Трибуна за „протестиращи“ – Виктор Димчев

Capture

Пострадал: Полицията знаеше, че протестът ще бъде окървавен

Защо телевизиите и медиите не си проверяват гостите, които канят, и чието мнение тиражират. Така само се компрометира протеста и се дава възможност на разни тъпанари да говорят, че протестиращите сме платени и със зависимости. Вероятно в един момент публично ще извадят кирливите ризи на Виктор Димчев и ще кажат – видяхте ли, всички сте такива, измамници и престъпници. Разгледайте линковете (някой от тях са доста старички) и ги разпространете за да неутрализираме още в зародиш ченгесарските им номера. “ Заловиха измамник, обещавал визи за Мексико. Измамникът Виктор Лъчезаров Димчев и т.н…..„:

Заловиха измамник, обещавал визи за Мексико

А това заглавие „МВР хвърля 200 000 лева за документален филм“ съдържа информация за „криминално проявените“, според вестник Гласове, Виктор Димчев и майка му Минка Вътева Иванова:

МВР хвърля 200 000 лева за документален филм! Продуцентите – криминално проявени

Димчев е изоставил старото поприще на „туристически агент“ и се е преориентирал в медийния бранш. Интересното в статията е, че Димчев е спечелил субсидията и започнал работа по филма преди МВР да се произнесе по случая. Остава да гадаем колко и какви точно взаимоотношения с МВР има Димчев за да може така спокойно да „работи“ с полицията, срещу която днес роптае: „Решението за заснемането му е с дата 7 юни 2010 г., а премиерата му се състоя на 29 юни в Дома за бежанци в Бусманци. Това буди съмнения, че продуцентите са били наясно, че ще спечелят субсидията и са започнали работа по проекта още преди МВР да е взело официалното си решение.

А този пасаж, който също е част от статията трябва задължително да се прочете, той навява интересни мисли за това какви точни отношения са Димчев и МВР и защо случая по неговото някогашно криминално деяние е прекратен и какво са поискали ченгетата от него: „Виктор Димчев има полицейско досие още от 2001 г., когато само на 23-годишна възраст е арестуван заради измама. По това време той е разигравал престъпна схема, като е публикувал обяви и е набирал кандидати за издаване на визи за Мексико. След уговорка по телефона е насрочвал среща на „клиентите” си и им е прибирал по около 600 долара, като жертвите са попълвали пълномощно на името на майка му — Минка Иванова, за издаване на виза. След това Димчев изчезвал за известно време, а когато се появявал, започвал да изнудва по телефона измамените за допълнителни суми.“ Статията е препечатана и в друго издание:

МВР хвърля 200 000 лева за документален филм! Продуцентите – криминално проявени

Следва една „травиална“ публикация за неизплатени задължения, но това, както се казва, не е голям проблем – днес кой плаща на подчинените си? Иначе всички се борим с олигархията и мафията, разбира се. „Изгорелият“, Стоян Цонев, пише в блога си: „Значи, ако е успокоително – не само аз съм измаменият, не само от мен се крият!“ Може да видите и копие от Изпълнителен лист, който според ощетения Цонев не е удволетворен от Димчев и майка му повече от три години. Какво се е случило от тогава можем само да гадаем…

ПОЛУЛЕГАЛНАТА“ ТЕЛЕВИЗИЯ

Още любопитни подробности, досущ анкета сред граждани на тема: „А вас измамиха ли ви?„:

Мнения за работните места и работодателите…

В този линк има и обяснения на Димчев относно усвоените средства за „засекретения“ и не показван другаде, освен на единствената си примиера, филм за нелегалните бежанци в България. Защо филма струва толкова много пари за дължината си от 15мин., а и обяснения от къде е получена субсидията, как основния донор е ЕС а преразпределител е МВР, за помоща на „Отворено общество“, както и коментар на сценариста на филма за цялата история. От препирнята във форума изплуват няколко основателни въпроса поставени от учстниците: „Най-невероятното в цялата оправдателна тирада на ….. и Виктор Димчев е, железният аргумент “ЕС”. Добре, парите и целият проект са на ЕС, МВР само посредничи… е и? Това, че кинтите и идеята са не на нашенските ченгета, а на европейските, по какъв точно начин прави начинанието морално? Защото начинанието, уважаеми, е неморално. Начинанието има за цел да осигури на Европа благоприличие и спокойствие от “жалкото мрънкане” на някакви си отрепки от Третия свят, докарани (от същата тая самодоволна Европа) до жестока мизерия. ЕС не иска да й се налага да спазва човешките права на нелегални имигранти. И затова (с въпросния проект за някви си нищо и никакви 200 000лв) ЕС предупреждава въпросните – не идвайте, работа няма да ви дадем, а ще ви затворим в концлагер… И как не виждате циничността на цялата картинка, това не ми е ясно. Продуцентът пък има и наглостта да обясни как 200 000 са смешна сума за такъв грандиозен медиен проект (15мин. филм, флайери и билбордове). Сигурно. С тези пари обаче (а според сценариста, българската част на проекта взима само малка част от цялостния бюджет) можеше да се подобри значително живота на цяла една област – извор на бъдещи нелегални емигранти към Европа за кой знае колко време напред… ама не, ЕС се грижи за хората, предупреждава ги за своите закони и за нелеката им съдба. Гнусно “

Аз съм доносник на МВР

На заинтересувалите се чичко Гугъл може да предложи още информация, за едни „вътрешни междуособици“ между Димчев и бившия му съдружник Степан Поляков. Разказаното в публикацията трябва да се има предвид, макар и там казуса да е малко неясен, предвид, че и на Поляков му се носи слава на доста некоректен. И все пак, Поляков и медията позволила си да публикува версията му не са осъдени за клевета…

СТЕПАН ПОЛЯКОВ: ЗАГРАБИХА ЧРЕЗ ИЗМАМА “ТРАВЪЛ ТВ”

Един материал на Димчев възбудил духовете ни накара да потърся информация за него. Точното място, което ни мотивира е това: „9. Ако сте по-така сред протестиращите, непременно ще пуснат някой донос за вас – публикация отпреди 10 години, история за някоя далаверка, разказ как яхвате протеста в полза на Американските тайни служби, нещо пикантно.„. Зачудихме се какво крие Димчев и срещу какво се застрахова така витиевато? Оказа се, че има за какво! Оставаме на вас да прецените дали такива хора като него имат място сред протестиращите, дали трябва да им се дава трибуна и свободно да се титуловат като революционери? Както и да се замислим как едно разкритие в по-късен етап може да се отрази на гражданската кауза!

10-те комунистически заповеди

Advertisements

3 thoughts on “Трибуна за „протестиращи“ – Виктор Димчев

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.