КОЙ УПРАВЛЯВА ФАБРИКАТА ЗА АМЕРИКАНСКИ МЕЧТИ?

Лесно е да се установи, че най-могъщата идеологическа институция в съвременния свят е Холивуд. Именно филмите и телевизиите на Холивуд чрез образите и идеите, които прокарват, създават модели на поведение за милиарди хора в света. От идеите за „борба за свобода и демокрация“ до начина на обличане, разговор, общуване, дори как да се пали цигара или да се държи чаша уиски в ръка – всичко това вече за голяма част от света се имитира и копира от начина, по който го показват в холивудските филми.

А това означава и нещо друго: Холивуд определя и КАК ДА МИСЛЯТ милиарди хора по света. И в такъв случай, естествено, е интересно да се разбере кой ръководи този колосален механизъм за манипулиране на съзнанието. В леко шеговита форма това се показва в статията на Джоел Стейн.

Джоел Стейн – ЕВРЕЙСКИ ЛИ Е ХОЛИВУД? Откровенията на един еврейски активист

Никога не съм бил толкова разочарован от анкета. Около 22% от американците смятат, че „киното и телевизионната индустрия се управляват главно от евреи“ – за разлика от почти 50% през 1964 г. Лигата за борба с дифамацията (еврейска неправителствени организация – б. пр.) вижда в тези цифри победа на мисловните стереотипи. Но всъщност цифрите показват само едно: колко е оглупяла Америка. Защото Холивуд тотално се ръководи от евреи.

Доколко Холивуд е еврейски?

Когато директорите на студии публикуваха в „Лос Анжелес таймс“ преди няколко седмици обява върху 2 вестникарски страници, с която искаха Гилдията на киноактьорите да приведе договора си в ред, това открито писмо беше подписано от:

Президента на „Нюз Корпорейшън“ – Питър Чермин (евреин);

Председателят на „Парамаунт пикчърс“ – Бред Грей (евреин);

Главният изпълнителен директор на „Уолт Дисни къмпани“ – Робърт Игер (евреин);

Председателят на „Сони пикчърс“ – Майкъл Линтън (каква изненада, холандски евреин);

Председателят на „Уорнър брадърс“ – Бари Майер (евреин);

Генералният мениджър на „Си Би Ес корпорейшън“ Лесли Мънвиз (толкова евреин, че братът на дядо му е първият министър-председател на Израел;

Председателят на „Метро Голдуин Майер“ – Хари Слоун (евреин);

Генералният мениджър на Ен Би Си – Джеф Цукер (супер-евреин).

Ако беше подписал и някой от братята Вайнщайн, групата щеше да е в състояние да закрие цялото кинопроизводство, стига да поиска.

Онзи, комуто те крещяха гневно във въпросната обява, е президентът на Гилдията на киноактьорите Алън Розенберг (познайте дали не е евреин?). А твърдият отговор срещу тази обява беше написан от супер-агента на шоу-бизнеса Ари Емануел (евреин с родители от Израел) и публикуван в „Хафингтън пост“ – вестник, собственост на Ариана Хафингтън (нееврейка, която никога не е работила в Холивуд).

Dees-Hollywood-starlets-and-stars-of-David-in-hollywood-sign1Евреите в Холивуд така преобладават, че ми се наложи да прочта всички щатни таблици, за да намеря в края на краищата само шестима гои на отговорни постове в компаниите от шоу-бизнеса. Когато им позвъних, за да си поговорим за тази тяхна невероятна кариера, петима отказаха да говорят за това – явно от страх да не обидят евреите. Шестият пък – президентът на „Ей Ем Си“ Чарли Колиер, се оказа евреин.

Обаче, понеже аз се гордея, че съм евреин, ми се иска Америка да знае за тези наши постижения. Да, ние контролираме Холивуд. Без нас вие цял ден щяхте да прещраквате дистанционното от едно скучно предаване на друго. Ето защо се наех със задачата отново да убедя Америка, че евреите управляват Холивуд.

Започнах пи-ар кампания, защото именно това ние правим най-добре от всичко. Прехвърлям през ума си сравнителните предимства на няколко лозунга, например: „Холивуд е по-евреистичен от когато и да било“, „Холивуд – от народа, който ви даде Библията“ и „Холивуд – ако се кефите на филми и телевизия, значи може би все пак в края на краищата обичате евреите“.

Сетне позвъних на председателя на Антидифамационната лига (ADL) – Ейб Фоксман; в момента той беше в Сантяго, Чили, където, както съобщи за мое голямо огорчение, не ловеше нацисти.

Фоксман категорично отхвърли моя проект и каза, че броят на хората, които смятат, че евреите управляват Холивуд, е все още твърде голям. Той посочи как според анкетата 59% от американците смятат, че шефовете в Холивуд „не споделят религиозните и морални ценности на повечето американци“, а 43% смятат, че развлекателната индустрия води организирана кампания с цел „да отслаби влиянието на религиозните ценности в нашата страна“.

– Това е твърде зловещо – каза Фоксман. – То означава следното: те мислят, че евреи се събират в „Кънтърз дейли“ всеки петък и решават как да става все по-добре за евреите.

Аргументът на Фоксман ме накарa да се замисля: дали пък да не се вясвам по-честичко да обядвам в петък в „Кънтърз дейли“?

Той добави:

– Изречението „Евреите контролират Холивуд“ е много опасно. Но, разбира се, вярно е, че в Холивуд е тъпкано с евреи.

Вместо думата „контрол“ Фоксам би предпочел хората да казват, че „мнозина служители в киноиндустрията са евреи“. Да речем, например, както е в изречението: „Всичките 8 главни кинокомпании на САЩ се ръководят от хора, които се оказаха евреи“.

