Една „позитивна“ мисъл

Всяка една развиваща се държава, т.е. „икономически саката“, е в това състояние, защото гражданското и общество е „подкосявано“ много сръчно. Много от българите вече са „възпитавани“ на себеотрицание. Това е вид програма, която е впивана в съзнанията на хората по точно специфичен начин и е трудно да бъде отхвърлена, а още повече след като ти го натякват постоянно. absolut20capitalism

След като ни наториха със „своя начин на живот“ или някак казано със „западните разбирания“ (1989-90), случило се веднага след разбиранията на болшевишките евреи от СССР за държавицата ни (да, колкото и квото, все пак е била точена и от руските властови органи по един или друг начин) – вече можем спокойно да проследим някои събития, неудобни. Някои хора си ги спомнят, но може би по друг начин.

На първо място бихме искали да отбележим, че след официалното „покръстване“ на народа ни (няколко години преди 89-та, но осъществено видимо след 90-та), решиха да ни превъзпитават много сръчно. Как? Вкараха ни „филмовият материал“ (остра форма на пропаганда), за която дори не беше нужно да е законна. Даваха се под наем стотици хиляди видео касети, ходеше се да се зарежда на петолъчката „нови“ касети и филми, по пътя за морето, за да го има американското на всяка крачка и да е лесно достъпно. Край, руското беше боклук, всички заобичахме филмите, живеехме с тях, преобразяваха ни бързо. Супер ЦРУ индоктринация. Сещате ли се за видео клубовете, за това, че дори в ресторантите пускаха филми да се гледат докато се обядваше? Хубави времена, хубава индоктринация, бързо ефективна, як американски екшън. Прецакай приятеля за да успееш. Този период от няколко години остави своя белег – бъдете сигурни в това.

Друго нещо, за което се сещаме от прехода е внезапното „размножаване“ на всякакви врачки, гадатели, екстрасенси, разни извънземни от рода на Кики-то (сещате ли се? в Пловдив беше май) и т.н… то не беше едно-две. Създадоха чрез тази вълна разни „ню-ейдж“ хора-овце като пренасочиха „енергията и съзнанията на някои от тях в други измерения“ за да получат крайния резултат -> хората, които живеят с надежди за по-добри времена. Постоянното очакване, търпимостта. Кажете вие дали този период остави също белег?

Същевременно инсталираните ни „новости“ бяха вече отшумели в други западни държави, но нали ни държаха зад завесата та… Създадоха от тази „културата“ като започнаха да правят промоция на разни чужди певици от рода на Лепа Брена (сещате се за нея, нали? и досега някои мутри се трогват по нея:

1f9Xn2U

Случвало ли ви се е да видите на центъра в някой град младежи с фланелки и шалчета на някой футболен отбор и с касетофон усилен до дупка с подобието на музика чалга?

И така през това време много тарикати ги превърнаха в „мафиоти“, т.е. мутри с красноречиви прякори. Рекети, тормоз, връзки със западни престъпници.
Нашите ченгета се славеха с това, че биели хората за щяло и нещяло. Колко смъртни случаи имаше от ченгета? Няколко, много? Във всеки случай системата ги прикриваше, както и медиите. Така и успяха да инсталират страха от „по-силното“, този от произвола, от ненаказаното, страх от липса на справедливост и закони. Днес все още е така из България – вилнеят мутри, на всички ни е ясно, но разбира се, не на всеки му е удобно да излезе от мехурчето си за да го види.

Към края на 90-те години ни пуснаха лесно достъпните наркотици, също и хероина влизаше в това число. Колко жертви само взе, спомняте ли си? Разбити семейства, психично засегнати младежи и т.н. Общо, миш-маша беше „ready steady“ по план-график, а никой не обръщаше внимание на истинското зло, което се нагаждаше и растеше ли растеше, и успяваше да си проправя удобно път.

