Как с шистовия газ се постига неусетно контрол над населението? Или човешките лица на капитализма и глобализма – част 3

Продължаваме да търсим човешките лица на капитализма. До сега стана ясно че, и зад „новите” лица в българската политика, прозират интересите на Сорос и компания. А  световния  ционистки, глобално настроен елит с интерес следи, да не се обърка нещо в управлението на България .

Изображение

С пример ще илюстрираме как капиталите на добивните фирми се преливат от пусто в празно и най-често достигането да реалният собственик е невъзможно. Фирмата LNG Energy  /Тя има регистрирано търговско откритие за шистов газ в района на Етрополе прилагаме и публикация по темата: LNG Energy придобива 50% от шистовия газ в Етрополе
С изненада обаче откриваме, че към момента фирмата е със сменено име и вече е Еsreyenergy! На сайта на въпросната фирма обаче продължават да стоят проектите в България, продължава да се говори за търговско откритие, въпреки наложения мораториум и забрана за подобни дейности в България. Има едно допълнение обаче – в новият сайт /с новото име/вече няма опция за български език … Ако се загледаме ще установим че Еsreyenergy също е на ръба на закона – при нас мораториумът е приет на 18 01 2012 година, а заявлението за търговско откритие е подадено по същото време или след това – на сайта пише – Януари 2012!!! Интересно съвпадение. Един от кладенците е до село Пещене. Има подробна информация на сайта. Само ще добавя че след няколко месеца беше построен нов водопровод до селото. Но да не се отплесваме с подробности. Става ясно че в Етрополе интерес имат още две компании TransAtlantic Petroleum и Direct Petroleum, те също притежават дял и са инвестирали в проучванията за шистов газ в района. Дайрект петролиум е заявила и инвестиционно намерение в кметство Криводол на 29 01 2013, сега някой ще каже – ама това е за конвенционален газ! Да! Конвенционален газ се добива с 120 дълбоки сондажа на дълбочина 3000 – 3100 метра. При внимателен прочит на инвестиционното намерение става ясно че Дайрект петролиум директно се точи за шистов газ! Въпреки че никъде не използва думите „шистов” или „конвенционален” – свалете уведомление от DPB

Потърсихме и информация за Трансатлантик – оказва се че сайта може да се чете на два езика – турски и английски (вижте тук), отново перлата в откритието на тези кампания е нашит блок в Койнаре! Директор и Малон Митшел … името не е нито турско, нито английско … преди това е работил за Exxon, Chevron, Conoco, BP, Occidental – за пет от компаниите формиращи групата на „седемте сестри”. Какво представлява групата на „седемте сестри” /Seven Sisters/ – това е термин създаден 1950-та година и обединяващ най-големите петролни и газови компании, контролиращи над 85 процента от петрола и газта за периода 1940-1970 година! Към днешна дата от тях са BP, Chevron,, ExxonMobil, Royal Dutch Shell – останалите три са се сляли с тези и са сменили имената си. Около тях гравитират разбира се и десетки по-малки компании, който обаче са пряко свързани с тях и само създават измамно чувство за мнногообразие на петролно-газови компании. Та кой всъщност стой зад тези четири или така наречената „supermajors” група? Разбира се фамилиите Рокфелер и Ротшилд. За историята около „Стандарт Ойл” на Рокфелер, Нобел, Ротшилд и Маркус Самьюел Шел, както и разпределението на нефтените находища, още през Първата световна може да разберете от този източник.

Към момента ситуацията със собствеността и контрола на нефта и газа не се е променила много. Напротив играчите увеличиха двойно активите си с падането на социалистическият блок.

Но да се върнем на самият добив на шистов газ. В медиите излиза информация че при хидравличното разбиване се използват над 500 вида химикали. Всъщност техният брой е около 800 и това става ясно правителствен доклад на САЩ. Ето и един цитат от него „Анализът показва, че между 2005 и 2009 г., 14-те водещи компании за хидравлични разбивания в Съединените Щати са използвали над 2,500 продукта, съдържащи 750 съединения.  Повече от 650 от тези продукти съдържат химикали, които са доказани или възможни човешки канцерогени…”. Когато си говорих с един активист от Тексас против добива на шистов газ, той ми сподели за компаниите е нещо нормално един от двайсет кладенеца, да даде авария по време на пробива! 1 от 20! Когато обаче кладенецът се изчерпи, компанията си събира тръбите и напуска мястото. Старите кладенци аварират/има изтичане/ при 50 процента през първите пет години и процента се увеличава с всяка следваща година. Според експерти и специалисти живота на кладенец за шистов газ е година и половина – максимум две. Като още през първата година дебитът на излизащия газ пада с 75-90 процента. Да си направим една проста сметка от 120 кладенци /търговското откритие на Дайрект петролиум в Етрополе/ 1 от 20 аварира още при пробива – т.е. 6 кладенци ще аварират ВЕДНАГА, СЛЕД КАТО СЕ ПРОБИЯТ! За да си представим какъв обем замърсена вода ще изтече в почвата отново правим една проста сметка – според експерти, за един хидравличен разлив отиват 22 милиона литра вода! /инсформацията се дава официално в презцентаций на добивните компании/. В числа 22 000 000. Умножаваме по шест /числото на производствените аварий, нормално според кампаниите/ и получаваме 132 000 000 литра вода. За сравнение язовир Искър при пълен обем побира 673 000 000 литра!