Но Фоксман каза още, че се гордее с постиженията на американските евреи. И добави:

– Мисля, че евреите са представени непропорционално в творческата индустрия. Също така пропорцията им е по-голяма сред юристите, а може би и сред лекарите. Това обаче не означава, че евреите правят филми, полезни за евреите; също както не може да се каже, че правят хирургия, полезна евреите.

Аз на свой ред отбелязах, че в доста други страни извън САЩ все пак обрязването на момченцата не е толкова широко разпространено.

По принцип ценя загрижеността на Фоксман. Може би това, че целият ми живот е преминал в просемитските среди на Ню Джърси, Ню Йорк и Лос Анжелес, ме е направило наивен. Но въобще не ме е грижа дали американците смятат, че ние управляваме новинарските медии, Холивуд, Уолстрийт и правителството.

Това, което искам, е и занапред да продължим да ги управляваме.

Превод: Л. Чолаков

Източник

Advertisements

5 thoughts on “КОЙ УПРАВЛЯВА ФАБРИКАТА ЗА АМЕРИКАНСКИ МЕЧТИ?

  1. Уважаема г-жо/г-ца Георгиева, след като говорите за запознаване с фактите, да ви кажа, че историята не започва от 1700 г. насам. Запознайте се Вие, кого е гонила и горила по клади Инквизицията в Испания, при самото си зараждане. Кого са клали и кръстоносците, при своите походи към Светите земи. Със сигурност не добрите християни. Добрите християни са част от Инквизицията, от кръстоносците, от всички варвари, които са използвали етноса и фалшивата си религия, за да оправдават престъпленията си в проливането на реки от кръв. Не само на евреи, но и на друго мислещи. Ако собствениците на тези кинокомпании бяха чистокръвни американци, едва ли тази статия щеше да я има. Тя съществува, само и единствено защото тези хора са евреи. Това е тесногръдо и погрешно схващане и приказки на невеж човек. Само един невежа, може да каже, че евреите са избрали сами себе си за богоизбрани. Какво означава това и как може да бъде доказано? Никак. Това означава тотално непознаване на една конкретна книга, Библията, там където е записана историята на еврейският народ, кажи речи до 2 век. след Христа. Аз разбирам, че четенето на дебели книги не е приоритет на днешното поколение, но ако претендира за осведоменост и знание, би следвало да прочете поне една дебела книга, като Библията и да не говори глупости като горните. Аз не оправдавам нечии дела, които са нечестиви. Вие сте права, че телевизията и филмите се използват, за да се насаждат определени идеи и мироглед дори, но това се прави и от евреи и от не евреи. И да внушавате, че евреите по природа са зли, а останалите са добри, това е повърхностен подход. Аз разбирам, че той действа добре и прекрасно е сработил при Хитлер. Но не етноса, а делата определят кой човек какъв е. Едно дърво се познава по плодовете си, а не по кората на ствола, нито даже по листата. И последно. Католическата църква е насърчавала преследването и унищожаването на евреи от самото създаване на Инквизицията, та до миналия век. И католическата църква е била силен и предан съюзник на Хитлер по времето на ВСВ. Именно защото католиците са вярвали, че евреите са виновни, в убийството на Христос. Затова и кръстоносците, тръгнали да освобождават Ерусалим, са клали евреи наред там. Така че историята не говори в полза на това – добрите християни и лошите евреи. Историята говори за много пролята кръв от християни към евреи, а аз не помня някога евреите да са се вдигнали да колят християни, където и да е по света, по кое да е време. Те са били гонените, избиваните, сочените с пръст и обвинявани в какво ли не. Испания дори официално ги е изгонила от пределите си, Англия също. Това е писаната история. С уважение.

  2. E и ,дори да е така, какво да направим като контролират всичко. Да си теглим ножа ли?

  3. Дори и да е вярно какво следва от това? Имат някакъв таен заговор да съсипят света ли? Не мога да разбера защо трябва да ме притеснява, че по-голямата част от хората в киноиндустрията са евреи, ако е вярно? Съвсем сериозно питам, не се заяждам. Трябва ли да се притесняваме от произхода им?

    • Не. Да не ти пука. Настани се удобно пред малкия екран, отвори си количка и се наслаждавай на любимия ти сериал за пореден път 🙂

    • Първо, вие, господин „az“, се запознайте по-дълбоко с изложената тема. Проверете, какво говорят и вършат еврейските (ционистки) лидери, какво пишат техните старейшини в талмуда (техните „религиозни“ книги) за християните. Не забравяйте, че не ние (християните) ги мразим, а е обратното. Не забравяйте, че за да са ги прогонвали от толкова много държави по света – НЕ Е БИЛО БЕЗ ПРИЧИННО. Не може в едно време като днешното да те преследват еврейски организации за това, че оспорваш много важни факти от 2-та световна война и избиването на 6 млн. евреи, което е най-голямата измама в историята. Прочетете материалите на хора като Едуард Бърнайс (евреин) за контрола над масите и на много други хора за използването на развлекателната индустрията за втълпяване на определени идеи в съвременните консуматорски маси. Провери изказванията на израелските лидери за промените във света и глобалната умишлено създадена криза. Най-вече провери, кои са Ротшилд и защо банковата система контролира целия свят – а тя (тази система) е тотално еврейска (ционистка), съответно света е контролиран от ТЯХ. ТОВА не само, че е за притеснение, а е единственото нещо, за което човек трябва да бъде под тревога. Все пак това си е твоят живот и сам избираш дали искаш да виждаш, какво се случва наистина около теб или предпочиташ да се водиш по масата. Надявам се не си се обидил/а, защото това не беше моята цел, а просто да те насоча към някои „доста неудобни“ теми, за което се забранява дори да се говори, което е доста странно, не мислиш ли?

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.