Лицемерието на САЩ = Демокрация

ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА ЛИ Е САЩ? – Олег Платонов

Изображение

След като хвърлиха двете атомни бомби над Хирошима и Нагасаки през 1945 г., убивайки близо 450 хиляди цивилни японски граждани, американското фашизоидно правителство продължи в същия дух да тероризира народите по света опитвайки се да им наложи своята идея за “демокрация”.  Заслугата за хвърлянето на двете атомни бомби в Япония принадлежи на масонът Хари Соломон Труман и неговите еврейски съветници и хора от правителството. Показателен е фактът, че след този сатанински акт, Труман е повишен в масонската ложа /Ложа Източна Долина Канзас; Шотландски ритуал/ в най-високата 33 степен – “Високопочитаем” /на 19 октомври, 1945 г./. Това е отразено надлежно в неговото масонско досие.

След края на Втората Световна война по заповед на ген. Дуайт Давид Айзенхауер /върховен командващ на Съюзническите сили, а по-късно избран за президент/ във военнопленнически лагери в Германия, по най-дивашки и варварски начин са избити над 1 милион немски военнопленници! Тези данни излязоха наскоро, от разсекретени американски, английски и руски архиви. Айзенхауъер е човекът , който разпореди за бомбардировките над София и който предаде Балканите, Източна Европа и България на комунистическите касапи от Москва. Той организира и фарсовият Нюрнбергски процес, който трябваше да прикрие истината за започването на войната, да съчини митовете за гоненията на евреите и истинските сили , които стояха зад това! Хора като Айзенхауер и Хари Соломон Труман, по време на войната затвориха около 300 хиляди японци – американски граждани в концлагери в САЩ под предлог, че са “вражеско население”. Освен всичко друго това беше и акт на чист расизъм от страна на американското “демократично” правителство /да, едните там бяха “демократи”, а другите “републиканци”/. Любопитна подробност е, че част от тези лагери за “инакомислещи” американци не само , че са съхранени и запазени към днешна дата, но заедно с други новопостроени се намират в постоянна готовност да приемат до 1 милион лагеристи при нужда. За тези тревожни факти преди време алармираха неправителствени и правозащитни организации в САЩ.

След десанта в Нормандия  и след капитулацията на Германия, Айзенхауер натиква над 2 милиона и 250 хиляди немски военнопленници в концентрационни лагери и е пряко виновен за смъртта половината от тях. В лагерите след войната, те са били изтезавани от палачи евреи с ток, кастрирани и убивани по най-варварски начин; включително чрез извършване на медицински експерименти над тях и убиване с отровен газ!…. Над 300 хиляди цивилни германци са изпратени от Айзенхауер в Съветския съюз за принудителен робски, нечовешки труд и повечето от тях измират още по пътя.

До есента  на 1944 г. над 4 милиона руснаци, българи, казаци, украинци, беларуси, германци и други бягат от убийците на Сталин в Западна Европа, където търсят спасение.  Веднага след войната , по заповед на Айзенхауер и Чърчил те са върнати обратно в “руската зона” /според договорките от Ялта и Техеран/, където една част са разстреляни, а друга част са изпратени в сибирските ГУЛАГ за бавно и мъчително унищожение. По времето когато Айзенхауер е президент, той издава стотици заповеди за политически убийства /изпълнени от агенти на ЦРУ/ на лидери на суверенни държави по целия свят! За тези потресаващи факти на американската “демокрация” обаче упорито се мълчи, а  в официалните учебници по нова история няма нито дума!

Действията на Айзенхауер са част от плановете  “Моргентау” и  “Килхоул” /вид средновековно мъчение/, които са разработени от ционистите в американското правителство Хенри Моргентау /финасов министър при Рузвелт [Франклин Делано Рузвелт; Розенфелд]/, Хари Декстър Уайт/Вайс/, Бернард М. Барух /съветник на Рузвелт/, Самуел Розенман, Стефан Уайз /основател на Американската ционистка организация и Световния еврейски конгрес/, Джеймс Пол Вартбург /бивш комунист, ционист и нач. на информационната служба/, Джон Шиф, М. Фелдман, Е.М. Вартбург, Самуел Рифкинд и др. Зловещият план “Моргентау-Уайт” е съгласуван със Йосиф Висарионович Джугашвили – Сталин и другият масон и “Архитект” – Уинстън Чърчил. Той е  предвиждал следвоеното окончателно разрушаване на Германия като държава, а  една от целите на този план е била и физическото унищожение на не по-малко от 20 милиона германци след войната. Част от този план е изпълнена, но по-късно с оглед на икономически изгоди /финансово заробване на Германия и другите европейски държави/ той се променя и става известен като “план Маршал”. Под ударите на плана “Маршал” не попадат единствено Финландия и Швейцария, които тактично отклоняват американските заеми за следвоенно възстановяване /същото , което днес се прави в Ирак и Афганистан!/, което по същество представлява кредитиране на американското правителство, в стремежа му да се освободи от безконтролно печатаните във Федералния резерв “безценни зелени хартийки” /долари без златно и без стоково покритие!/, превръщайки ги в световна валута!…..

