Открийте 10-те разлики!

След „студената война”, дойде времето на „нежните революции”. С падането на социалистическия блок през 1989 година, комунизма си отиде, но геополитическите интереси останаха. В страните, където не беше наложен свободния пазар, демократична Америка видя диктатори, тирани и реши да освободи бедния и изстрадал народ. Така се родиха „нежните революции”. Те са характерни с това, че се финансират от про-американски финасови структури и организации, пряко свързани с дипломацията и разузнаването на САЩ. Такива са „Фридъм Хаус”/превод – къща на свободата/, Open Society /известен у нас като Институт Отворено общество/, Фондациите „Братя Рокфелер”, „Форд” , „Американски национален фонд за подкрепа на демокрацията” и други с подобни с благозвучни и демократични имена.

И така в последните 10-15 години ставаме свидетели на множество оранжеви революции, които обаче имат общ корен и това се вижда с просто око – цвета навсякъде е оранжево-жълт, иска се демокрация, при положение, че никой не я застрашава и навсякъде може да бъде видяно едно знаме със свит юмрук. Това знаме се появи и тук в София през 2013 година. След пет месеца протести стана ясно от къде идва корена на спонтанното желание в българското общество за „Морал в политиката”,  снимките говорят:

 1

Унас ...

Унас …

Сърбия Отпор 2001 година

Сърбия. Отпор 2001 година

Украйна 2004

Украйна 2004

Киргизтан 2005

Киргизтан 2005

Египет 2011

Египет 2011

И отново у нас…

1 2 3 4

И така открихте ли разликите между платените и инспирирани отвън бунтове, довели до сваляне на легитимната държавна власт  в Сърбия, Грузия, Украйна, Киргизстан, Египет и нашите „умни, красиви и богати” протестиращи? Разлики НЯМА! Единствената разлика е, че нашата още не е „успяла”. Като става дума за успех – какво всъщност целят тези външни намеси във вътрешната политика на държавите? И какво цели набеждаването отвън, че някой управляващ е диктатор или комунист? Целта е една основна – ДА СЕ ИЗЗЕМЕ ЗАКОННАТА ВЛАСТ В ДАДЕНА ДЪРЖАВА, ДА БЪДЕ СВАЛЕН НЕЙНИЯ ЛЕГИТИМЕН УПРАВЛЯВАЩ И НА НЕГОВО МЯСТО ДА СЕ СЛОЖИ УДОБЕН, ПОСЛУШЕН И ИЗПЪЛНЯВАЩ БЕЗПРЕКОСЛОВНО ЗАПОВЕДИТЕ И ИЗИСКВАНИЯТА НА СТРАНАТА ФИНАНСОВ ДОНОР НА ПРОТЕСТА. В момента в България този най-неморален акт –  подклаждането на гражданска война отвън, и опитите за сваляне на легитимната власт са маскирани под лозунга „Морал в политиката”. Заради чуждите външно политически интереси  5 месеца обикновенните граждани на София търпят затворени най-възловите кръстовища в столицата, заради шепа неморални моралисти, хиляди хора искат да счупят телевизорите си, защото им омръзна новините да са пълни с претенциите на 200-300 човека. На ранобудните студенти им е лесно сега се мотаят като парцали и да карат ройлери по цариградско, докато работещите българи чакат с часове да се приберат вкъщи по задръствания … Днес стана ясно, че наближавал крайния срок за документи, за стипендии … и решили ранобудните да пускат административни лица в СУ… ясно е едно – стане ли дума за пари – окупаторите са сговорчиви.

За българские проводници на чуждият интерес и усвоители на финансовия ресурс от американските фондации се изписа доста – Голата истина за окупаторите.   В допълнение само ще кажа, че младежките организации на ДСБ и Кунева направиха пътека през вратите на окупирания ректорат, докато идеолозите на събитието Ивет Добромирова и Асен Генов пишеха поредната високопарна и изпълнена с висок морал декларация. Забелязан да обикаля университета и да влиза без проблем беше и преподавателя по политология и член, първо на ДСБ, а после на България на гражданите – Петър Николов Зиков от НБУ /специалността политология в НБУ е известна с това, че от там се фабрикуват експерти и политолози за НПО-тата свързани с американски капитали – визирам Отворено общество и неговите сателити/. На този фон обаче някак си е напълно непочтително „Ранобудните студенти” да не пуснат главния „работодател” Джеймс Пардю /бивш посланник на САЩ в България/:

Как Джеймс Пардю влезе в СУ, където пиле не прехвърча?

За това как неправителствените организации и Американски фондации грубо се намесват във вътрешната политика на други страни и си позволяват да свалят легитимната държавна власт на суверенни страни – погледнете този филм-разследване на италианската журналистка Манон Лизао – заснет е много преди ранобудните да се събудят, но описва точно ситуацията и в нашата страна в момента …

Остава да решиме – искаме ли след 24 години преход отново да се оставиме на „демокрацията” и чуждия интерес? И ще позволи ли българското общество отново да го излъжат …

Автор: Грозна, проста и бедна българка

Advertisements

9 thoughts on “Открийте 10-те разлики!

 1. Не разбирам нещо.

  Трябва ли назначилите мафиот от ДПС за шеф на националанта сигурност и борбата с организираната престъпност да продължават да управляват.

  Моля авторът да каже с една дума – „да“ или „не“. Да се знае къде е разделната линия.

  • Ще ти разкрия как си се подвел по опита за цепене на нацията ни, като използвам собствените ти думи. Не ти противореча, а ти показвам че подхода ти с да/не и разделните линии е грешен…
   Ето думите ти, но в алтернативен вариант:

   Не разбирам нещо.

   Трябва ли да дадем на мафиота Плевнелиев, купувал по съмнителен начин имоти в Гърция и укривал огромни суми от данъци чрез офшорки, да назначи ново служебно правителство, което да осигури „честни избори“, след като знаем как организира избори предишното му служебно правителство?

   Моля кажи с една дума – „да“ или „не“. Да се знае къде е разделната линия.

 2. Добре де, и аз съм грозен, прост и беден българин, ама как мога да пусна тук моите разбирания? Кой е този който държи сайта, кои са модераторите, кой дъпра конците?

 3. Дано има повече останали такива грозни, прости и бедни българи, защото от мазните протестиращи лайна, които виждам по улиците, ми се повръща…

 4. Статията е много добра , доста добре е описана , поздравление на автора (доста интересния и реален за обществото подпис).

Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s