Люпиха се още от началото на прехода червените пребоядисали се в синьо, антикомунистите, успелите да им скатаят досиетата, преуспелите бизнесмени – от онези замесените с „куфарчетата“. Сещате ли се за тях? Валентин Захариев, Атанас Бобоков, Валентин Златев, Васил Божков, Весела Кюлева, Ветко Арабаджиев, Георги Гергов, Гриша Ганчев, Николай Гигов, Данета Желева, Ивайло Мутафчиев, Николай Михайлов, Огнян Донев, Румен Гайтански, Сашо Дончев, Станислав Петков, Петя Славова, Иво Каменов (и другите двама от „проекта“ ТИМ), Иво Прокопиев, Красимир Дачев, Красимир Узунов, Николай Банев, Стефан Райчев, Георги Първанов, и други „леко“ облагодетелствали се също: Десислава Танева, Иван Костов, Пламен Бобоков, Ахмед Доган (над 1 млрд., копеленцето то), Румен Овчаров, Красимир Гергов, Петър Манджуков, Атанас Тилев, Цеко Минев – яко мангизи хвърчаха, к’во си мислихте? Цветелина Бориславова, Стефан Райчев, Тодор Батков, Цветан Василев, Левон Хампарцумян и доста други, които по един или друг начин се докоснаха до червените „куфарчета“. Да, има още много такива. То буквално педерастията няма край у нас, все някой взема, все някой дава.

Започна се и с корупцията на долното ниво сред гражданите. Горките, само искаха да преживяват. Тук върни билетчето на шофьора, на единия клиент салама за 8,50 лв., за другия 10, чакай да бъзикна машинката в таксито да навърта повече, и т.н., то не се вижда края, който ви е известен на много хора.

В горните редове споменахме за „злото“, което си простираше пипалата по това време. То изпълни своето. Докара ни „демокрацията“ и се нагоди удобно, но понеже не е достатъчна (то никога не е достатъчно нищо в нея) се пробутва сега неолиберализма. Злото, което под формата на тлъсти западни инвеститори прокарва своите идеали в изкуствено създадената „развиваща се страна“, с българите на чело, които са роби за експлоатация, евтина работна ръка. И интелекта не е от значение, кво от тва че го имаш? Я захапи тези 340 лв.

Обърнете внимание, че винаги ви пишат много хубави думи като свобода, равенство, глобализация, равни права, развитие, успех, напредък… но реално не ви дават избор, т.е. то е нещо като „абе като не можеш да живееш тук eмигрирай“. Кои са те, кое е злото? Парламента? Политиците? Разберете, че властта идва от инвеститорите, от тлъстите „котараци“, които искат да точат нещо на подготвения вече терен. А как го правят? Чрез много пари, стратегии и по горе-описаните начини, а те са само някои попадания. Поне за много от нас на пръв поглед са огромни пари, но глобално са много малко за тях, тъй като те нямат лимит в това отношение. А тези стратегии и контрол над масите са използвани още преди десетилетия от техните предшественици. Например бюджетът на „Отворено общество“, който през 1997 г. достигнал 15 милиона долара (финансиране на повече от 1000 проекта за една година), заедно с международната му легитимност в „демократичния бизнес“ му позволява да ръководи и да разпределя сред НПО европейски фондове по програмата PHARE. Това е само една „малка капчица“ от злото.

Те не се крият, те вършат нещо „нормално“ и „демократично“. Тези организации навързани за Централно разузнавателното управление на САЩ и др. такива са стигнали до своето абсолютно нормално и видно съществуване. Това е като масонските ложи, в днешни дни направо още малко и ще започнем да гледаме реклами за тях по телевизията. „Заповядайте в Ложа Ориент, станете свободен зидар, Луцифер е носителят на светлината“. На тях вече не им пука за да трябва да се крият… просто е за обяснение – те вече ви превъзпитаха. Елита е напреднал много.

Злото, вече пишейки гледано в лицето на тези организации, паразитира нашето общество единствено за да изпълнява инструкциите на тлъстите котараци, които както виждате само точат и експлоатират българите. Те са ужасно много организации, които имат различни програми, чрез които прокарват различни неща като разделение чрез даване на повече права на едни, отнемане на тези на други, използване медиите за контрол и прокарване на идеите си и т.н. Тези организации са представени от лицето на хора, българи, хрантутници на тази система, паразитиращи на гърба на обикновените българи, смеещи им се. Всички ги видяхте, те бяха интелигентните от миналата година, знаете кои. Не всички, но много, другите просто бяха от „промитите“, искаха и те да са „готини“. Но нека не задълбаваме в тази посока. Та значи, докато използват споменатите по горе красиви думички – техните шефове лобират за дупченето на България за шистов газ (вижте шефа на ИПИ), за извличането на злато и др. скъпи метали, и общо взето за всичко, от което тлъстите „шопари“ могат да имат печалба. Е, те няма да ви вдигнат заплатите и да ви направят живота приказка, защото ще започнете да имате претенции към повече. О, да, те го знаят най-добре това. Тези организации, мозъчни тръстове, стоят до всяко правителство, власт и органи и се занимават с вас, мило наше общество.