От Втората Световна война до сега, “Архитектите” от САЩ са организирали десетки локални войни и конфликти, в които са загинали милиони хора. Ще припомним някои от по-важните такива конфликти /по същество военни престъпления и геноцид/ с участие на американската армия:

Окупация на Япония, 1945-48 г.
Филипините, 1948-53 г.
Виетнамската война, 1964-73 г. – избити над 3 милиона виетнамци!
Лаос, 1964-73 г.
Доминиканска република , 1965-66 г.
Корея, 1966-69 г.
Израелско-арабска война, 1967 г.
Спасителна операция при Маягуес, 1975 г.
Ел Салвадор, 1979-92 г.
Иран, опит за спасяване на заложници, 1980 г.
Ливан, 1982-84 г.
Гренада, 1983 г.
Бомбардиране на Либия, 1986 г.
Танкерната война в Персийския залив, 1987-88 г.
Панама /свалянето на Нориега/, 1989 г..
Ирак /Войната в Залива/, 1991 г. – избити над 200 хиляди иракчани!
Сомалия, 1992-94 г.
Агресията срещу Югославия, 1999 г.
Афганистан, 2001-2006 г.
Ирак, 2003-2006 г. – до този момент са избити над 350 хиляди иракчани!
През изтеклия 20-ти век, само за един период от 20 години ЦРУ е свалило 14 латиноамерикански президенти; тези действия продължават и до днес.

Общо от 1798 до 2006 г. САЩ са използвали военна сила зад граница 239 пъти, провеждайки държавен тероризъм! Парадоксалното е обаче, че след 1941 г. Конгресът на САЩ  официално нито веднъж не е обявявал война. Правомощията в това отношение са съсредоточени единствено в ръцете на президента и той само уведомява конгреса с доклад за приложената военна сила, след което обикновено формално получава разрешение за нейното продължаване. Необявяването на война от САЩ е хитър трик да се притъпи общественото внимание и хората да бъдат заблудени, че това “не е война”, а само някакъв “конфликт” или “мироопазваща операция” /”хуманитарна операция”/; нищо че в подобни “дребни” /но за това пък постоянни/ конфликти и войни с ниска интензивност след Втората Световна война са загинали около 20 милиона души; т.е. повече отколкото в Първата Световна война!

Другата по-съществена причина САЩ официално да не обявява война в тези конфликти е, да се заобикаля международното право и Женевската конвенция и да не се плащат след това евентуалните искове за нанесени на потърпевшите държави щети. Рано или късно обаче сметката за всички тези военни престъпления, престъпления  срещу човечеството и геноцид /които са без давност!/ ще бъде връчена на САЩ и тогава тази страна ще фалира и ще се разпадне, ако това не се случи и преди това под напора на вътрешното й разложение и непреодолими противоречия посочвани от анализаторите.

След терористичните удари в САЩ на 11 септември 2001 г. и приемането на Закона за патриотизма, президентът на САЩ получи още по-големи правомощия да води необявени войни. Тук обръщам внимание, че излязоха редица документи и факти, а и няколко книги за атентатите в Ню Йорк /взривяването на двете кули-близнаци/, в които будни публицисти и независими анализатори доказаха, че атентатите са организирани от тайните служби на САЩ и Израел, с цел развързване ръцете на “Пентагона”, ЦРУ, ФБР и “Мосад” за “кръстоносен поход срещу тероризма” /разбирай инакомислещите и несъгласни с фашизоидната политика на САЩ/ в страната и по целия свят!?!….При това президентът Джордж Буш ясно формулира принципите на американската “демокрация” и Новия световен ред /Pax Amerikana/: “Който не е с нас е против нас!”….
Решенията за военни действия и за “борба против тероризма” се вземат от президента с помоща на Съвета за национална сигурност, който е основният консултативен орган по въпросите на националната сигурност и външната политика. Този съвет е учреден още през 1947 г. от президента Хари Соломон Труман.

