„Проучвания“ по поръчка – Алфа рисърч

ф

Какво представлява Агенция – Алфа рисърч и кой има интерес от нейните проучвания. Първо нека видим какво пишат сами за себе си, от агенцията:


Кои сме ние?

Алфа Рисърч ООД е независима частна агенция за маркетингови и социални проучвания, създадена през 1997г. от:

 • Боряна Димитрова, управляващ партньор
 • Станислав Стоянов, управляващ партньор
   

Нашата сила е в нашия екип, в който работят 16 висококвалифицирани специалисти в областта на социологията, маркетинга, политологията, статистиката и икономиката. Централният офис в София, заедно с 27-те  регионални супервайзъра, организира работата на мрежата от 350 интервюера, които провеждат около 100 000 интервюта годишно.

Нашата дейност 

В Алфа Рисърч извършваме пълния набор от дейности, свързани с реализацията на социалните и маркетингови проучвания – изграждаме изследователска методология съобразно нуждите на клиента; разработваме комплексен инструментариум за всяко проучване и изключително прецизна извадка; осъществяваме теренната работа,  въвеждането, статистическата обработка на данните и задълбочен анализ на резултатите; предлагаме консултации и решения, основани на точни данни и висока професионална експертиза.  

Екипът ни  разработва гъвкави изследователски решения както чрез количествени, така и чрез качествени методи, като ви помага да изберете най-подходящите за вашия конкретен случай.  

За да бъде максимално полезна и ефективна за своите клиенти, Алфа Рисърч работи с най-съвременно специализирано оборудване  – САТI, CAPI, система за онлайн интервюиране АROS, зала за фокус групи с възможност за наблюдение и симултантен превод.

Нашият професионален опит

Алфа Рисърч е позната със своя богат опит в социалните и маркетингови проучвания и със своя авторитет на агенция със собствен стил. Ние не правим компромиси с качеството в нито един момент – от събирането на данните до анализите и публикациите. Доверието на респондентите, клиентите и общественото мнение е движещата сила на нашето професионално развитие.“

Точно това искахме да ви покажем, това от последните две изречения по горе.

Нека видим до колко са независими в своите проучвания:

г

Боряна Димитрова
Управляващ партньор и един от създателите на агенцията през 1997г.
b.dimitrova@alpharesearch.bg

От сайта:

„Социолог с дългогодишна практика в областта на социалните и политическите проучвания. Ръководител на електоралните и социално-политическите изследвания на Алфа Рисърч, с многобройни публикации в български и чуждестранни издания. Доктор по социология, специализирала политическа и електорална социология в CNRS, Франция и нови методи в социалните науки в Йейл, САЩ. Чете курс лекции по изследователски методи в социалните науки.“

Само като прочетем Йейл, САЩ и ни „замирисва“ на мозъчни тръстове, индоктринация, секти, и др., но това е друга тема и няма да наблягаме върху нея.

Боряна Георгиева е съавтор с „експерта” Георги Ганев от мозъчния тръст Център за Либерални Стратегии (ЦЛС) в една книга издадена от Фондацияята „Институт Отворено общество“ на добре познатият ни спекулант Джордж Сорос. Прочетете повече за Джордж Сорос тук:

ИСТИНСКИЯТ ЛИК НА ДЖОРДЖ СОРОС

Книгата се казва „СЪСТОЯНИЕ НА ОБЩЕСТВОТО“ и е издадена през 2008 година. Вижте справката за книгата: http://www.cheti.me/kniga/sstoyanie-na-obshchestvoto-2002-2007, а тук можете да я прочетете в сайта на „Отворено Общество“ в електронен формат pdf – http://osi.bg/downloads/File/State%20of%20Society%202008.pdf

За да ви стане ясно, какво представлява „Отворено общество“ и тези „експерти“ от мозъчните тръстове „think tanks” е добре да прочетете следните публикации:

Експертите на прехода

Долу БСП и всички други стари и нови ПП

Защо гражданското общество не е единно?

Погледнете и огромната подкрепа, която имат помежду си всичките тези Неправителствени организации (НПО):

“Експерти”, соросоиди и think tanks (листа)

Вие бихте ли се доверили на подобни проучвания и техните резултати в медиите?

