Американски опити да се саботира разследването на ООН за химическите оръжия

Решението да се атакува Сирия е взето година назад.

Paul Joseph Watson
PrisonPlanet.com
August 27, 2013

270813un

В отчаяните си опити да поддържат историята, която да оправдае нападението с крилати ракети над Сирия, администрацията на Обама прави всичко възможно според своите правомощия да саботира разследването на ООН за химически оръжия в Сирия.

Причината е очевидна – последният път разследването на ООН за използването на химически оръжия, доведе до заключение,че химическото оръжие (вероятна атака със зарин) е било използвано от бунтовниците, но не и от силите на Асад. Нетърпеливи да избегнат провала на похода към война, Белият дом в синхрон с Великобритания, многократно се опитват да омаловажат разследванията на ООН и да ги направят безсмислени.

Последният пример за това се съобщава от The Wall Street Journal: администрацията на Обама казва на генералният секретар на ООН – Бан Ки Мун, че „не е имало достатъчна сигурност за инспекторите на ООН, които са посетили засегнатите райони за да осъществят своята мисия“ – едно ясно предупреждение (или крещяща заплаха), че инспекторите на ООН трябва да бъдат издърпани незабавно.

Днес бе съобщено, че инспекторите са отложили работата си до сряда по причини за „безопасност“.

Това предупреждение бе последвано от инцидент, за който се смята че е дело на подкрепяните от САЩ бунтовници. При инцидента, конвой на ООН е бил обстрелван от снайперист, довеждайки до временно преустановяване на работата на инспекторите. Бунтовниците многократно са проявявали враждебност към работници и миротворци на ООН, като пример за това е отвличането на 21 миротворци, още през март, от група на Свободната Сирийска Армия.
blog-promo-pulitzer-winners-2013-syria-shelled-house_66354_600x450
Докато обезсърчават приключването на разследването на ООН, САЩ и Великобритания вече обявиха, че нападението от миналата седмица, включва използването на химически оръжия и че това е работа на силите на Башар ал – Асад, въпреки многобройните примери, при които бунтовниците сами са потготвяли и използвали химически оръжия.

Дори когато Сирия даде право на инспекторите на ООН да влязат в засегнатия район, администрацията на Обама заяви, че е „твърде късно„, и че доказателствата биха могли да бъдат унищожени – така че защо да се притесняват да разследват изобщо?

Вашингтон и Даунинг стрийт стремглаво се впускат надолу в друга потенциално катастрофална война в Близкия изток, въз основа на доказателства от колекция на клипове в YouTube. Както и в Ирак, това е без значение за действително повърхностната обосновка, защото решението да се атакува Сирия вече бе направено преди повече от година, като с една свръх хуманитарна криза се договори предтекст, и междувременно периодът е просто упражнение в сътворяването на повод за война .

Защо администрацията на Обама и на британското правителство толкова много искат да се предотврати или отхвърли разследването на ООН и обявяването му за незначително?

Единствената причина е, че това би застрашило вече договореното въз основа на разказа, че Башар Асад, в пълен разрез с всяка логика, е поръчал атака с химически оръжия, точно когато инспекторите на ООН вече са били в страната, и времето на атаката е в най – подходящия момент за да се оправдае военната намеса на Запада .

Със западните военни самолети, които са вече в Кипър, заедно с редица военни кораби в открито море, зарът е хвърлен и разследването на ООН за химически оръжия ще продължи да бъде саботирано или просто игнорирано, за да не се появи доказателство, което да противоречи на желанието за война .

Източник

Advertisements

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.