Русия под атака

… От статия на Доктор Пол Крейг Робъртс (служил в администрацията на Рейгън), Press TV, Техеранhermitage-e1377996879144

В редица мои статии съм обяснявал, че Съветският съюз е служил като ограничение на властта на САЩ. Разпадането на Съветския съюз освободи нео-консервативния път за американската световна хегемония. Русия при Путин, Китай и Иран са единствените ограничения за нео-консервативния дневен ред на САЩ. Нейните ядрени ракети и военни технологии правят Русия най-силната военна пречка за американската хегемония.

За да се неутрализира Русия, Вашингтон развали споразуменията на Рейгън и Горбачов и започна да разширява НАТО в бившите съставни части на съветската империя, и сега възнамерява да предяви бившите съставни части на Русия, Грузия и Украйна. Вашингтон се оттегли от договора, който забранява анти-балистичните ракети и е установил анти-балистични ракетни бази на границата на Русия.

297px-Pussy_Riot_smlРуското правителство (а също и правителството на Украйна), „глуповато“ позволи на голям брой НПО, финансирани от САЩ, да действат като агенти на Вашингтон под прикритието на „Организации за човешки права“, „Изграждане на демокрацията“, т.н. Дори „Pussy Riot“, събитието им беше операция, целяща да се сложат Путин и Русия в прожекторите на лошата светлина. (Тези жени бяха полезни наивници.)

Атаките на Западните медии на Олимпиадата в Сочи са част от подигравателното „демонизиране“ на Путин и Русия. Вашингтон е определил, че няма да позволи Русия да има прояви на успех в нито една област, нито в дипломацията, нито в спорта, или в човешките права.

Американските медии са Министерството на пропагандата на правителството и на корпорациите, и помагат Вашингтон да боядисва Русия в лоши цветове. Стивън Коен описва медийното отразяване на Русия от САЩ като „цунами от срамни, непрофесионални и политически възпалителни статии.“ Distorting Russia By Stephen F. Cohen

Като наследство от Студената война, американските медии запазват образа на свободната преса, че може да и се вярва. В интерес на истината, няма свободна преса в Америка (с изключение на интернет сайтове). Вижте един пример. През по-късните години от режима на Клинтън, правителството на САЩ разрешава на пет големи медийни конгломерати да се концентрират разпръснати. Стойността на тези големи мега-компании зависи от федералните им лицензи. Ето защо, медиите не смеят да вървят срещу правителството по всички важни въпроси. В допълнение, медийните конгломерати вече не се управляват от журналисти, а от бивши рекламни директори и от корпоративни правителствени служители, които не представят факти, а приходи от реклама и достъп до правителствените „източници“.

Вашингтон използва медиите, за да подготви американския народ за конфронтация с Русия и за да повлияе на руснаците и на други народи по света за да ги настрои срещу Путин. Несъмнено Вашингтон би искал да види по-слаб или по-отстъпчив руски лидер от сегашния.

Много руснаци са наистина „наивни“. След като претърпяха комунистическото управление и хаоса от колапса, те наивно вярват, че Америка е най-доброто място, пример за света, „бялата шапка“, на която може да се вярва. Това са тези идиотски убеждения, които виждаме да се проявяват в Западна Украйна като САЩ от своя страна дестабилизира страната в подготовка да я поеме. Украйна е важно оръжие, което САЩ ще използва за да дестабилизира Русия.
Някои руснаци се извиняват на Вашингтон, като обясняват, че това е анти-руската реторика от старите стереотипи от времето на Студената война. „Старите стереотипи“ са червена херинга подвеждаща разсейване. Вашингтон стреля по Русия. Русия е под атака, и ако руснаците не осъзнават това – те просто ще бъдат ликвидирани малко по малко.

