Открийте 10-те разлики!

След „студената война”, дойде времето на „нежните революции”. С падането на социалистическия блок през 1989 година, комунизма си отиде, но геополитическите интереси останаха. В страните, където не беше наложен свободния пазар, демократична Америка видя диктатори, тирани и реши да освободи бедния и изстрадал народ. Така се родиха „нежните революции”. Те са характерни с това, че се финансират от про-американски финасови структури и организации, пряко свързани с дипломацията и разузнаването на САЩ. Такива са „Фридъм Хаус”/превод – къща на свободата/, Open Society /известен у нас като Институт Отворено общество/, Фондациите „Братя Рокфелер”, „Форд” , „Американски национален фонд за подкрепа на демокрацията” и други с подобни с благозвучни и демократични имена.

И така в последните 10-15 години ставаме свидетели на множество оранжеви революции, които обаче имат общ корен и това се вижда с просто око – цвета навсякъде е оранжево-жълт, иска се демокрация, при положение, че никой не я застрашава и навсякъде може да бъде видяно едно знаме със свит юмрук. Това знаме се появи и тук в София през 2013 година. След пет месеца протести стана ясно от къде идва корена на спонтанното желание в българското общество за „Морал в политиката”,  снимките говорят:

 1

Унас ...

Унас …

Сърбия Отпор 2001 година

Сърбия. Отпор 2001 година

Украйна 2004

Украйна 2004

Киргизтан 2005

Киргизтан 2005

Египет 2011

Египет 2011

И отново у нас…

1 2 3 4

И така открихте ли разликите между платените и инспирирани отвън бунтове, довели до сваляне на легитимната държавна власт  в Сърбия, Грузия, Украйна, Киргизстан, Египет и нашите „умни, красиви и богати” протестиращи? Разлики НЯМА! Единствената разлика е, че нашата още не е „успяла”. Като става дума за успех – какво всъщност целят тези външни намеси във вътрешната политика на държавите? И какво цели набеждаването отвън, че някой управляващ е диктатор или комунист? Целта е една основна – ДА СЕ ИЗЗЕМЕ ЗАКОННАТА ВЛАСТ В ДАДЕНА ДЪРЖАВА, ДА БЪДЕ СВАЛЕН НЕЙНИЯ ЛЕГИТИМЕН УПРАВЛЯВАЩ И НА НЕГОВО МЯСТО ДА СЕ СЛОЖИ УДОБЕН, ПОСЛУШЕН И ИЗПЪЛНЯВАЩ БЕЗПРЕКОСЛОВНО ЗАПОВЕДИТЕ И ИЗИСКВАНИЯТА НА СТРАНАТА ФИНАНСОВ ДОНОР НА ПРОТЕСТА. В момента в България този най-неморален акт –  подклаждането на гражданска война отвън, и опитите за сваляне на легитимната власт са маскирани под лозунга „Морал в политиката”. Заради чуждите външно политически интереси  5 месеца обикновенните граждани на София търпят затворени най-възловите кръстовища в столицата, заради шепа неморални моралисти, хиляди хора искат да счупят телевизорите си, защото им омръзна новините да са пълни с претенциите на 200-300 човека. На ранобудните студенти им е лесно сега се мотаят като парцали и да карат ройлери по цариградско, докато работещите българи чакат с часове да се приберат вкъщи по задръствания … Днес стана ясно, че наближавал крайния срок за документи, за стипендии … и решили ранобудните да пускат административни лица в СУ… ясно е едно – стане ли дума за пари – окупаторите са сговорчиви.

За българские проводници на чуждият интерес и усвоители на финансовия ресурс от американските фондации се изписа доста – Голата истина за окупаторите.   В допълнение само ще кажа, че младежките организации на ДСБ и Кунева направиха пътека през вратите на окупирания ректорат, докато идеолозите на събитието Ивет Добромирова и Асен Генов пишеха поредната високопарна и изпълнена с висок морал декларация. Забелязан да обикаля университета и да влиза без проблем беше и преподавателя по политология и член, първо на ДСБ, а после на България на гражданите – Петър Николов Зиков от НБУ /специалността политология в НБУ е известна с това, че от там се фабрикуват експерти и политолози за НПО-тата свързани с американски капитали – визирам Отворено общество и неговите сателити/. На този фон обаче някак си е напълно непочтително „Ранобудните студенти” да не пуснат главния „работодател” Джеймс Пардю /бивш посланник на САЩ в България/:

Как Джеймс Пардю влезе в СУ, където пиле не прехвърча?

За това как неправителствените организации и Американски фондации грубо се намесват във вътрешната политика на други страни и си позволяват да свалят легитимната държавна власт на суверенни страни – погледнете този филм-разследване на италианската журналистка Манон Лизао – заснет е много преди ранобудните да се събудят, но описва точно ситуацията и в нашата страна в момента …

Остава да решиме – искаме ли след 24 години преход отново да се оставиме на „демокрацията” и чуждия интерес? И ще позволи ли българското общество отново да го излъжат …

Автор: Грозна, проста и бедна българка

Advertisements

9 thoughts on “Открийте 10-те разлики!

 1. Това е знака на обединението… автора да ходи да си вземе хонорара и да си го завре отзад!!!

 2. Не разбирам нещо.

  Трябва ли назначилите мафиот от ДПС за шеф на националанта сигурност и борбата с организираната престъпност да продължават да управляват.

  Моля авторът да каже с една дума – „да“ или „не“. Да се знае къде е разделната линия.

  • Ще ти разкрия как си се подвел по опита за цепене на нацията ни, като използвам собствените ти думи. Не ти противореча, а ти показвам че подхода ти с да/не и разделните линии е грешен…
   Ето думите ти, но в алтернативен вариант:

   Не разбирам нещо.

   Трябва ли да дадем на мафиота Плевнелиев, купувал по съмнителен начин имоти в Гърция и укривал огромни суми от данъци чрез офшорки, да назначи ново служебно правителство, което да осигури „честни избори“, след като знаем как организира избори предишното му служебно правителство?

   Моля кажи с една дума – „да“ или „не“. Да се знае къде е разделната линия.

 3. Добре де, и аз съм грозен, прост и беден българин, ама как мога да пусна тук моите разбирания? Кой е този който държи сайта, кои са модераторите, кой дъпра конците?

 4. Дано има повече останали такива грозни, прости и бедни българи, защото от мазните протестиращи лайна, които виждам по улиците, ми се повръща…

 5. Статията е много добра , доста добре е описана , поздравление на автора (доста интересния и реален за обществото подпис).

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s