Какво научих за Либия и Муамар Кадафи

През 1951 г. Либия е била най-бедната страна в света.

Преди нападението на Либия от НАТО, местните жители са се наслаждавали на един от най-високите стандарти на живот в Африка…

Libya-02… дори по-добър от този в Русия, Бразилия и Саудитска Арабия.

libya-modern-buildingВ Либия жилищата са се считали за човешко право.

Algeria Square, TriploliMладоженците са получавали по 50 000 $ за да си купят свой дом.

Libya_O4И електричеството е било базплатно за ВСИЧКИ хора.

libya-modern-buildingКадафи обещал да получи жилище всеки един либиец преди да даде на своите собствени родители…

49-Libyan… изпълнил обещанието си, баща му починал без да има свое собствено жилище.

Всяко либийско семейство получавалo годишно общо хиляда долара от дотации. Помощта за безработица е 750 долара.

Преди Кадафи 1/5-та от либийците са били неграмотни, той е направил образованието БЕЗПЛАТНО и на високо ниво…

Libya-celebrates-children-007

_51625341_011491645-1

Libyan-schoolchildren-007… сега 83% от всички либийци са образовани.

Libyan boys are seen with wooden slates as they memorize scriptures from the Koran at a school in Benghazi

660x390photo_1317913325942-1-0Здравеопазването също е било БЕЗПЛАТНО и висококачествено. Заплатата на една медицинска сестра с най-ниска квалификация е била 1000 долара. Разбрахте ли сега защо украинските лекари гастарбайтери вече второ десетилетие заминаваха да работят в Либия?

971878_10200554052667181_2012683229_n

tribute_hospitalИ ако либийците не намирали образованието, което са търсили и здравеопазването, което са имали в Либия… либийското правителство ги спонсорирало за да заминат да се учат и лекуват извън Либия.

Spontaneous Demonstration of Libyan SchoolchildrenВсички кредити са били безлихвени, 0% по закон.

topTeaser_crop_Muammar-al-Gaddafi-Archivfoto-vom-16.11.2009-herrscht-seit-mehr-als-vier-Jahrzehnten-in-LibyenАко либиец си купувал автомобил, правителството му плащало 50% от цената.

Либийски автомобил -

Либийски автомобил – „либийска ракета“.

5691105583_846ceea2dbЦената на бензина била 0,14 $.

800px-Bridge_entrance_to_the_east_of_Al_BaydaПътищата са били също много добри.

libyan_visitВсеки гражданин, желаещ да стане земеделец му се давало за безплатно ползване земя…

Cereals5s

cereals1979-2s… дом, оборудване, добитък, и семена.

1-ви юли, 2011 година, 1,7 милиона либийци се събраха на Зеления площад в столицата Триполи, за да протестират срещу решението на НАТО да бомбардира Либия…

DSCF1497… това представлява около 95% от населението на Триполи…

pro-gaddafi-supporters

5eb2e198-48d1-11e0-9739-00144feab49a.img… и 1/3-та от цялото население на Либия.

b18Либийската централна банка е била държавна, и за разлика от всички Западни банки, тя не е била собственост на династията Ротшилд… и е издавала освободени от дълг пари.

11Не на последно място, но много важно е да се подчертае, че Муамар Кадафи на 1 септември 2010 г., при откриването на поредния изкуствен речен участък от мащабния проект Great Man-Made River (Великата река, сътворена от човека), направи важно изявление:

„След това достижение на либийския народ – заплахата от САЩ срещу Либия ще се удвои!“

Либийският воден проект, наричан Осмото чудо на света, обезпечава ежедневно 5 млн. куб. метра вода през пустинята. За сведение: Приблизително 90% от територията на Либия е пустиня. Подземната вода се изпомпва от 270 шахти на стотици метри дълбочина. Новата изкуствена река щеше да промени тази част на света. Цената на един кубичен метър вода е – забележете – 35 цента. Запасите от подземната вода в Либия са колосални – учените са изчислили, че водните запаси се равняват на двестагодишния дебит на река Нил.

Да не забравяме и че вече 20 години Световната банка и МВФ саботират водните проекти в тази част на света. Например като блокираха строителството на канала на Белия Нил – Jonglei Canal. Чудно защо тези „световни помагачи“ са навсякъде, за да пречат, заробват и диктуват световното развитие…

Още ТУК и ТУК.

През 1990-та година Либия беше обвинена в атентата над пътническия самолет на полета с Пан Ам 103.

lockerbie-bomb-23Разбра се, че правителството на САЩ е платило по 4 млн. $ на всеки свидетел, за да обвинят либиец на борда.

