
    А нарастването на БВП е по-слабо, а безработицата – по-голяма? Не може да бъде! Къде се е чуло и видяло в условията на световна финансова криза икономиката да не процъфтява?!
    Между другото… нещо красноречиво за този блог – друг мой коментар не бе публикуван… Да видим, дали поне този ще мине, или ще си крепим лъжите, чрез недопускане на противоположни мнения (чувствам се малко като в Русия след приемането на закона за забрана на медии, пишещи против пръвителството). Анонимни, но пък фенове на цензура… В онзи коментар изтъквах как въпроса на тази „анкета“ е един (за излизане от ЕС), а отговорите – съвсем други (за оставане, със сериозно натъртване за ЗА и ПРОТИВ, та ако бързате, да не ви се налага да се занимавате с четене на целите отговори)… сякаш е правена анкетата от някоя от най-престижните социологични агенции в България…

   • „В онзи коментар изтъквах как въпроса на тази „анкета“ е един (за излизане от ЕС), а отговорите – съвсем други (за оставане, със сериозно натъртване за ЗА и ПРОТИВ, та ако бързате, да не ви се налага да се занимавате с четене на целите отговори)… сякаш е правена анкетата от някоя от най-престижните социологични агенции в България…“

    Нескопосан е въпросът, така е. Но не в полза на задаващите. Всеки като прочете първо „излизане“, веднага му идва да потърси ЗА-то и да цъкне на него. Въпреки това, подвелите се са малко 😉 Анонимърите са оплескали анкетата – ако бяха задали симетрично заглавието и въпросите, съотношението щеше да е още по-неблагоприятно за оставането в ЕС.

   • ЕС не ни е виновен, че не можем да си изберем некорумпирани управляващи? Ами нали точно ЕС и Америка ги корумпира! А също Турция и някои други нови братски страни.

   • Прав си взеха разорена и усмукана от СССР държава,трудно е просто трябва да се работи.
    Нормалните хора не искат да са еднакво бедни с мързеливците,които чакат на хранилка.

   • Гошко,като ти чета писанието , се сещам за един виц. Годината е 2020 – та. Украйна е в ЕС и НАТО. Двама украинци разговарят. – Как е , брат? – Абе мани! Жената мие задника на баба полякиня , дъщерята е девета плочка в Амстердам , синът ми доведе зет,потънали сме в заеми… -И при нас е така.Мамицата им руснаци , знаеха какво ни чака в ЕС и нищо не направиха!..

   • Вноската на България е около 1 милярд лева годишно, но за това пък субсидиите са по-малки от тази такса, защото са 4 пъти по ниски от на останалите страни от ЕС и, ако не слушаме за нещо Брюксел ни спират и тях, а тези пари естествено дори не стигат до българския производител, а отиват в нечий, олигархичен джоб!

  • Е и стана ли държавата стойностен конкурент на някоя друга европейска страна? А това за безвъзмездните пари и помощи е мит. Такива се отпускат само на чуждите НПО и на нашите, които пропагандират и работят за неолибералите. Направете справка и ще видите, че сме получили само половината от средствата, които сме внесли като вноски през последните седем години. Останалите само ги обещават и от време на време ни заплашват, че няма да ги отпуснат, защото нещо сме нарушили правилата, или сме имали повече корупция отколкото в Европа, което категорично не е така и се видя от най-пожсле излезлия доклад за корупцията в ЕС.

 13. В ЕС сме от 2007 год. и нищо добро не става , все по-зле. Крим влезе в състава на Русия и пенсиите хоп ,веднага се удвоиха ,на военните заплатите учетвориха…………

 14. Направо ме хваща яд на тези които величаят ЕС!За какво го величаете?Каже поне едно положително нещо случело се на нас българите след приемането ни в ЕС.Унищожихме цялата си икономика за да ни приемат и сега се радваме на възможността да им сме слуги.Вън България от ЕССР долу новия „Голям брат“

  • За да идат български роби да лижат задниците на мързеливите пидараси и гейове за стотинки,за да исхранат семейството.