Всичко е навързано, но те все ви говорят за комунисти, за ДС, за десните идеи, за ченгета, за разследващите журналисти и „истината“, която изкарват… говорят ви за заема ни… общо взето кръгът е затворен вече. Те са притеснени все пак, защото нещо шава в този свят, нещо не е наред, а хората започват да го виждат. Започват да виждат, че не са само марионетките политици, а са хората дърпащи им жиците. Съветниците им. Сещате ли се за този лаф „не е важно кой държи властта, а кой го съветва“? Лесно е да го проумеете. Докато не се осъзнаете, че „ударът“ трябва да е срещу тези организации и техните представители „експертите“, дотогава ще продължавате да плюете политиците, а те все ще падне един, ще дойде друг закачен на същите жички и така кръговрата на живота ще ви яде от годинките и ще ви оглозгва животеца.

 

Advertisements

3 thoughts on “Една „позитивна“ мисъл

  1. Тука ще дам един доста песимистичен коментар. Наскоро имах трудности, провокирани от тея, дето сега ги защитавате – “горкия народ“. Какво да ви кажа. Онези от властта са верно копелета гадни…обаче и “горкия“ експлоатиран народ си го бива. Срещнах толкова много лицемерие, предателство, клюкарство, егоизъм и изопачаване на истината и то за сгъстен период от време, че вече изобщо не ми е жал за тоя народ. Гледали ли сте филма “ Догвил“? Ако не сте, гледайте го. Струва си да видите как действа злото, в лицето на “горките“ хорица. В света да има стотина човека, които са на страната на Доброто, всичко друго си заслужава тоягата. Не политиците и тея, дето им дърпат конците са виновни, ами тея, дето правят стойните редицици на Догвил – “горките“ хорица – народа. Сега ми е ясно, защо Левски е минал цяла България само с две заптиета и защо никой не е шукнал да го освободи от “горкия“ народец. Сега ми е точно много ясно, защо в бележника си последните думи, които е написал тоя славен българин са били: “ НАРОДЕ???“.

    P.S. НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСА ТОЯ КОМЕТАР, Е ДОСТОЕН ГРАЖДАНИН НА ДОГВИЛ, защото ще кажа баналната фраза – Истината боли. Да не дава Господ да имаш вземане даване с тоя нашия “горкия“ народ. Да не дава Господ да опираш до неговата помощ. Един скорец ще ти подаде по-вярно крило, нежели да чакаш подадена ръка от догвилски представител на тоя “горкия“народец.

    Хората не станаха лоши, защото времената станаха трудни. В трудните времена човек показва истинското си лице. Само в изпитанията се вижда дали златото е злато или си имаш работа с корозирал евтин метал.

  2. Винаги когато стане дума за прехода, една голяма част от българите са склонни да се вкарват във „филмовият материал“ 🙂 И в това съм сигурен 🙂 Мога да се съглася, че времето след 89-а беше доста объркано, смутно и мътно, но оттогава доста вода изтече и нещата просто не стоят по същия начин – всеки може да го види, така че поне за мене е малко нелепо да се обяснява как факторите, които ги имаше тогава, ги имало, видиш ли, и днес. Това, което имаме днес, е това, което работи като модел (ама в по-големи мащаби и по-успешно) в САЩ – капитализъм. Тъпо е просто да мразим сляпо някакви имена, които се повтарят по инерция, до отмала и до изтъркване, само защото са приложили този модел, за да развият някакъв бизнес в тая наша малка държавица, носеща белезите на не едно лошо политическо управление. Инвеститорите били „злото“?! Аха, ок, ами дай тогава всички да теглят по една майна на всичко (политиците ни май вече са започнали да го правят) и никой нищо да не влага в тая скапана държавица, да оставим всичко на самотек и всеки човечец да се оправя както може. Ама после ще се тюхкаме защо никой не е останал в България. Така че, преди да подхващаме истерични словоизлияния в стил Волен, дайте поне малко да се опитаме да сме обективни….

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s