Еврейският парламент в ЕС и нещо за Украйна

Първият по рода си еврейски Парламент беше открит в Брюксел през 2012 година, а първото заседание на избраните 120 членове на първия по рода си европейски еврейски парламент (EJP), описан като нов и иновативен форум за изразяване на мисли, вярвания и идеи, както и тревогите на европейските евреи, се проведе в четвъртък 16-ти февруари 2012 год. в сградата на Европейския парламент в Брюксел.

EJP_IMG_2596Украинските милиардери Игор Коломойски и Вадим Рабинович съдействаха за огранизирането на Европейският еврейски съюз (ЕЕС) началото на 2011 год. Игор Коломойски, който е начело на финансовата група “Приват” е сред привържениците на бившия украински президент Юшченко и на Тимошенко, които имат разнообразни финансови и търговски интереси, те предпочитат по-бързите икономически реформи и либерализацията.
Игор Коломойски, 44-годишен. Развива дейност в следните области: банково дело, рудодобив, енергетика, производство на стомана, на железни сплави и въглеводороди, както и в медиите. Състоянието му се оценява на 3,5 милиарда долара. Заедно с 45-годишния Геннадий Боголюбов е съсобственик на украинската бизнес група Приват. Приват има активи и извън Украйна, включително фабрики в Русия, Румъния, Полша и САЩ.

Досещате ли се за общото между днешните събития в Украйна и създаването на стратегически точки от ционистите в ЕС, четете ли между редовете?

Тези украински милиардери и ционисти до голяма степен подкрепят плановете за по-добри отношения с Европейския съюз тъй като Европа се превръща във водещ търговски партньор за Украйна, а те на свой ред все повече одобряват европейски ориентираната политика, която е изключително благоприятна за техния бизнес и ционистките планове за господство над гои.

“Те осъзнават, че трябва да си сложат костюмите, преди да се появят на световните пазари и да изчистят дейността си, да настояват за реформи в страната и в техните компании”, заяви политическият анализатор Кост Бондаренко.

Вадим Рабинович и Игор

Вадим Рабинович и Игор Коломойски

Членовете на еврейският парламент, които представляват 47 страни, са били избрани от повече от 400 000 души от Източна, Централна и Западна Европа, които гласували онлайн и показали безпрецедентен интерес в търсенето из целия континент за нова, свежа, актуална, прозрачна и демократично избрана организация в Европа, се казва в Европейският еврейски съюз (EJU), организацията, която инициира създаването на този парламент. Сред избраните са няколко добре известни водещи фигури на европейските евреи, като например Пиер Беснаину от Франция, Чефи Йосеф Камхи от Турция, Натан Гелбарт от Германия, Оливер Мисчон от Великобритания, Жоел Рибинфелт от Белгия, както и значителен брой млади нововъзникващи личности и лидери.

Антония Първанова, която е активен член на организацията Европейски приятели на Израел, която е изнасяла доклади и е участвала нееднократно в работата на Американско-израелския конгрес, както и на Американско-израелския комитет по обществени въпроси. Това са били двете най-големи организации, които обсъждат проблемите на еврейската общност и обединяват евреите от цял свят, които ги подкрепят.

Във встъпителното си обръщение към учредителното заседание от името на Европейския парламент Антония Първанова приветства „историческото“ събрание, което тя каза, „ще отбележи бъдещето на евреите в Европа и извън нея „.

Първанова на учредяването на Евро-еврейският парламент.

Първанова на учредяването на Евро-еврейският парламент.

„Аз съм горда и за мен е чест да бъда пред всички вас днес. За първи път сме събрани тук представители на организации, представляващи повече от 3,5 млн. еврейски граждани на територията на нашия континент „, заяви тя и продължи: „За първи път в историята на европейските евреи, еврейския народ идва днес като един човек или по-точно трябва да кажа като едно събрание стоящо за една кауза.“

European-Jewish-ParliamentПърванова подчерта, че новият установен Европейски еврейски парламент ще бъде „гласът представляващ овластяването на еврейската общност в Европа. Дебатите и дискусиите винаги са движещата сила в семейството и понякога ще има и различия в мненията, но съм убедена, че Европейският еврейски парламент ще бъде силен глас, който ще има положителен принос за европейското развитие.“ Завърши речта си с традиционна еврейска благословия.

