Фондация „Конрад Аденауер“: Българите са идиоти.

На 14 март (петък) ГЕРБ представи в Народното събрание изложбата „България 1944-1989 г.: Забранена истина”. Тази изложба беше открита от Цветан Цветанов зам.-председател на ГЕРБ и Андрей Ковачев, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и председател на Съюза на европейските федералисти в България и зам.-председател на Обединените европейски федералисти, които имат за мисия създаването на Обединени европейски щати с едно общоевропейско правителство. На събитието присъстваха и представители на Съюза на репресираните.

875755bd79feb4398836dc34f228fca7Ковачев обясни, че „България 1944-1989 г: „Забранена истина” е проект в памет на жертвите на комунизма в Берлин, реализиран с подкрепата на Фондация „Конрад Аденауер” и Федералната фондация за изследване на диктатурата на германската единна социалистическа партия в партньорство със Съюз „Истина”, Държавна агенция „Архиви” и Комисията по досиетата.

„Младите поколения трябва да растат с истината за това какво се е случило”, подчерта Ковачев. По думите му, фотосите разкриват малко познати факти от историята на страната ни в годините на комунистическата диктатура. „Показани са съпротивата на българите срещу наложения със сила тоталитарен режим, както и кървавата разправа със свободната мисъл и слово в периода 1944 – 1989 г. Една от целите на изложбата е да даде тласък на дебата за по-цялостно и обективно представяне на комунистическото минало в учебните програми“, посочи Ковачев, като накрая благодари на фондация „Конрад Аденауер” за подкрепата при реализирането на изложбата.

Тази фондация се занимава с просветителска и образователна работа, с политическо образование, способства развитието на изкуството и културата, нейни стипендианти са даровити студенти и аспиранти, фондацията представлява генератор за идеи, които могат да бъдат възприети от обществото, формирайки общественото мнение. Немската фондация изпълнява задачи и извън Германия, като има 70 бюра, финансиращи работата по 200 проекта в 120 страни.
В България партньори на фондацията са Фондация „Демокрация“, Фондация „Демократична Алтернатива“, наследник на фондация „Демокрация”, финансирала СДС, „Европейски институт“ с настоятел Николай Младенов, бивш външен министър, фондация „Демократичен институт“ или СДС с управител Петър Стоянов, президент на Р.България, Софийски университет. Фондация „Конрад Аденауер” финансира специална „Медийна програма Югоизточна Европа“. С тази цел в София през 2007 г. е открито регионалното програмно бюро и подпомогната регистрацията на фондация „Медийна демокрация“, която е свързана с „Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа”, създадена от Фондация „Форд“ и член на Български дарителски форум с „Отворено общество” и „Америка за България”.

Фондация „Конрад Аденауер” е ключов фактор за десните партии в България. Фондация „Конрад Аденауер” и нейните ръководители, явно, смятат българите за идиоти, защото се наема да ги запознава със собствената им история, да им разказва случки от собствения им живот, да им разкрива как е протекъл животът им, да им казва дали са били щастливи или не са били. Да правиш това в държава, в която по-голямата част от населението е живяло в периода, за който ти твърдиш, че знаеш истината, означава, че взимаш всички тези хора за пълни идиоти. Означава, че взимаш за кръгли идиоти и техните деца, които не могат да се досетят да попитат родителите си, бабите и дядовците си, а ще дойдат при теб, за да му разкриеш „забранената истина”. Вече изглежда нормално чужди организации да се опитват да манипулират и променят историята на България, а на българите остава да докажат, че не са идиоти.

Advertisements

One thought on “Фондация „Конрад Аденауер“: Българите са идиоти.

  1. Оставам с впечатлението, че тая фондация е толкова немска, колкото и Дойчебанк…

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.