„Проучвания“ по поръчка – Алфа рисърч

ф

Какво представлява Агенция – Алфа рисърч и кой има интерес от нейните проучвания. Първо нека видим какво пишат сами за себе си, от агенцията:


Кои сме ние?

Алфа Рисърч ООД е независима частна агенция за маркетингови и социални проучвания, създадена през 1997г. от:

 • Боряна Димитрова, управляващ партньор
 • Станислав Стоянов, управляващ партньор
   

Нашата сила е в нашия екип, в който работят 16 висококвалифицирани специалисти в областта на социологията, маркетинга, политологията, статистиката и икономиката. Централният офис в София, заедно с 27-те  регионални супервайзъра, организира работата на мрежата от 350 интервюера, които провеждат около 100 000 интервюта годишно.

Нашата дейност 

В Алфа Рисърч извършваме пълния набор от дейности, свързани с реализацията на социалните и маркетингови проучвания – изграждаме изследователска методология съобразно нуждите на клиента; разработваме комплексен инструментариум за всяко проучване и изключително прецизна извадка; осъществяваме теренната работа,  въвеждането, статистическата обработка на данните и задълбочен анализ на резултатите; предлагаме консултации и решения, основани на точни данни и висока професионална експертиза.  

Екипът ни  разработва гъвкави изследователски решения както чрез количествени, така и чрез качествени методи, като ви помага да изберете най-подходящите за вашия конкретен случай.  

За да бъде максимално полезна и ефективна за своите клиенти, Алфа Рисърч работи с най-съвременно специализирано оборудване  – САТI, CAPI, система за онлайн интервюиране АROS, зала за фокус групи с възможност за наблюдение и симултантен превод.

Нашият професионален опит

Алфа Рисърч е позната със своя богат опит в социалните и маркетингови проучвания и със своя авторитет на агенция със собствен стил. Ние не правим компромиси с качеството в нито един момент – от събирането на данните до анализите и публикациите. Доверието на респондентите, клиентите и общественото мнение е движещата сила на нашето професионално развитие.“

Точно това искахме да ви покажем, това от последните две изречения по горе.

Нека видим до колко са независими в своите проучвания:

г

Боряна Димитрова
Управляващ партньор и един от създателите на агенцията през 1997г.
b.dimitrova@alpharesearch.bg

От сайта:

„Социолог с дългогодишна практика в областта на социалните и политическите проучвания. Ръководител на електоралните и социално-политическите изследвания на Алфа Рисърч, с многобройни публикации в български и чуждестранни издания. Доктор по социология, специализирала политическа и електорална социология в CNRS, Франция и нови методи в социалните науки в Йейл, САЩ. Чете курс лекции по изследователски методи в социалните науки.“

Само като прочетем Йейл, САЩ и ни „замирисва“ на мозъчни тръстове, индоктринация, секти, и др., но това е друга тема и няма да наблягаме върху нея.

Боряна Георгиева е съавтор с „експерта” Георги Ганев от мозъчния тръст Център за Либерални Стратегии (ЦЛС) в една книга издадена от Фондацияята „Институт Отворено общество“ на добре познатият ни спекулант Джордж Сорос. Прочетете повече за Джордж Сорос тук:

ИСТИНСКИЯТ ЛИК НА ДЖОРДЖ СОРОС

Книгата се казва „СЪСТОЯНИЕ НА ОБЩЕСТВОТО“ и е издадена през 2008 година. Вижте справката за книгата: http://www.cheti.me/kniga/sstoyanie-na-obshchestvoto-2002-2007, а тук можете да я прочетете в сайта на „Отворено Общество“ в електронен формат pdf – http://osi.bg/downloads/File/State%20of%20Society%202008.pdf

За да ви стане ясно, какво представлява „Отворено общество“ и тези „експерти“ от мозъчните тръстове „think tanks” е добре да прочетете следните публикации:

Експертите на прехода

Долу БСП и всички други стари и нови ПП

Защо гражданското общество не е единно?

Погледнете и огромната подкрепа, която имат помежду си всичките тези Неправителствени организации (НПО):

“Експерти”, соросоиди и think tanks (листа)

Вие бихте ли се доверили на подобни проучвания и техните резултати в медиите?