Извършеното от САЩ през последните години в Ирак е чудовищно по своите размери. Само за една година там американските военни са избили над 100 хиляди души от цивилното население, използвайки двутонни бомби, муниции с обеднен уран, авиация, тежко оръжие, ракети и химическо оръжие /фосфорни бомби/ забранени от международните конвенции. Унищожена е и голяма част от инфраструктурата на страната. По данни на УНИЦЕФ, вследствие на двете войни в Ирак с американско участие и наложеното преди това ембарго /липса на храни, медикаменти и лекарства/ е причинило смъртта на около 5 милиона деца до 14 годишна възраст! Тук дори не искам да коментирам целенасоченото унищожаване на иракското културно наследство от Месопотамия /Шумер, Вавилон, Елам и Асирия/, което е част от световната култура и най-вече на Европа и Азия.

Всичко това е дало повод американски правозащитни организации да заведат съдебни дела срещу собственото си правителство за военни престъпления, престъпления срещу човечеството и геноцид, като исковете /обвинителен акт от 160 страници/ са подадени в Германия, чието  законодателството позволява това. По този въпрос у нас и в Европа се налага информационна завеса и негласна цензура! По света обаче вече редица държавни глави и сериозни  политици сравняват открито Буш с Хитлер и Сталин и, че политическата обстановка в САЩ започва все повече да се доближава до тоталитарна диктатура от фашистки или комунистическо-болшевишки тип!

Нека видим как стои въпроса с демокрацията в самите САЩ и дали тази “демокрация” е много по-различна от Сталинския режим, този на Хитлер и Мусолини или този на ционистите в Израел. Истерията в САЩ по повод “тероризма” изглежда е в следствие на собствените им комплекси от провеждания от тях държавен тероризъм, пред който другия просто бледнее. Много е удобно за тоталитарната диктатура да си измисля врагове под формата на някакъв абстрактен тероризъм, който дори няма център и конкретно лице, като изключим създадените от ЦРУ  “герои” от рода на Заркауй, Осама Бен Ладен, неуловимата организация “Ал Кайда”, която е навсякъде и никъде; и други такива, които даже не съществуват. Безпрецедентен факт е , че 5 години след събитията от 11 септември 2001 г. при цялата мощ на държавния апарат на САЩ, все още няма нито един осъден за терористичния акт, като изключим “признанията” на някакъв смешник – терорист /с явни психически отклонения/ , който при това е бил арестуван далеч преди датата на атентатите?!?… Този факт сам по себе си показва , че цялата работа е съшита с бели конци. Очевидно е , че “Архитектите” и техните марионетки не са много добри в създаването на легенди от този род и им липсва и достатъчно  въображение /често повтарят едни и същи стари схеми/. В същност те основно разчитат на пропагандната машина за промиване на мозъци, която отлично работи в масмедиите отвъд океана, но в Европа и други части на света  хората все пак имат глави на раменете си и могат да преценяват трезво нещата.

“Борбата срещу тероризма” е идеалното оправдание за ограничаване на гражданските свободи в САЩ, тоталния шпионаж, финансовите репресии /увеличаване на данъците и множество др./, прилагането на сила и тежки злоупотреби с властта. Това е и ефикасно оръжие за справяне с инакомислещите /дисидентите/ и поставяне на 300 милионния американски народ ,състоящ се от различни етноси в състояние на пълно подчинение и заробване. Ще дам един малък пример; наскоро в САЩ по Закона за патриотизма на 22 години затвор беше осъден американски лекар. Вината на лекаря от ирански произход била, че основал фондация за събиране на помощи за иракските деца!?!……

