Фондация „Конрад Аденауер“: Българите са идиоти.

На 14 март (петък) ГЕРБ представи в Народното събрание изложбата „България 1944-1989 г.: Забранена истина”. Тази изложба беше открита от Цветан Цветанов зам.-председател на ГЕРБ и Андрей Ковачев, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и председател на Съюза на европейските федералисти в България и зам.-председател на Обединените европейски федералисти, които имат за мисия създаването на Обединени европейски щати с едно общоевропейско правителство. На събитието присъстваха и представители на Съюза на репресираните.

875755bd79feb4398836dc34f228fca7Ковачев обясни, че „България 1944-1989 г: „Забранена истина” е проект в памет на жертвите на комунизма в Берлин, реализиран с подкрепата на Фондация „Конрад Аденауер” и Федералната фондация за изследване на диктатурата на германската единна социалистическа партия в партньорство със Съюз „Истина”, Държавна агенция „Архиви” и Комисията по досиетата.

„Младите поколения трябва да растат с истината за това какво се е случило”, подчерта Ковачев. По думите му, фотосите разкриват малко познати факти от историята на страната ни в годините на комунистическата диктатура. „Показани са съпротивата на българите срещу наложения със сила тоталитарен режим, както и кървавата разправа със свободната мисъл и слово в периода 1944 – 1989 г. Една от целите на изложбата е да даде тласък на дебата за по-цялостно и обективно представяне на комунистическото минало в учебните програми“, посочи Ковачев, като накрая благодари на фондация „Конрад Аденауер” за подкрепата при реализирането на изложбата.

Тази фондация се занимава с просветителска и образователна работа, с политическо образование, способства развитието на изкуството и културата, нейни стипендианти са даровити студенти и аспиранти, фондацията представлява генератор за идеи, които могат да бъдат възприети от обществото, формирайки общественото мнение. Немската фондация изпълнява задачи и извън Германия, като има 70 бюра, финансиращи работата по 200 проекта в 120 страни.
В България партньори на фондацията са Фондация „Демокрация“, Фондация „Демократична Алтернатива“, наследник на фондация „Демокрация”, финансирала СДС, „Европейски институт“ с настоятел Николай Младенов, бивш външен министър, фондация „Демократичен институт“ или СДС с управител Петър Стоянов, президент на Р.България, Софийски университет. Фондация „Конрад Аденауер” финансира специална „Медийна програма Югоизточна Европа“. С тази цел в София през 2007 г. е открито регионалното програмно бюро и подпомогната регистрацията на фондация „Медийна демокрация“, която е свързана с „Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа”, създадена от Фондация „Форд“ и член на Български дарителски форум с „Отворено общество” и „Америка за България”.

Фондация „Конрад Аденауер” е ключов фактор за десните партии в България. Фондация „Конрад Аденауер” и нейните ръководители, явно, смятат българите за идиоти, защото се наема да ги запознава със собствената им история, да им разказва случки от собствения им живот, да им разкрива как е протекъл животът им, да им казва дали са били щастливи или не са били. Да правиш това в държава, в която по-голямата част от населението е живяло в периода, за който ти твърдиш, че знаеш истината, означава, че взимаш всички тези хора за пълни идиоти. Означава, че взимаш за кръгли идиоти и техните деца, които не могат да се досетят да попитат родителите си, бабите и дядовците си, а ще дойдат при теб, за да му разкриеш „забранената истина”. Вече изглежда нормално чужди организации да се опитват да манипулират и променят историята на България, а на българите остава да докажат, че не са идиоти.

Advertisements

One thought on “Фондация „Конрад Аденауер“: Българите са идиоти.

Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s