Томер Орни, главен изпълнителен директор на Европейския еврейски съюз, организацията, която инициира създаването на новия парламент, заяви: „Визията на Европейския еврейски парламент е вече реалност. Това е историческо събитие, тъй като новият парламент е основен крайъгълен камък за еврейското представителство в Европа. Ние сме дълбоко убедени, че парламентът ще бъде положителна сила за посрещане на променящите се условия и големите предизвикателства, пред които са изправени Европейските евреи.“

Членовете на парламента са хора с различен произход, които са от различни еврейски общности. Техният общ знаменател е тяхната еврейска идентичност и страст за задълбочаване на еврейските интереси в международен мащаб, т.е. – ционизъм.

На тази среща тогава се подчерта анти-семитизма и легитимността на Израел, а също така насърчаването на еврейските ценности и отварянето към други общности сред тези предизвикателства. Идеята на Европейския еврейски парламент дойде директно от израелския бивш президент Шимон Перес, който прогнозира успеха на тази нова структура. Парламентът е със седалище в Брюксел, където ще се проведат годишните редовни общи събрания.

Обърнете внимание, че откриването на Европейския еврейски парламент съвпаднало с посещението в Брюксел на делегацията на 40 водещи членове на Конференцията на президентите на големите американски еврейски организации, водена от нейния изпълнителен заместник-председател – Малкълм Холенмейн.

Делегацията провела разговори с ЕС, НАТО и белгийски служители, и били обсъдени въпроси като антисемитизма в Европа, Иран и Сирия.

От едно интервю на Милена Вълкова:

– Г-жо Първанова, откога работите по идеята за учредяване на Европейския еврейски парламент?

-Всичко започна още от предишния ми мандат като евродепутат. Активно работех с Американско-израелския конгрес и с Американско-израелския комитет по обществени въпроси, също и с европейски еврейски организации. Постепенно в контактите си стигнахме до извода, че много трудно се работи, когато се говори през различни интереси и различни организации и когато няма възможност за обединяване на приоритетите и представителството. Във Великобритания има Британска еврейска комисия, която партнира на правителството и парламента по важни въпроси, но в Европа нямаше такава организация.

– Как бяха избрани депутатите?

– На демократичен принцип. Общностите имаха възможност да издигат кандидатури и да се запознаят с тях. После с електронно гласуване хората бяха посочени, разбира се, има представители и от България. Но сега не мога да ви кажа кои са.

– Какви правомощия ще има Европейският еврейски парламент?

– Ще работи на принципа на Съвета на Европа. В този парламент ще работят няколко комисии, които ще бъдат по основни въпроси – граждански права, въпроси, касаещи еврейските общности в отделни страни и т.н. Заседанията ще наподобяват тези на Съвета на Европа, а заключенията от тях ще имат характер на декларации и резолюции.

Европейският еврейски парламент ще може също да прави предложения към Европарламента. За пример могат да се посочат случая с холандския сайт, който насажда дискриминационни нагласи срещу българи, румънци и поляци. В ситуации с антисемитски настроения наличието на Европейски еврейски парламент прави възможността за реакция много по-глобална.

2014-01-26_20-02-36

Знаете ли, че този парламент иска да направи така, че ксенофобията да бъде преследвана от закона. Тоест ксенофобията е състояние на човека свързана с възприемането на чуждите (непознатите) хора като непонятни, неизвестни и поради това опасни. Може да се определи като състояние на страх. Това, колкото и да ви е втълпено, че е нещо нередно и зло, съществува във всяка една държава и в нито една не е преследвано. Тези или по точно подобни на тях законни преследвания съществуват в днешно време и са известни с преследването на хората, които отричат Холокоста или някои детайли от него. Стотици са случаите на разрушаване живота на хора, само защото са имали различно мнение от това на ционистите. 

Еврейската доминация в Европа е започнала много отдавна. Бог да ни пази.

Advertisements

28 thoughts on “Еврейският парламент в ЕС и нещо за Украйна

 1. За съжаление Евреите са виновни за войните, мизерията.глада и теглилата на почти всички хора по света.Затова еврейския парламент според мен трябва да се закрие немедленно.

 2. Pingback: Еврейският парламент в ЕС и нещо за Украйна – Zahariada

  • Това име ПЪРВАНОВА, трябва ДА СЕ ЗАПОМНИ! Та, тия около нея да се ОТДРЪПНАТ да я оставят сама, да бъде на бедна ( защото НЯМА беден евреин, с малки изключения) но ОТХВЪРЛЕНА от всеки интелигентен българин.