Хората от тези НПО използват много често като референция тези проучвания, примерно като това, когато Антоанета Цонева (председател на Управителния съвет на мозъчния тръст „Институт за развитие на пубичната среда“). –  цитираше проучването на Алфа рисърч, според което над 80% от анкетираните вярват, че има нужда от граждански контрол върху процесите в страната. Можете да видите тук:

Антоанета Цонева: Няма доказателство, че протестите са платени

Обърнете внимание, че много от споменаваните хора работещи и спонсорирани от мозъчни тръстове (малки и големи) се крият зад думи от рода на „експерт“ и „институт“, въпреки, че не са.

Тук можете да видите още по темата:

Порочна система

Както е известно, медиите на олигарха Иво Прокопиев (Икономедиа) са трамплин за мозъчните тръстове в държавата, и затова е винаги добре да се погледне, какво точно промоцират и искат да прокарват в съзнанието на българските граждани. Следователно откриваме, че Боряна Димитрова е много употребявана и в Дневник (едно от разклоненията на Икономдиа) – тук мозете да видите. В другата медия на Иво Прокопиев и трамплин за мозъчни тръстове откриваме също употребата на „агенцията“ – Капитал.

Това е само една малка справка за тази персона. Вижте какво казва в сутрешен блок на БиТиВи:

“Много откровено трябва да кажа, че ние имаме в общественото пространство проблеми със злоупотреба със социологически данни.”

Точно така, Борянче, и ти си част от този проблем.

През юли 2011 г. от ефира на същата телевизия Димитрова отправи обвинения в “груби методологически грешки” при изчисляване подкрепата за ГЕРБ в две последователни изследвания на МБМД. Повече в тази статия:

Ритане по токчетата

На нас това ни стига за да не се доверим на нито едно проучване произлизащо от тази агенция. А има още доста хора за проучване в агенция Алфа рисърч, но който има желание нека го направи.

Advertisements

6 thoughts on “„Проучвания“ по поръчка – Алфа рисърч

 1. Защо не го каза по-кратичко, че това е просто един комунист, болшевик глобалист и верен слуга на алчночервената интернационална банкерска пасмина, антибългарист и безродник от най-висша класа…,,отрепка…

 2. Нека направя бърз фейс анализ на Госпожата на снимката…
  Лице тип–ледена Кралица. Високомерна, студена, арогантана, с високо и непоклатимо самО!чувствие. Нос тип–двойно бомбе, което говори за злоба, меркантилност, превес на мъжки хормони, и любов към властта. Бръчки около устата, което говори за пресушен център на състраданието и…така се ражда ЕГОИЗМА. Брадавица от дясно на носа, което говори за израждане в дясната зона на мозъка – тази, която е свързана с духовните и креативните способности. Изобщо, видиш ли жена с брадавица, не ти трябват никакви други доказателства, че това е човек, който отдавна е обърнат натам, накъдето слънце не свети.
  Само лицето е достатъчно, за да НЕ я приема и то на сто процента. Високомерие лъха от нея на талази. Завършила “престижни“университети…Думата ‘престиж’ означава на латински ЗАБЛУДА. Ясно…промит и лесно управляем мозък – изключително удобен за служене на матрицата. Изобщо, студения свят в който живеем, подкрепя единствено подобните нему, няма да подкрепи радетелите на истинското добро, я. Това важи за всички сфери. Матрицата подкрепя само нейни пажове и симпатизанти. Е, награждава ги с некой и друг грош, тъй че…всички техни слуги да останат доволни…поне до второто пришествие. Сбъркан и побъркан свят, мно-о-о-ого много сбъркан.

  • Не забелязвате третото око на челото, малките зелени крила зад ушите, и опашката с отровн шип. Мого верен коментар. Лимона е гений и никак не е сбъркан. За това вместо да погледне сайта на агенцията, където са публикувани всички изследвания и може да се сравнят с последвашите резултати и събития четете статиите в този сайт. Нямат грешка самата истина. ха-ха-ха.

Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s