Публична тайна е, че в момента САЩ  държат първенството по брой затворници на глава от населението; в САЩ имат най-много затвори и най-много затворници /над 1 милион/. Много от тях са афро-американци и са третирани и използвани да работят в затворите като съвременни роби, при това напълно “законно”.  Абсолютно незаконният затвор в американската база Гуантанамо /окупирана територия на Куба/, където се държат хора с години без съд и присъда и се изтезават при нечовешки условия е много добър пример за погазване на всякакви граждански свободи и нарушаване на законите /включително и международните/ от американското правителство.
Друг елемент от американската “демокрация” е тоталният шпионаж на граждани, фирми, неправителствени организации, общественици и лидери на различни движения. Тоталният шпионаж /политически, икономически, в личния живот и др./ на САЩ естествено включва и цели държави /и приятелски и враждебно настроени/. Това се осъществява по различни начини и най-вече чрез спътниковата система “Ешелон”, която чрез своите супер компютри е в състояние да прихваща всеки разговор по стационарен и клетъчен телефон, информация от компютри, факсове, Интернет връзки,телекс, радиостанции и др. комуникации. Това обаче не е достатъчно за “Архитектите” и те от години се опитват да въведат система за следене с микрочипове, вложени в документите за самоличност и дори имплантирането им под кожата на всички американски граждани! Това е кошмарът за който предупреждаваше.

Олег А. Платонов

Източник: poveche.com

Advertisements

4 thoughts on “Лицемерието на САЩ = Демокрация

 1. Няма да е лошо авторът да посочи и източниците си, та да можем да видим кое от казаното е вярно и кое не. Сензационните твърдения не са малко редно е да се види откъде идват. Тежестта на твърденията в статията спада от повтарянето на доказани антикомунистически лъжи, например „изпратени в сибирските ГУЛАГ за бавно и мъчително унищожение“. Забравете лъжеца Солженицин! За всички си има документи и свидетелства.

  • За изпращането на японците в САЩ в концентрационни лагери, както и депортирането в СССР на германски и др. войски, които са им помагали, знам, че е факт. Друг е въпросът, че цифрите може да са завишени, както са завишени и тези за убитите евреи през Втората световна война.

   • То че има има, ама точно изречението което съм цитирал, е съмнително, а именно – Англичани и американци да дадат на сталин немски военопленици? Що за обмен на пленници? И то след войната. После, запознати ли сте с условията на живот в „лагерите“? Или съдите по Солженицин? Смъртността в тия „лагери“ достига 2% само през 1942 година, по обясними причини. През останалото време е значително по-ниска. Така че да се пише „пратени за изтребление“ просто не е вярно. После “ бягат от убийците на Сталин в Западна Европа, където търсят спасение“. По чия класификация и за какво Червената армия е наричана „убийците на Сталин“? Тия дето бягат от Червената армия със сигурност е имало защо – или са виновни за съдействие на германците или предпочитат класовата пред националнаста принадлежност. Приказките за „репресии“ са преувеличени до неузнаваемост. Самият Солженицин е дворянски син, демек синче на класовия враг, но не само не е репресиран, ами е получавал ленинска награда и е завършил две висши образования. Даже след като публикува клеветите си за СССР не беше репресиран и не беше убит, а просто му беше отнето гражданството, което е малко наказание за човек като него. А за какво е седял в затвора можете сами да проверите и как е оздравял от рак в условия дето уж били толкова лоши, че кашлица да хванеш и умираш. Против съм всички да се обявяват за злодеи, по нашему за маскари. Щото ако американците очевидно извършват злодеяния, то повечето „злодеяния“ на СССР са измислени или преувеличени, и то именно от САЩ. Историята на социализма се нуждае от обективно преразглеждане, като под обективно нямам в предвид смекчаване на лъжата, например, при под милион екзекутирани в СССР по сталиново време (за 24 години), да се смята за разумно че екзекутираните са 10-20 милиона, а не 66 или 100 както солженицин и разни други твърдият. Просто екзекутираните са под милион и толкова.
    Не защитавам само СССР. Това изречение още в началото ме стресна „по заповед на ген. Дуайт Давид Айзенхауер /върховен командващ на Съюзническите сили, а по-късно избран за президент/ във военнопленнически лагери в Германия, по най-дивашки и варварски начин са избити над 1 милион немски военнопленници! Тези данни излязоха наскоро, от разсекретени американски, английски и руски архиви“. За такива изтребления не бях чувал. Нека се цитират въпросните архиви. За разсекретените американски архиви има сайт, който аз лично съм ровил. Освен това в архивите рядко присъстват определения като „дивашки и варварски“. За диващината и варващината на германците, например, съдим най вече по останките от концентрационните лагери и документалните кадри заснети по онова време.
    Та така, пречпотиам верни, а не сензационни неща.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s