Пропаганда (документален филм)

MV5BMjMwNTMxMTQzMF5BMl5BanBnXkFtZTcwNzI3NjM4OA@@._V1_SY317_CR4,0,214,317_Това е филм за психологическата война. Специфичен вид война, създадена за да отвлича вниманието. Да дезинформира и упойва мозъка. Тя има много маскировки и се използва срещу всеки един от „тях“.

Представен от анонимен севернокорейски професор, този филм разказва за западната пропаганда, моралната чувствителност, политическите манипулации и хипер-консуматорството, които характеризират западния свят. В главите „Пренаписване на историята“, „Рекламиране“ и „Култът към знаменитостите“ се третират най-неудобните западни крайности и глобализацията, „психологическата война“ в ръцете на мултинационални компании, обсебени от пазаруване потребители и провалът на демокрацията.

Документален филм, който ви препоръчваме искрено.

Славко Мартинов – режисьор
Юджин Чанг – разказващ / севернокорейски професор
Страна – Нова Зеландия
Дата на издаване – 2012 г.

Advertisements

6 thoughts on “Пропаганда (документален филм)

  1. Филмът не е севернокорейски, а новозеландски. Разказан е от севернокорейска перспектива.

  2. Ами тук всичко в този филм си е вярно! Жалко, че няма бг аудио. В днешно време повечето хора не си натоварват вечер очите. Просто са уморени от работа. А колкото за заблуда- аз не намирам такава. Не знам какво е имал в предвид тоз, който е писал преди мен коментара. Ние тук бием Северна Корея по смъртност, но икономически сме много, много назад! А за армията да не говорим! Северна Корея не допуска Америка заедно с всичкото си модерно оръжие да не нахлуе у дома и, а Европа с невъоръжена паплач не може да се справи! Да изгубиш дома си без война! По гадно не можеше и да бъде, но такова ще е бъдещето!

  3. Филмът е ок, но относно нападките срещу Сев. Корея в коментарите – помислете, възможно ли е да се защити една страна от неоколониализма, ако не е от тоталитарен тип – като Сев. Корея? Всякакви други „демокрации“ заминават на кино – след помощта от САЩ, например, за опозицията преди избори, пак например. Няма начин за противодействие освен този на Корея, Иран, Куба – засега. Пример – Украйна – с нейните ресурси и население…

  4. Много подходящо заглавие, описващо целия филм. Във видеото са показани предимно истини, но са използвани и много заблуди. Севернокорейците са в пъти по зле от нас като стандарт на живот и живеят в тоталитарна държава която избива собствения си народ, лидерите им са много по жестоки и безскруполни от американските. Не виждам смисъл в публикуването на такъв филм.

    • RIOTT, не знам там дали ги избиват, но тук със сигурност го правят с тия болести! Иначе какво е обяснението ни за по високата ни смъртност спрямо броя на населението. Пред себе си имате компютър! Ако не можете да си направите сам или сама, справка, обещавам да помогна, но мисля, че ще се справите, щом сте стигнали до тук!

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.