Кратък предговор

Предговор към изданието от 1952 г. на книгата „Интернационалните евреи“ на Хенри Форд

След Първата световна война известният американски индустриалец Хенри Форд вижда опустошенията, причинени от еврейските финансови кръгове. Затова назначава висококвалифицирани учени да направят задълбочено изследване върху световното еврейство и публикува резултатите през 1919–1920 година в “Диърборн Индепендънт”, който по онова време е официален орган на “Форд Мотор Къмпани”. По-късно същите материали биват издадени в книжен формат.

Естествено, еврейството надава веднага ужасен вой и повежда организирана кампания срещу г-н Форд. В крайна сметка, поради оказания му натиск, той спира разпространението на книгата. Евреи и техни съмишленици влизали в книжарниците, изкупували и унищожавали всички бройки, които успявали да докопат. Нарочно били изпращани подставени лица да крадат книгата от библиотеките. Това я превърнало в такава рядкост, че станала обект на колекционерство*.

* Днес антикварната цена на оригиналното издание е около 400 долара – бел. прев.

Изследването на г-н Форд показвало как евреите осъществявали плановете си, описани в т.нар. “Протоколи на ционските мъдреци”. По отношение на тези протоколи, на 17-и февруари, 1921 година, той казва:

“Единственото изявление, което се чувствам задължен да направя във връзка с протоколите е, че те пасват идеално на всичко, което става наоколо. Написаното в тях е намирало проявление в цялата история дотук и продължава в наши дни”.

Когато му възразили, че Протоколите били фалшификат, г-н Форд не захванал да спори по въпроса, а само отвърнал:

“Каквито и да са, нали нещата в тях съвпадат с всичко, което става”.

В книгата си “Моят живот и работа”, издадена през 1922 година, г-н Форд коментира своя цикъл от статии във връзка с еврейския въпрос по следния начин:

“Читателите на нашите статии ще забележат веднага, че не сме били подвластни на никакъв предразсъдък, освен ако не се смятат за предразсъдък принципите, върху които е изградена нашата цивилизация. В тази страна се наблюдават определени форми на влияние, предизвикващи нарочно израждане на нашата литература, творчество и обществен живот, а в бизнеса биват загърбвани вековечните здрави основи, за да отстъпят място на упадък в стандартите, което се усеща навсякъде. Фактът, че тези форми на влияние се свързват с един определен расов източник, е неоспорим. Нашата работа няма претенциите да казва последна дума по еврейския въпрос в Америка. Тя само отразява присъствието на евреите в тази страна. Когато хората се научат да разпознават източника и природата на влиянието, в чийто въртоп са попаднали, дори това е достатъчно. Нека американският народ разбере веднъж за винаги, че не става дума за някакво естествено израждане и упадък, а за точно изчислена подривна дейност, на която е подложен. Тогава ще може да се спаси. Този труд не носи следи от някакви лични мотиви. Когато се стигне до момента, в който американците ще могат да вземат нещата в свои ръце, ще оставим темата настрана. Нашите врагове казват, че сме я били подхванали с цел отмъщение, но сме се отказали от нея в резултат на уплаха. Времето ще покаже, че тези, които ни критикуват /евреите/, чисто и просто извъртат нещата, понеже нямат куража да зачекнат главния въпрос”.

Г-н Джералд Смит, директор на “Крисчън Нейшънълист Крузейд” от Лос Анджелис, щата Калифорния, публикува през 1952 година ново издание на цикъла статии от Хенри Форд. И отново книгата бива изкупувана и унищожавана от евреите, превръщайки се в библиографска рядкост.

Предговор към книгата „Интернационалните евреи“, написан през месец Октомври, 1920 г. от Г-н Хенри Форд

Защо трябва да се изследва еврейският въпрос? Затова, защото този въпрос съществува и появата му в Америка трябва да доведе до неговото разрешаване. Отлагането на разрешаването му води до развитие на съпътстващи го отрицателни странични явления, свързани с еврейския въпрос в други страни. Еврейският въпрос съществува в Съединените щати отдавна. Самите евреи знаят това, макар че на местните жители въпросът не им е съвсем ясен. От време на време той се изостря дотолкова, че биха могли да се очакват тежки последици. Вече има достатъчно признаци, че нещата отиват към една остра криза.

Еврейският въпрос засяга не само всеизвестни факти от живота, като: еврейското господство във финансите и търговията, завземането на политическата власт, монополизирането на всички жизнено необходими неща и влиянието им върху американската преса, граничещо с произвол. Той засяга целия културен живот и по този начин се превръща във въпрос на живот и смърт за самия американски дух. Еврейският въпрос засяга и Южна Америка и в това отношение става страшен тумор за общо американските отношения. Той има най-тясна връзка с катастрофалните явления, които са резултат от умишлено организирания безпорядък, за да се държат народите в постоянна тревожност. Въпросът не е от вчера. Напротив, корените му са в далечното минало, а продължителността на неговото съществуване вече е породила в наше време редица програми за неговото разрешаване, които, от своя страна, трябва да спомогнат за разрешаването му в бъдеще.

Тази книга се явява нещо като предварителен опит за изследване на еврейския въпрос. Тя си поставя за цел да даде възможност на интересуващите се от проблема читатели да се запознаят с данните, публикувани в “Диърборн Индепендънт” до октомври 1920 година. Търсенето на това периодично издание бе толкова голямо, че запасите от него, също както и сборникът, съдържащ първите девет статии, се оказаха скоро изчерпани.

Изследването обаче ще продължи, докато цялата работа не бъде завършена. Да се запознае населението с фактите – ето основният мотив на тоя труд. От само себе си е ясно, че на книгата ще се приписват и други мотиви. Но предразсъдъците и враждебността не са достатъчни, за да се обясни произхода и начина на поднасяне на сведенията. Ако в нея има задни мисли, то те несъмнено ще се проявят в хода на самото изложение. Читателят е длъжен, както се надяваме, да признае, че подходът и тонът в това изследване са основани върху факти и са в съответствие с тях. Световното еврейство има свои съучастници, явяващи се съзнателни врагове на всичко онова, което ние възприемаме като англосаксонска култура, и те в действителност са по-многобройни, отколкото това изглежда в очите на лекомислената маса от хора, която защитава всичко, каквото върши еврейството, понеже така и е било внушавано – че всичко, което се върши от еврейските водачи, е прекрасно. От друга страна, тези статии са освободени от мъглявите настроения на любовта към всеки ближен и благодушието, което не без умисъл се поощрява от еврейска страна. Ние привеждаме фактите такива, каквито са, а това обстоятелство трябва да бъде за нас достатъчна защита срещу упреци в предубеждение и омраза.

Този труд не изчерпва целия проблем. Но той ще накара читателя да направи крачка напред. Така в бъдеще следващите изследвания, които ще обнародваме, с имената и данните, посочени в настоящото, ще могат да се откроят още по-ярко.

“Трябва да принудим правителствата на гоите да предприемат мерки, които ще приведат в действие нашия ясно формулиран план, намиращ се вече близо до своята победна цел, като се възползваме от влиянието на управляваното обществено мнение, създавано от нас с помощта на тъй наречената “велика сила” на пресата. Последната, с малки изключения, не заслужаващи внимание, вече се намира изцяло в наши ръце”.

Седми протокол

Henry-Ford-1919-1024x804

Advertisements

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.