3242455104_gold_dinar_xlargeКадафи също работеше по програма, чрез която да промени начинът на плащане, различен от американският долар…. Африканският златен динар. Това накара френския президент Саркози да обвини Либия в заплаха за финансовата защита на човечеството.

Първото нещо, с което се заеха „бунтовниците“ терористи в Либия беше да създадат нова Централна Банка. Точно такава, каквато е в Западния свят – собственост на Ротшилд. Някои експерти изчисляват, че Ротшилд притежават над половината от богатствата по света. Тези банки създават пари от въздух (НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ) и ги продават на хората, като имат и допълнителни интереси от процедурата. Това означава, че ние никога нямаме и няма да имаме достатъчно пари за да платим „това“, което са ни пробутали. Винаги ще бъдем техни длъжници, смешно е, но това е банковата система на Ротшилд от, която сме зависими всички почти. Така че ние, нашите деца и нашите внуци сме раждани робове на тази ционистка банкова система на Ротшилд и техните интереси.

За разлика от нашите продажни лидери, Муамар Кадафи отказа да продаде хората си – ЛИБИЯ НЯМАШЕ ДЪЛГОВЕ !!!

dees libya

Започвате ли да виждате, какво се случи и кой стои зад атаката на НАТО над свободна и суверенна Либия? Либийските граждани имаха повече от колкото имат хората в много други държави на Запад, включително и от хората в САЩ. 

Погледнете в какво превърнаха Либия:

01-war-in-libya

NATO-BOMBING-LIBYA-AFPОткриват изпепелени от терористите бунтовници стотици тела:

article-2030782-0D98BB8300000578-558_634x396Разрушават училища.

images

LIBYA NATO BOMB

libya-bomb

routine-riotСъщите терористи, които използва САЩ и Израел сега в Сирия бяха и в унищожението на Либия.

libya_1951480c

pic.php

t1larg.libya.germany.fundsОбучават деца в радикален ислямизъм.

rebels_iТочно както САЩ създадоха Ал Кайда и тренираха терористът Осама бин Ладен.

Агентът на ЦРУ - Збигниев Бжежински и Осама бин Ладен, също агент на ЦРУ.

Агентът на ЦРУ – Збигниев Бжежински и Осама бин Ладен, също агент на ЦРУ

Osama-bin-Laden-con-Zbigniew-Brzezinski-002Така, обичаният от всички Муамар Кадафи се превръща във враг на света.

chavez-apoya-a-gadafi

mandela_g

7_040713045644Заради власт, пари и контрол. Още повече роби на банковата система на ционизмът на Ротшилд. Предателите са първо приятели винаги:

Barack Obama, Moammar Gadhafi

berlusconi_1472698i

Tony Blair Embarks On Tour Of AfricaЗапомнете, че за всеки продаден барел с петрол от Либия, една част от парите е влизала директно в сметките на всички либийски граждани.

libya-oil-map-500x448Кадафи е вярвал в пряката демокрация, директното участие на хората във властта. За всяко новородено дете родителите са получавали по 5 000 $. Храната е била много евтина, 40 франзели са стрували 15 цента. И много, много други проекти и неща в полза на гражданите на Либия. Нищо повече от тези неща няма да видят либийците.

Libya_now3

libya-now

libya-now2

libya-now-4

libya-now-6

Източник: изпратено ни по пощата.


Харесва ли ви ANONYMOUS BULGARIA? Подкрепете ни!
Advertisements

82 thoughts on “Какво научих за Либия и Муамар Кадафи

 1. Работих и живях в Либия 4 години през 80-те години и това беше един от най-хубавите периоди в живота ми. Ще го помня с най-добри чувства.

 2. И преди да коментирате, ето защо „не бива“ да вярвате на интервюто:

 3. Господи слез и помогни!
  Израел постигна своето. Гледам какво е останало от Либия и умът ми не го проумява. Либия е провалена държава. Това унищужение никой не може да възтанови! САЩ и Европа унищожиха техния свят, затова те идват и превземат нашия. Да справедливо е, но България ще заплати най-високата цена. Решението е взето. Ако не могат да ги върнат в БИ и Африка ще ги изолират в България. Затова са ни приели в ЕС. Като в Римската имерия!
  Едно искам да знам. С колко са набъбнали сметките в Швейцария на министрите от правителството в оставка на ГЕРБ, за тази причастност към плана за унищожаване на България и българския народ?!
  Овбинението в държавна измяна е, НЕ достатъчно! Не искам да чакам историята да ги съди!