Хората от тези НПО използват много често като референция тези проучвания, примерно като това, когато Антоанета Цонева (председател на Управителния съвет на мозъчния тръст „Институт за развитие на пубичната среда“). –  цитираше проучването на Алфа рисърч, според което над 80% от анкетираните вярват, че има нужда от граждански контрол върху процесите в страната. Можете да видите тук:

Антоанета Цонева: Няма доказателство, че протестите са платени

Обърнете внимание, че много от споменаваните хора работещи и спонсорирани от мозъчни тръстове (малки и големи) се крият зад думи от рода на „експерт“ и „институт“, въпреки, че не са.

Тук можете да видите още по темата:

Порочна система

Както е известно, медиите на олигарха Иво Прокопиев (Икономедиа) са трамплин за мозъчните тръстове в държавата, и затова е винаги добре да се погледне, какво точно промоцират и искат да прокарват в съзнанието на българските граждани. Следователно откриваме, че Боряна Димитрова е много употребявана и в Дневник (едно от разклоненията на Икономдиа) – тук мозете да видите. В другата медия на Иво Прокопиев и трамплин за мозъчни тръстове откриваме също употребата на „агенцията“ – Капитал.

Това е само една малка справка за тази персона. Вижте какво казва в сутрешен блок на БиТиВи:

“Много откровено трябва да кажа, че ние имаме в общественото пространство проблеми със злоупотреба със социологически данни.”

Точно така, Борянче, и ти си част от този проблем.

През юли 2011 г. от ефира на същата телевизия Димитрова отправи обвинения в “груби методологически грешки” при изчисляване подкрепата за ГЕРБ в две последователни изследвания на МБМД. Повече в тази статия:

Ритане по токчетата

На нас това ни стига за да не се доверим на нито едно проучване произлизащо от тази агенция. А има още доста хора за проучване в агенция Алфа рисърч, но който има желание нека го направи.

Advertisements

6 thoughts on “„Проучвания“ по поръчка – Алфа рисърч

 1. Доста тенденциозна статийка. От всякъде си личи, че е поръчкова. 🙂

 2. Защо не го каза по-кратичко, че това е просто един комунист, болшевик глобалист и верен слуга на алчночервената интернационална банкерска пасмина, антибългарист и безродник от най-висша класа…,,отрепка…

 3. Нека направя бърз фейс анализ на Госпожата на снимката…
  Лице тип–ледена Кралица. Високомерна, студена, арогантана, с високо и непоклатимо самО!чувствие. Нос тип–двойно бомбе, което говори за злоба, меркантилност, превес на мъжки хормони, и любов към властта. Бръчки около устата, което говори за пресушен център на състраданието и…така се ражда ЕГОИЗМА. Брадавица от дясно на носа, което говори за израждане в дясната зона на мозъка – тази, която е свързана с духовните и креативните способности. Изобщо, видиш ли жена с брадавица, не ти трябват никакви други доказателства, че това е човек, който отдавна е обърнат натам, накъдето слънце не свети.
  Само лицето е достатъчно, за да НЕ я приема и то на сто процента. Високомерие лъха от нея на талази. Завършила “престижни“университети…Думата ‘престиж’ означава на латински ЗАБЛУДА. Ясно…промит и лесно управляем мозък – изключително удобен за служене на матрицата. Изобщо, студения свят в който живеем, подкрепя единствено подобните нему, няма да подкрепи радетелите на истинското добро, я. Това важи за всички сфери. Матрицата подкрепя само нейни пажове и симпатизанти. Е, награждава ги с некой и друг грош, тъй че…всички техни слуги да останат доволни…поне до второто пришествие. Сбъркан и побъркан свят, мно-о-о-ого много сбъркан.

  • Не забелязвате третото око на челото, малките зелени крила зад ушите, и опашката с отровн шип. Мого верен коментар. Лимона е гений и никак не е сбъркан. За това вместо да погледне сайта на агенцията, където са публикувани всички изследвания и може да се сравнят с последвашите резултати и събития четете статиите в този сайт. Нямат грешка самата истина. ха-ха-ха.

   • Забелязахме,че си платен пендел!

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s