Много руснаци са заспали, но „Изборский клуб“ се опитва да ги събуди. В една своя статия от 12 февруари в руския седмичник „Завтра“, стратегически и военни експерти предупреждават, че Запада използва протестите, за да може да се преобърне решението на Украинското правителство за присъединяване към Европейския съюз. Такъв преврат ще доведе до братоубийствена война в Украйна и би представлявал сериозна стратегическа заплаха за Руската федерация. Ако това се случи експертите твърдят, че последствията ще бъдат следните:

 • Загуба на Севастопол като база за Черноморския флот на Руската федерация;
 • Чистки на руснаци в източната и южната част на Украйна, произвеждащи наплив на бежанци към Русия;
 • Загуба на производствените мощности в Киев, Днепропетровск, Харков;
 • Потискане на руският език в населението чрез насилствена „украинизация“;
 • Създаване на военни бази на САЩ и НАТО в Украйна, включително и в Крим, и създаване на центрове за обучение на терористи, които ще бъдат създадени в Кавказ, по бреговете на Волга, а може би и в Сибир.
 • Разпространение на дирижираните киевски протести между неруските етноси в градовете на Руската федерация.

Руските стратези заключават, че евентуалното развитие на ситуацията, която се оформя в Украйна ще бъде катастрофална за бъдещето на Русия.349752_Ukraine-unrest-e1392561810723

Вашингтон е извършителят на кризата в Украйна и възнамерява да поеме държавата. Това е перфектен план за дестабилизиране на Русия и за обезсилване на успешната дипломация на Путин в предотвратяването на американската военна атака срещу Сирия и Иран. По същество, ако Вашингтон успее в Украйна, Русия ще бъде елиминирана като ограничение за американската световна хегемония, само Китай ще остане.

Разбира се, Русия би могла да функционира по Американския метод. Ако Русия има безпилотни самолети, може да ги използва (както Вашингтон прави), за да убие лидерите във Вашингтон, спонсорите на протестите. Или може да изпрати екипи от специалните си части за да отстрани агентите, които работят срещу Русия. Ако ЕС продължава да подкрепя дестабилизирането на Украйна, Русия може да отреже нефтените и газовите доставки за европейските държави, които са кукли на конци управлявани от Вашингтон. Алтернативно, руската армия може да окупира Западна Украйна за да отцепи територията, която доскоро е била част от Русия в продължение на 200 г. Сигурно е, че по-голямата част от жителите в Източна Украйна предпочитат Русия, а не ЕС.

Възможно е дори, че промитите мозъци в западната половина на Украйна могат да спрат да излизат с пяна по устата и да разберат, че целите на САЩ / ЕС са плячкосването.

Advertisements

19 thoughts on “Русия под атака

 1. А всъщност мен напр и др. активисти по нета ни блокират винаги на Яхуу, Твитър, Ютууба, на блог.бг и на Фейсбуук и ни спират интернета. Само руските блогове са демократични. В тях няма блокажи. И няма цензура. Демокрацията е в Русия днес.

 2. Олио да ги попари блядовете-комунисти! Десетилетия наред тровят народите от източна Европа като тумор.

 3. Вижте, истината е, че САЩ още не са надскочили мисленето от времето на студената война. И събитията след краха на СССР ясно показаха, че САЩ не водят студена война срещу „камунизете“, а именно срещу всеки, който не им харесва. Наскоро си припомних кървавите събития в Индонезия при смяната на Сукарно със Сукарто от ЦРУ и стотици хилядите избити и безследно изчезнли – много повече от тези в Чили, след американската намеса. Тези неща не спряха след края на Съветския съюз – войни, смяна на правителства, подривни дейности (само в Ирак избитите са над милион). Навремето ЦРУ финансираше радио Свободна Европа, днес сума ти правителствени и неправителствени фондации и организации подкокоросват по оганичените мисловно и по-отчаяни финансово индивиди да служат на чуждите интереси. И борбата въобще не е срещу комунисти, диктатори или тем подобни – а именно срещу всеки от когото САЩ нямат интерес. Няма радио свободна Саудитска Арабия. Няма реакция, когато Франция арестува >250 протестиращи миналата седмица. Няма реакция за кървавата разправа с протестиращи в Бахрейн… Хората си мислят, че има някакви двойни стандарти. А то няма. Стандартът е само един – или си техен човек или не си. Янукович не е.

 4. МногО тОчно, американските апетити са големи, не само в Гмо 🙂

 5. @Лимина и всички с твоето мислене.
  Моля преместесте се в рая на Земята – Русия. Там ще живеете при „голямата работа“ – Путин. Няма да имате вземане даване с гнилия капитализъм и американците. Защо седите в ЕС и се тормозите? Такова мазохтични поведение е много нелогично, като се има предвид вашите страдания сега.

