“Национални и интернационални” евреи

969055_391572140957863_1706909491_n

Националните евреи

Няма по-голяма грешка от това да прикачиш на произволно избран отделен индивид определен дял от разпознавателните качества, съставляващи характера на една нация. Съществуват всякакви хора – добри, лоши и в най-голямата си част безразлични – във всяка раса и държава. Най-неправилно би било да се откаже на индивида, с оглед на расата или произхода му, правото да бъде преценяван според неговите лични заслуги и поведение. При хора със странен ген като евреите, контрастите са много по-явни, крайностите по-широко разграничени, настъпващите последици – по-критични.

В настоящия съдбовен период има три главни направления в политическите схващания сред евреите, две от които са обнадеждаващи до много висока степен за човечеството, а третото е крайно рушително. Първо, има евреи, които, живеейки в коя да е държава по света, идентифицират себе си с тази държава, вписват се в нейния национален живот и – оставайки верни на своята религия – разглеждат себе си като граждани, в най-пълния смисъл на думата, на държавата, която ги е приела. Такъв един евреин, живеещ в Англия, би рекъл: “Аз съм англичанин, изповядващ еврейска религия”. Това е стойностно схващане и е полезно в най-висша степен. Ние във Великобритания знаем, че по време на голямата война влиянието на онези, които могат да бъдат наречени “национални” евреи по всички краища на света, бе насочено предимно на страната на Алианса. А в нашата собствена армия войниците евреи се представиха съвсем достойно – някои постъпиха доброволно, други получиха кръст за храброст “Виктория”. Националните евреи в Русия, въпреки несгодите, които са изтърпели, съумяха дори да изиграят достойна и полезна роля в националния живот на държавата. Като банкери и индустриалци, те енергично подпомогнаха развитието на руските икономически ресурси и бяха начело на създаването на онези забележителни организации – руските кооперативни общества. В политиката техният принос бе отдаден предимно на либералните и прогресивни движения и те бяха сред най-ревностните поддръжници на дружбата с Франция и Великобритания.

Интернационалните евреи

В драстичен противовес на цялата тази сфера от добронамерени еврейски усилия влизат кроежите на “интернационалните” евреи. Поддръжниците на този зловещ заговор са предимно хора, изплували от несретното население на държави, в които евреите са преследвани на расова основа. Повечето, ако не и всички, са загърбили вярата на техните предци и са изключили от съзнанията си всякакви духовни надежди за отвъдния свят. Това движение сред еврейството не е ново. От времето на “Спартак” (Адам Вайсхаупт [1]) до Карл Маркс и дори до Троцки в Русия, Бела Кун [2] в Унгария, Роза Люксембург [3] в Германия и Ема Голдман [4] в САЩ тази световна конспирация за събаряне на цивилизацията и изграждане на общество на базата на застой в развитието, завист и неприязън, и невъзможно “равенство”, непрестанно е укрепвала и се е разраствала. Тя е оказала – както съвременната писателка г-жа Уебстър (Сър Уинстън Чърчил визира книгата “Тайни общества и подривни движения” на английската авторка Неста Уебстър, която ИК “Жарава 2002” е включила в плана си за 2002 г. – бел. ред.) така добре описа – определено значима роля в трагедията по време на Френската революция. Тази конспирация е в основата на всяко подривно движение през ХIХ век, а сега най-сетне тази банда от особени личности, събрани от подземния свят на големите градове в Европа и Америка, сграбчи руския народ за косите и се превърна на практика в неоспорим господар на тази огромна империя.

Евреи терористи

Няма нужда да се преувеличава ролята, изиграна в създаването на болшевизма и в действителното осъществяване на руската революция от страна на тези интернационални евреи, повечето от които са атеисти. Със сигурност тази роля е огромна – по-голяма, отколкото на всички останали. С изключение на Ленин, болшинството от водещите фигури са евреи. Нещо повече, началното вдъхновение и движеща сила идат от еврейските водачи. Ето защо Чичерин, който е чист руснак, бе засенчен от подчинения му Литвинов, а влиянието на руснаци като Бухарин или Луначарски не може да се сравни със силата на Троцки или Зиновиев – диктаторът на “Червената цитадела” (Петроград), или на Красин и Радек – всичките евреи. В съветските институции преобладаващото присъствие на евреи е удивително. Значителна, ако не и наистина основна роля в системата за терор, прилагана от Извънредната комисия за борба с контрареволюцията (ЧК – бел. прев.), се изпълнява от евреи, а в някои особено забележителни случаи и от еврейки. Същата зловеща практика се осъществява от евреи през краткия период, в който Бела Кун управляваше Унгария. Същият феномен присъстваше в Германия (особено в Бавария), докато на тази лудост Ӝ бе позволявано да се храни с временната угнетеност на германския народ. Макар във всичките тия държави да има много неевреи, които са лоши, колкото най-лошите от еврейските революционери, участието на последните в пропорция към техния общ брой е удивително.

***

[1] Адам Вайсхаупт е създателят на организацията от масонски тип “Илюминати”, считана от някои автори за предвестник на комунистическите партии – бел. прев.
[2] Бела Кун (1886– ?), унгарски комунист, оглавил коалиционното правителство на комунистите и социалдемократите (1919), установява “диктатура на пролетариата”, създава “червена армия” и нахлува в Словакия, откъдето бива изгонен от Алианса. След като бива разгромен от румънските интервенти, избягва в чужбина. Според непотвърдени слухове, Кун е умрял в руски затвор по време на чистките от 30-те години. – бел. прев.
[3] Роза Люксембург (1870–1919), родена в Полша ораторка и писателка, издигнала се до ръководна позиция в Социалдемократическата партия. Заедно с Карл Либкнехт основават партията “Спартак” по време на Първата световна война, която след 1918 г. трансформират в Германска комунистическа партия. Арестувана е по време на “спартакистки” вълнения през 1919 г. и заедно с Либкнехт биват убити от войниците, които ги карали към затвора. – бел. прев.
[4]  Ема Голдман (1869–1940), американска анархистка, родена в Русия. Речите и привличат вниманието на широката общественост. Попада в затвора за пропагандиране на контрола над раждаемостта (1916) и за противопоставяне на закона за военната повинност (1917). Депортирана е същата година в Съветска Русия, откъдето заминава през 1921 г. – бел.прев.

от Уинстън Чърчил, откъс от Борбата за душата на еврейския народ (”Илустрейтид Сънди Хералд”, 8 февруари, 1920 г.)

Advertisements

4 thoughts on ““Национални и интернационални” евреи

  1. От къде автора е сигурен , че Ленин Улянов / Бланк / не е евреин ? Майка му се казва Мария Израилевна Бланк , а дядо му Сруль Мойшеевич . Другия род са калмици .

  2. Национални евреи може да намерите единствено в паразитната измислена държава Израел настанила се на територията на Палестина ,а от интернационалните евреи може да срещнете на всякъде по света и,и там където вършат най големи издевателства над хората ще ги чуете да се оплакват че са угнетявани!!!

  3. 🙂 Аз мразя евреите от личен опит. По-лъжливи клеветници не познавам. 😉 Познавам евреи единствено от „Интернационалните евреи“. Дори бях изненадан, че съм ги „угнетявал“. Разбрах, какво имат в предвид след няколко години и тогава разбрах, че са евреи, нищо, че са с български имена. 🙂

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.