 3. Евреите са зло под прикритие, действат подмолно типично за тяхното подло и страхливо племе.Използват политиците от отделните държави за да си разиграват мръсните игрички , а те да стоят отстрани с чисти ръчички.

 4. Нагло, самоуверено, изпълнено с омраза и ненавист към всички останали народи и религии !
  Не може да има богоизбран народ ! Никога не е имало, защото съвършеният Вселенски разум не може да обича само един народ ,а останалите да са „тор“ на т.н. „богоизбрани!“
  ЧОВЕЧЕСТВО,СЪБУДИ СЕ! Стига с тези лъжи! Защо само евреи да са избивани? Oт останалите народи са убити много повече хора! 27 МИЛИОНИ от СССР,над 25 милиона германци, над 20 милиона славяни,,около 20 милиона други европейци и от другите континенти! А кои кръгове „съчиниха“ Първата и Втората световни войни_?

  • Доктрината за „обетованата земя“ бързо се разрастна в доктрина за „обетованата планета Земя“.

 5. Много се изненадах че другарката Първанова се оказа еврейка. Макар че при по-внимателно вглеждане във физиономията й това би могло да се предположи… Сега за техния парламент и т.н.: тези хора са върховни комплексари!Върховни, върховни комплексари, комплексари! Комплекс за малоценност и за нищожност! И тъкмо това ги прави такива сатанисти каквито ни се показват! Като почнеш от това че са „избрани от бога да бъдат негов народ“ и стигнеш до „антисемитизма“ им „ксенофобията“ и расизма им! Още преди повече от 100 години един евреин, европеец, именно бащата на психоанализата, Зигмунд Фройд, каза нещо от рода на това, че идеята за божият народ е пълна глупост, защото богът с когото се е борил Яков не е никой друг, а сатаната! Защото го е страх от светлината на слънцето! И това е предостатъчно! Същият този евреин има и други коментари и за Моше (както много неправилно, обаче целенасочено, евреите наричат Моисей!) и за скитанията на евреите и т.н. Аз лично съм привърженик/симпатизирам теорията на един естонски руснак (а може би евреин) – Евгений Яковлевич ГабОвич, който твърди че евреите въобще не са никакви семити – поне древните – а стопроцентови европейци и през средновековието са имали и свое епископство в централна Европа. Т.е. според него те са били своего рода еретици. Аз дори бих добавил, че те са били своего рода общност на генетични мутанти, която се е обособила поради недружелюбното отношение към нея на останалата, нормална, част на човешката популация на древни Европа (а това се преди всичко скити!). Там се корени и комплексът им за малоценност, който те подхранват и който ги тласка към всичко, което са направили и правят в тоя свят – че са били отхвърлени от майчината им популация като някакъв вид непълноценни нейни членове – нещо, което е познато в историята на света и с други такива подпопулации – древногръцката и циганската…
  По въпроса с „ксенофобията“ – другарката Първанова е пълна нула по тия въпроси! Тя май беше лекарка?!? Но как да знае, че в историята на човечеството „ксенофобия“ (страх, омраза към чуждите човешки видове) и расизъм са съвършено естествени и нормални поведенчески реакции! Благодарение на които днеска има такова разнообразие от човешки видове (подвидове или раси) и съответно на култури и т.н. Но това е типично за екземпляри от нейната група… Хайде да спирам че стана длъжко май…

  • Така наречените евреи, всъщност са си хазари. Едно долнопробно племе от ранното средновековие, което няма нищо общо с библейските евреи!!!

 6. Това е краят им, не се отчайвайте. Само гледайте как за по малко от 2 години броят на събудените хора драстично се е увеличил и продължава да се множи. Преди това никой не говореше за тези неща. Истината ще възтържествува!