132 000 000 литра отиват само за авариралите 6 кладенци, обаче от фирмата са казали че ще пробият 120! Умножаваме 120 по 22 000 000 и се получава 2640 000 000 литра. 2640 000 000 сладка вода замърсена с между 600 и 750 химикали. Неизползваема за нищо. От добивните компании казват че, водата се използва по няколко пъти, че се рециклира и т.н. Тоест се опитват да ни убедят че горните сметки не са верни. Обаче пропускат два много важни факта – първият е че само 30 процента от използваната вода, се изтегля обратно на повърхността,/останалата остава в земята/ от нея една част се изпарява с изпарители и за следващият хидравличен разрив, количеството трябва да се допълни! Друг също известен факт – при пробиването на един кладенец, от него могат да се извършат до 18 хоризонтални сондажа. При всеки нов хоризонтален сондаж се извършва нов хидрофракинг. Значи смятаме отново 18 по 22 000 000 … 396 000 000 литра. Умножаваме още по 120 и се получава 47 520 000 000 литра!

За да си го представим картинно – делим на обема на язовир Искър  47520 000 000 делено на 673 000 000 и се получава 7, 0609! Тоест за да си изпълни инвестиционното откритие в Етрополе фирмата Дайрект Петролиум ще замърси безвъзвратно сладка вода с обем, колкото 7 и половина язовира Искър!

Или 120 кладенеца за шистов газ пият 47 520 000 000 литра вода! /седем и половина язовира с размерите на Искър при пълен обем/

Това показаха простите сметки. Това е разхода на вода само за един сравнително малък блок. С следващата снимка илюстрираме територията раздадена на концесии за проучване и добив от предишното правителство. Аз лично вече не мога да сметна колко по 120 кладенци се събират в половин България и колко вода ще отиде на хаос, за печалбата на една малка групичка „богоизбрани”, ако допуснем лобистите за шистовия газ да вилнеят в България.

Изображение

В момента в Калифорния /един от районите, където се добива интензивно шистов газ/ сушата е незапомнена от столетия. Там вече няма валежи, няма подпочвени води, защото са слезли надолу или са изчезнали в огромните пробити кухини. Същото е и в Тексас, Пенсилвания, Оклахома … за земетресенията не повдигам темата – те са се увеличили в пъти. За заболелите хора също не повдигам темата – напоследък в Америка да нямаш хронично заболяване, или да не си болен от нещо е чудо – статистиката го показва още от 1996. В районите където се добива шистов газ земеделците и служителите на газовите компании се бият за водата. Хората вече не използват вода от кладенеца на двора и пият само от туби и бутилирана. За това че чешмите се палят – няма да говоря – всички го знаят. Само бившият ни енергиен министър Трайчо Трайков заяви че е фотомонтаж! Но да не му се сърдим – все пак не е професионалист по видеообработка. Лошото обаче е че, не е професионалист и по нищо друго, но да не се отклоняваме от темата.

Истината е че собствениците и акционерите в нефто-газовите компании са съвсем наясно какви са последствията за околната среда от шистовия газ. Точно поради тази причина в САЩ преди да започне промишленият добив на шистов газ през 2005 година беше приета поправката „Халибъртън”. Поправката Халибъртън премахва замърсяването на водите при добива на газ, от регулацията на закона за „Опазване на водите” в САЩ! И така според нея може да ви глобят, ако изхвърлите една туба веро в реката, но няма да ви глобят ако замърсите 22 000 тона вода с 600 отровни химикала и ги заврете в земята – това в общи линии представлява поправката „Халибъртън”. Инициаторът разбира се преди да стане сенатор е бил директор на добивна компания.  Затова че и ООН е наясно, какво се случва с водата и природата, при добива на шистов газ може да видите тук.

