„Америка за България“ изсипала милиони на протестърите

Сайтът „Офнюз“ ще прави „разследваща журналистика“ със 102 800 лв., а bTV е зарадвана с 9 900 долара за филм?

Със стотици хиляди левове захрани българските протестъри фондация „Америка за България“. В списъка на грантовете за 2013 г. фигурират неправителствени организации и медии, които от юни месец миналата година организират протестите срещу правителството на Пламен Орешарски.

10126.money-cartoon

По правило, години наред грантове на фондацията са български НПО-та и „граждански структури“ на свързани помежду си бизнесмени и „общественици“.

Поредните 200 000 долара получава близкият до кръга „капитал“ Асен Асенов и неговото „Списание Едно“. Парите се дават за организацията на „Три седмици в София: Sofia Dance Week, Sofia Architecture Week и Sofia Design Week“.Името на Асенов нашумя през 2011 г. когато Столична община се опита да даде без конкурс на него и фондация „Кредо Бонум“ на Цветелина Бориславова 800 000 лв. за организиране на културни събития в София.

Малко известният „Институт за аграрна икономика“ на доц. Димитър Николов грабва 386 340 лв.

Асоциация „Прозрачност без граници” е получила поредните 195 255 лв., за да обяснява как няма никаква прозрачност в българския политически живот.

2014-01-31_18-20-36

Институтът за развитие на публичната среда на Антоанета Цонева взема 194 000 за „инициатива за честни и свободни избори“. Дамата със спорни качества и ниско интелектуално ниво продължава да обикаля телевизионните студия, за да иска оставката на правителството и нови избори. В медийните си изяви тя откровено защитава и пропагандира идеите на ГЕРБ, Реформаторския блок и президента Росен Плевнелиев, и е привърженичка на Иван Костов.

4863_1126902065879_4666588_n

Антоанета Цонева (на снимката, взета от нейния профил във Facebook)

Никому неизвестното сдружение „Булгарион“ се е уредило със 116 000 лв. за „журналистически разследвания за парламентарните избори през 2013 г.“, показва още списъкът на „Америка за България“. Държавната БНТ взема 65 000 лв. също за журналистически разследвания.

Фондация „Български институт за правни инициативи“ получава 142 360 лв. за да „мери индекса на реформа в българската прокуратура“.

Програма „Достъп до информация“ на Александър Кашъмов грабва поредните 194 710 лв. като „отговор на нарасналите изисквания към прозрачност в обществения живот“. По правило в края на всяка година НПО-то обявява, че у нас няма никаква прозрачност. През останалото време то води безумни дела срещу държавни структури, отказали информация на определени медии.

Неизвестната фондация „Българска култура“ в чужбина получава 200 000 долара за „So Independent“ и Фестивал на българското кино в Ню Йорк.

Фондация на първата съпруга на Иво Инджев – Регина – „Работилница за граждански инициативи“, е ощастливена със 178 000 лв. Не е известно как са били похарчени парите.

„Кантус фирмус“ АД, която е собственик на Джаф ФМ, получава 450 000 лв.

Фондация „Офф медия“ (offnews.bg), която е собственик на сайта „Офнюз“, е одобрена да получи 102 800 лв. за „независима разследваща журналистика“. Част от парите са използвани за редизайн на електронната страница и изработка на мобилно приложение. Задачата им е да бъдат трамплин за think tanks и техните „експерти“, дори управителят на мозъчния тръст „Център за социални практики“ Евгений Дайнов е сред авторите на уеб сайта и неуморно пропагандира идеалите на задокеанските си работодатели.

2014-01-31_18-20-36В списъка на „Америка за България“ фигурира и „bTV Медия Груп“. На отдел „Документалистика“ са отпуснати 9 900 долара.

В началото на 2014 г. „Америка за България“ дава 448 000 лв. на Института за изследване на близкото минало на Ивайло Знеполски, Ленко Ленков и Дими Паница.

Американският колеж в Благоевград получава 6 080 000 долара.

72 000 лв. получава „Международната академия за обучение по кибер разследвания„. Интересен е фактът, че в екипа на НПО-то фигурира и Теодор Захов, който е един от издателите на „Капитал“ и „Дневник“, съакционер в „Икономедиа“ АД.

Изнесените данни не трябва да възпрепятстват гражданските протести, а да изхвърлят от протестното движение платените протестиращи, чрез които кукловодите прокарват интересите си и „новите“ овчари на нацията.

ThinkTank

Advertisements

5 thoughts on “„Америка за България“ изсипала милиони на протестърите

  1. Няма нищо нередно в финансирнетор особено след като са го обосновали и са публикували данни за него. А на вас кой ви плаща бе „Анонимни“? Май само по американците плюете, а за Русия , от която се внасят всички суровини нищо не сте написали. Няма ли да кажете кои са спонсорирани от руснаците или и вие сте сред тях. Защо защитавате едно корумпирано правителство?

  2. Така и така са взели едни пари, що не си гледат живота и да не се занимават с глупости.

  3. Купили са всички медий който биха могли да накарат човек да се замисли1

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.