 4. Американския генетичен боклук, е изпаднал в дълбока рецесия и му трябва тук там някоя война, за да закърпи своя БВП . Няма какво да се заблуждаваме, те се бъркат на всякъде в световен мащаб . Те са на принципа : „Щастието на едни, се гради върху нещастието на други“! Като са толкова „велика сила“,защо не нападнат Русия? Защото жалкия американец , е едно огромно НИЩО, цял свят го знае само той-не.

 5. Всичко е вярно, много точно ,с малко думи се казва много не бива да се отрича истината за Кадафи и либийският народ- а сега накъде?

 6. Защо им е на хората да влизат тук и да пишат, че нещата написани в тази статия били измислица при условие, че аз, а и много други българи сме живели и работили по времето на Кадафи в Либия и всички помним какво беше? Никъде не съм бил досега по-добре от там, а съм живял на дълго и на широко по света.

 7. AB Администратор: Внимание!
  Редактирано е за да бъде на кирилица.Прочетете правилата за коментарите!

  За разлика от нашите продажни лидери, Муамар Кадафи отказа да продаде хората си – ЛИБИЯ НЯМАШЕ ДЪЛГОВЕ !!! Е как нямаше дългове като дължи на България??? От тука нататък се разбира, че тая статия е измислена.

  • Либийски фирми са имали дългове към фирми в България, не държавата дъм държавата. А и не ти ли се струва странно, че България изведнъж някак си се реши да опрости коментирания дълг? Я пак помисли дали това не е поредната измама на нашите политици?

   • Външен дълг не означава междуфирмен дълг.

  • Не е важно, колко и на кого са дължали. Всеки дължи на някого, но е важно кой дължи най-много и на кого. Ето кои са 10-те държави, на които САЩ дължат най-много пари:

   1. Хонконг – 120 млрд. долара
   2. Русия – 131.6 млрд. долара
   3. Люксембург – 146.8 млрд. долара
   4. Великобритания – 156.9 млрд. долара
   5. Белгия – 167.7 млрд. долара
   6. Швейцария – 178.2 млрд. долара
   7. Тайван – 185.8 млрд. долара
   8. Бразилия – 256.4 млрд. долара
   9. Япония – 1.14 трилиона долара
   10. Китай – 1.28 трилиона долара

   Пийте по една студена водица, великия Кадафи беше обичан от всички 🙂

 8. Много глупости!А паленето на петролните кладенци през 1991 мисля,че беше,а нашите седтри!?!!!

 9. Много се радвам за случилото се с Либия, даже още трябва да си плащат за това което сториха с нашите медици.

  • нашите трябваше да докажат че са невинни а те не го направиха ..

   • AB Администратор: Внимание!
    Редактирано е за да бъде на кирилица.Прочетете правилата за коментарите!

    И аз така мисля!!! Може да не е нарочно, но от небрежност!! И според мен, а и това което съм чувал са виновни!! Сега изкупуват грехове като се грижат за сирийски „бежанци“.

   • нека добавя и аз нещо ако може.хигиената в медицината е била под всякаква критика,една спринцовка се е използвала по няколко пъти на различни пациенти,казвам това със 100% сигурност,защото много от моите роднини ,вклучително и баща ми бяха в Либия за няколко години.

   • AB Администратор: Внимание!
    Редактирано е за да бъде на кирилица.Прочетете правилата за коментарите!

    Какво говориш. Българите сме толкова гадно и мръсно племе. Не виждаш ли, че всеки българин би продал и майка си за пари. Защо си мислиш, че либийците толкова време държаха българите там и все пак ги оставиха живи, защото с аизроди ли? Нашите отнеха животите на техните деца за пари… Въпреки това, присъдата им беше затвор вместо смърт, както си заслужаваха. Представете си ако това се беше случило в БГ с либийски лекари. Мислите ли, че мръсното ни племе щеше да остави тези хора толкова време живи? Аз не… Осъзнайте се хора… Не либийците са изродите. Това са хора, които искат мир.

  • Помня нещо по този случай. Имаше статии, че когато почнало да се нажежава положението, Полша и други страни мигновено изтеглили медицинския си персонал. Надето Мехайлова тогава си печеше дупето на египетските пирамиди, позираше и вестниците публикуваха снимките и от там, та не обърнаха внимание никакво. Така нашите останаха единстваните там и, като си помисля, че пребиват хора с камъни, дори са били твърде меки с присадите, за щастие! Накрая имаха и добрата воля да ги пуснат в България. Ясно е, че са знаели какво ще стане. Та не търсете под вола теле, под кравата е! А тя не е крава, хубавица беше, ама нехайна.

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s