  • Точно! Като толкова жалеете за Русия – прав ви път. Само моля, вземете и необразованата част от малцинствата в България. Там ще си ги колонизират.

   • Европа е тази, която ни принуждава да приемаме имигранти, да даваме привилегии на малцинствата и да не вземем да нарушим някое тяхно право. Що ти не вземеш да се изселиш в Европа и да си вземеш малцинствата с теб?

  • Ами защото си имаме Родина и искаме да живеем в нея.Въпреки че тази Родина е в руини след най-страшната национална катастрофа,осъществена под вещото ръководство на западните елити посредством българските им слуги.Няма друг период в нашата държава,през който да намалеем с една четвърт за 25 години.

   • Няма защото почти никой не е можело да напуска страната преди 1989-та. Разбираемо след е 45 години тирания и диктатура, толкова много хора да искат да напуснат страната веднага в години след 10-ти Ноември. И сега ни е ясно че същите гнили утрепки са във властта както и преди. И хората ще продължават да напускат докато не останат само мангалите и отрепките гласуващи за БСП. Тогава ще си се радвате на Путин и все.

  • Защо сме седели в ЕС … абе луд ли си … мен някой питал ли е е искам ли да съм в ЕС или в НАТО?!!! Но скоро ще дойде и техният край … ще гледаме на живо гражданската война в USA – държавата на ервеите!!!!

 6. Живея в Прага и имам много приятели и приятелки от Украйна 80 – 90 % не искат в Евро съюза . Това са фактите и мисля си за референдум , но соросоидите няма да го допуснат. В Украйна има много блага за присвояване !

  • Странно, тези пък които аз познавам, драпат със зъби и нокти да се махнат от Украйна и Русия, и да се заселят във Финансовия Бермудски триъгълник. Разпродават си имотите и дим да ги няма… Доколкото знам, положението и в Русия, и в Украйна не е цветущо, бедност и мизерия се шири, високи цени, анархия и т.н. Само бронирани джипове свистят насам-натам. Хората просто искат спокойствие и сигурност за децата си. Все едно дали от Изтока или от Запада. Чисто морално Русия е по-малкото зло, поне според мен, доколкото изпълнява функция на балансьор.

 7. В момента в света се бият двете вечни сили – на мрака и на светлината. Путин обяви себе си като сила на Светлината и мисля, че е на прав път в преценката си. И мога да ви кажа, че огромна част от хората по света са на страната на Путин. Чел съм много коментари на англичани и американци, които му се възхищават и дори искат да ходят да живеят в Русия. Путин е голяма работа и вместо някои глупаци да реват, че имал много пари, по-добре е да осъзнаят, че Путин ТРЯБВА да има много пари, защото се изправя срещу голямото зло чудовище – Америка. И докато в американския двор се събират да съскат и да плюят него и Русия, Путин свири на пиано, пее и се забавлява с гостите си на парти. И забележете нещо много важно, което на много малко хора би направило впечатление. Едно на пръв поглед дребно нещо. Знам, че за някои хора може да е нещо съвсем несъществено, но за мен то говори томове. Путин не слага вратовръзка, с което казва “майната им на ограниченията“. Путин е свободен човек в Душата си, а един свободен човек, има голяма вероятност да донесе свобода и на другите. Всички останали политически кратуни по света, яко са глътнали бастуните и са сложили затягащите вратовръзки и прочие илюминатски смешни папионки, а той си прави увеселения и по всичко личи, че наистина се забавлява.

  Ето ви клипа, ако мислите, че преувеличавам:

  Ей, хора, надеждата е на изток от нас. Там слънцето изгрява по-рано и като да е станало по-светло. Ако Обама си махне вратовръзката и започне да се кефи на живота като Путин, тогава ще му повярвам, че е истински илюминат, защото illuminati означава осветени. Що за ирония и зле прибавени етикети – тъмните да се наричат илюминати, като далеч по-им отива да се нарекат оскуронати – затъмнени – от oskuro-тъмно)

  • Блажени са низшите духом, защото тяхно е царството небесно. Америка е една жалка държава. Пффф тез нищожества не си заслужава даже да се споменават/коментират. Старая се тотално да ги игнорирам, малоумните същества. Ще се погубят сами. А Русия могат да я хванат па да я развеят малко, ще им нахабят на руснаците.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s