  • Позволете да коментирам малко повече Вашето чудесно предложение.
   Гнусните субекти, за които става дума в статията, са представени в Библията чрез образа на „великата блудница“: „…защото твоите (разб.„нейните“) търговци бяха големците на Земята, понеже чрез твоето чародеяние бяха измамени всичките народи.“ Откровение 18:23
   По–нататък се казва и какво ще стане с тях: „…Спасение, слава и сила принадлежат на нашия Бог; заяото са истинни и праведни Неговите присъди; понеже Той осъди великата блудница, която е разтляла Земята с блудството си…“. Откровение 19:1,2
   Така, че ние с Вас нямаме никакъв проблем, защото знаем, че „те“ ще си получат заслуженото. Що се касае до атеистите – те да си му търсят колая …

 7. „не се осмелявайте да си помислите да критикувате евреите“ Май май интернационалните евреи ционистите ще направят световен закон за анитсеметизъм по който ако кажеш лоша дума за евреите ще те съдят ! МОДЕРЕН ФАШИЗЪМ създаден от евреи ! Честито на всички !!!!! Това за което е писал Хенри Фор преди 100 години вече се СЛУЧВА ! СТАРШНОТО ТЕ ПЪРВА ПРЕДСТОИ !

  • Вече има такъв закон във връзка с Холокоста – между 3 и 20 години затвор за поставяне под съмнение (вижте Википедия, статия Холокост).

 8. Какво е спасението тогава,къде да отидем да живеем и работим?Там където ги няма ли?

  • Галина,те са навсякъде. При това дълбоко заспало човечество, вече е твърде късно.

  • Че къде ги няма чифутите?Те са раковото образувание на съвременната цивилизация.Просто народите трябва да ги лишават от власт в собствените си държави.Това е!

   • Нашенец,
    ут няма да срещнете
    там където се изисква много труд и няма възможност за крадене, присвояване и смукане – чиф

   • Ей, много злоба! А защо ? Нима всички вие, които пишете тези коментари сте видели нещо лошо от евреите? Или това са „заучени“ фрази! Знам, че омразата не води до нищо добро . Идете да видите еврейската държава, която от пясъци е направила райска градина ! Но се трудят и не „разсъждават“!

   • Идете да видите останалият свят ( когото ГЛАВНО евреи) изсмукват чрез банките и навсякъде където има неравнопоставени отношения! Светът МИЗЕРСТВА с малки изключения – преди всичко слуги на евреите. Тааа, как да ги обичаме? Видял ли си РАБОТЕЩ и не крадящ евреин? Крадат НА ЕДРО. А тези, които не крадат, възпитават деца – бъдещи крадци ( морални уроди) които да налагат със силата на парите робство над „гоите“. Няма тук омраза. Това даже е много малка част от това което заслужава “ избраният“ народ. Той заслужава прочистване. Да си върви в родината! Има си вече такава, благодарение на жандармът, който са създали – САЩ. Да вървят в „обетованата“ си земя, а светът без тях ще стане Рай, няма да има гладни. Няма да има войни, защото експлоатацията няма да има от кого да се финансира и поощрява. И мястото НАИСТИНА им е там, да водят своите войни с арабите и да се учат на смирение. На останалият свят НЕ СА НУЖНИ. Те носят само робство и в крайна сметка смърт. И ако са свързани с Бог, то са свързани с този – падналият ангел. Що се отнася до Исус, то по майка и баба е есей- от царско египетско коляно. А египетските фараони ( по последни данни) са ТРАКИ. Т.е. Исус е БЪЛГАРИН( съгласно еврейските правила).

   • Да, Алекс, Исус си е българин по всички правила, защото си е чист българин по фактология. В “Книга на Енох” е описан древнобългарският календар, който е ползван и в общината на есеите, сред които е бил обучаван в младежките си години Исус Христос. (Този календар отчита астрономически явления в рамките на 60 хиляди (!) години и през 1976 г. ЮНЕСКО го обявява за най-точния в света. Според изследванията на астрономи, физици и математици последната корекция на нашия календар е извършена през 5505 г. пр.н.е. (неправилно интерпретирано като „от сътворението на света“) и това е нещо средно между така наречените Византийско (5508 г.) и Александрийско (5500 г.) летоброене.) А Енох е близък потомък на Адам и прадядо на Ной. Сред ръкописите от Кумран в „Свитък за Ламех” (който е бащата на Ной) е записано, че жената на Ламех се е наричала Бат-Енош. Бащата на Дева Мария пък се е казвал Бат Билга. (Виж книгата на Ерих фон Деникен „Спомени от бъдещето”.) Какви по-древни и по-български имена от тези? Бат е титла – старши, бате. Тогава имената остават Еньо и Билга, Билган. Какъвто е и Билга-мес, мъж или сМЕСен, защото се казва, че бил една трета човек и две трети бог – от онези „синове Божии“, които „харесали земните дъщери и влизали при тях“, та се родили великани, т.е. велики канове.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.