Първи реакции (ЕС за „Хизбулла” и как ционистите подскачат от радост отново)

В понеделник, 22 юли, ЕС реши да включи военното крило на ливанското движение „Хизбулла” в списъка на терористичните организации. Поставянето в черния списък означава налагане на забрана за издаване на визи на членове на военното крило и замразяване на активи на организации, свързани с групата.

Hisbula-1
Изпълнението на решението обаче вероятно ще бъде усложнено, тъй като първо трябва да се установят връзките между различните крила на „Хизбулла” и да се види кои са членовете на военното крило на групата.
Малко след обявяването на новината министърът на правосъдието на Израел Ципи Ливни „приветства съобщението за включването на „Хизбулла” в списъка с терористични организации на ЕС”.

„Най-после, след години на дискусии и обсъждания, „Хизбулла” се провали в опитите си да мине за политическа партия и така да прикрие терористичната си дейност”, каза Ливни.

1065

Ципи Ливни

Премиерът на Израел, ционистът Бенямин Нетаняху, също изрази задоволство от решението на ЕС да включи военното крило на „Хизбулла” в списъка на терористичните организации. „В последните години Израел положи много усилия да обясни на всички европейски страни, че „Хизбулла” е терористичната разновидност на иранския режим. От гледна точна на Израел, „Хизбулла” е единно тяло, без разлика между неговите крила”, заяви Бенямин Нетаняху.

Бенямин Нетаняху

По-късно президентът на Израел Шимон Перес приветства включването на „Хизбулла” в европейския списък с терористичните организации.
Перес окачестви решението като „умно и необходимо” и подчерта, че то ще предотврати разпространяването на тероризма в Европа и по целия свят.

„Вашето решение представлява послание към терористичните организации и към държавите, които ги спонсорират”, заяви Перес.

Шимон Перес

Бившият външен министър на Израел Авигдор Либерман обаче не сподели този ентусиазъм.

„Европейците се задоволиха с техните обичайни половинчати и неадекватни мерки и частични решения”, заяви Либерман, който оглавява парламентарната комисия за външната политика и отбраната. Военното и политическото крило на „Хизбулла” са „две страни на една и съща монета”, посочи Либерман. Организацията има две ръце, които принадлежат на един и същи човек – лидера на „Хизбулла” Хасан Насрала, подчерта бившият министър, като допълни, че опитът да се подходи към организацията като към структура, която има едно крайно и едно умерено крило, е все едно да се каже, че един човек може да бъде едновременно канибал и вегетарианец.

Авигдор Либерман

Реакции дойдоха и от Ливан. Външният министър Аднан Мансур окачестви решението на ЕС като „прибързано”. Според министъра Ливан е очаквал от ЕС да отложи тази стъпка, така че да няма негативни последици за страната. Мансур добави, че в момента Ливан разглежда решението на ЕС и обмисля каква да бъде реакцията на страната.
Служебният премиер на Ливан Наджиб Микати също изрази съжаление за решението на ЕС да включи военното крило на ливанското движение „Хизбулла” в черния списък, но увери, че това няма да се отрази на отношенията на страната с Европа. „Бихме искали част от страните от ЕС да имат по-предпазливо интерпретиране на фактите, но ливанското общество и всички негови части ще продължат да поддържат най-добри отношения с тези държави”, заяви в свое комюнике премиерът Микати.

Наджиб Микати

Той допълни, че ще продължи „разговорите по този въпрос по дипломатическите канали”.

Министърът на външните работи на Великобритания, Уилям Хейг, заяви, че решението на ЕС да постави военното крило на „Хизбулла” в черния списък на терористичните организации е израз на единността на Съюза. „Днешното споразумение да бъде определено военното крило на „Хизбулла” като терористична организация показва, че Европейският съюз застава единен срещу терористичните нападения в Европа”, заяви Хейг чрез социалните мрежи.

Уилям Хейг

Източник

Advertisements

4 thoughts on “Първи реакции (ЕС за „Хизбулла” и как ционистите подскачат от радост отново)

  1. ционистите СИ НАПРАВИХА Атентат в Бургас само и само да има и тук терористичен акт , и отново да накарат Европа да определи Хизбула като терористи и да има отново причина за насочване към режима на Иран ! ЦИОНИСТКИТЕ СВИНЕ постоянно търсят начин да нападнат Иран и да сътворят 4та СВЕТОВНА ВОЙНА! СМЪРТ ЗА ВСИЧКИ ЦИОНИСТИ ПО СВЕТА !

  2. Малък Израел за пореден път изманипулира Европейския съюз и го накара да играе по неговата свирка. Изглежда това е част от сценария за евентуалната агресия над Иран ,като се приключи в Сирия . Най-позорното е ,че намесиха България в играта и нашите политици се огънаха под натиска . Но най-фрапиращ е записа с евентуалния атентатор на летището който е меко казано манипулиран и то почти аматъорски само и само да се натопи Хисбула. Срам за България и нейната почтенност.

  3. Ционизма победи разума.За съжаление нашата страна и ционисткото ни правителство станаха сцена за този долен водевил.

    • Под „циониското ни правителство“ имаш предвид правителството на ГЕРБ, нали така?

(НОТА: Ще отнеме повече време за преглеждането на коментарите! Бъдете търпеливи, няма да се появяват бързо.) Очакваме вашето мнение по темата, но ви молим да прочетете първо правилата за коментарите.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.