Think Tank: За опазването на Новия Свeтовен Ред е необходима Eкстраординарна Kриза

Анализатор от Вашингтон и старши съветник на „Атлантическия съветХарлан Улман предупреждава, че „Новият световен ред“ е застрашен от действията на недържавни субекти, като например Едуард Сноудън, и че за неговото опазване е необходима „ексктраординарна криза“.170114atlantic

В статия, озаглавена „Войната срещу терора – не е единствената заплаха“,  Улман твърди, че „международната геостратегическа система е подложена на  глобални промени“.
Според анализатора, най-голямата заплаха за “365 -годишната Вестфалска система на международните отношения“ идва не толкова от военни суперсили като Китай, колкото от такива „недържавни субекти“, като Eдуард Сноудън, Брадли Манинг, и множеството анонимни хакери. Тези хора се интересуват от това как да получат контрол над държавата, като не се подчиняват на никого и не преследват конкретни цели.anonymous-hackers-members-arrested-nationalturk-0098

“Много малко се обръща внимание на това и още по-малко се предприемат някакви действия“, казва Улман, оплаквайки се, че „информационната революция и възможността за незабавна глобална комуникация“ унищожават „новия световен ред“, обявен от президента Джордж Буш-старши преди повече от две десетилетия. Вижте видеото на тази реч:

„Без екстраординарни кризи може да се направи твърде малко за поправяне или поне ограничаване на вредите, които са причинени от недостатъците на управлението“, казва Улман. Той е убеден, че само такава катастрофа, сравнима по мащаби с трагедията от 9/11, може да даде възможност на държавата да си възвърне господството, както и да „обуздае и намали опасностите, породени от новите недържавни играчи“.

Улман заключава, че за запазването на новия световен ред  е необходимо да се изключи възможността за контрол от страна на недържавни участници и получилите власт индивиди.

Източник:30dumi.eu Оригинал от: newswatch.us

Advertisements

2 thoughts on “Think Tank: За опазването на Новия Свeтовен Ред е необходима Eкстраординарна Kриза

  1. Реда е всъщност ХАОС. Защото ако е ред няма да има нужда от разрушаване.
    Чифутите искат да управляват само с хаос и разрушение, тъй като по друг начин няма да са „на власт“.

    • Няма по-голям ред от хаосът! В този ред на мисли чифутите искат абсолютен ред, в рамките на който могат, да ни строяват, стрижат и режат главите, ако не слушаме …

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.