Самият изпълнителен директор на Ексон Мобайл – Рекс Тайлерсон, който винаги е промотирал хидрофракинга, като най-лесният и невинен начин за добив на газ. Изведнъж поведе дело срещу конкурентна компания, която решила да дупчи близко до неговата къща за 5 милиона долара. Официални мотиви – че с хидрофракинг наоколо, цената на имота ще падне. Неофициалният мотив обаче е факта, че г-н Тилерсон много добре знае, какво причинява хидрофракинга. Exxon CEO Comes Out Against Fracking Project Because It Will Affect His Property Values

Добива на шистов газ е подрепян от ционисткия елит поради една много проста причина! С него се печелят едновременно няколко фронта. Първо – печели се от газта – печалбата идва бързо, в краткосрочен план. Второ – шистовият газ спомага за намаляване на населението – всички хора в близост се разболяват от различни болести/най-често рак/, а химикалите предизвикват и безплодие. Трето питейната сладка вода изчезва напълно, и така наготово идва още един дивидент – зависимостта на хората от чиста вода. В районите където се е добивал шистов газ вече не може да има и земеделие – следователно хората там, са изцяло зависими от компаниите като Нестле, Кока Кола и Монсанто, който бавно но сигурно придобиват монопола върху храната и водата на планетата. Ето така само с едни глупости за енергийна независимост и заблуда, на лакомите за пари управляващи, тайните ционистки кръгове реализират своите планове за световен контрол на земята и населението. … А споменах ли и печалбите от продажбата на бутилирана вода???

Защо обръщаме спешно внимание на проблема – защото в нашият район започнаха да щъкат шистови лобисти от световна величина – Уесли Кларк, Джон Маккейн, Виктория Нюланд и компания. Ще припомним само че когато се кандидатира за сенатор Джон Маккейн призова Drill, baby, drill! В превод „Пробивай скъпа, пробивай”. Ясно е какво мисли да прави в Украйна. Всъщност в Украйна, Шеврон вече пробива и е заявила че ще вложи 10 милиарда долара. Още една причина Америка да дава мило и драго, само и само са не остави Украйна под руско влияние. От геополитическа гледна точка обаче се получава нещо много интересно – компаниите за шистов газ се точат да пробиват в Полша, Румъния, Украйна и при нас – ако погледнем географски на картата се получава една шистова дъга около Русия. Тоест граничната зона между ЕС и Русия ще бъде с отровена вода. Както знаем от самото ЦРУ първата работа на американските специални служби, когато проучват даден регион или планиран военни действия за „налагане на демокрация”, е да разберат и отбележат къде се намират водните запаси. Да! За Америка водните запаси, са най-ценната стратегическа суровина. /Да си спомним че ген. Уесли Кларк бомбардираше в Сърбия изворите за питейна вода/ Поради тази причина САЩ иска да отрови граничната зона на Русия, за да може при една евентуална Трета световна война, да командва парада. Ако Трета световна няма – ционистките кръгове пак са на далавера- ще продават вода, ще контролират населението и ще продължат да притискат Русия. От тук и отговора на въпроса – Защо им е толкова важно на Шеврон, да дупчат в Добруджа и Румъния? При положение, че е ясно, че няма кой знае колко газ – за да замърсят най-големият водоносен хоризонт на Балканския полуостров и делтата на най-голямата река в Европа – Дунав. Има и още нещо интересно – където е стъпила фирма за добив на шистов газ, навсякъде местите жители са протестирали, някой и с цената на живота си. Това обаче не се отчита от „демократите” – ставаме свидетели на следният парадокс – Хората живеят в демокрация, и не искат шистов газ, обаче самите „десни и демократи” до един са шистови лобисти и са ЗА този отровен добив! И така защо демократите всъщност са против демокрацията, и защо обичат шистовия газ – в следващата статия от поредицата!

Към Втора част
Към Първа част

Advertisements

One thought on “Как с шистовия газ се постига неусетно контрол над населението? Или човешките лица на капитализма и глобализма – част 3

  1. Случайно съвпадение?
    „200 израелски фирми са станали собственици на земя и терени, разположени в близост до извори на минерална вода у нас.
    Това показват данни на икономическото ведомство. Зам.-министър Бранимир Ботев оцени инвестицията като далновидна, тъй като минералните извори са най-слабо развитият сегмент от туризма у нас. В бъдеще ролята им ще става още по-голяма както за медицината и рехабилитацията, така и за икономиката.
    Отделно използването на минералните извори ще бъде все по-актуално заради намаляващите залежи на питейна вода.
    Тези минерални находища у нас са 600. Всеки ден от тях изтичат 274 млн. литра. Огромната част от водата се влива обратно в земните недра, тъй като все още не сме се научили да я използваме. „

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s