   • Спокойно, на път са новите роби от Украйна, още по-евтини, още по-нахъсани за евра и демокрация! Като дойдат украйнците, ние вече ще им се сторим скъпи! 🙂

   • Ха така сега като стари Еврогейове,ще си гледкаме рахатя и новите бунаци украинците,ще ни работят.Василев сипи по една ракия!

 15. Идеалната ЗАПАДНА ДЕМОКРАЦИЯ: Няма села и дребни собственици на земя. ИМА САМО ЕДРИ ФЕРМИ С НАЕМНИ РАБОТНИЦИ, живеещи близо до инвентара или животните с единствената собственост колата, ако живеят в града, но пак на квартира!
  ТОВА Е ИДЕЯТА НА БЪДЕЩЕТО „общество“.

  • Гълъб,описваш много точно Първановите фермери,ама на запад от Пирдоп си има и селяни и земя,а не само цигани по лозята.Май само зад компа седиш и единствената селскостопанска култура която познаваш е Мери,тая Джейновата!

 16. Момчета против ЕС съм, но гласувах за оставане. ЗАЩО? – платихме скъпо за това нещо и все някога трябва да получим нещо в замяна от там.

  • Никога не ще получим нещо наивни приятелю. Европа искаше разширение на пазара си, на големия капитал, а този капитал поглъща всичко и търси евтина работна ръка, и нови консуматори, а както виждаме българската продукция систематично беше унищожавана от всички политици за да изпълни това желание на ЕС. Сега отвориха големите западни вериги от магазини, а българското вече почти го няма, нито ще го има някога. Вкарват ни техните евтини и вредни боклуци за да ни ги пробутват на бедняците българи и ни се смеят от цяла Европа.

   Другото нещо е че ЕС създаде илюзията на свободното предвижване. Всеки нормален човек, който е пътувал и живял и преди влизането на Б-я в ЕС, знае, че си работихме и преди това на всякъде. С някои затруднения, да, но сега не е по-различно, просто трудностите са от друг характер.

   Ефективно да си видял някаква промяна в българската инфраструктура откатко ни вкараха в ЕС? Референдум да ти направиха и допитване дали искаш да влезеш? Става все по-зле и по-зле. Едно метро смешно направиха в София и Б.Борисов сложи паметна плоча, че ЕС бил финансирал това строителство. Това знаеш ли, колко е смешно и некадърно? В други държави се наливаха милиарди и милиарди за да отварят работа, но никога не са унищожавали в западните страни националното си производство, а го подсилиха и финансираха. Сега можеш да срещнеш из цял ЕС продукти от всички страни, дори има в големите вериги отделни щандове с чуждестранните продукти на различните държави. Знаеш ли, че никога не можеш да видиш такъв с български продукти?

   Аз ако съм западно-европеец, мислиш ли, че ще искам да вдигна стандарта на живот в Б-я, при условие, че може да е точно както сега и да си пътувам из цялата страна, храня, отсядам и забавлявам с минимални разходи? Ами НЕ. Не ми пука за българите и тяхната страна. Ако ми хареса, ще си купя земя и къща с 1 месечната ми заплата и на старини ще дойда да си живуркам с огромната ми за тази изпаднала страна западна пенсия 😉

   • Наивен съм, но не и в това отношение. Като пишеш си синтезирай нещата, че ме мързи да ги чета, а и съм на работа. Прав си за всичко, няма да се доказвам пред теб. Една дума – ПРИВАТИЗАЦИЯ и затваряне на всичко живо, за да може да разширят пазарите си и да накажат една православна, славянака страна от източния блок. Но нео от матрицата тук идва момента, в който трябва да ни залъжат с нещо, за да може да няма такива настроения сред „будните“ българи.

   • Да умно нови пазари от уж бедни,умен много умен западен капитал,ей,ако и друг се усети да отвори пазар при бедните,ще изтрепе рибата:-)

  • …е да де, ама продължаваме да плащаме и да не получаваме нищо, седма година вече! Е до кога така ?!? Не е ли по-добре, да се махнем от ЕС, докато хептен не са ни ошушкали?

   • Сал една риза ни остана,беж да не ни вземат и нея,по-хубаво да я дадем на православните си братя,тука сме по на юг,без това не ни трябва,то пък една риза еврогейска-шарена,друго си е раето:-)

Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s