Индустрията на Холокоста (книга)

Кой и как се възползва от страданията на евреите?
“Струва ми се, че Холокоста не го изучават. Него го продават”
– Равин Арнолд Волф

Книга на Норман Финкелщайн

1545896_744457968905745_237754944_n

Тази книга е анатомия на холокоста като индустрия и в същото време – един обвинителен акт срещу нея. На следващите страници показвам, че Холокостът – това е този образ на масовото избиване на евреи от нацистите, на който идеологията е наложила своя отпечатък. Както всички идеологии тя е, макар и слабо свързана с реалността. Холокост – това е не произволно събрана, а е по-скоро много хармонична конструкция. Централните му догми служат за основа на важни политически и класови интереси. Холокостът се оказа на практика незаменимо идеологическо оръжие. Чрез използването му, една от най-силните във военно отношение държави в света, където нарушенията човешките права направо ужасяват, може да разиграва ролята на държава- жертва и по този начин и най-проспериращата етническа група в САЩ придобива статут на жертва. Тази предизвикваща съчувствие роля на жертва носи големи дивиденти, а в частност осигурява имунитет срещу критика, без значение колко е справедлива. Бих искал да добавя, че тези, които се ползват с този имунитет не могат да избегнат свързания обикновено с това морален упадък.

Свалете книгата в .pdf

Advertisements

One thought on “Индустрията на Холокоста (книга)

  1. Норман Финкелщейн, чиито родители са били в концентрационите лагери казва, че евреите плачат с крокодилски сълзи, СУПЕР!!!!! ТРЯБВА ДА СЕ ГЛЕДА И ПРЕВЕДЕ НА БЪЛГАРСКИ!!!! https://www.youtube.com/watch?v=6O5zgXeCynQ

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.